En trög vecka

Fy vad det har varit svårt att komma in i vardagens rutiner igen. Denna vecka har varit tuff och jag har varit sååå trött och nere. Jag har orkat men inte haft gnistan till annat än det som måste göras. Barnen har varit stingsliga på eftermiddagarna, hela tiden någon som retas och bråkas och jag tycker att jag börjar och slutar mina dagar med tjat. Och som om inte det var nog så fick jag böter ikväll också! En tillfällig fartkamera hade ställts fram på vägen och jag såg den typ sekunden innan den blixtrade till. Mitt fel absolut men surt likförbannat. Körde inte så himla mycket för fort men det kommer ändå att kosta en slant. Suck, blir så arg på mig själv då jag brukar hålla fartbegränsningarna.

Kylan har stannat kvar hela veckan. Eller kylan och kylan…. 5-10 minus är inte så farligt egentligen 😀 Utsikten från mig är otroligt vacker men den hade varit magisk om vi hade haft snö. Nu är det bara frost.

På måndag ska femmorna och sexorna till ”sjön” och de barn som vill får hoppa i isvak. Oliver funderade på att göra det men har nu bestämt sig för att inte göra det. Jag skulle aldrig frivilligt hoppa i iskallt vatten. Aldrig. Fast jag badar ju inte ens på sommaren om inte det är supervarmt i vattnet 😉 När jag var runt 11-12 så var jag på scoutläger i norra Finland och där badade vi i en sjö. Det var sommar och runt 14 grader i vattnet. Jag kommer fortfarande så väl ihåg hur jäkla kallt det var i vattnet brrrr

Kommer ni ihåg mina orkidéer som fått stå i vaser med vatten och som hade börjat knoppa. De knoppade länge men nu äntligen blommar de så vackert 🙂

Har ni kvar adventsljusstakarna? Julgardinerna? Jag har de kvar men tänker nog byta under helgen.

Jag funderar också på att byta rum till de minsta barnen. Idag har de ett genomgångsrum bredvid köket. Vidare kommer man till en liten hall och därefter vardagsrummet. Det är sånt spring genom ungarnas rum och de störs allt oftare av det när de sover. Jag tänkte om barnen flyttar till vardagsrummet vilket ger de mera ro på kvällarna och även mera lekyta så får genomgångsrummet bli ett tv-rum… ? Jag tror att det kan bli bra så. Måste dock vänta tills jag har råd att köpa en 3-sitts soffa och fåtöljer för det funkar inte med divan-soffan jag har nu.

Ikväll tänker jag komma isäng i tid dvs före kl. 24! Se till att sova ordentligt och vakna upp med ny energi 🙂

Kram och godnatt ❤️

 1. Godmorgon Mirka!
  Köp en billig soffa från blocket, nära dig, vetja! Så du har nära att hämta menar jag.
  Hoppas dagen blir bra, det är ju fredag!

 2. Usch ja. De förbenade julprylarna… Har också mitt kvar. Även granen. Hrm.. men allt ska väck i helgen.
  Trist med böter.. Men stark som du är grejar du även detta. Sen får en väl hoppas på lite lugn vad gäller gupp på livsvägen. Inte alltid lätt att vara stark.

  Vackra orkidéer förresten.
  Kram.

 3. Hej Mirka!
  Måste bara säga att jag uppskattar din blogg så otroligt mycket för att den känns så ärlig. Så tagen ur verkligheten och vardagen. Känns inte som att du målar upp en fasad som många andra. Tack för det! Din styrka lyser. Du är fantastisk!
  Kram

 4. Jag plockade bort alla julprylar samt jul gardiner förra helgen.
  Kul med orkideerna !
  Den här veckan efter julledigheten har varit tung men idag är det fredag!!!!
  Såå skönt med helg önskar er en trevlig sådan!

 5. Mirka❤️Ditt liv låter alltför tufft. När mina barn var små såg jag ett mönster: när rutiner sätts ur spel blir det tjafsig. När sommarlovet började alternativt sluade. Det tog runt en vecka tills barnen vande sig, sedan lugnt igen 🙂

 6. Köp soffa på blocket eller via facebooks marketplace. Det är så många fina soffor som slumpas bort. Och själv behöver man inte vänta på att få sina drömmar uppfylld 🙂

 7. Vad synd att ni inte har någon snö så barnen kan leka och ha skoj ute. Här i Östersund har vi snö så det räcker till. Har inte varit så här mycket sen – 87. Men det är väldigt mysigt.

  1. Isvak ja. Hugaligen!
   När jag gick på högstadiet fick vi också erbjudande om att prova att hoppa i isvak.
   Jag gjorde det inte!

 8. Mirka! Jag tycker att du är super modig som vågar bo i huset, verkar öde och jag skulle aldrig vågat 🙂
  Vacker men när mörkret kommer skulle jag dö!!! Kram

 9. Här har vi mkt snö. Ska visst komma mer nu. Jag vill inte ha mer.
  Bada i isvak. Hoppas föräldrarna får skriva på nåt papper då att ungarna är friska.

 10. Här i Sandviken hoppar mellanstadiet i isvak varje vinter, förvånandsvärt många väljer att göra det. Direkt efter springer dom till bastun och badtunnorna som finns i vårat friluftsområde och värmer sig En rolig och lärorik grej Hoppas du får en skön söndag Mirka! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..