Så var de sjuka igen

Så var återigen en helg till ända. Vi har hostat och snörvlat oss igenom helgen. Lilja och David har varit sjukaste och Älva är på god väg verkar det som just nu. Det har blivit si och så med nattsömnen då de små har vaknat stup i kvarten och dagtid har de varit mammiga och smågnälliga. Lilja börjar bli bättre och hostan verkar sakta ge med sig medans David har haft feber både igår och idag och hostar så han nästan kräks stackaren :-( Det blir till att börja nya veckan med att vara hemma och kurera sig. Nellie har tandläkare imorgon men den får jag boka om.

Usch det är jobbigt när de små är dåliga och man inte kan göra så mycket annat än att bara finnas till hands.

I fredags skjutsade jag Victor och Oliver till AirHop där de skulle göra av med lite energi med sina kompisar Casper och Jonathan och deras pappa.

Passade samtidigt på att hämta Kevin från jobbet så han slapp ta bussen.

Äldsta och yngsta ❤️

Casper och Victor bytte plats så Casper sov hos oss vilket är alltid lika roligt, den pojken är verkligen som en i familjen och otroligt omtyckt av oss alla.

Tog det lugnt på lördag förmiddag tills det var dags att köra Jennifer till tåget och Casper hem/hämta hem Victor.

Finaste Jennifer ❤️ klok som få med otroligt starka och vettiga värderingar om viktiga saker i livet.

Lilja och David stannade hemma med Benny och de andra under tiden. De passade då på att se på barnfilm och de minsta tog sig en tupplur i soffan 🙂

Jag överraskade mig själv med att laga en god lax i ugn med potatis och romsås.

Verkligen nåt jag måste laga oftare då det är enkelt och gott 🙂

Idag har jag hälsat på Linnea en stund men annars bara slöat hemma trött av dålig sömn. Vi har övergett fia med knuff för tillfället och kört yatzy för hela slanten idag. Lilja är otroligt duktig på det vilket är roligt då hon kan lätt delta i spelet.

Det blir en tidig kväll idag tror och hoppas jag. Mina ögon går redan i kors 😀 Just nu sover de små tyst och lugnt men det brukar ta en stund innan hostan kommer igång. Jag har använt lök i skål varje natt men vette fan om det har hjälpt …? Det är ju svårt att säga om hostandet hade varit ännu värre utan löken 😉 Men jag tänker ändå att det skadar inte att fortsätta.

Hur har er helg varit

Kram ❤️

 1. Här har vi också nåt virus på gång. De två yngsta har förkylning och feber. Ett par av de äldre är förkylda men har inte feber. En ganska tråkig helg med gnälliga sjuklingar. Vi har i alla fall röstat i presidentvalet idag eftersom vi bor i Finland. Vi fortsätter med samma president och det är jag nöjd över. Jag tycker att han har gjort ett bra jobb.

 2. Jobbigt när dom små är sjuka
  Vi har haft en hel v med en febrig och tokförkyld liten.
  Idag sa de även pang och ja å mannen blev förkylda med…

  Ang löken hörde ja en som gav tips om att dela en lök med skal kvar, bara dela i två delar.
  Lägg den vid fönstret eller en hylla i rummet där barnet sover.
  Byt ut den när den mörknat till.
  Skulle tydligen va bättre (och lukta mindre) skrev hon.
  Värt ett försök iaf ☺️

  Krya på er

 3. Bor Kevin hemma hos dig han också? Det verkar som om du har det så tufft och jag fattar inte hur du får ihop allt på egen hand. Ta hand om dig själv någon minut nu och då Mirka och var rädd om dig <3

 4. Vilken jobbig förkylning det går nu. Jag är inne på min åttonde dag jag blir inte bättre bara sämre. Var till doktor i torsdags så det var inte influensan. Helgen har fortlöpt i soffan under filten. Hoppas ni krusr på er.

 5. Två av mina barn hade förkylningsastma som små (nu har den ena kvar astman medans den andra har det lindrigare). På dottern var det segt slem och envis hosta vid varje förkylning och besök på barnakuten. Sonen fick svåra kruppanfall ända upp i 6-7 års åldern. Självklart ska en läkare utreda och göra bedömningen, men om det blir lika illa med hosta fler gånger ska du nog kolla upp det.

