Dagarna går

Dagarna går i rasande fart och det är fullt ös hela tiden när barnen är lediga.

I tisdags kom Emmelie med sin lilla familj för att fira jul med oss. Tacos stod på menyn vilket alla var glada över 😉 Jag fick en stor lust för att baka grismunkar ( ett gammalt barndomsminne ) och valde att krydda degen med saffran för lite extra julkänsla.

Precis innan de skulle friteras ringde Jennifer som ville bli hämtad från tåget då nästa buss skulle gå först efter drygt en timme. Det gjorde att munkarna fick jäsa väldigt länge och tappade de sin form 😀

Men lika goda ändå 😉

Hann inte heller fylla de med sylt då maten skulle lagas…

Barnen fick ju en massa sällskapsspel i julklapp så kvällen gick åt i spelandes tecken. Emmelie, Niklas och ett gäng barn på ena änden av bordet spelade ett spel och jag med några barn på andra änden spelade annat.

Oliver är verkligen världens barnkäraste unge. Har alltid varit det. Och lyckan var stor när han fick hålla systerdotter Wilda ❤️

<<<<<<<Carola för vår insta-live. Ungarna lekte både inne och ute medans vi gjorde vårt 🙂 Vi lämnade av Selina i stan där hon skulle mötas upp med en kompis och sedan till City gross för att handla. Tog en snabbvända via HM först och handlade lite på rean till de barnen som var med. Jag hade redan i måndags handlat en massa via nätet på rean åt de större och upplevde att rean var mycket bättre på nätet än i butiken. Där handlade jag så jag fick över 1800kr rabatt och betalade ca 1400kr 😉 Så under halva priset och det hade de definitivt inte i butiken.

Älskar reor

Just ja, jag har glömt visa att tomtenissarna var på besök natten till julafton! Nellie lämnade en tallrik med pepparkakor vid julgranen innan hon somnade och möttes av detta när hon vaknade på morgonen

Wooow mamma!! Vad det hon lyckades få fram 😉

Fick en fråga om vad barnen fick i julklapp. Jag har kastat min fusklapp jag hade före jul men en kort summering kan ni få med risk om att nåt saknas då minnet är kort 😀

Småbarnen fick ett nytt leksakskök med massa tillbehör till. En massa olika spel till alla.

Det blev barbies, hundar som går mm, pyssel och pussel, stora gosedjur, små leksakshästar 4 olika paket, one peace för 4, diverse kläder, smink, eltandborste, borstar, olika duschgrejer, tofflor, pengar, olika presentkort, Nintendo 2DS XL, bilgarage och massa bilar, rittavla, traktor, tv-spel, radiostyrdbil och säkert nåt mera jag inte kommer på just nu.

Skönt att julen är över

Tidigare år har jag varit snabb med att plocka undan julen men i år känner jag ingen stress så allt får nog vara kvar till efter helgen. Har ni kvar julen?

Igår var en jobbig dag.

Denna sjukdom suger och är bitvis så jävla jobbig, främst då för den drabbade men även för de närstående som ofta står rätt maktlösa bredvid. Det har sakta blivit sämre igen och igår blev Linnea inlagd igen, mot sin egen vilja. Det var för hennes eget bästa och jag är glad att hennes kontakter på unga vuxna är så himla bra och lyhörda. Ibland måste man skydda den drabbade från sjukdomen när de själva inte vet sitt eget bästa. Men fan vad ont det ändå gjorde djupt i hjärtat Älskade unge ❤️ Vi kämpar på och det kommer att bli bättre efter dalen.

Vi avslutade kvällen med att se på Twilight som är Älvas favoritfilm/er

Nu ska jag komma igång med dagen.

Sköt om er, ni är bäst ❤️

 1. Hoppas att dalen inte är så djup den här gången. Ni är en otroligt stark och envis familj som jag beundrar. Och jag önskar att det vänder snart på alla plan.

 2. Min stora syster har också bipolär, ångestattacker osv . Vart inlagt i 2 månader nu tror jag. Haft permission lite grann, över jul, nu över nyår. Andra helger, men jag personligen tycker det är bra att hon får den hjälp hon behöver. Kan prata med proffs. Om hon nu pratar dvs. Det är svårt med de stygga psykiska sjukdomar

 3. Här är det jul åtminstone till 20 dag knut,oftast längre och andra sidan kanske vi är lite senare med att få upp grejer.
  Vad tråkigt med inläggning men vad ska man göra,hon har det nog bättre där just nu.Hoppas att hon blir bättre snart.

