Tårt-tips

Många har frågor kring mina tårtor, sockerpasta mm så jag försöker besvara det mesta här och nu:-)

Sockerpasta eller sugerpaste finns att beställa på flera olika ställen och den finns i flera olika märken.
Jag har mitt favoritmärke som heter Ballinas och den finns bara att beställa från vissa butiker tex:
tårtdecor eller kakburken.
Anledningen till att jag gillar just Ballinas sortiment är att den smakar bäst (vissa andra märken är helt vidriga i smaken) och framförallt så slipper man använda smörkräm eller margarin under den när man täcker tårtan. De flesta andra sockerpastorna börjar ”svettas” om man lägger det direkt på grädden:-(
Sockepasta går att färga och då är det enklast att använda pastafärger.
För att täcka en tårta så kavlar man ut ca.500g sockerpasta för en normalstor tårta och lägger på när tårtan är fylld. Det går även att medellera med sockerpasta men blommor mm görs bäst med blompasta eller flowerpaste.
Det finns även modelleringspasta men går lika bra att blanda sockerpasta och blompasta 50/50:-)
Sen är det bara att låta fantasin flöda:-D

På familjeliv finns en tråd som heter tårttråden där alla tårt-entusiaster finns och där får man mycket tips och råd:-) Jag lärde mig mycket därifrån när jag var nybörjare….nu hinner jag dock inte läsa där så ofta men det är en perfekt sida för de som vill lära sig allt inom tårtandet:-D

 1. Ida skriver:

  Hej!!
  Det är så kul att du är intresserad av att baka tårtor!! Min mamma hade ett tårtparty en gång! Då använde vi oss av Ballina! 😀 Men jag har inte provat nåt annat!
  Kramkram! :DD

 2. Hej! Åh, vad kul det låter =) Jag bakar mycket men inte så ofta tårtor, kanske får ta och börja med det. Ha en bra dag!

 3. Johanna skriver:

  Tack för alla tips! Men skulle gärna vilja ha lite recept på tårtfyllningar! =)

 4. Sanna skriver:

  Åh vad glad jag blir över att du har en blogg, jag hittade precis hit. Jag älskar programmet Familjen Annorlunda och jag älskar det faktum att ni valt att vara just…annorlunda:-) Sedan beundrar jag er som personer, att ni verkar vara så jordnära, kärleksfulla och ha så bra koll på läget med tio barn. Jag och min man har två barn hittills och det är jobbigt bara det tycker vi. Förstår inte hur ni klarar det men beundrar er det gör jag. Ha det så bra tillsammans, jag önskar er all lycka och välgång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..