Julfirandet

Hoppas att ni har haft det skönt under julfirandet :-)

Vi har haft det jättebra och verkligen supertrevligt med min familj. Mycket folk och egentligen ganska trångt men det gjorde att det var bara ännu mysigare 🙂

Jag klev upp i ottan och gjorde klart frukosten innan jag väckte alla som fortfarande sov. 6 stora barn skulle ju åka kommunalt till Märsta då de inte fick plats i bilen och eftersom bussarna från oss inte går så ofta, och ännu mera sällan på helgerna så fick de åka redan kl. 9.10 hemifrån. Tåget gick kl. 11.12 så de fick vänta en stund vid stationen. Resten av oss började vår färd kl. 10 och vi var framme i Märsta och min bror Mika strax före kl. 11. Strax efter oss kom min syster med barnen och jag åkte och hämtade de stora barnen vid tåget. När vi var tillbaks till brorsan hade även min mamma och ”pappa” hunnit komma dit. Det dröjde inte länge innan min lillebror med familj kom och alla var samlade 🙂

De mindre barnen lekte runt och märktes knappt av och de större barnen invaderade soffan.

Kusin-och mostermys ❤️

<<< Nästan alla kusiner samlade ❤️ De 3 äldsta kusinerna saknades dock.

Syskonen ❤️

Och så blev det äntligen dags för julklapparna till barnens förtjusning. Oliver fick äran att dela ut. En fika på det satt fint. Min lillebror Tony var så stolt då han med sina 2 barn hade på morgonen bakat kanelbullar och han tjatade på alla att äta bullar 😀

Min älskade syster ❤️

Till slut var det tyvärr dags för oss att börja åka hemåt så att barnen fick öppna sina klappar som var hemma och väntade. Jag åkte före de som skulle ta tåget för att hinna hem och släppa av barnen som åkte med mig och åkte jag till Uppsala för att hämta de som kom med tåget. Nellie var överlycklig då hon fick åka tåg istället för Selina som behövdes hemma för att passa de mindre medans jag hämtade barnen.

Alla barnen hade haft en härlig dag hos min bror och tyckte att det var rätt beslut att åka dit istället för att fira själva hemma 🙂

När alla var hemma igen så satte vi oss i vardagsrummet och Victor började dela ut julklapparna. Efter en stund blev Linnea lite otålig och började hjälpa honom 😉

Alla satt fint och tog emot sina julklappar och när den sista var utdelad blev det 10 minuters kaos när alla slet upp sina klappar 😀 Jag försökte fånga skräp så gott det gick.

Glada barn = glad mamma

Jag fick också några julklappar av barnen 😉

Jag röjde bort allt skräp och de små började leka med sina nya leksaker. Några större barn och jag hjälptes åt att skruva ihop, sätta i batterier osv. Barnen lekte och lekte och det blev en sen kväll för alla. Jag somnade nog innan huvudet hann träffa kudden 😉

Idag blev det en betydligt lugnare dag. Jennifer åkte till sin kille och barnen har varit upptagna med sina nya saker. De fick nya sällskapsspel och har redan hunnit spela ganska mycket. Vi har byggt pussel både en och flera gånger 🙂 Jag har städat och sorterat all skräp så det är klart att kastas nästa gång jag åker och handlar.

Det blev lite mera julmat idag men sen får det räcka!

Jag fick en jättefin bukett hem i fredags med amaryllis i knopp. Från Tailsweep – tusen tack alla fina på kontoret Idag har den blommat ut så fint så

Oliver fick 3 olika lådor med experiment som vi har jobbat med ikväll , jätteroligt 🙂

Imorgon kommer Emmelie med fam igen men det blir inte julmat då utan tacos .
Nu
hunnit somna ett par gånger medans jag skrivit så det är bäst att få iväg inlägget och sova 😉

Kram ❤️

 1. Varför har ni aldrig firat med släkten när du levde med P.? Alltid hemma ”bara” ni i familjen. Sällan nämnt något om dina fina syskon då.
  Har du aldrig kontakt med familjen som typ bodde hos er när ni fick Älva? (när ni var på BB)

  1. Vi har alltid varit välkomna att fira jul med min familj men någon ville aldrig det. Därför har jag alltid besökt min familj antingen senare på julaftonskvällen eller på juldagen 😉 Jag nämner mina syskon när vi ses vilket tyvärr inte alltid blir så ofta då alla har sina liv med jobb osv.
   Eva har jag kontakt med men vi har inte setts på länge då det är långt avstånd mellan oss.

