Tjoho, jag är hemma igen

Förlåt alla fina för en ganska så tyst helg, jag har verkligen passat på att vila upp mig och knappt rört min mobil annat än när barnen har hört av sig. Även i vanliga fall så är jag extremt dålig på att tänka på mina sociala medier när jag umgås med folk. De flesta bloggare sitter alltid med mobilen och eller kameran i högsta hugget oavsett vart de är och vad de gör medans jag är riktigt kass på det. Ska jag umgås med någon/några vars sällskap jag uppskattar så släpper jag allt annat. Jag vill ge de min fulla koncentration och då släpper jag annat. Ska jag vara helt ärlig så blir jag själv sjukt irriterad om jag ska umgås med någon som är mera inne i sin mobil än att ha trevligt med mig ;-) Och sån känsla vill inte jag ge någon som jag tycker om.

Jag och Jennifer har då invaderat min systers hem över helgen. Jag och min lillasyster har alltid varit nära varandra även om vi i perioder inte setts så ofta. Så denna helg var välbehövlig och efterlängtad av oss båda. Vi har så roligt tillsammans och dessutom samma sjuka humor som kan vara riktigt torr enligt våra tonårsdöttrar 😀 Och vi har skrattat mycket så tårarna sprutat medans Jennifer och kusinen Denise har bara tittat på oss och skakat på huvuden.

Vi kom till syrran lagom när det var dags att basta. Underbart och vad trött man blev efteråt. Jag hade svårt att hålla ögonen öppna efter kvällsfikat och som som en prinsessa fram till 10.

Sovande trötter

Vi tog det lugnt på förmiddagen och till eftermiddagen var vi bjudna till min svågers mamma med man som precis flyttat in i en sprillans ny lägenhet. Tonåringarna ville inte hänga med så det blev bara jag, syrran och hennes man Peter och deras son Milton. Jag har träffat Peters mamma och hennes man ett par gånger tidigare och de är helt underbara. Nu kom även hans bror och en av systrarna dit och de var precis lika härliga de. Vi hade en supertrevlig kväll och maten var jättegod. När Milton började bli trött åkte vi hem och fortsatte kvällen med att spela ett sällskapsspel med tjejerna. Jag och syrran var i lag och tävlade mot tjejerna. 4 matcher och vi vann 3 av de 😉

Avslutade med en film som jag somnade till. Sov gott till 10.30 och fick nästan dåligt samvete för all sömn jag fått. Men det är behövligt så puttade undan samvetet 😉

Vi åkte iväg och handlade hem en sen lunch innan det var dags att avsluta helgen.

En lugn helg med massa skratt och kärlek ❤️

Hämtade Selina från kompisen, åkte runt till Bauhaus och K-Rauta i jakt efter en pryl till tvätthon i tvättstugan som gått sönder och handlade sedan lite mjölk mm med oss hem. Hämtade även paketet jag beställt från HM så det blev lite av en mini-julafton med klädutdelning när jag kom hem 😀

Alltid lika skönt att komma hem igen med nytankad energi. Saknar barnen dessa helger men vet också att de har det bra och även de mår bra av en mamma som har fått vila upp dig lite grann 🙂

Nu är det en dag kvar innan vardagen kickar in. Loven går alltid för fort men nu är vi i alla fall på väg mot våren och så småningom även lite värme så det känns bra 🙂

Hur har ni haft det i helgen?

Kram ❤️

 1. Inget påhopp, bara en fråga? Varför ska ögonbrynen markeras/tatueras så markant. Nästa dag sitter man och ska färga utväxt på hår och den stämmer inte alls med ögonbryn. Jag är mycket äldre än dig och fattar nog inte det charmiga! Tittar på tio år gamla foton och med dom läpstift och färger vi hade. Men aldrig vi markerade så! Igen, inget påhopp på någon, men hur tänker man nu? Kram, du och Carola är bästa morsor!

  1. På dagens bild har min syster precis en timme innan färgat mina ögonbryn och det tar ett par dagar innan den överflödiga färgen försvinner Annars är mina bryn rödaktiga just nu då tatueringens effekter håller på att försvinner sakta men säkert vilket gör att jag färgar/målar de för att täcka det röda liksom.

