Inför nyårsafton

Det är andra kvällen/natten i rad nu när David har det jobbigt med en hosta som stör sömnen. Det är full fart på honom på dagarna trots att han är väldigt förkyld men hostan kommer när han har sovit 1-2 timmar. Förra natten höll han på fram till 02, få se hur det blir inatt.

Det betyder också att vi tar en lugn hemmakväll imorgon istället för att fira nyår hos en vän i Sigtuna. En del större barn är hos vänner över nyår, en i Torstuna, 2 i Björklinge och en i Stockholm. De mindre lär somna före tolvslaget och de lite större som är hemma ska ha filmmys med nåt gott till.

Vi har sett på Twilight-filmerna de senaste kvällarna, Älvas favoritfilmer och även jag är väldigt förtjust i de. Nästa vecka kommer alla Jurassic Park-filmerna och de vill vi inte heller missa 😉 Jag är inte så mycket för att se på samma film flera gånger men de ovannämnda funkar. Precis som Sagan om ringen-filmerna.

Imorgon ska vi baka nåt gott men jag har ännu inte kunnat bestämma mig för vad….? Frågar jag kidsen så säger de kladdkaka eller muffins. Jag skulle kunna tänka mig nåt som man inte är van vid att baka.

Jag måste ge en liten känga till Ica Maxi där jag oftast handlar då det som hände idag är nu andra gången det hänt.

Jag och de fyra minsta dvs Nellie, Älva, Lilja och David kom in på Ica för att handla. De hade ett bord i början med tipsrunda för barn. Jättekul tycker ungarna, först leta efter dessa frågor och fylla i pappret för att sen lämna in lappen och få sig en dricka. Så alla tar en varsin tipsrunda-lapp och penna. Vi handlade och gjorde också klart tipsrundan. Går tillbaka för att lämna lapparna men då är bordet borta och personalen som skötte det hela!?! Exakt likadant var det för någon månad sedan i samma affär Ledsna barn som inte fattade varför och en sur morsa som inte heller fattade nåt. Frågade en som jobbade i förbutiken bredvid ingången som inte visste nåt. Hon sa bara att personalen som skötte rundan var där för en stund sedan…de kanske kommer snart! Eeh…kanske inte så troligt då bordet och allt som hade med tipsrundan att göra var borta.

Gick surt därifrån och köpte drickan barnen skulle ha fått så att de ändå fick sin belöning. Såg flera barn inne i affären som gick tipsrundan och också skulle få bli besvikna

Om tipsrundan avslutas en viss tid – sätt då upp en tydlig lapp om det där tipsrundan börjar alt som ansvarig personal kan man också tala om det för de som tar emot lappen! Inte ok att låta barn gå rundan och sen inte få stolt lämna in sina lappar. Två gånger i rad dessutom!!

Nu har David sovit lugnt en lite längre stund så jag chansar på egen sömn 😉

Kram ❤️

 1. Skär en lök i bitar och lägg i en bunke med LITE väldigt hett vatten i botten. Ska absolut inte täcka löken utan vara lite.
  Ställ vid huvudändan på natten och hostan kommer minska rejält eller försvinna

 2. Ring eller mejla till Maxi och berätta om hur besvikna ni blev. Kanske de skärper sig till nästa tillfälle. Och så tycker jag att de är skyldiga barnen lite gott när de har jobbat på bra med tipsrundan.

 3. Ja har man tipspromenad så väntar man ju tills sista kommit in. Tycker ju att personalen bara kunde gått och hämtat dom som hade ansvaret över tipspromenaden. Kanske drickan tagit slut, haha.
  Hoppas ni får en härlig nyårsafton:-))

 4. Ica Maxi brukar ha fb – sida, klaga där i så fall, för då kanske fler ser det. Tycker att dom har blivit sämre under sista åren. Stackars små som kämpat och så blev det inget bra slut.

  Gott Nytt År

 5. Hade det hänt EN gång på Maxi men TVÅ !! Det är inte ok med en gång heller men nåt kunde ju hänt akut så att dom försvann. Nu verkar de ju som om dom bara skiter i att vänta in barnen. Mycket dåligt!

  För övrigt önskar jag ett Gott nytt år

 6. Gott Nytt År fina Mirka med dina fina barn ❤
  Tack för en superbra blogg 2017 ser med spänning fram emot nästa år.
  Kram ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..