Sjuk eller sjukare

Jag trodde inte att jag skulle kunna bli sämre men idag är jag riktigt dålig. Orkar knappt ta mig ur sängen för att kroppen värker så mycket och hostan är hemsk. Jag går som en 100-åring och orkar knappt prata.

Barnen är snälla och omtänksamma. De turas om att ligga hos mig och de hjälper varandra ❤️ Selina har stått för matlagningen.

Nya friskare tag imorgon hoppas jag

Kram ❤️

 1. Nu får vi verkligen hoppas att det vänder snart. Krya på dig Mirka och kolla upp stödfamilj. Helt vanliga familjer som öppnar sina hem , mest på helger och avlastat när det behövs. Kan även vara veckor på sommaren t ex om man vill det. Kramar till er alla ❤️

 2. Är inne ibland och läser.
  Du är ju en otrolig människa.
  Sån styrka ock kvinno kraft. Du verkar fixa det mesta med hjälp av dina barn…en rejäl flunsa har du nog åkt på..då du säkert är lite utarbetad. .som många ensamstående.
  Men då undrar jag om eran vårdnad.
  Har ni delad vårdnad ?
  Ta hand om dej♥♥♥♥♥

 3. Det kanske är säsongsinfluensan och inte en vanlig förkylning du har åkt på. Influensan i år är värre än på många år. Krya på dig!

 4. Krya på dig finaste Mirka! ♥️
  Hoppas det vänder snart, men du kan ju, för din egen skull försöka ta det lite lugnt då du känner att du börjar piggna till, och inte köra på 100% direkt. Var rädd om dig! ♥️
  Kramar!

 5. Barn kan mer än vad vi vill tro. Vi vuxna har skämt bort barnen våra länge med curlande hit o dit för att man givetvis vill de, men oxå för att man vill visa sig duktig som mamma. Vi måste släppa lite på duktighetssyndromet o våga vara lite mer ” lata” o låta barnen sköta lite mer.

  Krya på dig och ligg du i sängen din o vila med gott samvete. Kram!

 6. Årets influensa är väldigt tufft mot många, stackars dig som blivit så dålig. Dina barn är precis så fina och hjälpsamma som du uppfostrat dom till. Krya på dig.

 7. Hoppas du kryar på dig! Jag hade liknande symtom och det visade sig vara lunginflammation… om det fortsätter så tycker jag du ska söka vård.

 8. Önskar av hela mitt hjärta du kunde få avlastning.
  Borde du inte söka hjälp hos SOC när det nu verkar så att du är i stort sett helt ensam med barnen.
  HADE det här varit ”normalt” hade ju pappan tagit hand om barnen, men eftersom det ju inte är så borde du söka hjälp.
  Tänk om DU har nåt som smittar och barna ligger i din säng, då kommer det ju ta evigheter innan ni är friska.
  Med hopp om snabb bättring, kram

  1. Vad ska sociala göra? De har inga resurser för ta hand om barn för deras mamma har influensa de har knappt resurser för ta hand om barn vara föräldrar missbrukar/psykiskt sjuka. Krya på dig

   1. Jag menar inte för att hon är sjuk men om hon tex skulle hamna på sjukhus finge de nog träda in om ingen annan kan.
    Jag menar att om det blir för mycket och för jobbigt att vara själv med så många barn så finns det möjlighet till avlastning / stödfamilj.
    Jag tror nog Mirka reder ut det mesta men … det är inte fel begära hjälp om det skulle kännas det behövs

   1. En liten undran bara : Kan någon ha mer fullt upp än du ? Vore du min dotter hade jag pinnat iväg direkt och hjälpt dig. Smitta ner ? Men då hinner du ju bli frisk och utan behov av hjälp innan det bryter ut. .Vet ju inte om din mamma är pensionär men jag tänker att jag har ju tid att ligga sjuk . Har blivit det många ggr. när jag hjälpt med sjuka barnbarn.. Krya på dig !!

    1. Det beror på hur gammal hennes mamma är. Pensionärer som är över 70 år mår ännu sämre än oss yngre om de blir sjuka. Det är inte bra när de äldre blir sjuka. Deras kropp klarar inte av lika mycket som oss yngre.

 9. Pappan kan väl ta de minsta barnen så du får vila dig? dåligt att inte hjälpa till. Ja jag vet att jaginte har med det att göra men säger ändå dåligt av honom.