  1. Ta en bit lax, salta och peppra, in i ugnen tills den är klar.
   Hacka rödlök. Blanda med stenbitsrom och gräddfil eller créme fraiche.
   Koka potatis.
   Klart 🙂

  2. Hej Eva! Citron glömdes:(. Ha laxen bara kort stund i ugnen och häll lite då och då över smör/olja från skyn..
   ..den får inte bli hårt… Det är gott lägga laxen i en eldfast form häll i vatten obs! Behöver inte täcka…blir lite kokt… Jag äter ofta lax så lira på mig:) lycka till

 6. Jag hade förbjudit mitt barn att skaffa tatueringar i ansiktet, på händer och på halsen. Hade aldrig accepterat det. Även om han var vuxen. Det förstör ju hela livet, det blir bara hinder i livet, så otroligt många möjligheter som försvinner. VARJE GÅNG man träffar en människa, vem det än är, i vilket sammanhang som helst, i jobb, privat, var som helst, när som helst, av vilken anledning som helst, så kommer den personen att få ett första dåligt intryck. Eftersom alla dömer, mer eller mindre, efter det vid en första kontakt. Alla tar för givet att en människa med tatueringar i ansiktet och på halsen är en gangster. Även fast folk säger att dom inte dömer vid första intrycket så gör dom flesta det ändå. Så otroligt synd då Kevin ju är en så otroligt fin och snäll kille. Iaf fick jag den bilden av honom. Nu blir det tyvärr ett helt annat intryck av honom. Och det blir även väldigt svårt med jobb. Det finns bara vissa jobb som går att få med ansiktstatueringar. Trots att arbetsgivare kanske inte säger det rakt ut så dömer även dom. Det är helt omöjligt att få väldigt många jobb, och speciellt högre befattningar, jobb med mycket kundkontakt, myndighetsjobb osv, med tatueringar i ansiktet och på halsen och synliga överallt, eftersom människor kopplar samman det med att vara en gangster och allmänt något dåligt, det ger ett väldigt dåligt intryck. Trots att personen bakom kan vara jättebra och jätteduktig. Det är inte många arbetsgivare som vill att deras kunder skall få träffa en representant från företaget med tatueringar på halsen, händer och ansiktet. Dom arbetsgivarna som vill det dom är lätträknade. Jag förstår inte varför man väljer att tatuera hals, ansikte, händer, när det finns en hel kropp att tatuera på som kan döljas med kläder. Så otroligt synd. Och jag tror att du tyvärr har en del av ansvaret i det när du tillåter att minderåriga barn får tatuera sig.

   1. Älskar Kevin så goda varma händer runt David,bara kärlek. I hantverkarbranchen är man mer tatuerad än nånsinn. Där ser man till hjärtat och go personlighet fin jobb-attityd etc….. Åhhh va glad David är för sin storebror.

   2. Ett bra första steg är ju att inte låta sina minderåriga barn få tatuera och pierca sig ”med målsmans tillåtelse”.
    Så sjukt att det ens finns tatuerare/piercare som gör detta med gott samvete, inte professionellt alls!
    Som Sara ovan var inne på så ger tatueringar i ansikte/på hals/händer inte ett första bra intryck.

    1. Snälla! Det är 2018… Folk vet idag att det inte är sjömän och kriminella som kör tatoo…. Nix! Idag gör farmor farfar mormor morfar tatoo med sina barnbarn på kroppen i många olika varianter.. . Lite gammal modigt prat utan att vara elak /kram snart 60:)

   3. Var han vuxen när han gjorde den? Man kanske blandar ihop det med Linnea för hon var väl 16 (??) när hon gjorde sin? Jag var 17 när jag gjorde min, ångrar mig inte men är glad att jag har den där jag har den – osynlig för de flesta Däremot har den blivit väldigt suddig med åren. Bryr mig dock inte om att fylla i den eftersom den ändå inte syns

  1. Då måste jag säga välkommen till min arbetsplats! Där har vi många anställda med tatueringar överallt på kroppen, till och med i ansiktet, halsen och på händerna, även hela armarna är täckta på vissa… och vi har kortärmat på mitt jobb.
   Just ja vi har ett serviceyrke där vi dagligen träffar våra kunder och hitills har INGEN klagat…!

