Nellies namn…dop…

Nu har Nellie fått alla sina namn, jag valde ett till namn som jag bara ville få med:-)
Så hon heter:

NELLIE  Freya Savannah

ANG. DOP

Alla våra barn är döpta. Inte på grund av religiösa skäl utan för att jag gillar seden och tycker då att eftersom både jag och Peter är döpta så var det rätt naturligt att även döpa våra barn:-)

Alla barnen har ju då ävengudföräldrar. Och då har vi kommit till det svåra när det gäller Nellies dop….

Jag kan inte påstå att vi har gjort så lyckade val alla gånger när det gällergudföräldrar:-( Vissa av¬†gudföräldrarna var då när de blev tillfrågade , väldigt bra vänner med oss och det kändes rätt att fråga de…Men sen har några flyttat långt bort mm mm så nu har man liksom noll kontakt med de och det tycker jag är supertråkigt:-(
Jag vet inte riktigt hur vissa ser på det här med att acceptera/tacka ja till¬†att bli gudförälder till ett barn??
Är det bara en kul grej eller?

Jag har blivit frågad om att bli gudförälder en gång och jag tänkte igenom det länge och väl innan jag tackade ja till förfrågan! Jag vill känna att jag kan och vill hålla kontakten med gudbarnet oavsätt vad som händer oss vuxna i mellan! Jag vill kunna finnas där för mitt gudbarn om hon behöver någon att prata med, en extra trygghet här i livet liksom:-) Och jag vill veta att jag kan uppfylla det under årets lopp…inte bara när barnet är litet och gulligt. Jag vill skapa ett lite speciellt band med mitt gudbarn och det för resten av livet:-)

Alla mina syskon är gudföräldrar åt ett/två av barnen och de finns ju där alltid….mycket för att de är ju släkt…
Emmelie är gudmor åt Thor…..funkar kanon;-)
Sen är det vänner (6st)¬†och av de är det faktiskt bara EN som alltid kommer ihåg sina gudbarn! Inte så att jag på något vis begär att det ska köpas grejer el dyl.Absolut inte,¬†utan tycker att man kan visa att man kommer ihåg de på grund av just för att det är ens gudbarn! Små gester mot barnen är bättre än inga alls liksom!
Så nu vet jag inte längre om jag vill råka ”gå på en nit” igen när det gäller Nellie:-( Jag har ett par väldigt nära vänner som skulle passa fint till¬†uppgiften men men det trodde jag ju om de andra med….jag vet inte längre om det kanske är bättre att ta en släkting i stället….?

 1. heeej…har följt er i tv-rutan, är mammaledig nu med mitt 4 barn o har haft "lite tid över" nu när repriserna sänts igen av programmet, så himla roligt o beundransvärt av er! vill bara hoppa in o berätta att min minsta tjej som är 17 mån, som ja är hemma med heter…FREYA med samma stavning! :)vi misste en liten kille, nils, precis året innan hon föddes, (nils föddes för tidigt o klarade sig inte pga det) så när jag satt o tittat lite på namna så dök freja upp med den vanliga stavningen, o såg att namnet betyder "kärlekens gudinna" enligt fornnordisk tro, o kände att att det var precis var det var, ett kärlekens barn efter vår förlust, (hade bestämt oss för att inte skaffa fler pga de tråkiga omständigheterna) men upptäckte då att lilla fröet börjat växa 🙂 men vi ville ändra om stavningen som då blev FREYA, grattis till din jättefina familj!!

 2. anna skriver:

  Hej, först vill jag säga att din blogg är jättebra =)

  sen det här med faddrar, dom har tagot bort gudmor och gudfar nu, det heter bara fadder och det just för att nu kommer inte barnen till sin fadder om det händer föräldrarna något, förr var det så, men nu placeras dom i fosterhem så det här med fadder verkar bara vara en kul grej i kyrkan, tyvärr..

 3. Jag håller med dig till hundra om att gudföräldrar ska finnas för barnet och att det inte krävs nå presenter utan bara umgås med det då och då så inte barnet glömmer bort den personen.. Det är vårt och välja faddrar tycker jag!! Håller fortfarande på och väljer….

 4. Vi hade samma problem när vi skulle döpa våra. Det är jättesvårt. Jag gjorde det lättaste av det möjliga. Jag har minst gud-föräldrar (två par) till barnen. En Två släktingar och två andra.

  På så sätt finns det alltid någon kvar.

  kram o lycka till

 5. Petra skriver:

  Visst är det konstigt att man väljer och väljer och tycker man har fattat bra beslut om gudföräldrar, men sen finns de inte där… hade själv inte tagit på mig uppgiften om det hade varit ‘bekanta’ som frågat… utan tagit uppgiften på allvar.

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..