 2. Måste ha kännts stort för barnen. Ni har typ aldrig varit hembjuden som hel familj till någon. Mest sponsrade event vis FA och dina sammarbeten.
  Roligt för er!!!!

  1. Vi har varit bjudna som hel familj till vänner och bekanta men sen att vi inte har tackat ja är en annan sak… och det har också oftast varit enklare när vänner har besökt oss.

 3. Ni verkar ha haft en härlig jul men en sak fattades ju
  TOMTEN
  Men han kanske inte hann hem till er eller så hade han missat att ni flyttat

     1. Mina barn är mellan 20 och 40 och tror minsann på tomten.
      Tomte kan man väl ha (om man vill) oavsett ålder på ungarna.
      En del väljer bort honom, en del inte och hit till oss kommer han bara

     2. Vår dotter är 10, hon är intelligent och smart – och tror fortfarande på tomten. Det handlar om man vill tro eller inte. Dessutom har hon inte en aning vem tomten är och det har alltid varit samma tomte – då är det lätt att tro 🙂

 4. Men gud vilka härliga bilder Mirka!! Jag riktigt känner vilken underbar julkänslan ni hade! Det är du och barnen så värda! Hoppas ni får ett lika fint nyår och ett riktigt bra 2018. Kram på er❤️

 5. Vad trevligt. Hade helt missat att du har syskon. En fråga – köper släkten presenter till alla barnen eller blir det mer gemensamma för flera barn? Tänkte att det blir ganska dyrt gör din mamma t ex. Ska också övergå till vanlig mat nu. Lite sugen på sushi.

 6. Du är grym Mirka! Ser verkligen ut som ett mysigt julfirande!♥️ Lite nyfiken bara, pratar ni finska med varann du och syskonen? (Vet inte om du svarat på det tidigare) Önskar dig och er ett fint 2018!

 7. Men vad mysigt och fint med din familj ❤️ Vi firade julafton hos oss här i vårat hus jag, min man, våra 3 barn och ett barnbarn och svärson och mina föräldrar. Vi blev 9 st. Vi har inte blivit bjudna någon annan stans och vi har inte heller bjudit hit fler från familjen. Resten av familjen har valt att åka bort och resten firar på sitt håll då de är så många. Var och en får fira som en själv vill. Vi har valt att fira med våra barn hemma i vårt hus. Mina föräldrar är så gamla och bor på samma ort så de får gärna komma till oss…eller vi hämtar dem.
  Men så fina tallrikar du har Mirka! Vad heter de? Jag har så fult porslin och har funderat på att börja samla på något. Eventuellt blir det Nittsjö från Rättvik här i Dalarna. ❤️God fortsättning ❤️

 8. Åh, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser om eran jul! Ni verkar ha haft det jättebra och det gör mig så glad!
  Ni är verkligen värda det! God fortsättning! ♥️
  Ser framemot imorgon… livesändning, om det blir av 🙂 Det är verkligen så kul!

 9. Vad härligt med stor familj kring jul:) och ännu skönare att komma hem igen
  Följer inte P med på julfirande eller kom till er på kvällen? (Du kanske har nån princip mot att svara på såna frågor och det respekterar jag absolut isf, bara nyfiken:))

  1. Jättehärligt
   Jag bjöd honom till oss till kvällen eller en annan dag kring jul men han tackade nej då han firar annanstans 😉

   1. Så oerhört ledsamt att en förälder som endast träffar sina barn ett par dagar i månaden inte ens väljer att fira jul med dom 🙁 utan med sin nya kärlek i stället ..

