Thanksgiving….

Igår var det Thanksgiving….i USA i alla fall…och hemma hos oss:-)
Vår vän Gitta är halvamerikan och numera även förlovad med en amerikan – Jake som är här i Sverige och hälsar på just nu.
Gitta ville överraska Jake med en riktig Thanksgiving-middag och det är ju nåt som man äter med släkten men eftersom hon inte har någon släkt kvar i Sverige så är vi hennes ”släkt”:-)
I 2 dagar har jag och Gitta…mest Gitta, stått och lagat mat och bakat olika pajer! Allt enligt tradition:-D


Gitta in action:-)


Förberedelser….


Sötisar:-)

Det blev massor med god mat som tex: Kalkon så klart, sås gjort av kalkonsky, potatismos med vitlök och persilja, kokt potatis, makaron/ostgratäng, green bean casserol – gratäng av gröna bönor,bacon, svampsoppa och rostat lök och julskinka.


Vissa fick sitta i vardagsrummet:-)


Kalkon


Gitta och Jake:-)

Vi gjorde 8 olika sorters pajer – sammanlagt blev det 23!!st pajer:
Äppel/tranbärpaj, dark chocolate cream pie, pecan pie, chocolate silk pecan¬†pie,äppelpaj, björnbärspaj, jordgubbspaj, blåbärspaj…..!
 


Några av pajerna:-D

Behöver jag säga att vi åt…vi, eller åtminstone jag åt som en häst! Blev så äckligt mätt att jag hade bara lust att lägga mig ner i soffan och typ….döö:-D
Satan i gatan vad gott det var. Jag bara älskade chocolate silk pecan pie!! Den var såå jäkla god så ni anar inte!! Jag ska fixa receptet åt er sen:-D

Vi hade en jättetrevlig kväll och nu även vi fått fira thanksgiving:-)

Idag har ju barnen varit lediga:-)
Någon undrade tidigare om varför jag har barnen på dagis till kl.15.30??
Jag tror att denna någon har läst fel i det inlägget:-D Jag skrev att ”jag hämtade barnen”mm sen var det PUNKT sen skrev jag att ”Kl. 15.30 kom jag på att jag hade tvättstuga…”.¬† Alltså jag hämtade inte barnen kl.15.30 utan jag kom på tvätten kl.15.30;-)
Barnen går på dagis 15tim/vecka…tis,ons,tors 5tim/dag då:-)

Ulrika: Jo jag vet det ska numera bara heta förskola och helst får man inte säga fröken utan pedagog mm men jag tycker inte att det spelar nån roll dagis eller förskola liksom…det är ju samma sak:-)

Idag har jag fixat lite julstämning hemma….men som vanligt så hittade jag inte vår adventsljusstake som vi alltid har på köksfönstret:-( Jag har letat, letat och letat….i källare, vartenda vrå i lägenheten, inte bara en gång utan 3 gånger….och hittar inte fanskapet!! Jag gillar inte att behöva lämna nått halvgjort så ringde Peter som fick order om att köpa en ny…annars hade han nog haft en bölande fru hemma:-D
Har bytt gardiner i vissa rum, hunnit även med tvättstugan:-)


Redo inför söndagen:-)

Har även fått hem lite nya kläder till Oliver och Thor

Nu har jag vilat klart….middag ska fixas:-) Trevlig helg på er:-)

 1. Ida skriver:

  Super härliga bilder 🙂

 2. jennie skriver:

  HEj hej 🙂 Grattis till lillpyret i magen !!

  får jag fråga var du köpt celavi byxorna ? och va kosta de ?

  Ha de gott !
  kram j.

 3. Grynet: Japp, 2st kappor köpte jag:-)

  Rebecca: Fleece-tröjorna är Fransa Kids:-)

  Cecilia Mäkelä: Det är den supergoa Chocolate silk pecan- pajen! Kommer med receptet på den;-)

  Anonym: Svarar precis som Åsa gjorde….Tror att det är väldigt liten del av befolkningen som firar advent/jul ur religiösa skäl numera! För de flesta är jul en tradition och därför firar vi det:-) Hade vi INTE firat jul…hade du då jämfört oss med Jehovas må tro?

 4. 4U2 skriver:

  Jag hade gärna kommit och hjälpt er med pajerna, dvs äta upp det ni inte orkade.

 5. Mmmm pajerna ser goda ut!!!
  Ha en trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..