Barnen lediga….jag förkyld…

Dagiset har planeringsdagar idag och imorgon så Selina, Victor, Alice, Oliver och Thor är långlediga:-)
Min syster, som hade planer på att flytta tillbaka till Sverige har tyvärr (eller jo, kul för henne så klart*S*)fått ett bra jobb i Finland så hon kommer inte att flytta hit¬†*snyft* Jätte tråkigt men jag är ju ändå jätteglad för hennes skull:-)
Hon var tvungen att på kort varsel åka till Finland igår då hon ska gå några kurser på sitt nya jobb och det enklaste var att låta Denise vara kvar i Sverige den veckan hon blir borta. Så jag passar Denise på dagarna när mamma jobbar….

Alla barn födda-04 har nu under våren gått på ”sång och dans” en gång i veckan med dagiset och igår hade de en stor avslutning på Sätunaparken:-) Efter att ha lämnat barnen på dagis åkte jag, Denise och Nellie dit för att vara med på deras avslutning…..Vi mötte upp med Anneli där (hennes son är också en -04:a).

Vi satt på gräset och fikade medans vi tittade på avslutningen och barnen hade riktigt roligt:-)


Anneli med sonen Sami


Denise och Selina


Selina med sina dagiskompisar äter lunch


Selina och Denise klättrar:-)

Efteråt åkte vi hem och jag började stor-röja i kaoset som inte fått så mycket uppmärksamhet denna vecka!
Tog undan alla mattor och dammsög och skurade golven. Hann till och med ta fram alla leksaker + annat skit som fanns under soffan:-D

Min mamma kom förbi efter sitt jobb, jag bakade sirapskakor till efter maten-fikat ute:-)


Peters nya projekt ute…..lägga ut flera plattor så borden får plats bättre:-)


Snygga Alice:-D

I morse kom mamma och lämnade Denise strax före kl.8. Från kl.8.30 började ungarna tjata om att gå ut så de större fick klä på sig och gå ut:-) Jag sorterade tvätten, fixade kaffe mm, klädde på resterande barnen och kom ut strax före kl.10. Det var ledigt i tvättstugan så jag kunde börja tvätta lite tidigare igen:-)
Vi blev kvar ute hela dagen lång….förutom en liten stund när jag skulle diska och förbereda lite inför middagen:-D

Anneli kom förbi en kortis:-)

Linda kom med sina tjejer runt kl.15 och vi hade bestämt oss för att grilla!
Fixade ordning sallad och tog ut allt annat som behövdes medans barnen lekte ute för fullt:-)
Mamma kom efter jobbet för att hämta Denise så även de blev kvar för att grilla med oss….


Linda och dottern Elvira


Lindas yngsta dotter Nova och Thor


Mamma:-)

Vi hade det riktigt trevligt och barnen var helt slut efter en hel utedag:-D

Jag själv har tyvärr dragit på mig en förkyldning och är så där härligt ”däppt i däsan” och hela huvudet känns enormt tjokt och tugnt:-( Men men…gnälla hjälper inte….dä bara o kämpe på….

En läsare undrade om varför jag hade barnen på dagis när jag är hemma heltid….

Så här är det;-)

Först och främst så älskar barnen sin dagis och kompisarna/fröknarna där!
Sen har jag ju ett arbete¬†(eller plugget)¬†som jag går tillbaka till efter föräldrarledigheten och då måste jag ha dagisplats åt barnen. Det är enormt långa dagis¬†köer här i vår kommun och det skulle vara svårt för mig att få in de på det dagiset som jag vill ha om jag tog ur de från dagis just nu!
Alla våra barn har gått på samma dagis som består av 7 avdelningar. Vi känner huset och personalen utan och innan sen lång tid tillbaka och skulle inte kunna få ett bättre dagis för barnen…..Vi tillhör ju nästan inventariet där ha ha haa
När Jennifer och Benny skulle börja på dagis hösten-03¬†så hamnade de på ett annat än där Kevin och Linnéa gick (vårt dagis). Vilket helsike det var att gå runt och lämna barn på 2 olika ställen och de ställen låg inte såå nära varann heller:-( Hösten-04 fick de äntligen plats på ”vår dagis”. Samma sak hände när Victor skulle börja:-( Hade 2 barn att lämna på fritids, 3 barn på ”vår dagis” och Victor på ett annat dagis:-( Och det dagiset trivdes Victor aldrig i heller…han var helt hysterisk varje jäkla morgon stackaren:-( Efter en termin fick jag honom flyttad till ”vår dagis”
Så när jag vet hur mycket våra barn älskar sin dagis mm så kommer jag inte riskera att förlora platserna där;-)