    1. Andrea gå inte ut med falsk information om nånting som du bara spekulerar om, för han firade inte jul med mig för jag var borta på julafton.

     1. Riktigt creepy att du som kallar dig ”den nya kärleken” är inne på Mirkas blogg och läser och kommenterar…

     2. Förlåt men vad patetiskt att den ”nya kärleken” är här inne och snokar! Kanske bättre för Mirka om frågorna ställs direkt till P på instagram istället. Ni verkar haft en underbar jul iaf!

     3. Fick eller ville han inte följa med dig ….
      Han har ändå varit här uppe i norr runt julen har jag sett å även andra 😉

     4. Vi snokar inte här men vänner till mig hör av sig när det skrivs en massa rappakalja här. Så var vänliga och kontakta mig på instagram om ni har funderingar, det här är inte så roligt längre, det verkar som folk vet mer om mitt liv än vad jag själv vet. Angående mitt julfirande så var jag i Norrbotten på julafton och hon firade jul i Västerbotten . Vänliga hälsningar Peter

     5. Fråga på insta skriver P och svarar inte på frågorna. God jul pappa skriver Thor, Gott nytt år pappa skriver Thor och Oliver. Fy fan vad sorgligt att du Peter väljer bort dem i denna stora högtid. Du känner inte igen dig skriver du men faktum kvarstår, vad du än känner för dina barn, du väljer bort dem.

    1. Peter har ju stora barn också och även barnbarn. Kanske firade med någon av dem??? Alltså med sina barn om än inte ALLA barn! Inte lätt att vara överallt!

 10. Vilken otroligt stark människa och mamma du är !! Du om någon samlar verkligen bra karma och jag hoppas verkligen att den belönar dej fortare än fortast , fantastiska människa !!!

 11. Ni verkar ha haft en underbar jul – härligt att se, och verkligen välförtjänt!

  Fantastiskt att se hur du gör allt för att barnen ska få en så bra jul som möjligt! ❤️

 12. Spelar väl ingen roll om han tillbringade julen med en ny kärlek, ensam eller med någon annan. Det faktum att han väljer att inte delta i julfirandet med sina barn som han är inbjuden till är ju vedervärdigt dåligt och nedrigt gjort av en pappa oavsett!
  Måste ha varit underbart för dig Mirka att få fira med din släkt! Så ego av ”någon” att bromsa det förr! Barnen måste ha njutit av det också! Kämpa på Mirka, du lyser! Vardagen är jobbig som ensamstående men oj vad du gör det bra och det syns att du mår bra!

  1. Det finns faktiskt andra dagar under året som barn kan träffa sin pappa. Julen är ändå så överskattad. Det är kvalitet och inte kvantitet som är det viktigaste.

   1. Ja och som jag nämnde ovan kanske han var hos något av sina stora barn och barnbarn? Å andra sidan är ju julen verkligen en ”famiöjehögtid” och det kanske känns extra jobbigt att vara ”gäst” hos sin f d familj då…vem vet?
    Hoppas både Mirka och Peter och barnen hade en fin jul oavsett!

 13. Låter som att ni hade en härlig jul! Sen måste jag också säga att jag är imponerad över hur du löser logistiken med så många barn och bara en bil. Många skulle nog ha struntat i att åka nånstans och firat hemma istället men du/ni hittar lösningar och får det att fungera.
  Experimentlådorna som Oliver fick, vill du berätta vilka och var du köpt dem? Har en son som fyller 12 i mars som gillar sånt och tänkte att det kunde vara nåt för honom. Beställde ett par åt honom från Adlibris till julklapp och födelsedagspresent men tycker det är svårt att veta vad man riktigt köper då man bara ser dem på bild…