  2. Sara: En myndig person tar väl sina egna beslut så vitt jag vet 🙂
   Och tatueringar eller annan har inte med uppfostran att göra.
   Det är 2018 nu. Inget konstigt alls med Kevins tatueringar och han sticker inte ut alls från mängden.

    1. Låt Kevin och fler med Kevin bestämma vad dem vill och inte!!
     Jag tycker tatoo är snygga… Finns betydligt värre saker än tatoo..Kevin ska förmodligen inte söka arbete hos er:) vänta tills era ev barn /barnbarn gör detsamma…. Låt bli pekpinnar och älska dem ändå.. Mitt äldsta barnbarn har på mig tjatat att jag röker! Vem är det som nu röker!! Hen vet min inställning men jag gör ingen stor sak om det och förstår vår relation helt… Hen vet själv och jag älskar hen lika mycket ändå 🙂 sov gott

  3. Jag är också emot tatueringar i ansiktet. För drygt tio år sedan så sade en tatuerare till mig att ”seriösa tatuerare inte tatuerar varken på ansikte, hals eller händer”. Men det verkar ha ändrats….?
   Däremot så tror jag att tatueringar numer är så vanliga så inte bryr sig arbetsgivare om sådant längre…

   Häftigt att Lilja är duktig på Yatzy! Jag tycker att hon alltid ser så häftig ut på bilderna, att hon har något visst i blicken.

  4. Ja fast nu har du fördomar. Ingenting med tatueringar visar att du är en dålig människa. Är man vuxen så gör man som man vill och ens mamma kan knappast förbjuda barnen att tatuera sig. Välkommen till 2000-talet

  5. Haha, exakt, det skulle jag också vilka veta, hur förbjuder man en vuxen myndig människa att tatuera sig??? Vem har ens rätten att göra det?!
   Kevin är jättefin och vilken fin bild på storebror och lillebror!

  6. Jag får då aldrig dåligt intryck av personer som har många tatueringar,och då har jag själv inga tatueringar alls. Tvärtom så tycker jag att väldigt många som har tatueringar är intressanta,varma och genuina. Att det sen finns många gangsters som har tatueringar är ju en annan sak…du ska nog se att det finns fler onda människor utan tatueringar,än det finns onda människor med tatueringar. Jag älskar att möta personer och sen höra de berätta om deras tatueringar och vad de symboliserar. Många skaffar tatueringar för att hedra någon de älskar,som kanske gått bort. Blir många skratt och även tårar när de berättar om dem. Du Sara har ju tydligen fördomar,men det är så naivt av dig att tro att alla andra har det.

  7. Hej! Min kill kompis har över 30 tatueringar på din kropp:( jag bara 2:) ska göra fler när jag gått ner mina 10 kg efter att slutat röka för snart 3 år sen!!! Bästa 🙂

  8. Spännande att man inte kan få myndighetsjobb med tatueringar, med tanke på att jag med tatueringar arbetar på myndighet och har en chef med en stor tatuering på halsen.. Men vi kanske är undantagen som bekräftar regeln? Eller så är samhället lite mer modernt än vad ni faktiskt tror?

 7. Hej Mirja ! Är en av dina smyläsare och brukar inte kommentera här. Men när du blir ifrågasätt som mamma, när din myndiga son tatuerar sig där han vill, så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Han ser ut som en gangster tycker någon, då vill jag säga att min son har vart en riktig strul unge och tyvärr suttit i fängelse flera gånger och han har inte en enda tatuering så man blir inte en gangster i dagens samhälle på grund av tatueringar . Tycker du verkar ha ett gäng härliga ungar, som älskar varandra ibland och bråkar ibland, precis som det är i dom flesta familjer.
  Krammisar

 8. Synen på tatueringar är inte samma idag som den var förr, idag är väldigt många tauerade och det är vanligt förekommande numer både hos banktjänstemän, arkitekter, snickare, sjukvårdspersonal mfl. När jag ser en kille eller tjej med många tatueringar så tänker inte jag per automatik Åh en ganster, jag dömer folk efter hur de beter sig inte hur de ser ut. Sen är jag inget fan av ansiktstatueringar men som Mirka skrev han var myndig då han gjorde tatueringen och ja, det är hans val och han som lever med den och får ta ev nackdelar tatueringen kan ge. Och hur skulle hon ha gjort för förbjudet honom? Är väl bättre istället kanske ha en diskussion om det och försöka få sitt barn låta bli men vill den verkligen ja, då får man acceptera deras val

