Fortsättning, semlor m.m

❤️ Tack för er omtanke ❤️

Vi fick åka hem vid lunchtid och ska återkomma på fredag då Selina ska göra EEG. Just nu vill inte läkarna anta att det handlar om epilepsi. Det händer att man kan få ett krampanfall men sedan inga flera. Men skulle hon få en till så ökar ju misstankarna på epilepsi. Så just nu får vi vänta och se, dels vad EEG visar och dels om det blir nya anfall.

Det var en fruktansvärd upplevelse! Just nu tänker jag mest på hur fan jag ska våga låta Selina sova i sin säng igen? Tänk om ingen hör henne om hon skulle få ett anfall igen? Inatt sover hon hos mig.

Barnen hade haft det bra medans vi var på sjukhuset. De små var nybadade när vi kom hem 🙂 Ingen hade åkt till skolan men då är också de flesta mer eller mindre krassliga fortfarande. Victor är rejält risig medans Alice börjar sakta krya på sig. Davids utslag har blivit lite bättre, han har det kvar på armarna och ansiktet medans det är borta från magen och benen.

Jag fick max 2 timmars osammanhängande sömn på sjukan och har varit bra mör idag. Det bästa då är att helt enkelt hålla igång. Jag har städat och tog sedan med mig Thor och Lilja för att handla lite och även köpa dagens middag

Idag om nåt var det skönt att slippa laga mat.

Och klart att vi skulle ha semlor till efterrätt. Ingen av oss gillar mandelmassa så då gör man enklast egna med köpta kardemummabullar och grädde 😉

Jag personligen tycker inte att semlor är något märkvärdigt och skulle nog aldrig köpa det om inte barnen ville det. Finns så mycket annat godare att ha till fikat men men 😉

Imorgon kommer nya soffan och den gamla ska bäras upp till Jennifer. Hon har förberett sitt rum och hon har även slipat och målat om vardagsrumsbordet som var i ganska fult skick efter att småttingarna har ritat på den, haft nagellack på den osv. Nu är den vit och fin igen 🙂 Hon är så jäkla duktig min Jennifer ❤️

Jag och Carola ska köra vår live imorgon fast nu testar vi att vara på varsina håll. Det ska tydligen funka att göra så. Klockan 12-13 😉

Ikväll har jag haft svårt att komma till ro trots tröttheten så jag har surfat runt en stund men nu ska jag få mig lite välbehövlig sömn.

Kram ❤️

 1. Det är en hemsk upplevelse att ha ett EP anfall. Jag har själv varit drabbad en gång och hade inte EP efter undersökning. I mitt fall berodde det på sömnproblem, skilsmässa, stress. Bra för både hennes och din skull att hon sover hos dig. Många styrkekramar <3

 2. Hej Mirka!
  Jag beundrar dig så stark du är.
  Det är så roligt att följa dig och din fina familj.
  Jag har följt er från första början på Tv.
  Kram till er
  Christina

 3. Fick hon genomgå en akut magnetkameraundersökning när ni var där? Annars tycker jag att du skall orka vara jobbig och kräva en sådan. Till skillnad från datortomografi så innehåller magnetkameraundersökning inga röntgenstrålar och är den mest optimala undersökningsmetod för mjukdelar såsom hjärnor.

  1. Jag tycker det är bra med tips vad man skall tänka på om man inte är insatt. Det vore ju dumt att avvakta med den bästa undersökningen bara för att sjukvården vill snåla in på pengar? T.o.m svt för ju just nu en kampanj för att sjukvården tyvärr ÄR dysfunktionell. Inte för att personalen är stygga utan för att pengar prioriteras konstigt i vårt samhälle.

 4. Förstår hur du känner,men sluta surfa runt du får ta ett besked i taget.Och visst vågar du sova och hon med.En sak som kan vara bra att hålla sig till är att hon sover ordentligt.Ett av mina barn råkade ut för samma som ditt,var nog lite äldre oförklarligt då det inte syns något på varken datortomografin eller EEG men vissa personer har en viss känslighet för att få kramp.Men som sagt en sak i taget,det är jobbigt nog att förhålla sig till det som hänt.Om du vill så kan jag skriva till dig privat om du känner att du skulle vilja veta mer.

  1. Men om det känns otryggt så där de första nätterna så kan man ju också sova i samma säng. Dock så klart ingen långsiktigt lösning. Men även större barn kan i sin rädsla med all rätt känna behov som mindre barn, liksom mammor till större barn kan känna att det barn man är mest oroligt för kanske blir som ens mycket lilla barn.

   Men jag håller med om att god sömn och att undvika att se på ”flimmer”, typ filmer med för mycket ”typ discolampaeffek” och tv-spel. Samt så klart att om hon tänkt bada badkar så bör hon finna sig att någon håller henne sällskap, om än en med duchdraperiet fördraget, åtminstone tills läkaren sagt annat.

 5. Skönt att ni har fått komma hem igen. Förstår att det är svårt att slappna av men det behöver ni allihop ❤
  Underbart att syskonen tog hand om allt hemma så du kunde fokusera på Selina ❤

 6. Förstår att du blev rädd när hon krampade. Tänker ibland på hur rädda mina föräldrar var mär jag krampade mycket. Mellan jag var 11 och ca 16 så svimmade och krampade jag några gånger om året. Ingen epilepsi, utan de var oförklarliga. Är 25 nu och har inte haft något mer anfall. Endast kramper i specifika muskler, som beror på svår smärta. Vill bara med mitt inlägg säga att det behöver inte vara något farligt. Så försök att inte oroa dig.

 7. Hej Mirka!
  Jag kan inte föreställa mig hur rädd man skulle vara i den situationen. Vilken tur att Jennifer vaknade. Jag beundrar dig så otroligt mycket, och även dina barn som verkar så sammansvetsade. Du är så otroligt stark, och jag förstår inte hur du fixar allt. Du är verkligen en stor förebild för mig.
  Jag hoppas att Selina snart blir bättre. Kram.

 8. Förstår din oro, otäckt då nåt sånt händer.
  Kanske du kan ställa en ”babylyssnare” (vad sjutton heter de på riktigt??) i hennes rum på natten så hör du ifall hon skulle få ett nytt anfall.

 9. Vilka fina syskon som tar hand om de små och till och med ser till att de badas. Bra jobbat med att uppfostra omtänksamma (mot dig ffa i detta fallet) och ansvarstagande individer. Det ska du vara stolt över, för det är inget man gör i en handvändning! Hoppas Selina får vara frisk nu och att ni får lugn och ro. Men sova med henne några nätter kan ju vara mysigt ändå! Stor kram till er

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..