Kompishäng och botox

Innehåller reklam

Dagen börjades på bästa sätt med lite kompishäng. Jag och Carola är mästare på att förena nytta med nöje och kan gå runt i affärer samtidigt som vi går igenom både viktiga och oviktiga saker 🙂 Multitaskning är vår grej liksom 😉

Vi startade med en frukost på Starbucks

Deras varma croissant med ost och skinka är bara sååå god!

Sedan gick vi runt i affärer och letade efter bra reasaker och båda gjorde också några fynd. Älva höll på att tjata sönder mina öron efter allt hon ville ha men jag slog dövörat till

Nya pennor behövdes så det fick hon ”köpa”.

Det var evigheter sedan vi sågs på Gränby så en sushilunch var en självklarhet. Till sist sa vi hejdå och åkte hem. Nu har jag en liten kaffepaus innan middag ska lagas 🙂

Före jul var jag iväg och gjorde en liten botoxbehandling. Jag vet att en del av er är helt emot sånt osv men jag har länge varit nyfiken på att testa det. Första gången jag testade botox var för ca. 1 år sedan och efter det tog jag en paus för att känna av skillnaden. Och jag beslutade mig till slut att göra om det. Varför…? Först och främst för att minska på spänningshuvudvärken vilket verkligen också hjälpte. Jag trodde inte på det när flera berättat om det för mig men nu vet jag bättre 🙂

Sen ska jag inte sticka under stolen med att det var rätt nice att få bort arg-rynkan, kråkfötter och lite av rynkorna på pannan.

Här ser ni skillnaden – överst naturell och under med botox.

Jag hittade en klinik i Solna som jag hört massa gott om som jag till slut vände mig till – Sherry Beauty Estetik och väl där gick vi noga igenom mina önskemål osv. Väldigt proffsigt och bra. Jag ville ha en så naturell look som möjligt, inga iögonfallande ändringar. Och det tycker jag att Sherry lyckades väldigt bra med också 🙂 De rynkor jag ville minska på är det men jag är ändå inte helt rynkfri och slät för det ville jag inte. Och fri från spänningshuvudvärk

Varför jag skriver om detta nu…? För att jag ska nog boka en tid för påfyllning 😉

Nu middag!

Kram ❤️

 1. Det är så märkligt, haft förhållande med två äldre kvinnor (ca 40) och jag har tyckt att de är attraktiva med rynkor (Tycker knappt man har rynkor då…) medans de precis som du gjort saker för att få bort dem. Är det en sån där grej som kommer med åldern? Tycker du är fin på båda bilderna 🙂

 2. Det är precis upp till var och en att använda botox eller ej. Många gör det dock i pannan och då ”glöms” ju tyvärr området i ansiktet nedanför bort. Ser då mkt äldre ut nertill i ansiktet.
  Spänningshuvudvärk tror inte jag har ett dugg med själva rynkan mellan ögonbrynen att göra. Den rynkan uppkommer av att man kisat mot skarpt ljus, funderat osv,
  Oavsett om rynkan är där eller ej så kommer spänningshuvudvärk av andra orsaker men dock kan rynkan komma då man har ont för man ”grinar” ihop sig.
  Men tyvärr Mirka, du ( och andra bloggare) har fel för ni tycks gå på att det är RYNKAN som orsakat huvudvärken. Den kommer inifrån den och även om ditt ansikte är helt rynkfritt så nog kommer du få huvudvärk i alla fall.
  Men det är klart, sponsrade inlägg är sponsrade inlägg.
  Du ÄR precis lika vacker men din tänkeskrynkla, kom ihåg det !

  1. Du har fel. Botox används i medicinskt syfte mot spänningshuvudvärk och migrän. Botox hindrar kommunikation mellan nerv och muskel = muskeln är avslappnad hela tiden. Spänningshuvudvärk beror på spända muskler i nacke och huvud. Pannan är en del av huvudet. Förstår du?

   När det gäller migrän vet man inte helt varför botox fungerar. Man vet faktiskt inte heller helt vad migrän beror på. Dock betalar landstingen för botox mot migrän, så det är väl studerat och har bevisad effekt.

