Slappa dagar:-)

Det har varit en helskön långhelg med mycket god mat, frisk luft, sol, besök av goda vänner:-)

Killarna var ju iväg och fiskade i torsdags och kom hem dygnsura kl. 22:-D Utan fisk ska jag väl tillägga;-)
Det var första gången Victor följde med på en heldags-fiskeresa och jag gjorde ett litet miss….glömde packa med extrakläder åt honom!
Stackaren vart ju skitnödig mitt i fiskandet och inte bara en gång utan tre gånger:-D Men det löste han själv rätt bra, gick bakom buskarna och drog ner brallorna och gjorde sina behov:-D Sen att det kom bajs lite varstans är ju en annan historia men det slutade med att han fick åka hem i galonbyxor med ingenting under *sköönt*:-D:-D

Så hem kom det som sagt 4st blöta, hungriga killar (matsäcken åts upp tidigt) med lite skitdoft efter sig:-D
De hade köpt med sig mat från Mc Donalds och det såg onekligen gott ut när de frossade i maten:-)

I fredags regnade det lite lätt på förmiddagen men på med galonisar på de mindre så gick vi ut ändå:-)
Mitt på dagen blev det finare väder:-)


Lortgrisen Thor och Alice:-)

Vi var ute bra länge och orkade bara inte laga mat så Peter tog med sig alla tjejerna (inte Nellie då), Kevin, Oliver och åkte och handlade mat till lördagens grillning och Mc Donalds till dagens slappar-middag:-D

Lördagen bjöd på strålande sol och klarblått himmel!
Jag bakade en rabarber/vitchoklad-paj och kladdkakemuffins med white chocolade frosting på förmiddagen. Gjorde även egen potatissallad till grillningen:-)
Strax före kl. 14 kom Victoria och hennes syster Lillemor med Annelis barn (de var barnvakter) då de skulle grilla med oss:-)
I väntan på grillen satt vi och njöööt av värmen och kors i taket – Jag fick på mig ett par mina ”vanliga” 3/4-byxor!! Kommer förresten även i vissa av mina ”vanliga” byxor nu också *wihii*


Lillemor


Coola Victoria:-)


Peter började med att grilla korv och hamburgare åt barnen


Selina, Nora och Elias ritar i väntan på mat:-)


Benny har verkligen svårt med att ta av sig mössan trots värmen på över 20 grader:-D


Hamburgare-makeri


Mera mat, kött, majskolvar, champinjoner, baconlindade zuccinis


Thor väntar otåligt på baajs (eh…majs menar han*S*)


Paj med marsansås¬†till efterrätt:-) Pajen är mycket godare än vad den kanske ser ut som;-)


Muffinsen


Barnen gillade verkligen pajen men muffinsen dög bara utan frostingen (som vi vuxna gillade)


Myspys med Nellie:-)

Gästerna åkte hem kl.17 men vi var nog ute till kl.20…det var så skönt att bara finnas och se barnen leka, cykla mm:-)

Igår var jag trött, Nellie hade inte sovit så värst bra på natten….
Efter frukosten fyllde jag min kaffethermos, klädde på barnen och gick ut. Strax efter kom min lillebror Tony med sonen Vincent ut:-) Jag och brorsan min ses inte så ofta även fast vi bor nästan grannar med varann…han jobbar mycket och när han inte jobbar så håller han på med musik, spelningar mm så det var riktigt roligt att umgås med honom och Vincent i ett par timmar:-)


Lill-killen Vincent


Min lillebror Tony


Kevin och Thor ska spela boll:-)

Vi tänkte ta vara på det fina vädret igen och beslutade oss för att grilla kycklingfiléer:-) Till det åt vi sallad och stekta färskpotatisar *gott*.
Alices kompis Nicole fick äta med oss hon med:-)


Peter köpte en söt tomte till uteplatsen:-)

Min mamma kom på besök på eftermiddagen….

Idag är det dagis/skola igen och hade kl. 09.30 redan kommit upp över 5 000 steg!! Det gör verkligen sitt med dessa promenader till dagis el affären fram o tillbaka så jag lär ju verkligen lätt ta igen helgens låga steg-antal:-D

Nellie ska vägas igen kl.13 och jag måste be bvc-tanten att kolla hennes ögon igen. Tycker inte att gulheten har minskat alls….Hur länge kan bebisar ha en släng av gulsot egentligen?? Är rätt novis på den saken;-)

Sen är det öppet hus med fika och loppis på barnens dagis idag mellan 15-18 så det är ju ett måste:-D Brukar alltid hitta nåt smått och gått på deras loppis:-)

Nu ska jag ta itu med hushållet innan Nellie vaknar:-)
Kram kram

 1. Mirka skriver:

  Ni som vill ha recepten på pajen mm – Det kommer, har haft häcken full nu bara men det kommer:-)

  Anna Köhler: Tack så mycket:-)

  Sara: Tycker också att det är så skönt och bra att vistas ute med barnen….det blir ju lätt för mycket tv mm för dagens barn!
  Ska fota bror min bättre nästa gång men kan säga direkt att vi är inte ett dugg lika! Tony är kopia på sin pappa som är "bara" min styvpappa (vi har samma mamma). Jag har dock en helbror och vi sägs vara rätt lika…fotar honom med vid tillfälle:-D
  Kommer inte på recepten själv utan hittar de lite varstans och låter de goda så måste jag bara testbaka:-D

  Eva trillingmamman: Ha ha haa, var ju lite lättad över att bajsandet hände när jag inte var med:-D Härligt att pojkarna är bättre men jag vet att det är tufft när de små får magsjukan samtidigt…bara att bita ihop och rida ut stormen!Och det fixade du/ni fint tycker jag:-)

  Sara: En grön bebis låter lite festligt:-D

  Ulle: Visst är det en lycka med en stor familj…skulle aldrig "byta" bort min:-D Bvc-rapport kommer…;-)

  Johannah Mikaelsson: Tack, älskar bakandet men inte att laga mat:-D Peter är duktig på matlagning och gillar att experimentera och jag har väl blivit lite duktigare med åren jag med:-D Barnen sover som stockar av all frisk luft:-D

  Ann: Jag har ingen utbildning alls….jag bara älskar att baka och tårtandet är ett kärt hobby som jag tyvärr inte har så mycket tid med just nu:-( Är helt självlärd;-)

 2. ann skriver:

  Du är ju en hejare på att baka. Vilka tårtor du gör har du gått konditorutbildning? Jag skulle gärna vilja ha receptet på pajen och muffinsen.

 3. Helena skriver:

  Hej!
  Skulle verkligen vilja recepten på både pajen och muffinsen.

 4. Hej! Vilken stjärna du verkar vara i köket,jag blev allt lite hungrig av ditt inlägg =)Visst är det skönt att vara ute hela dagarna, man sover så gott på natten (om ingen bebis bestämt sig för annat förstås), vår familj är alltid först ute på gården på dagarna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..