 10. Usch stackare! Hoppas Ipren hjälper lite (ta full dos/dygn) och drick massor med vatten. Försök att äta lite. Det blir snart bättre! Kram!

  1. Ipren är inte att rekommendera. Har du belägg för de? Skriver av ren nyfikenhet och fattar att inte Mirka skulle ta nåt som hon inte själv kollat upp. Ipren är först o främst inflammation hämmande.

   1. Skojar du? Varför skulle hon inte kunna ta Ipren? Inflammationshämmande javisst, men även smärtlindrande, febernedsättande mm.

    1. Men snälla Kina vad har du legat under för sten som inte förstår att man tar Ipren för att stilla feber och smärta. Det är inte bara inflammationshämmande. Ipren vid influensa går utmärkt att ta. // Apotekstekniker

 11. Du har nog fått influensan, låter i alla fall värre än en förkylning.. Tur att du har större barn som kan hjälpa till. Du behöver vila och ta hand om dig själv nu. Krya på dig.

 12. Hej Mirka, förstår precis hur du känner dig. Är själv väldigt sjuk nu. Det värker överallt. Har haft det i en vecka. Hostar som en galning.Men krya på dig. Efter regn kommer solsken ☀

 13. Jag har precis kommit ut på andra sidan från influensan.Det tar sin tid och det är det som är så jobbigt. Tänker på dig och dina barn.
  Stora och många kryakramar på dig.☺

 14. Krya på dig! Ett tips är att inför nästa säsong vaccinera dig mot influensa – det ger åtminstone skydd för säsongsinfluensan även om man kan drabbas av en massa andra förkylningar och skit. Jag vaccinerade mig i höstas eftersom att jag är gravid men jag överväger att göra samma sak även nästa höst. Kram!

 15. Ni som undrar om inte Mirka har släkt som kan hjälpa till ! kanske just ni har så pass nära så att ni kan ställa upp med att leverera mat ? gärna hemgjord men Pizza funkar säkert också .. Ni behöver ju inte utsätta er för smitta utan ställ dom bara på trappen och ring på ! Hade jag gjort direkt om jag inte hade haft trettio mil dit och vare sej bil eller ekonomiska möjligheter … men NÅGON med minsta lilla empati och vilja att hjälpa en medmänniska måste det ju finnas på skapligt nära håll ?? ! Jag fattar inte denna omänsklighet ….

  1. Andrea du skriver bland annat så här ”Hade jag gjort direkt om jag inte hade haft trettio mil dit och vare sej bil eller ekonomiska möjligheter … men NÅGON med minsta lilla empati och vilja att hjälpa en medmänniska måste det ju finnas på skapligt nära håll ”.
   Där har jag en fråga till dig Andrea: Svenskar som det gått snett för och som hamnat på gatan. Brukar du hjälpa dem?

  1. Hmm… Vad tyckte du att Mirka skulle göra då? Vad brukar man göra när man har förkylda småbarn? Låsa in sig och ropa till dem genom dörren?

 16. Krya på dig – och överväg att vaccinera dig mot influensa nästa år. Man kan förstås åka på en massa andra förkylningar och skit men då har man iallafall ett hyfsat skydd mot influensan. Själv är jag gravid och räknas därför som riskgrupp så jag valde att vaccinera mig i år. Men jag funderar på att göra det även i fortsättningen. Kram!

 17. Hoppas att du mår bättre Mirka
  Jag förstår inte hur du orkar med allt och du har det så fint jämt. Nu är det sportlov, 60 ton tvätt, lika mycket att vika och lägga in. Städa, fixa och greja hela tiden. Du är bäst! Jag beundrar dig och du ger mig styrka att orka en liten stund till med vardagsbestyren. Jättefint du har ändrat om hemma också. Stor kram K

 18. Måste fråga er som säger att hon ska söka stödfanilj. Varför ska hon göra det ? Självklart behöver alla avlastning . Men när man läser bloggen så ser man inget sådant .
  Tror inte barnen skulle vilja åka bort från sin mamma o dela på sig .

  Bara undrar … Sen alla som påpekar att släkten ska hoppa in . Förstår varför mirka ej tar dit de. Varför ska man utsätta flera för influensan ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..