Jag + julgodis = ………Näh

Jag gillar ju att baka:-) Och jag är inte rädd för att testa nya recept, tycker jag att nåt ser gott ut eller låter gott så måste jag bara testa baka det om bara så för en gång:-)
Men nåt jag aldrig vågat göra är julgodis! Julgodis-bak har alltid skrämt skiten ur mig…..och jag vet inte riktigt varför!? Kanske har jag inbillat mig att det är svårt…..kanske för att jag har aldrig själv varit så förtjust i de traditionella julgodisarna som är alldeles för sötsliskiga för min smak……ja, inte vet jag:-D
Läste Petras blogg¬†igår och hon hade skrivit ut några enkla recept på julgodisar och hon lyckades väcka mitt intresse:-) Hittade även några andra intressanta recept på nätet:-)
Så igår efter middagen började jag först med att göra micro-knäck och det var enkelt och blev även lyckat:-D, Sen testade jag att göra chokladfudge med kaffesmak (jag gillar fudge och kaffe=perfekt) och det var väl enkelt det med:-) Sist var jag tvungen att testa göra lakritstryffel….hur gott låter inte det liksom för en lakritsälskare:-D
Även det var enkelt att göra fast ska ligga läääänge i kylen innan man kan rulla det till färdiga bollar:-)


Lakritstryffel i egen skål och knäck och fudge längst fram:-)
Ser ju rätt bra ut…..och knäcken kommer garanterat bli uppäten, värre är det nog för resten hahahaa

Efter att ha smakat på allt så visst, lakritstryffeln smakar god lakrits med är alltför ”sliskigt” för min smak….
Det samma med fudgen som verkligen smakar kaffe men har tyvärr inte den där fudge-konsistensen som jag ville så gärna ha:-( Nu har jag aldrig förr smakat på hemmagjord fudge så jag kanske har misslyckats med de…..jag vet inte men så gott var det inte att jag kommer att göra julgodis igen…..Nej, jag var duktig som vågade testa och nu kan jag ärligt säga att ”jag har gjort julgodis:-)” Men det blev nog en sån där Ones in the lifetime-upplevelse i denna familj:-D


Selina och Linnéa när de bakade pepparkakor här om dagen:-)


Resultatet

Thor fick med sig hem nåt från dagis i tisdags…..En liten korg som han har målat själv och sen har fröknarna fyllt den med lite gottis:-)


Korgen….

och innehållet:-)


Nellie som sitter nästintill så bra att man vågar lämna henne helt själv snart:-)

Vi mår bra allihopa och inga nya spy-offer har tillkommit:-) Jag ropar dock inte hej först efter helgen…..kräksjukan kan vara lite lömsk ibland så vi fortsätter att isolerar oss hemma.

Idag ska jag skriva upp allt som behövs köpas till i julklappsväg så det är klart innan sista shopping-racet nästa vecka:-)

Just ja, angående Linnéas situation så har vi nu inte hört hur mötet med läraren och tjejens pappa gick mm men jag fick ett mail från hennes lärare dagen efter vårt samtal att hon slutar i skolan nu! Har tydligen fått ett nytt jobb och det är ju kul för henne men hon kunde väl ha sagt nåt kvällen innan? Jag hoppas att de får en bra ny lärare,
som blir insatt i detta och kan ta hand om det på ett bra sätt……

 1. Petra skriver:

  Tjoho – jippie – jag fick dig att testa julgodis i alla fall =) Vad kul! (testa pepparkakskolan också – barnen kommer att älska den om de gillar pepparkaksdeg)

  Kram

 2. Sofia skriver:

  Hoppas på en ny och bra lärare då, det gör så mycket, och så ska de absolut kunna hantera konflikter!!!

 3. Ines skriver:

  Håller med Åsa.. om någon skulle skriva om mej i sin blogg skulle jag ta väldigt illa upp och att du dessutom smutskastar henne på det här sättet är så fruktansvärt dåligt gjort.

 4. Åsa skriver:

  Tänk på att läraren också är en människa och kanske inte uppskattar att bli uthängd i en offentlig blogg.

 5. Moa skriver:

  Hej Mirka! Jag ser fram emot nästa säsong av familjen annorlunda och jag undrar om du vet vilket datum första avsnittet sänds? / Moa 13 år (Största familjen annorlunda fanet):)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..