Många tycker nog att det är tråkigt med mina steg-resultat varje dag men det är så för ett par veckor till nu tills utmaningen är slut;-)
Jag har varit dålig på mina vanliga vardags-inlägg men har verkligen inte haft så mycket tid de senaste dagarna:-( Och när jag har haft tid så har orken trytit:-(
Men jag försöker hinna med nåt inlägg i alla fall;-)

Just ja, har helt glömt bort att berätta att jag gästbloggar denna vecka hos familjebloggarna! Försöker hinna med ett inlägg om dagen där…..fast tiden/orken inte riktigt räcker till just nu:-)

Natti natti alla goa människor:-)

 1. jag förstår du har barnen kvar på dagis det är en bra stimulans för barnen samt det är mer att göra med kompisar i samma ålder. Även om du/ni har många barn och alltid är i farten med något. Jag tror inte jag kan minnas jag läst ett ända inlägg utan att du har haft besök utav någon. Ibland undrar jag hur du orkar men klart det är ju skönt med ett stort nätvärk med. En annan sak jag undrat över din systers dotter hur gamal e hon. Behöver inte hon gå i skolan. Vad ska din syster jobba med i Finland nu då? Vad e det nu det va du läste för något? Hoppas ni får en underbar helg med fint väder och allt. Själv ska jag jobba hella helgen men ska bli skönt det med, har varit hemma dena vecka med sjuka barn så käner bara det ska bli jätteskönt. Kram på er.

 2. Sussie: Jag är väldigt social av mig och umgås gärna med vänner så dörren står öppen hos oss för besök:-) Men visst, ibland orkar man inte med det och då kan jag njuta av en "besöks-fri" dag:-D
  Min systerdotter fyller 7år och börjar 1:an till hösten. Hon har gått i 6-års i Finland men slutade där för någon vecka sedan när min syster kom till Sverige (för att bo här som det såg ut som).
  Min syster är utbildad kosmetolog och har fått jobb som det i ett väldigt fint herrgård/hotell som är bland de finaste i Finland! Och en sån chans kan man ju inte bara missa:-D
  Jag läste in vissa bas-ämnen och ska läsa till undersköterska sen:-) Kram

 3. Hej Mirka!

  Glöm inte att du är mäsnklig och alltid inte orkar ;-). Men en stor medalj till dig. Vet hur det kan kännas och då har jag ändå inte lika full styrka på barn som du. Ett mirakel att man kan hålla reda på alla tider, vem och vad som skall göra vad och vart ;-). Kommer dit jag med men än så länge är det bara BVC och MVC. Linn är den enda som går i skolan. Hans son går på dagis men där är det mamman som har störst koll. Stora tjejen är ju myndig. Så koll har man ändå än så länge, men orken finns inte alltid.

  Kram Eva

 4. Oj, så mycket du hinner med.
  Förstår också att du har barnen på dagis. Har man ett ställe man trivs med vill man inte byta och inte vill man förlora platsen heller (har också mina på dagis, tyvärr ligger det just nu ungefär 3 mil bort från där vi bor…. ;-( )
  Alltid kul att läsa din blogg.

 5. Det är nog så att de allra flesta föräldralediga mammor och pappor väljer att ha kvar storasyskonen på förskolan under föräldraledigheten och inget man behöver "försvara".
  Snarare kan jag tycka att våra 15 tim/vecka är för lite, skulle gärna se att det var 25-30 tim istället. Men bättre 15 tim än inga alls :).
  Det är en fantastsik möjlighet att som förälder kunna ägna sig åt sin nya bebis, hitta nya nätverk och bara ta det lungt, samtidigt som storasyskonen får ha kvar sin trygga vardag och alla kompisar på förskolan.
  Ha det gott!

 6. Eva-trillingmamman: Vad du är gullig:-D Kram på dig!

  Susanne: Oj, vad långt borta er dagis ligger!

  Gunilla: Du är så klok du:-) Vilken tur att vi har dig på "vår" dagis snart igen;-)

  Izabelle: Hi hi, vad snäll du är:-)

  Jenna: På kortet är de ojämna…pga att vi testade bara för att se vilket mönster vi ska göra då vi har 2 olika färgers plattor;-)

 7. Hejja att du städat under sofforna också! Det är faktiskt en merit när man är mångbarnsmamma och dessutom har en lite nyfödding. 😀
  Kram!

 8. Din systerdotter Denise ser väldigt mörk ut,din syster är ju inte mörk,är pappan inte finsk eller svensk?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..