  2. Då man kisar/spänner sig så rynkas området. Och i och med att man spänner sig så får man då huvudvärk. Botoxen gör att området ej går att spänna = heller ingen smärta. Det är ett beteende som avbryts med hjälp av botoxen kan man säga. Spänningshuvudvärk kan såklart oxå bero på andra spänningar än just den där kisningen/arga blicken-grimasen, och då hjälper såklart inte botoxen i ”bekymmersrynkan” mot just huvudvärken.

   Har fått detta förklarat på en konsultation för mina käkar då de även föreslog att behandla ”bekymmersrynkan”. Jag var dock för feg för botox (biverkningarna/komplikationer) så jag har gått regelbundet till massör ist. Så gäller det att bli medveten om när man spänner sig/grimaserar så att man kan sluta med det.

   Botox hjälper många och har funnits i medicinskt syfte betydligt längre än det varit lagligt i kosmetiskt syfte.

   Vill man inte spruta in gift kan man alltid testa att göra en ”migrän-piercing” först. Då slipper man se onaturligt slät ut i pannan oxå. Den piercingen hjälper väldigt många mot migrän, spänningshuvudvärk, huvudvärk till följd av stroke m.m.

    1. Kolla hos din närmsta piersingstudio Piercingen sätts upptill i ytterörat på en speciell punkt. Kolla så att piercaren har kunskap och vet var hen ska sätta denna

  3. Lill du har nog missuppfattat det där. Varken Mirka eller någon annan bloggare säger att det är ”argrynkans” fel att man har spänningshuvudvärk. Så klart 🙂
   Däremot kan Botox som man sprutar in i pannan ta bort den huvudvärken.

  4. Jag jobbar på en salong där vi har en läkare som kommer o gör Botox o vi har flera kunder som gör dit pga huvudvärk eller migrän. Så visst hjälper Botox mot det.

 3. Jag tycker du är finare på första bilden. Förstår verkligen inte varför rynkor ses som något fult. Det talar ju bara om att en levt
  Jag är 32 år och börjar redan få gråa hår och lite rynkor, men vad gör det?
  Alla gör som dom vill såklart, men jag tycker det är vackrare med ❤
  Tack för grym blogg, du gör ett fantastiskt jobb med alla dina fina ungar
  Stor kram

  1. Jenny jag håller med dig. Naturligt utseende är finnast. Rynkor här och där spelar väl ingen roll. Det är det övriga livet som betyder något. Ja det är vad jag tycker

 4. Tänker att man får rynkor med åren är helt naturligt. Däremot är ett äldre ansikte utan rynkor ett ganska dött ansikte.

  1. Mirka skriver ju klart o tydligt att hon INTE vill ta bort resterande rynkor i princip utan bara bekymmersrynkan. Håller annars för övrigt med att ett ansikte blir dött när man är helt onaturligt slät för sin ålder. Hej!

 5. Fanstastiskt roligt att du som ensamstående 13 barns mamma med barn som vårdas på sjukhus och som du ju måste betala för har råd att spendera så många tusen kronor på en botox behandling.

  1. Är också nyfiken på det. Hörde på er live idag att du betalt ett bra paketpris 3000:-, jag trodde du skämtade. Hade hellre prioriterat annorlunda med mina slantar, nu vet jag ju inte hur rik du Mirka är, men jag och mina väninnor pratade lite om det ikväll och vi alla tyckte 3000 va mycket pengar för oss barnfamiljer. Min prioritering hade varit som du idag tex behövde fixa mat till grabbarna innan umgänget och sen till övriga barn sen, för pappan tycker han inte har råd att fixa mat till de.Han ska ju själv äta middag så då hade jag tagit av mina Botoxpengar och skickat med pojkarna varsin peng som de kunde köpa och fixa något i husvagnen, eller äta på donken eller något sånt Men som sagt vi prioriterar olika men tänker mest om man redan får skit för att man får typ alla den andres pengar i underhåll så han inte har råd att köpa mat till 3 killar. Så svider det nog hos många som klagar att den ena kan göra lyxbehandlingar osv när den andra inte får något över från lönen. Kanske bättre att köpa något viktigare eller något till barnen en extra dator eller platta eller något annat som underlättar vardagen Men även om jag inte håller med dig med detta att 3000 är värt att slänga på botox., så tycker jag du annars verkar göra jättvettiga val och göra det bästa för dina barn.Lite ñyfiken blir man också på vad barnen tycker. Kram

  2. Men herregud Anonym, har du inget vettigt att säga kan du väl lika gärna vara tyst. Hur Mirka har råd med saker har väl inte du med att göra? Hon kanske har sparat en hundring eller två varje månad för att ha råd?