 9. Herregud… Man tatuerar sig för att man själv tycker det är snyggt. En tatuering ÄR INTE ens personlighet. och ja tyvärr, ni som säger att vuxna borde förbjuda sina barn att tatuera sig för att folk lätt dömmer. Ni vet väl om att det är ni som skriver så som dömmer? dags att växa upp om ni påstår att en tatuering förstör framtiden. Det är ni som förstör, genom att felbedömma folk ni inte känner, pga tatueringar.
  Snälla………

  1. En ansiktstatuering förstör framtiden. Tror du t ex att Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt osv, hade blivit statsminister om dom hade haft tatueringar i ansiktet och på halsen? Och man behöver inte gå så högt upp. Det finns otroligt många, mängder, av andra jobb, ”vanliga” jobb, där det är på samma sätt. Det är du som behöver växa upp om du tror att folk inte dömer efter en ansikts- och halstatuering. Då lever du i en väldigt naiv värld.

   1. Sara Jag tycker att ditt inlägg är mer ett bevis på din okunskap och dina egna fördomar, Om du ändrat din uppfattning om Kevin baserat på en ansiktstatuering? Det känns som att du väljer ditt tyckande på vad du anser vara accepterat eller inte oavsett hur bra människa det än är.
    Vad skulle du göra fall ditt eget barn kom hem med en ansiktstatuering? Men de är väl för väluppfostrade eller pryglade för att inte tordas?
    Jag vet inte heller vad du lever i för värld där du tycks tro att alla vill ha arbete som företagsledare eller politiker. De jobben är inte så eftertraktade som de var mellan 40 – 60 talet.
    Tro det eller ej men det finns arbeten där man tjänar bra och trivs med trots att man inte har kundkontakt eller är företagets ansikte utåt. Min personliga bankman är en tjej på 32 tatuerad på både händer, hals och panna samt piercad i näsan och ögonbrynet. Hon har hör och häpna valts till årets bankman två år i rad som baserats på kund undersökning där kunnighet och bemötande är några av faktorerna.
    Om dessutom svenska folket baserar sina röster på hur partiledarna ser ut och inte deras åsikter så förstår jag mycket väl varför Sverige ser ut som det gör och är bortom all räddning.
    Personligen skulle jag välkomna en statsminister som är tatuerad piercad och gärna varit hemlös och kriminell. För hen skulle med större sannolikhet veta hur livet ter sig där ute i verkligheten och stå för sina ord i större utsträckning.
    Som så många andra har skrivit så är det 2018 och jag trodde i min enfald att inte fanns någon som skulle reagera på en tatuering längre oavsett placering? Men jag misstog mej 
    De roligaste kommentarerna här är trots allt de som syftar på att Kevin antagligen inte skulle ha tatuerat sej om Mirka inte var tatuerad eller gud förbjudet låtit Linnea tatuera sej innan hon var 18.
    Huga tänk om alla de andra barnen också tatuerar sej när de blir myndiga? Vi måste ju stoppa dessa hemskheter nu. Vad tycker ni ska vi korsfästa eller bränna på bål? 🙂
    Seriöst! Tyck vad ni vill om tatueringar, Men döm inte människan som bär dessa innan ni har fakta om hur hen är som person. Ni kanske missar en underbar och helt fantastisk vän, älskare eller medmänniska med era fördomar. Och i fall ni inte medvetet skriver nedlåtande för att såra så håll gärna era åsikter inom familjen eller åtminstone borta från tangentborden. Det handlar många gånger om barn/ ungdomar.

