Godmorgon

Fredag redan, veckan har då flugit iväg när man ”haft kul” ;-) Vi har snö men ungarna har inte varit så sugna på att gå ut för kallt säger de och har kommit in efter en kvart. Ja ja, det går att roa sig inne också och tack och lov för pärlor och annan pyssel. Idag har jag en massa pärlplattor att stryka efter igårdagens byggen.

Jag mår bättre och bättre men igår hade jag en yrselkänsla hela dagen. Kunde inte vara uppe ståendes långa stunder innan det blev snurrigt i huvudet. Jättejobbigt.

Jag är jättetäppt i näsan och känner att bihålorna är påverkade, kanske det som ger känslan i huvudet. Jag har svårt för att använda nässpray och brukar få ont av det. Men igår ville jag testa en som även var mot bihålebesvär. Sprayade i båda näsborrarna och fick snabbt en nära döden upplevelse! Satan i gatan var det sved till i snoken, gjorde ont så tårarna började rinna.

Den här nässprayen kommer jag aldrig våga testa igen, livsfarligt ju.

Igår kväll körde jag Victor och Oliver till Uppsala där de möttes upp av sin pappa. Killarna skulle följa med till Norrland över helgen. Oliver var jättenervös över att flyga men han ringde senare för att säga godnatt och flyget hade gått bra 🙂

Nu ska jag starta dagen här. Hoppas att yrseln håller sig borta idag. Jag försöker äta mera för varje dag men det går si så där. Får lätt illamåendekänsla om jag trycker i mig för mycket så det blir småtuggor här och där.

Jag har ett paket från Jotex som väntar på att hämtas, Kevin kom igår kväll så då kan jag be honom gå lite ärenden åt mig idag 😉 Toppen 🙂

Kram och ha en fin dag ❤️

 1. Jag är också väldigt känslig mot nässpray, jag använder alltid ”för barn” om jag måste ta nässpray.
  Kanske du kan testa?

  1. Jag använder barnspray 2-10 år allt annat är för starkt . Finns med saltlösning med tror jag dessa har jag inte provat ännu .
   Krya på dig

 2. Oj, förstår att den sved!! Jag som är nässprays beroende har testat de flesta o den där är starkast! Jag skulle börja me antingen barnspray, nasoferm el neseril! Hoppas det går bra!

  1. Vad ska en läkare göra? Det är bara att härda ut, man kan vara seg flera veckor efter en influensa. Jag var lika dålig som mirka, låg i 4 dagar. Har varit upprättgående i drygt 2 veckor nu men känner mig ff inte helt 100. Rethosta som kommer o går, trött i kroppen. Har hört samma från flera. Influensan är tuff i år helt enkelt. Men tyvärr finns nog inte så mycket att göra mer än att härda ut. Och försöka motverka att förkylningen sätter sig i bihålorna i mirkas fall. För då kan det vara läge för läkarbesök o penicillin. Mirka, prova nasonex nässpray för att motverka bihåleinflammation. Och härda ut, sakta men säkert känner man att man återkommer. Jag kände även precis samma med kaffet som du när jag var sjuk och flera dagar efter, det smakade och luktade skit o piss typ. Gick omvägar runt sambons kopp. Men nu är det gott igen. Krya på dig!

   1. Ja precis, springa till läkare när man vet om att de går runt en massa virus nu. Tar bara upp en massa onödig tid för redan stressiga sjukvården. Vad ska läkare göra mer än att säga de du redan vet? Vila, dricka, ta alvedon,nässpray osv.. antibiotika är inget man får längre, o tur är väl det!! Du får knappt mot bihålorna heller längre än möjligtvis nån tablett som öppnar upp skiten. Allt har blivit mer restriktivt. Det ska vi vara glada för även om vi i stunden ber på våra knän om att få penicillin pga att vi känner oss då sjuka så vi tror vi ska däcka totalt.

 3. Nasonex! Fick rådet av sköterskan när jag ringde min vårdcentral. Hjälpte jättebra mot bihåleinflammationen som jag hade förra veckan. Och är känns ”mildare” mot näsan än vanliga nässpray. Ej samma ämnen i.

 4. Hoppas du blir kvitt förkylningen ordentligt snart.
  Pröva nazonex som är bra att ta när man blir förkyld och slippa få besvär i bihålorna.
  Krya på dej. Kram

 5. Haha men Mirka, det där är ju den bästa nässprayen!! Första gången är värst men sen vänjer man sig med det starka ”mintiga”.