   1. Låter roligt med en blogg där läsarnas sanning ska tystas ner. Där ingen ska yttra sin mening! Där alla ska följa stirmen utsn eget tänkande. Men framför allt att sååå många har tiden att tala åt Mirka och ställa bloggen tillrätta när någon faller utanför ramen av att uttrycka sig annat!!! Bloggaren tjänar väl pengar på att människor skriver eller? Vi är alla olika och personligen skulle jag ruttna om alls gick på rad för ingen hade egna åsikter som avviker…är människor så lätt stötta bort jätte tuffa samhälle?! Inte jag i alla fall.. Ha en bra dag. Nu 1 Tim power… Nä finns inget dåligt väder men dåliga kläder… Hur går det med din power! MIRKA,?! Kram

 6. Vet du om att för att framställa botox behöver varje batch testas på en stor grupp möss? Detta såklart för att det ska vara säkert för de som sedan väljer att köpa och injicera det. Helt ok att sedan välja att göra det om man vet bakgrunden men många som säljer det mörkar den informationen.

  1. Nja, du har både rätt och fel. Finns veganska metoder också, som inte är tedtat på djur. Bryr man sig om det så kollar man upp det innan. Bryr man sig inte så kan man såklart använda djurtestat

  2. Har du någon aning om vad som krävs för att få ett djurförsök godkänt? Går igenom etiska nämnder och är inte lätt att få godkänt om du inte har bra underlag så
   Jag skulle gärna vilja veta vart du fått den infon.

 7. Hej. Jättenyfiken på vad det kostar med den Botox sprutan. Jag lider av spännings huvudvärk o har gjort i 30 år. Känner att jag skulle vilja prova. Kram❤

 8. Mirka , du blir väl sponsrad? Tror att när det är dags så kommer det ett samarbete? Influencer/ bloggare är inte så dumma Smart att skriva ett något provocerande inlägg för att skapa intresse och mer trafik till bloggen. Och sen kommer samarbetet haha! Men tänk på hur dina döttrar upplever det, att man måste förbättra sitt utseende medicinskt för att duga.
  För tror inte du lurar nån att det är pga huvudvärk du botoxa dig!

  1. Det är svårt att inte älska sig själv när ålderdomen kliver fram! Det viktigaste är hur du mår inombords och resten kommer med den! ” det finns bloggare där löshår lösnaglar är en del av livet! Att se hur även döttrar får samma värdering Trots ung ålder… Vilka dåliga signaler och så fruktansvärt att ha detta som en viktig del i livet!” att inte vara nöjd och älska sig själv eller inte känna sig vacker! Betor detta på viljet umgänge vederbörande har? Livet blir svårare gör vissa… Daglig motion/löp runda. Vatten mera grönt har jag hört är böttre:)” folk är bekväma.. Själv skulle jag inte klara av löshåret!!”, usch…

 9. Håller fullständigt med anonym känns oetiskt, vad förmedlas till barnen Ska man plussa på deras redan stressade tillvaro.

 10. Det verkar ju som om du kisar emot solen på första bilden hehe då blir det ju gärna ett veck hur som helst så tror jag för egen del att bara folk hör ordet Botox ( inte alla då) så blir en del upprörda. Man tänker kanske bara på kosmetologiska ingrepp och hänger kanske inte med på att vetenskapen utvecklas i medicinska syften oxå. Precis som med allt nytt som kommer. För en del måste de ta tid att acceptera saker o andra går på allt direkt. Det är tydligen ett hett ämne som berör många så fort det kommer till skönhet. De sägs att ” du är vacker som du är” rart sagt men om nu personen o fråga inte tycker det så ska man inte behöva vända sig ut o in o förklara sig för andra människor som om de vore nåt fult o att man är ytlig.