 2. Menade inte just dig, utan mera allmänt. För mig är det så markerat och inte längre snyggt. (Jag tycker) Har sett på flera av er som bloggar. Kommer tatueringarna att försvinna? Menar, om man ändrar sig? (Det är fortfarande Jag som tycker) Måste ju poängtera detta så man inte blir anmäld av någon! Kram, du är fin!

  1. Jag läste nånstans o har även sett på några instagram att modet Brooke Shields ögonbryn är på intåg. Personligen tycker jag det är jättefint med den looken så jag har nu låtit mina bryn växa förmodligen blir jag nedröstad pga av att de flesta här inne är av den yngre generationen o dom gillar INTE Brooke Shields ögonbryn haha..

 3. Vilken mysig helg du fick med välförtjänt vila efter du roffat en så fin jul o nyår för dina fina barn. Vet inte om du vill svara på, och det är såklart frivilligt. Men är Jennifer och Selina dé av barnen som inte är med Peter på hans helger. Fattar att de stora barnen är besvikna på att han typ är mer frånvarande Pappa nu på senare tid. Trodde aldrig att han skulle göra så, gillade starkt hans fokus på barn(efter jobb) och att han pallade det. Ja du pallade ju åxå men du fattar, du roddar ju fortfarande allt. Du är en fantastisk Mamma. Synd att de yngre tappar sin relation till pappa ju, dé större kommer ju ihåg gamla Pappa som fanns nära. Ser ett litet mönster först Carola Wetterholms snubbe och nu står du lite i liknande sits. Ja Peter gick ju inte upp i rök som Perra, men konstigt det där med att pappor på något vis ger upp lite väl lätt när det gäller umgänge och fortsätta va pappa. Tror kanske dé straffar er starka morsor, men är ju relationen med barnen som blir lidande och det är svårt att återta sen både med sura tonåringar ock småttingarna som inte får den nära och trygga relationen. Blir som en snäll morbror som dyker upp en gång i månaden typ. Hoppas Petter snart kan lösa boende nära dig så du inte behöver va morsa 24/7 även om det är fantastisk att va med de, så behöver du åxå få avlastning vid sjukdomar och sånt. Såg att Peter skrivit att pengarna räcker inte till boende, men du klarar ju boende och underhållet slipper han ju om barnen bor halvtid med honom. Så känns lite skum bortförklaring om nu du inte tjänar så mycket mindre än honom. Förlåt nu blev det väldigt långt och kanske lite väl privat men du svarar ju bara om du vill såklart. Gå en fin fortsättning på 2018 och ta hand om dig Mirka du gör ett fantastiskt jobb. Kram Marie

  1. Fast en av de större i allafall har väl pojkvän som hon vill umgås med. De större har väl inte heller kanske behov av ”pappahelg” i huset utan kan träffas på en fika. Vad gäller boendet, det är både dyrt och svårt att hitta bostad i Uppsala och att hitta ett hus att hyra i närheten av Mirka är kanske inte det lättaste. Hoppas att det löser sig under 2018.

   1. Anette: Det står ju i inlägget att Jennifer var med Mirka i helgen inte hos pojkvännen.
    Mirka berättade i förra veckans live med Carola att det endast brukar vara de yngsta barnen + pojkarna som är hemma när det är pappa-helg.

  2. Pappornas frånvaro kan säkert även bero på att mammorna ofta varit de som roddat allt medan papporna jobbat. Så det är inte lika naturligt för dem att kliva in plötsligt och fixa allt. Både Mirka och Carola är ju de som varit hemma med barnen. Hoppas också att det löser sig med Peters boende och vårdnad, även om det är tufft att jobba och pendla samtidigt!

