EEG, en god soppa m.m

I morse åkte jag med Selina för hennes EEG. Selina gick upp kl. 03 och var sedan vaken för att kanske kunna somna in en stund under EEG. Det gick bra och nu väntar jag på att läkaren ska ringa. Egentligen skulle vi ha fått träffa läkaren men hon låg efter i schemat och kunde inte träffa oss först efter kl. 13 och att sitta på sjukhuset i över 2,5 timme funkade inte för mig så därav tar vi det per telefon.

Jag mår piss. Konstant huvudvärk, feber till och från, ont i kroppen och orkeslös. Korta stunder känner jag mig piggare och hoppas då direkt på en förbättring men hittills har jag haft fel.

I morse vaknade jag med 5 ! ungar trängandes i min säng Kan säga att det fanns inte mycket utrymme kvar för mig.

Nu försöker jag bara vila så mycket jag kan, tänker inte lägga krafter på någonting annat än maten för det måste ju barnen få 😉

Kevin hoppar in som stand in och tar tjejerna till konserten ikväll. Det är jag tacksam för då jag hade inte pallat sitta där i timmar.

Förra veckan blev Carola tipsad om tacosoppa vilket hon senare också bjöd sin familj på och den gillades av de. Igår lagade jag denna tacosoppa och även mina barn tyckte den var god 🙂

Själv är jag helt såld på smördegsknyten med spenat och fetaost och var tvungen att göra såna till mig och Jennifer

Vet inte vad Jennifer pysslade med här

Reklam för fetaost kanske 😉

Nu ska jag försöka få mig en timmes sömn medans de små sover.

Kram ❤️

  1. Tycker nog att det är du Anonym som har problem med det ! tror inte vare sej Mirka eller andra än du har problem , vi förstår precis vad som skrivs 😀 Framför allt Mirka har nog liiiite större problem än det att lösa ! Snälla människor TÄNK TILL innan ni kastar er på tangenterna .

  2. Anonym: Att mirka överhuvudtaget skriver så fantastiskt som hon gör är ju inget annat än otroligt! tycker du kan prova att bli bloggare i Finland vet ja! undrar just om du hade hållit reda på alla finska pronomen …. ei mie jaksa!!!

     1. Svar till anonym!
      Skriv inte fel själv då! Du skrev professionellt bloggare…. när ”T” i slutet av professionellt inte hör hemma där. Kasta inte sten i glashus! Helt rätt Mirka skriv som du alltid gör ;).

     2. Om jag bodde nära dig skulle jag ta barnen ut så du fick sova.. Jag tycker det är jätte tråkigt utan att närmare gå in på saken! Att något blev fel mellan dig och Peter där barnen kommer emellan… Inga konstigheter utan det drabbar många barn där lagen inte skyddar.. Jag tycker alltid er bild varit mysig med svamp plock och familje glädje…. Om det gick att ordna vore jag glad för er skull… Finns det ingen som har ett hus som står men behöver lite liv för att inte ramla ihop? Låt Peter få bo där mot att han ger omvårdnad och kärlek!!! Många brukar ha ett stort hjärta att hjälpa i nöden… Det behöver inte vara ett slott….Mirka! Har du tagit provet på dig… Tänker bl.a på B 12 vilka många har brist av så även jag… En människa är oftast stark men kroppen kan säga stopp…. Varma styrke kramar…

  3. Jag fattar ingenting??????
   Jag har nu läst Mirkas inlägg 3 ggr och gör då om ”jag till de” och ”mig till dem”. Det blir helt galet för mig då. Så berätta var någonstans det är fel?? Jag menar allvar nämligen jag kan inte se var någonstans det ska bytas ut.

   1. ”Den gillades av dem”? Äh, nu började jag också korrekturläsa fast jag tyckte att påpekandet var tarvligt. Men jag tror tror att det heter så. Men överlag så tycker jag att det är trist med folk som skall märka ord när det går alldeles utmärkt att förstå helheten. Jag har lärt mig att de flesta människor ändå inte läser exakt, men den som påpekade kanske är dyslektiker? För annars brukar de flesta stavfel och dylikt gå en förbi när det är bra flyt i texten vilket det är i Mirkas texter, enligt mig. Men jag är ju ingen expert. Men då Mirka(nu när jag har korrekturläst 🙁 , känner mig som en pissig person…)så skriver hon delvis på talspråk. Hon skriver ”såna” istället för ”sådana” så kunde hon ju kontra med att hoppa över de och dem helt och skriva ”dom” om båda. Annars är ju de/du och dem/dig ett enkelt sätt för det mesta. Men om vi ändå har språkpoliser här inne så undrar jag hur man kommaterar korrekt?

  4. Anonym Du har alltid problem med att aldrig säga nått snällt!
   ORKA HÅLLA PÅ !!! Läs och trivs eller stick o härja nån annanstans

 1. Håller mina tummar och tår att du snart blir frisk ! och åhh vad jag önskar att någon människa kunde hjälpa dej med det praktiska när du sjuk åtmindstonde . Skickar styrkekramar till dej för trots att du fixar allt på bästa sätt för dina barn så är du ändå bara människa trots allt .