 4. Oj! Vad mycket barnen fick i julklappar-men det är ju varan jul en gång om året;) Trist för Linnéa, hoppas hon mår bättre snart❤️

 5. Sänder en varm kram till dig och en speciellt varm till Linnea . Tänker på hur det kan komma sig att så många har fått denna diagnos bipolär ? Jag menar inte att Linnea inte har den sjukdomen men många får tyvärr den diagnosen helt i onödan och de av läkare inom psykiatrin då såklart. Det är skrämmande många o det vet jag för min dotter fick den diagnosen för 4 år sedan. Hon är 19 idag.

  Först så levde vi efter sjukdomen o inrättade oss efter den, men allt blev lite konstigt till slut för ingenting stämde liksom. Nu är jag själv en person som inte ” köper” allt en läkare säger och funderar mycket själv. Jag ifrågasatte detta gång på gång om diagnosen. Till slut så träffade vi en läkare som sa att min dotter inte alls är bipolära. Mina farhågor besannades. Hon har ” gad” som innebär ångestsyndrom och kan komma helt plötsligt o man blir riktigt nere o känner sig mycket sjuk.

  Det är en väldigt stor skillnad på ” gad” o bipolär. Även om symtomen är väldigt lika o de är lätt att blanda ihop så får de inte ske att läkare slarvar med dessa diagnoser!! Ville bara dela med mig lite av min historia och påvisa att alla har nog inte bipolär som tror det och denna diagnos får inte bli nåt man ” slänger” sig med hur som helst. Kramar

  1. Bra skrivet! Håller med dig, bra att du ifrågasatte läkarens bedömning (men det är ju också skrämmande att ens diagnos plötsligt ändras för att en anhörig är uppmärksam)

  2. Problemet är att psykiska sjukdomar kan vara så svåra att diagnostisera! Diagnoserna framställs ju utifrån hur patienten utrycker sig och svarar på standardiserade frågor. Och då är det ju väldigt lätt att ge fel diagnos också.

   1. Ja Ida det ÄR svårt att få fram rätt diagnos genom att träffa en patient ett par ggr. Nu räcker ju inte det utan man får träffa patienten många gånger innan man vet säkert. Innan dess ska man INTE ge nån diagnos.

    Hur skulle de se ut o samhället om läkare ställer diagnoser på bara några få möten ?

 6. Här är det uppe till knut.. ingen brådska med det.. o andra sidan är det uppe till advent inte innan.. mörkt o dystert länge till änndå.. så jo man hinner ta ner det.. synd om linnea gott nytt år

 7. Min lillebror är bipolär och mådde fruktansvärt dåligt i sena tonåren. De var enligt honom förlorade år. Senare lyckades han mot psykologernas inrådan utbilda sig till jurist och jobbar nu som sådan. Han har försökt sluta med medicin men det går inte alls, men livet blev ju rätt tillslut ändå. Vill bara ingjuta lite hopp för Linnéa.

 8. Skönt ändå att Linneas mående uppmärksammades och att hon får den hjälp hon behöver.
  Jag brukar också råka ut för en dipp i mitt mående runt jul/ efter jul.
  Hoppas Linnea snart mår bättre <3

 9. Mysigt ni har det, tråkigt med Linnéa – en nära släkting till mig har det- det slutade med att hon slutade med all medicinering (10 tabletter) galet helt avtrubbad- idag är hon en annan människa som kan tackla sina dalar o toppar på ett annat sätt, hoppas ni får en bra hjälp – du är en kämpe Mirka

  1. Oj vilken farlig kommentar! det är jättevanligt att vi bipolära dör i suicid pga. slutar med medecineringen av olika skäl. 🙁
   Jag äter just nu 12 tabletter/dag – skulle vara död utan dem.

 10. Förut så skrev du att du skulle försöka få vårdnaden över Linnea, så att du kunde få reda på alla journaler (el. vad man nu kallar det för) trots att Linnea blev 18 år.
  Hur blev det för dig? Blev du förmyndare?