 14. Men HERREGUD. Tror ni att folk vill spendera julafton tillsammans med sitt ex? Vem vill göra det? Jag vet INGEN som vill göra det. Det är därför alla har barnen varannan jul, den ena på julen och den andre på nyår och liknande. Det är ju det vanligaste. Det är ju något väldigt ovanligt att man vill dras med sitt ex på julafton. Inget ont om Mirka. Men så är det ju för dom flesta. Han vill naturligtvis spendera högtider med sin nya kärlek och inte med sin gamla kärlek. Precis som vi alla vill göra. Och han vill ju naturligtvis också spendera högtider med sina barn men nu hade ju Mirka barnen detta året och sen så har han sina barn en annan dag istället eller om dom ska ha varannan högtid eller hur dom nu gör. Det är ju egentligen bara deras ensak. Hur kan man kräva att en person ska vilja spendera julen med sin gamla partner? Det vill ingen. Och inga gör det heller. Trots att vi alla sätter våra barn först. Även Peter. Naturligtvis. Det kunde vem som helst se i Familjen Annorlunda. Att hans barn är hans allt. Han gjorde ju ingenting annat än jobbade och var med sina barn. Tycker man är väldigt orättvis mot Peter. Som verkar vara en väldigt fin och snäll person och pappa. Han har ju tydligen haft lite krångliga omständigheter med svårt att hitta boende osv. Som väldigt många får det lite struligt efter en separation och det kan ta ett bra tag innan allting kommer i ordning med boende, umgänge osv. Sen kan det ju också vara lite ”spänt” och lite känsligt. Och nya partners osv. Det kan bli lite småstruligt med lite allt möjligt. Det är inte ovanligt alls. Så är det för dom flesta. Vi är alla mänskliga. Det är ingen som kan trolla och ingen som har något perfekt liv. Dessutom är det ingen som vet några omständigheter kring nånting heller.

  1. Nej…och några omständigheter vet väl inte du heller ??
   En pappa som träffar sina barn en gång i månaden trots erbjudanden om oftare är det en pappa som sätter sina barn i främsta rummet tycker du? Och vadå vill fira med sitt ex? Vill och vill, är inte intressant, det är barnen som är intressanta. Nog hade han kunnat få till att träffa barnen någon gång under julhelgen? Vill han inte umgås med Mirka så med barnen då?

  2. Sara: Julen består av fler dagar än just julafton och Mirka erbjöd ju P att träffa barnen någon av de dagarna.
   Att barnen är hans allt skriver du, men varför då skaffa och betala för ett boende i Skellefteå ist för att lägga de pengarna på ett boende på hemmaplan och kunna träffa sina barn oftare än en helg/ månad?
   Det behöver knappast ligga i Sthlm eftersom det inte varit prio tidigare så visst finns det boende om man letar.

  3. Vad då inga gör det, jag vet flera stycken som träffas på julafton för barnens skull. De umgås inte hela dagen, men den personen som inte har barnen är med en stund under julklappsutdelningen tex.

  4. Dumsnack, man kan visst fira jul med sina barn trots att exet är med. Det är att sätta barnens behov överst på priolistan. Vi pratar om barn som haft en far som satt deras behov i första rummet med sedan skippat det konceptet fullt ut. Vi snackar barn som saknar sin pappa såklart och som förmodligen hade varit lyckliga om han hade kommit till dem på kvällen. Vi snackar om en pappa som inte kommer att ha barnen 2018 heller eller ngt annat år…

  5. Håller med dig Sara. Detta evinnerliga tjatande om att ex ska umgås. En skilsmässa avslutar en epok och någonting nytt tar vid. Det betyder inte att man helt plötsligt slutar älska sina barn men livet går vidare. Eller vad ska man göra när den man delat så många år med inte vill längre. Lägga sig ner och dö? Det är fantastiskt att man kan fira ihop men inget fel i att inte göra det. Ser på dem runt mig som firar jul med ex att det alltid är nån av parterna som får bita ihop för att klara det. Bättre då att man erkänner att man faktiskt inte vill. Så får man umgås med sina barn nästa jul i stället.

