Söndagsskoj

Hej alla fina

Har en riktig tråkdag med rastlösa killar + en kompis till de. Småttingarna har roat sig med att dra massa leksaker till köket och de har hur roligt som hels medans jag ser allt stök som ska städas upp sen 😉

Jag funderar på att ta killarna på bio vilket de har velat länge nu. Jennifer och Selina har gått med på att passa syskonen och ha en filmstund med de hemma under tiden. Sätter man på frost så sitter alla som små ljus 😀

Vad hittar ni på en dag som denna?

Kram ❤️

 1. Mysigt med bio.
  Här i Piteå är det en lugn söndag, barnen har pappa helg så allt väldigt slött, man blir nästan lite rastlös. Ha en fin söndag.

 2. Tycker annars att Peter kan ta med dem på bio och du fick gå och vila medans resten tittar på Frost ! Du är verkligen helt outstanding så som du roddar allt 24/7 , såå stolta dina barn kan vara !

 3. Förbjud leksaker i köket. Tillåt bara sånt som ni sitter vid bordet med, pyssel, rita o måla. Men inget annat.
  Barn vill ofta vara där man som förälder är, men här hos mig var leksaker ( begränsat antal) bara tillåtet när de var riktigt små, precis när de lärt sig sitta. Samt det var bara för att mina barn var ensambarn och jag ville ha koll.
  Men dina små är ändå såpass stora nu att leksaker kan de ha på sina rum.
  Många tycker det låter hårt men kök och ev vardagsrum kan gott få vara leksaksfria zoner.
  Dina barn har ju ändå alltid sällskap så inte ska du behöva städa köket efter dem.
  Förresten är de såpass stora att kan de dra fram kan de plocka undan också.

   1. Vilken ytterst märklig grej, förbjuda leksaker i kök och vardagsrum..barnen bor ju lika mycket i hemmet så varför ska dom förpassas till sovrummet sitt för att leka. Barn vill ju vara nära och umgås med föräldrarna och då är det ju inte så kul att leka ensam i sitt rum istället för bredvid mamma när hon grejar i köket. Jag och mina syskon har alltid fått leka i alla rum och likaså våra barn! Det var en mycket obehaglig och konstig regel.

    1. Håller med. Väldig hård o tråkig regel. Låt barnen leka! De är inte små så länge. Vips sitter de hellre på sina rum, då saknar man nog tiden när de var små och var runt en.

    2. Förstod väl att några skulle reagera— Men har man så många små som Mirka så kan det då inte göra nåt om ungarna får hålla sig med LEKSAKERNA i sina rum, speciellt om hon ska städa efter dem.
     Det är inte nåt nedlåtande mot någon, men trots att jag haft ”en unge i taget” så har kök OCH oftast vardagsrummet fått vara leksaksfria. Ungarna har sina rum, föräldrar sovrum och kök o vardagsrum är gemensamma. Men för den skull behöver inte de dra sina leksaker dit. Man kan sitta vid bordet med aktiviteter och kanske titta på tv/film i vardagsrummet och mysa tillsammans. Men nej. leksaker är tabu där.
     Kommer det nån eller jag vill göra nåt så jag behöver utrymme. då behöver inte golv och allt annat vara fullt med leksaker. Ungarna här får alltid sitta med när det kommer besök och jag har aldrig haft särskilda barnbord vid kalas o dyl.
     De umgås faktiskt bättre med mig om de bara får sitta och pyssla vid köksbordet istället för att dra full golven i leksaker.
     Har nästan aldrig haft barnvakt för mina och dit jag gått har de gått. De har alltid varit med och jag tror inte jag varit nån sämre morsa för att jag ”vägrat” städa leksaker från golven i kök o v-rum. Testa själva. det är en väldans bra lösning vill jag lova.

     1. Håller bara med. Jag gjorde det samma med mina barn (6st) när de var små/mindre. Pyssel o likn hade vi fördel att ha i ett stort hobbyrum. Men annars lek på sina rum o inte i kök o vardagsrum

   2. Låt barnen leka över allt hemma den lilla tid de är små.Jag har en 15 åring som nu just är bästa vän med sin mobiltelefon eller så är han med vänner eller har han mycket med skolan eller konfirmation eller moppe ibland får jag honom att spela kort vid köksbordet och tänker yes han kom ut ur sitt rum för att ha tid med mamma så njut trots oredan för snart har inte barnen tid med att leka längre.När han var liten hittade man legobitar på de mest konstiga ställen som i blomkrukor oj då hu kom den dä brukade han säga.Men du Mirka vet ju hur de är som har barn i olika åldrar.Styrkekramar till dig.

 4. Jag håller med. Barnen är små en så kort tid och självklart ska de ha tillgång till hela hemmet. Rätt som det är vill de hellre vara på sina rum och då saknar man t om att få en duplobit i hålfoten

 5. Helt rätt dom vill ju gärna vara där man är o låt leka där .Men kan ju hjälpa till städa sedan.Inte dåligt av Mirka dra hela lasset själv .hade man ju aldrig gått med på .Alla behöver av lastning

  1. Inte gått med på?
   Nä det trodde jag också när jag skiljde mig.
   Pappan i fråga blev som en helt annan människa o tog noll ansvar. Så det är fan inget man väljer ibland…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..