    1. Hej C ! Kan upplysa dig om att den här sk fullmakten som florerade här ang huruvida vi som föräldrar har rätten att få veta vad som sker i ens barn liv med läkare o annat finns inte. Det är upp till ens barn om dom vill ha med en på besök eller andra infon om välmående o vad som sker. Jag vet detta pga att min dotter precis fyllt 18 och har liknande problem som Linnea. Jättebra tycker jag!!

     1. Fast det finns ju en fullmakt som barnet eller patienten kan skriva på, som ger föräldrarna rätten att vara med och få ta del av allt som sägs och sker.

 11. Va skönt hon har bra kontakt på psyk för mig har psyk alltid gjort mitt månde värre. Aldrig fått någon bra hjälp därifrån. Sist skickade de hem mig med orden du kommer aldrig få ett bra liv el komma ut i arbete du kommer bli en sån där kroniker som åker in och ut på psyk. Uppmuntrande ord, som tur är så gav jag inte upp. De var över 3 år sen inte sett dörren på psyk sen dess. Har i dag ett bra liv utan dåligt mående men inte pga psykiatrin utan privat vård som blev min räddning. Varit anhörig ochså till en som led av scizofreni det är tufft stå brevid ochså är ju inte bara den sjuka som drabbas utan hela familjen blir ju påverkad. Men känns som Linnea har bra stöd av dig och får bra hjälp. Tror det är bra ni är öppna med detta så folk lär sig att alla kan drabbas av psykisk ohälsa minskar stigmat om psykisk sjukdom. Hälsa Linnea att det finns många med bipolär som lärt sig leva med sjukdomen och som får bra liv. Men tar lite tid inan man lär sig hantera sjukdomen, får rätt mediciner, dos mm.

 12. Att bli intagen enligt LPT är inte alls kul, jag är i den sitsen nu. Men det görs ju bara för ens bästa, det vet vi ju, men det är ju jättejobbigt ändå! Jag hoppas verkligen Linnea får börja må bra snart! ♥️
  Har du någon samtalskontakt nu eller har du dina vänner och bekanta du kan dela dina tankar och funderingar med?
  Hur blir det för dom andra barnen när Linnea mår dåligt? Påverkas dom mycket? Många tankar och funderingar?
  När en i familjen mår dåligt så påverkas alla, det är därför jag frågar om er andra, det är så viktigt att ni inte blir bortglömda! ♥️
  Jag hoppas att det löser sig så att ni alla kan få bra!
  Många kramar! ♥️

 13. Mirka, vad tror du? Är det en bra eller dålig ide att unga som mår dåligt ska träffas? Jag menar..dom borde ju förstå varann bättre än vi ”friska” som står handfallna bredvid. Min dotter har tappat många i sin närhet som inte ”orkar med henne för hon är konstig”

  1. Det har hjälpt mig att ha vänner som också har mått dåligt eftersom de förstår en på ett helt annat sätt än de vänner som inte har någon erfarenhet av liknande problem. Det kan vara väldigt befriande att någon faktiskt förstår vad man går igenom och som också kämpar, man kan hjälpa varandra då. Men det är också skönt att ha vänner som man inte behöver tänka på sådana saker med. För man orkar inte alltid tänka på det.
   (Har diagnoserna social fobi, gad och depression)

 14. Min dotter har också Bipolär sjukdom typ 2 sedan ett par år. Har också varit inlagd när det varit som sämst. Min erfarenhet är att medicininställningen är livsviktig och sedan en bra psykolog. Det är så uppenbart att kemin i hjärnan är i obalans då rätt medicin stabiliserar den obalansen och då ingenting annat i livet kan förklara plötsliga svängningar eller försämringar. Litium inställd individuellt ( kan skilja väldigt mellan olika individer vilken nivå) är min dotters räddning. Sedan har Lamictal bra effekt att lindra ångest som tilläggsbehandling. Quetapin vid behov minskar hypomani . Det är en sjukdom som kräver livslång medicinering och med hjälp av en duktig läkare går det att ställa in rätt. Det har gjort att min dotter fungerar och har ett ok liv idag men tar en dag i taget och lär sig leva med sjukdomen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..