  6. Sara.. va menar du me att ingen firar jul me sina ex??! Va vet du om det? Jag är en av dem som gör det! Mitt ex kom hem till oss där jag och barnen bor lagade julmat vi delade ut julklappar mm! Fungerar utmärkt ! Även kom han och fira midsommar i min och barnens stuga för han vill oxå fira med sina barn!

   1. T, vad härligt att du fortsätter lägga energi på allt jag skriver. Det känns så roligt att du engagerar dig hela tiden. Du låter ju inte ett dugg bitter. Dessutom är det inte du som bestämmer över den här bloggen, så kanske borde du lugna ner dig nu? Finns det inget bättre du kan hålla på med?

 15. Oj här skulle jag in och krama om dig vännen och skriva att ni ser ut att ha en helt fantastisk kväll. Så ser jag alla kommentarer om barnens pappa.
  Hur ni väljer att göra är ju upp till er. Jag tyckte att det var fint av dig att bjuda in honom, mer kan inte du göra. Jag har en pappa till mina storabarn som inte har firat jul med dom på 10 år. Hans val, hans förlust men framförallt vill inte jag stå till svars för det han gör och inte gör.
  Du har nog med ditt Mirka och jag hoppas att du får slippa svara på frågor och funderingar kring ditt ex.
  All kärlek till dig vännen, 2018 blir ett bra år!
  Love
  Fnulan

 16. Instämmer med Sara, ni som läser bloggen läser Mirkas version, tillrättalagd av henne. Jag är helt övertygad om att Peter är en omtänksam pappa, men som sagt, vid skilsmässor brukar man vara med sina barn varannan jul.. Känner ingen av dem, men hejda er, barn är inblandade och vi har som sagt bara den ena partens version.

  1. Brukar man? Enligt vem? Jag är själv skild och jag och de bekanta jag känner firar en liten stund tillsammans med barnen varje jul. Så det ”brukar” man. Det är väl så att det finns inget ”brukar”. Sen är det en visa skillnad på att fora jul med sina barn vartannat år om man träffar dem regelbundet under året. Men en gång i månaden umgänge och sen inte vid jul. Brukar man det enögt facit?

   1. Jag känner många separerade föräldrar, där föräldrarna dessutom kommer bra överens, och ändå firar dom inte jul med varandra, utan har varannan jul och den ena har på jul och den andre på nyår. Men det är ju uppenbarligen olika. En gång i månaden är väl bättre än ingenting. Det finns ju föräldrar som inte träffar sina barn överhuvudtaget. Han ska ju ha barnen mer sen. Han har själv skrivit på Instagram att han hoppas att umgänget blir bättre och mer nästa år men att han inte kan styra det själv. Dessutom bor han i en husvagn. Det är säkert inte enkelt att hux flux bli utkastad och sen hitta en ny bostad för 12 barn och dessutom när man betalar underhåll för 11 eller 12 barn. Det blir inte många kronor över. Give him a break.

    1. Utkastad ? Det gick rekordlång tid mellan beslut om skilsmässa till flytt, så P hade väl lika lång tid på sig som Mirka att hitta en bra lösning kanske ?

     1. Sara det hade räckt med en lght som gjort att några barn i taget fått plats. Och det fanns tid från beslut till flytt .. såå dålig ursäkt
      Näää såå djävla dåligt att inte ta sitt föräldraansvar!!