  3. Om du läser på så har Peter sitt boende i Norrland. Han har väl inte råd skaffa ett boende för barnens skull nära Mirka.
   Han betalar antagligen underhåll och då blir nog inte så mkt kvar.
   Nu har de ju löst det så han är i Mirkas hus sina ”barnhelget”.
   Men nog tycker jag de kan lösa detta själva.
   Mirka nämner inte med ett ord Peter och hans nya liv.
   Så nån bitterblogg har det här inte blivit än. Å här var det ju Mirka som ville lämna.
   Vad han gör och vad barnen väljer att göra är väl upp till dem.
   Fråga honom på hans instagram istället

  4. Marie
   Jag tror att alla som läser Mirkas blogg förstår exakt vad som händer..
   Tyvärr kan/vill hon inte skriva om detta då ”nättrollen” kommer äta henne levande om hon klagar på exet-vi såg ju alla vad som hände när hon vågade knysta något förra gången.
   Nej…karlar kommer undan med sååå mycket mer än vad vi kvinnor skulle göra! Du kan ju tänka det vilken orkan som skulle uppstå om Mirka dumpat ungarna och lagt pengar på boende på annan ort isf att ordna för barnen.
   All heder år Mirka som orkar hålla sig utanför och fokuserar på att barnen ska ha det så bra som möjligt❤️

   1. Nej va är det med folk? Hur kan det vara intressant ? Klart att vissa följt fam annorlunda o tror sig ha rätten på något vis o klampa in här o diskutera denne P .
    Det är ju Mirka o exet som ska prata om de här,inte bloggläsare. Mycket besynnerligt..

 4. Håller med lite om ögonbrynen. På ”vår” tid användes som mest en penna att fylla i med.
  Gillar formen på Mirkas dock.
  Jag plockade mina ganska markanta ögonbryn ( eller rättare sagt, jag lät plocka dem) och tyvärr har de nedre håren inte kommit tillbaks så jag ser fortfarande ut som en förvånad uggla.

 5. Underbart att du kopplar bort sociala media och umgås med folk utan att fundera på vad du ska skriva och vilka av bilderna du ska lägga upp! Även eloger för dina naturliga verklighets-bilder!

 6. Dessutom så tycker jag mycket om din blogg, Mirka! Oavsett ögonbryn! Jag gillar att läsa dina vardagsbetraktningar och tycker om att du inte ”rosablogger”, som vi säger i Norge. Jag har hängt med sedan tv-tiden, och det börjar bli några år nu. Så roligt att du skriver för mig (bland andra…) som har lite ont i ryggen och har svårt att röra mig från och till…

  1. Ja jag håller med! Bra Mirka att du lägger bort telefonen och bara tänker på dig själv.
   Måste man göra för att orka med. Kraam

 7. Ja! Tänk om en mamma gjort som Carolas och Mirkas X gjort. Vilket ramaskri det blivit då!!!dessa pappor kommer undan hela tiden! Och ja,jag vet har oxå en pappa till mitt barn,som aldrig brytt sig! Kämpa Mirka och all styrka från mej till dej

 8. Man blir förvånad över en del kommentarer här inne som vanligt. Oftast är det en eller ett par som sticker ut, Men nu var det en hel del.
  Jag känner inte Mirka eller Peter privat så jag tänkte att jag skriver ett inlägg i allmänhet
  Till att börja med så betalas väl underhåll oavsett var man flyttar? Avståndet spelar ingen roll, visst kan boendet vara billigare på en mindre ort men man gör ett medvetet val om man väljer att ha ett behagligt pendlingsavstånd till sina barn eller inte. Sen ska man väl inte ”skylla sej själv” om den ena parten håller sej borta för att den ena ”väljer” att lämna förhållandet. Det är ju inte barnen som har gjort det valet? Jag tror inte att det finns många människor som har valt att lämna en partner i ett lyckligt väl fungerande förhållande bara för att hen vill det. Och det finns en hel del mammor som har lämnat pappan till sitt eget öde med barn och allt vad det innebär så det är inte specifikt män som lämnar. Även om det är betydligt vanligare. Sen är det ju beklagligt att barnen kommer i kläm oavsett orsak och vem som bär ansvaret. Jag tycker att det är helt ok att ställa frågor om det man undrar i media vad det än är bloggar, tidningar, tv mm så länge man kan acceptera att man inte alltid får svar eller det svaret man hoppas på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..