 2. Hej älskar åxå spenat & fetaostknyten..man kan även klicka över smaksatt färskost,typ creme bonjour svartpeppar eller vitlök..alltså efter man tagit dom ur ugnen medan dom ännu är lite varma..så gott,testa (y) + en god blandsallad till med senapsvinegrätt 🙂

 3. Hoppas din förkylning är snabbt övergående. Sjäkv har jag legat hemma i sängen från jobbet i två veckor idag. Fick bihåleinnflammation oxå.
  Krya på dig

 4. Jag fattar inte hur vissa människor kan klaga på Mirkas grammatik, toarulle på bordet etc! Helt absurt! Hon är ensamstående med 12 -11 hemmavarande barn och hon gör ett fantastiskt jobb! Ni borde hylla henne istället för att trycka ner henne! 🙂

 5. Bedrövligt att flytta ifrån barnenHar du egen vårdnad om barnen.?
  Han kunde Tagit med sig några barn upp han skrev ju att det var så billigt att flyga så det var inget problem.
  Hoppas du kryar på dig och att nu får bli frisk.Och att barnen kryar på sig och att Selina får hjälp med kramperna ,
  Krya på dig kram ⭐️

  1. Så du menar att barnen ska placeras i annat hem med okända människor. Mycket märklig tanke. Tycker Mirka verkar vara en fin, trygg och omtänksam mamma till sina barn. Har svårt att tro att familjehem är ett alternativ, känns inte som denna familj och barn har det behovet.

 6. Caroline du kan inte säga ”Bedrövligt att flytta ifrån barnen”. Det var Mirka som ville skilja sig. Däremot kan du säga: Bedrövligt att han inte träffar sina barn oftare.

 7. Har aldrig kommenterat något i bloggen tidigare men följt den under många år eftersom jag tycker att Mirka är helt otrolig med allt hon gör. Nu tänker jag på hennes sätt att stava mm, det är väl inte konstigt att det är krig i värden när man inte kan ha överseende med några gramatiska fel i en text. Herregud! Finns väl viktigare saker att spendera sin tid på eller? Krya på dig Mirka.

 8. Anonym är du på riktigt? Familjehemsplacering? Skulle du vilja det med dina egna barn ????
  Däremot finns det stödgamiljer som man kan få via kommunen när man som Mirka verkligen skulle behöva avlastning några helger i månaden för att få en chans till återhämtning och helt enkelt orka. En väninna fick det till sin son när livet blev för tufft.

 9. Krya på dig! ❤️
  Så olika de gör EEG då.
  Min ena dotter skulle vara vaken hela natten innan. Jag var så klart vaken med henne. Men shiiiiit så trötta vi var sen
  Den där tacosoppan ser mumsig ut!

 10. Nu kommer det bli liv och gast av er läsare, det vet jag. Men ni som skriver att hon ska söka efter stödfamilj till helgerna p.g.a. att hon har många barn. Man ska inte skaffa fler barn än att man orkar ta hand om

  1. Det kan ju vara så att Mirka ibland behöver lite avlastning precis som alla andra föräldrar. Det låter också som att Mirka har barnen på heltid och då vore det väl bra om hon kunde få lite hjälp. Sedan kan man ju tycka att P borde ta sitt ansvar men vi vet ju samtidigt inte varför situationen ser ut som den gör. Man vet ju aldrig vad som händer i framtiden så det handlar inte om att man inte ska skaffa fler barn än man klarar av, det är dessutom stor skillnad om man delar på ansvaret.

 11. C vad omtänksam och fin människa du inte är då. Har du nån jäkla kristallkula där du ser hela ditt liv? De flesta av oss har inte det och när Peter och Mirka tillsammans tog hand om barnen så var det inga problem men livet tar sina vägar ibland och blir inte som man tänkt. Då känns det skönt att det finns människor som inte är lika okänsliga som du. Det var verkligen en vidrig kommentar från dig!!

 12. Inte lätt för män som blir lämnade. Det ända vapnet dom har är barnen…. vilket innebär att dom straffar kvinnan även på barnens bekostnad. Moget? Not, så jävla omanligt!

 13. Familjehémsplacering är till för barn som far illa det gör väl inte Mirkas barn bara för att hon blev förkyld. Hemsyster var förr i tiden när någon kom hem till familjer och tog hand om barn när oftast mamman blev sjuk och mannen jobbade. Sen tycker jag att ni hackar på Mirka för allt är ni så mycket bättre själva. Är det inte toarulle på bordet så är det något annat småbaggateller.

 14. Vi ska inga åsikter ha om något vi inte vet!!!
  Lyssna på en person är fel… Något jag lärt mig oavsett om det är en nära vän..

 15. Livet är tufft! Idag uppmuntrar jag med att börja äta lchf och power varje dag… Slutat röka och mår toppen… Mitt nya fräscha liv.. Kram

 16. Jag är en sådan som ser stavfel, syftningsfel och liknande. Hittar dem automatiskt så inget jag letar efter. Men det är MITT problem, inget jag delger mig oombedd såsom Anonym. Dessutom är lösningen löjligt enkel: retar du dig på det så mycket är det bara att sluta läsa. Vi är många andra som gillar Mirkas sätt att skriva och inte har problem med det. <3 (Det roliga är dock att jag själv inte skriver perfekt, men har mycket svårare att se mina egna språkfel.)

  Avlastningsfamilj kan alla få av en mängd olika orsaker. Behöver absolut inte ha något med föräldraskapet att göra. Tvärtom. Alla har inte släktingar och vänner som kan/vill ställa upp och ibland är livet tuffare en period. Då är det skönt med en andningspaus för återhämtning så att man orkar vara en bra förälder resten av tiden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..