 6. Köp en nässköljare och cortisonnässpray, så ska du se att det kommer att släppa. Spola näsan först och sedan sprayar du med nässprayen. Lite äckligt att skölja näsan första gångerna men sedan är det jätteskönt. Det rensar bra 🙂

 7. Haha ja hjälp den där upplevde jag exploderade i hela huvudet! Vilket fräs!
  Men jag kom över det och nådde fram till de ”braiga” tillslut. Är för snål för å avstå…:).

 8. Den nässprayen e den bästa!! Du måste bara härda par gånger! Sa precis samma som dig första gången men sambon lovade att det var bara dom första gångerna det gjorde så ont, han hade rätt och nu handlar jag alltid den! Tar bort allt snor, känner inte mig ena förkyld när jag tar den.

 9. Något som alltid hjälper mig är att kleta på lite tigerbalsam under näsan , det är min räddare i nöden när jag är förkyld. Pröva det , det är inget farligt alls.

 10. Rinnexin tabletter är bra mot bihåleinflammation. Jag fick det utskrivet. Använde det några dagar. Sen en natt när jag låg och sov kände jag hur det knakade till i hela kraniet. Det var så skönt för då kunde man andas ordentligt igen. Alla gångar var öppna. Kram

 11. Spännande att flyga! Jag har aldrig flugit… Sådan där koksaltlösning man gör själv till barn borde väl funka? Den måste väl vara ganska mild? Vi använder Nasonex!

 12. Hahaha vad jag skrattade åt din beskrivning av upplevelsen när du använde.Otrivin Menthol. Ja, den är stark men så hjälper den också. Z
  Årets influensa blir man inte av med så lätt tyvärr.

 13. Aaaaaaaldrig mentol!! Hugaligen så ont de gör i näsan
  Det finns receptfria tabletter som ska vara bra för bihåleproblem. Sinuprett eller nått heter de
  Nasonex är också skitbra. Den fanns bara på recept förr. Men ordinerades då man hade bihåleproblem

  1. Plastmamma blir man när de berörda flyttar ihop och delar sina liv. Än så länge är hon pappas flickvän 😉 Och nej, barnen har inte träffat henne ännu förutom möjligen Victor och Oliver nu när de är i Norrland 😉

  2. Pa, vem frågar något sånt utan någon som helst info? Du har ju ingen aning om ifall det är känsligt eller inte? Inte helt ovanligt att det blir konstigt, även bra konstigt, ett tag när andra kommer in i familjen. Låt dem sköta det och anpassa sig ifred. Att folk ska vara så nyfikna på allt och inget , usch

   1. Det är väl ändå upp till Mirka vilka kommentarer hon släpper igenom och vad hon väljer att svara på. Min fråga i tidigare inlägg valde hon t.ex. att INTE svara på(Jag undrade över en t-shirt.).

    1. Frågan är inte vad hon släpper igenom. Frågan för mig är varför hon ens ska behöva svara på sånt. Har så svårt för vuxna som inte förstår var gränsen går för vad man frågar en annan människa. Fast folk kanske går fram till random personer och frågar liknande saker? Sluta med det isåfl.

     1. Men omyndigförklarar du Mirka på något vis? Mig veterligen så kan hon tala för sig och dessutom bli skarp i tonen när det behövs, men nu svarade hon som hon tyckte att passade men det dög tydligen inte för dig?

 14. En blogg skall inspirera och engagera, denna blogg talar bara negativt sjukdomar maginfluensa förkylningar och annan skit som alla familjer går igenom, Thats Life. Det är synd att din partner och pappa till barnen sviker men vad kan man göra. Ta dig samman och skriv inte i bloggen förrän du känner dig stark igen. Annars får du äta upp eländet längre fram. Keep smiling

  1. Eva P:
   WHAT??? Alltså är du dum på riktigt?! ?
   Kryp tillbaka till den sten du kröp upp ifrån.
   Det du skrev var nått av det dummaste jag nånting läst.

   Om bloggen nu är så tråkig varför är du kvar här för då?!

  2. Jag tycker att du borde fundera på hur du formulerar dig . Denna blogg är ju Mirkas och hon har rätt att skriva precis vad hon vill och du kan ju välja att sluta läsa om du anser att denna blogg inte passar dig. jag tycker att det är viktigt att viss varandra respekt!

 15. Känner igen yrseln sedan jag nyligen hade influensan. Sitter liksom långt inne i huvudet på något sätt…men det försvinner!
  Trevlig helg!

 16. Har du provat att ånga ansikter/ bihålor? Eller att spruta upp ljummet saltvatten i näsan/ bihålorna?
  Finns nässkölj på apotek. Men i nödfall funkar en medicinspruta okej. Bara blir ett antal fler ggr att spruta upp 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..