Vegetarisk lasagne

Förra veckan bjöd jag på lasagne här hemma. Det var nog andra eller max tredje gången jag lagade egen lasagne. Varför jag inte gör det oftare är en bra fråga då alla verkligen älskar min lasagne…

Jag har hittat ett bra recept på nätet som är enkel och god:

för 4-6 pers ( jag gör det dubbla )

2 gula lökar ( jag tog lökpulver )

2 vitlöksklyftor ( jag tog vitlökspulver)

500 g nötfärs

1 msk olja

4 msk tomatpuré

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

500 g krossade tomater

1 köttbuljongtärning

salt och peppar

9 lasagneplattor

Använde färdigköpt bechamelsås 😉

Sätt ugnen på 175˚C.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost.

Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.

Nu har jag lovat tjejerna att laga vegetarisk lasagne och det finns ju mängder med olika recept. Har ni en god och enkel recept att dela av er med ?? Vill ju så gärna att den lyckas på första försöket så det finns en chans att jag lagar det igen 😉

Kram ❤️

 1. Haha, jag tänkte först att det där receptet är väl inte vegetariskt heller 😉
  Jag gör ofta vegetarisk lasange. Istället för köttfärs tärnar jag zucchini, aubergine och paprika (ibland har jag i spenat också) som jag fräser lite och sedan har krossade tomater och gör till sås. Sedan varvar jag bara som vanligt såsen med bechamelsås. Ibland har jag i Keso också för att det är gott. Ofta smular jag fetaost ovanpå också. 🙂 Mycket gott!

 2. Byt ut köttet mot t.ex. sojafärs, morötter, valnötter eller helt enkelt tomatsås med zucchini och champinjoner. Kör på havredryck och havregrädde istället för mjölkprodukter om du vill. 🙂

 3. Enklast är väl om du bara byter ut köttfärsen som till exempel sojafärs, finns i frysdisken. Det behöver kanske kryddas något mer. Jag brukar slänga i finrivna morötter i färsen också, ett enkelt sätt att få i barn och man mer grönsaker utan att de vet om det eftersom de fått för sig att de inte alls gillar morötter 😉

 4. Hej igen här kommer ett gott vegetarisk lasagne.

  2 zucchini
  2 morötter
  1 Lök
  2 klyftor Vitlök
  2 dl cremé fraiche
  500 g tomatkross
  Peppar
  Salt
  Chiliflakes
  Frysen bladspenat
  Fetaost
  Lasagneplattor

  Ställ fram bladspenaten så den tinas.

  Skär zucchini och morötter i halvmånar. Finhacka löken och pressa ner vitlöken och fräs till allt mjuknat.

  Blanda ner cremé fraiche och tomatkross. Salta, peppra och ha i lite chiliflakes och låt puttra några minuter. Sen är såsen klar.

  Smörj formen och börja lägg sås i botten, sen på med lasagneplattor, mer sås, krama ur spenaten och lägg på hälften och sen hälften av fetaosten. Sen lasagneplattor, mer sås, lasagneplattor och resten av spenaten/fetaosten osv. Toppa med riven ost gärna med smak i typ Västerbotten ost.

  In i ugnen i 30 minuter. 225 grader.

  Mums

 5. Gör en god tomatsås och en ostsås. Ugnsrosta blomkål i tunna skivor med lite timjan och salt. Varva tomatsås, blomkål, ostsås och lasagneplattor. Avsluta med sås och ost. Grädda som vanligt.

 6. Ett till förslag på lättgjord Lasagne. Istället för den vita såsen använder jag Naturell yoghurt med riven ost i samt basilika. Mums, Blir en grekisk variant . Jätteläär och himelskt god

 7. Vegetarisk lasange. Varva med:
  Lasangeplattor
  Tomatsås
  Ostsås
  Färsk spenat (alltså sånna blad)
  Och smulad fetaost.

  In i ugnen och mums! Klaart.

   1. så länge det är en ost som innehåller ystenzym och inte löpe ska det vara ok 🙂
    även klöver serien är vegetariska om jag inte minns fel fast det är ju mer hårdostar

 8. Googla ”vinnande lasagne”, då kommer det upp ett recept från Ica, supergott! Du måste testa! Vill man ha lite mer drag i den så brukar jag byta ut en av förpackningarna med krossade tomater till en med chilismak!
  Kram!

 9. Gör på samma sätt som du gör men byt ut färsen mot röda linser som kokar i såsen i 10 minuter (behövs ju extra vatten att koka i) lätt,gott och nyttigt

 10. Har ett recept som vi älskar men som inte barnen jublar över. Ett lager god tomatsås (lite tjockare och ”nerkokad”) ett lager spenat som blandats med bechamellsås (obs bladspenat) och sist men inte minst ett lager fetaost blandat med bechamellsås till en gegga. Sedan ett lager plattor till med sås och ost över. Dvs i övrigt som en vanlig lasagne.

 11. Det finns en sida som heter ”Under tian” och där finns receptet på en ljuvlig vegetarisk lasagne med linser och superenkel ostsås. Jag har en åttaåring hemma som är sååå kräsen, men den tycker hon så mycket om. Testa!!

 12. Jag har alltid i hackade morötter, palsternacka och ibland en bit rotselleri i köttfärsröran. Oavsett om jag kokar pasta till, gör en paj, piroger eller lasagne. Använder matberedaren att hacka allt i, kör även med löken där. Mycket timjan, mycket oregano och gärna en stor klick tomatpesto, dessutom både en skvätt sötstark senap och en rejäl klick tomatpuré. Och lite honung. Så gott. Kör alltid Tamari i istället för vanlig soja.

 13. Tomat och lök lasagne, så jädra gott

  Ta lök ca 3 styckna, hacka löken grovt. I med löken i en stekpanna tillsätt krossade tomater (eller en burk plus 1/2 burk), ca 2-3 matskedar tomatpuré, salt, peppar, oregano och en buljongtärning. Blir det väldigt tjockt tillsätt lite vatten el mer krossade tomater. låt puttra ca 20 min. Sen varva lökröra, keso, lasagneplattor osv en stor burk keso brukar knappt räka så brukar köpa 2. Avsluta med ost ovanpå. Ibland har jag även mozzarella mellan. Man kan även tex lägga till spenat om man vill. In i ugnen ca 30-35 min 220 grader. Detta recept är för 4 pers så bara dubbla och så lätt att frysa in. Så gör alltid dubbel sats när jag laggar denna rätt

 14. om ni vill testa en liten rolig ”twist” så kan ni prova med en god curryfärs i lasagnen.
  denna är jättelätt att laga, du tar bara:
  300 g quorn eller sojafärs
  1 burk Creme Bonjour Cuisine vitlök och örter
  1 gul lök
  1 röd paprika (valfritt)
  och smakar av med:
  ketchup
  curry
  vitpeppar
  paprikapulver
  salt

  detta är ju en ”vanlig” sats men eftersom ni är många så är det ju bara att dubbla/trippla satsen.
  om du vill göra den vegan så ta hälsans kök´s soja färs ( de flesta av quorns produkter är inte veganska ) och byt ut Creme Bonjour Cuisine mot någon oatly fraiche eller liknande.
  hoppas det kan vara något 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..