     1. Ni tror väl inte för ett ögonblick att jag tänker outa henne här? Eller ännu mindre ens fundera på att bifoga en bild på henne. Hon har ingen jätteblaffa mitt i ansiktet. Hon har en liten diskret ros där panna blir tinning uppe vid hårfästet. Samt en liten prick vid mungipan.
      Ni får köpa fastighteter eller invenstera i börsen eller liknande så kanske ni får träffa henne. Riktigt trevlig och kunnig tatueringar till trots

    1. Kevin som är 18 år får bestämma själv. Mirka kan bara ge honom råd o tips.

     Däremot att hon godkände att Linnea fick tatuera sig tycker jag var fel. Är det 18 årsgräns så är det.
     T.ex. Vi säger att Kevin skulle ångra sig längre fram. Ja då kan han inte mer än skälla på sig själv.
     Om Linnea ångrar sin tatuering längre fram. Då kan hon gå till attack och skälla på Mirka och säga: Varför lät du mig få min vilja fram? Jag var inte 18 år. Jag var inte myndig. Jag var inte mogen än. Varför kunde du inte säga nej som en föräldrar ska kunna.

 10. Jag håller faktiskt med. Tatueringar på händer men framförallt ansiktet bör man undvika. Tycker jag. Dels för att det inte är snyggt, dels för att man om man vill, inte kan gömma eller ångra. Jag tycker inte det är snyggt heller men det är mitt tycke och tänk och det är lika mycket rätt som att välja att tatuera sig. Jag har inga tatueringar själv men skulle vilja ha ett par stycken. Däremot bara så jag kan gömma om jag vill, sen gör alla som dom tycker själva. Tur vi tycker olika.

 11. Heja dig Tommy!

  Alltså ni som anser att folk förstör sin framtid med tatueringar i ansiktet och på halsen. Lägg av, vakna upp och inse att det är NI med era åsikter som isåfall förstör deras framtid. Men nu anser jag att ingen förstör sin framtid pga att dom har en tatuering i ansiktet/halsen. Min bästa vän på 33 år tex har en mellanstor tatuering på halsen, hon har också på händerna, arm och rygg. Den på halsen och dom på händerna är väl synliga och hon jobbar som apotekstekniker på apoteket här i stan.

  Min bror, 43 år har tatueringar över hela kroppen mer eller mindre, däribland hela halsen, händerna och tinningen. Han är högt uppsatt inom ett fackförbund och har även möten och föreläsningar.

  Mim svägerska 37 år, har hon också massor med tatueringar och däribland flera som inte går att dölja med kläder. Hon jobbar som chef på Telia här i stan med kundkontakter på både hög som ”låg” nivå.

  Min andra bror 36 år, även han tatueringar som ej går att dölja. Jobbar som systemutvecklare och it-chef på ett av Sveriges största företag inom stålindustrin. Han reser världen över inom jobbet och möter chefer och anställda, håller möten och blir inbjuden till företag eftersom han är så kunnig.

  Här är några exempel på att tatueringar INTE förstör eller hindrar någon person till att lyckas i livet! Alla lyckas på sitt vis och alla strävar INTE efter höga befattningar. Jag själv har ingen tatuering eller piercing, jag är ingen fan av något av det men accepterar alla för den dom är och dömer INGEN efter deras utseende. Det är handling och personlighet som en människa ska dömas efter och inget annat.

  Kram Mirka❤️

 12. Barn gör ju oftast som man gör och inte som man säger. Så inte konstigt alls om barnen i denna familj är tatuerade/röker. Mvh Krille

  1. Och hade de klätt sej flott i dyra märkeskläder och vägra tatuera sej mm hade du då kallat det för trots eller revolt mot föräldrarna?
   Jag vet inte hur det ser ut i resten av landet men jag gjorde en snabb gallup undersökning bland mina vänner och bekanta huruvida det har gjort som sina föräldrar som vuxna gällande alkohol,tobak samt kroppsutsmyckning. Visserligen ingen sann vetenskap eller jätte många människor men majoriteten hade gjort tvärt emot sina föräldrar.