  Nej gott folk, välkomna till 2018 med eller utan botox! Själv är jag 46 år och tänker nog inte använda botox va jag känner nu. Är helt fine med mina rynkor men man ska aldrig säga aldrig

 11. Här visar du bara på hur viktigt utseendet är för dig,sen kan du väl ändå inte tro på att botox botar huvudverk.

  1. Fast ni som inte tror att det beror på huvudvärken, så kan man ju få botox mot migrän. Vilket ska fungera mycket bra på många, funderar på det själv, pga svår migrän

 12. Hej,
  Läser om Botox och då måste jag bara kommentera. Jag har fått Botox i 1 år nu och det är enbart mot smärta! Jag får Botox i panna, nacke, axlar, hela vägen ner i ryggen och i ländryggen. Eftersom jag får det mot smärta så går Botoxen på högkostnadsskyddet. Tips om nån inte vet att så är fallet. Ha de bra!

  1. Vad har du för typ av smärta? Jag har själv olika typer av smärta och skulle verkligen behöva något som hjälpte.

 13. Älva❤️: ut på tur, aldrig sur. Mirka: det som inte dödar härdar. Heja heldagsutflykter, de,stärker både kropp och själ.

 14. Snyggare på första bilden. Jag tycker botox-ansikten ser så döda ut, huden ser tjock och stel ut, som en vaxkaka som lagts ovanpå ansiktet. Du är väldigt snygg utan botox.

 15. Här gör Mirka nåt för egen del, nåt som får henne nöjd o lite glad. Vare sig ni gillar botox eller inte så kan ni väl ändå unna Mirka liiiite glädje för hennes skull. SOM denna kvinna har kämpat länge nu med saker i sitt liv. Oavsett min åsikt så hoppas jag att du är nöjd och det verkar du ju vara för det lyser i dina vackra ögon

 16. Konstigt att du kan lägga 3000 på botox när du klagade på att Linneas vård kostade 80 kr per dag och du undrade hur du skulle få ihop det. Jag är så himla trött på detta ytliga samhället med skönhetsoperationer hit och dit. Har ni inte viktigare saker för er och vilka signaler skickar ni till era döttrar. Shit vad besviken jag blev på dig alltid gillat dig innan men nej jag har svårt för detta. Man lägger inte 3000 på botox om man inga pengar har typ, vet av egen erfarenhet för jag har fått vända på mina slantar som ensamstående.

  1. Känner som dig Sus, att man har bra med pengar om man kan lägga 3000 på något som håller 3 mån. Då kan man omöjligt klaga på att tex Linneas vård kostar…. Klart Mirka ska unna sig något för sin lön, men känns vettigare att boka en ansiktsbehandling/ massage för 500 spänn och hellre ha vars en hundring att skicka med barnen till mat till de vid umgänge(såklart inte till den andra föräldern)men vi prioriterar olika. Tyckte också det lät konstigt på liven att Mirka hellre lagar 2 middagar än skickar med varsin middagspeng och slipper ta den tiden. Som hon sa att klart hon gör det för barnen skull men tror bara de tyckt det var smarrigt att få köpa pizza, burgare eller något sådant. Men vi har olika prio var vi vill lägga våra pengar. Men allas åsikter räknas väl.

   1. Jag gjorde botox i november och denna umgängessätt är nytt sedan förra veckan och det var bestämt att enklast var att jag matade barnen före 😉 Men en bra tanke att ha i bakhuvudet 🙂

 17. Sus! Det är så vi ensamstående mammor har fått göra (vända) på slantarna vilket har gått bra,!!!
  Kram till dig

 18. Nästa vecka måndag 19/3 kommer Mirka vara med i tv 4:a. Dom kommer att prata om botox o dess fantastiska verkan på både …… Haha skojar bara. MEN, ni gnäll människor hade säkert hakat på o fluktat ute med tungan. NU minsann när Tv säger att nåt är bra, ja då hänger tungan ute o bara äääääkskar Mirka.

 19. Jag är gammal rynkig och gråhårig men mina barn tycker att jag är vacker ändå. Men de vill väl att jag sparar pengarna så de får ärva en dag.

 20. Sus: Var och en har väl rätt att själva hushålla med de pengar de har och använda pengarna till vad de vill. Sedan om det är botox är grå hårfärg spelar ingen roll. Jag står för att jag inte tycker om begynnande små rynkor och gör fillers. Kommer även göra botox. Skadar det någon att man bestämmer själv över sin kropp? Svar nej. Sedan tror jag att Mirka prioriterar barnen, precis som jag gör med mina barn. Fast varför, om man har möjlighet, skulle man inte som mamma kunna få unna sig något speciellt ibland också? Det luktar avundsjuka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..