    2. Vaddå utkastad?
     Mirka och P visste ju i typ ett år att de var tvungna att flytta från huset inte pga skilsmässan.
     Mirka lyckades ju hitta ett hus för sig och 12 barn, vad är skillnaden menar du?
     Ja han bor i husvagn men betalar samtidigt för ett boende i Norrland…

 17. Herregud! Är ni vuxna här inne eller vad?
  Man skäms ju..
  Vuxna som skilt sej och ändå ska hävda sej..
  Lös problemen själva. Gott nytt år ☺

 18. Xx hur kan du veta nåt om hur omtänksam pappa P är när du själv skriver att du inte känner dem? Skriver Mirka att hon bjudit in P så har hon det vad skulle hon vinna på att ljuga om det. Är det någon av Norrströmsbarnens föräldrar som gör ALLT för dem så är det Väl Mirka. Jag fattar inte hur du orkar men antar att du gör det för att du måste❤️ Till P vill hag bara säga lägg allt som varit bakom dig och fokusera på att vara en närvarande far till dina barn förser kan man inte vara när man träffar dem en helg i månaden

 19. Så härligt för dig och barnen att ni äntligen kan fira jul med din sida av släkten
  Imponerad hur du klarade av logistiken (som alltid).
  God fortsättning till dig och barnen!

 20. Sara, Mirka kunde varför är det svårare för och så förbaskat synd om P? han verkar väl ha gått vidare i livet eller? BÅDA föräldrarna har lika ansvar över sina barn , man lassar inte bara över ansvaret på den ena , särskilt inte när det rör sig om en sån stor barnaskara
  Det är inte mer synd om P än om Mirka.

  1. Word!!!

   Om det nu är sant att P skaffat lght hos i stan hos nån ny kärlek… måste faktiskt säga att det är patetiskt o skitdåligt!
   Att inte se till att ha nånstans att vara när man ska ha barnen.

   Såååå djävla ego! Barn har man för livet!
   Och dem gör man allt för! Punkt!

   Kraaam till dig Mirka som drar det stora vardagslasset. Jaaa lasset jämt :/

 21. Vi pratar inte om 2, 3 eller 5 barn, utan om 13 stycken!! Man kan ju hoppas att han var vid sina sinnens fulla bruk när barnen blev till !! Så varför ska inte han ta sitt ansvar?! Allt annat är bara s..tsnack!

 22. Om det är synd om någon är det väl Mirka o barnen .Boende i Norrland när alla barnen bör så långt ifrån man fattar ingenting…..

 23. En undran….P väljer bort både barn och nya käeleken i Västerbotten på självaste julafton för att vara i Norrbotten…vad är viktigare än dom DÄR ?! Sen en tanke ..barnen 13 st bor i söder . Pappan bor i husvagn för att skaffa ett boende där är för dyrt . Träffar barnen 1 helg i mån . Men har ordnat ett boende i Skellefteå..billigt att flyga . Men tänk om han och nya käeleken skulle skaffa ett gemensamt boende i närheten av barnen så kan dom vara 1/2tid hos vardera . Han slipper underhåll och och Mirka får hjälp och avlastning . För mej veterligen har nya käeleken inga hemmavarande små barn och inget som binder henne fast i norr . Och billigt att flyga sa han ju själv … WIN…WIN för alla !!! – men då måste det ju finnas ett mammahjärta hos den nya och pappan måste ta sitt ansvar ….??
  Mirka du gör det så himla bra!!!!

  1. Norskan du har ju ingen koll på något överhuvudtaget. Varför P gjort si eller så kan du väl fråga honom själv istället för diskutera här? Du vill med ditt inlägg gärna låtsas att du känner både honom och den nya kärleken, men ändå har du så många sakfel. Vi vet inte alls vad den verkliga sanningen är så varför ska vi lägga oss i vare sig Mirkas, Ps eller en tredje parts lförhållande? Om Mirka inleder ett nytt förhållande och väljer att lägga ut kommentarer om det på bloggen får vi kommentera eftersom det då är hennes val. Den här bloggen handlar väl om Mirka och barnen? Varför skulle hon annars döpa den till trettonbarnsmamman? Hon har själv valt att lämna P och då ska han väl inte vara involverad i den här bloggen? Deras separation är deras och de har säkerligen gjort både rätt och fel bägge två. Och vad är för fel på dig med …. och bindestreck, utropstecken mm. By the way – ingen riktig norska skulle slänga ur sig såna här flosker utan att ta reda på fakta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..