   1. Vad roligt då att ”Tommy” är i farten igen och kan tala om vad som är rätt eller fel eftersom ingen annan vet eller kan någonting. Inte ett dugg tröttsamt…

    1. Ida Jag har bett dej förr och ber dej igen att påvisa var i mina inlägg du hittar det du anklagar mej för? Jag har absolut aldrig påstått att jag skulle vara eller veta bättre än någon annan. Jag har heller aldrig likt dej gnällt på insändare som svarar i Mirkas ställe för att sedan göra det själv. Det tyder väl på det klassiska rövslickeriet? Eller är du så osäker på dej själv och dina åsikter att du inte vad du ska tycka och stå för det? Om du dessutom tycker att det är ok att människor går in på en blogg och öppet trycker ned och hånar ungdomar så säger det väl en del om dej? Ha det så bra nu Ida och ta väl hand om dej. Kram
     Med vänliga Hmmmm vad var de det stod där uppe ”alltid lika klok Tommy” 😉

     1. Tommy, du kommer med påstående som t ex ”den ansiktstaturade bankkvinnan” men sedan vill du inte stå för vad du har sagt när du konfronteras. Därför undrar man om du har belägg för vad du säger.

     2. Du anonym. Det finns ingen anledning att gå ut med hennes namn eller arbetsplats på en allmän blogg. Hade det varit relevant så hade jag kanske övervägt det. jag har ingen som helst skyldighet att redogöra vem hon är framförallt inte åt någon som inte ens kan skriva sitt namn. De som inte tror mej behöver absolut inte göra det. Det är inte så att jag ligger sömnlös över det. Skriv ut ditt namn och telenummer så ska jag vidarbefodra detta till henne så får hon avgöra själv om hon vill ringa dej och presentera sej. Jag står fortfarande för det jag skrev att jag vill värna om hennes integritet är inte att byta åsikt. Varför är du så besatt av vem hon är egentligen?

 13. Statistiskt sett så är det fler personer med låg eller ingen utbildning som har tatueringar.
  Det är få neurokirururger som bär tatueringar i ansiktet.

  1. Vilket skitsnack!
   Senast i helgen såg jag en läkare på akuten som hade tatueringar. Jag själv är också tatuerad och läst till lärare på högskolan.

   Så ta o hoppa ner från dina höga hästar.

   Att folk bara orkar hålla på att störa sig på folk. Så länge de inte stör eller gör illa mig eller min familj så får folk vara precis som de vill. ❤️

   1. Inget skitsnack, statistik!!!

    Titta på Östermalm i Stockholm t ex, de ser inte ut så!

    Lägre socioekonomiska tatuerar, piercar, väljer annorlunda namn, går i adidas/pumabyxor, handlar på lågprismatknader, bor i lägenhetsområde/förorter, röker än högutbildade.

    Den FINNS det såklart undantag, men det är skillnad!!!

 14. Tips för nattsömnen, smörj undersidan av fötterna och bröstet med Vicks. På med strumpor och en tunn t-shirt. Har funkat kanon för våra pojkar, har även gjort det själv när jag varit förkyld och hostig.

 15. Är väl endå inte upp till oss läsare att avgöra om Kevin har fina/fula tatueringar samt om de sitter på rätt/fel ställen? Killen är över 18 och gör sina egna val. Det är absolut inte mycket svårare att få jobb pga några tatueringar.

 16. Hoppas på vår o att livsluten återvänder till oss alla!
  Människan har sedan urminnes tider smyckat och ömsom försökt dölja sitt ansikte! Eller visa en grupptillhörighet! Skägg, långt hår, tatueringar, smink, sjaletter, kepsar osv. Vad är vackert o vad är fult? Smaken är ju som bekant delad! Jag tex tycker att det är sorgligt att många kvinnor idag inte vågar visa sig utan allt smink! Det vackraste uttrycket är det bara o ärliga med skavanker, rynkor o allt!

 17. Nej ”Tommy” har såklart inga belägg för det han skriver. Det enda han är ute efter är att trampa på andra och samtidigt tala om hur duktig han själv är. Har genomskådat det där för länge sedan.

 18. Kan vi sluta klanka ner på varandra. Den ena skriver, den andre svarar och så var vi lika goda kålsupare allihopa. Tycka har vi alla rätt att göra och olika men att påstå att man ensam har rätt är inte varken snällt rätt eller riktigt. Jag tycker inte om tatueringar i ansiktet och heller inte på händerna men för den skull är inte mitt rätta det rätta för andra. Kan inte folk bara låta alla tycka som dom vill utan att kasta glåpord. Sen vill jag bara säga att bara för att man är högakademiker är man inte en bättre människa än någon som är arbetslös eller sjuk. Hur kan man vara det? Vem har bestämt det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..