Thors bajseri…

Eftersom så många har kommenterat just angående Thors känsliga mage så tyckte jag att det var enklare att skriva ett inlägg om det:-D

Tack för alla tips ang. magen hans:-) Jag har själv funderat på om det är mjölkprodukter han reagerar på men eftersom magen är periodvis helt normal och kan vara det i längre perioder så har jag ändå varit tveksam till det….
Evas kommentar angående ketchup väckte också min nyfikenhet!
Thor gillar ketchup men framförallt så älskar han tomater! Men han är överkänslig mot både ketchup och tomater och blir knallröd kring munnen när han har ätit det! Så nu undrar jag verkligen om det kan vara orsaken till magproblemen??
Ska nog börja med att utesluta all tomat i hans kost….funkar inte det så får vi ta itu med mjölken:-)

Nellie är sjuk:-( Febrig, snorig och hostig…och gnällig och mammig som bara den, lill-plutten:-(

 1. jenna skriver:

  när mina döttrar blev mjölk känsliga så började jag läsa på det e tydligen vanligt att om man e från lappland o Finland e det med vanligt än ovanligt att man e känslig mot mjölk min sambo e ifrån Kiruna o e laktosintolerant. o ett solklart fall att han e känslig mot tomat. tack för en fin blogg!

 2. Min son testades för allt möjligt men de hittade inget. Min egen läkare trodde att det var ett vanligt syndrom som många ungar får dvs Toddlers diarreeha.

  Läs här: http://pedclerk.bsd.uchicago.edu/toddlerDiarrhea.html

  Finns ingen bra sida på svenska men det finns en del trådar på familjeliv

  Nu ber jag om ursäkt ifall någon redan skrivit detta men jag är lat och orkar inte läsa tillbaka

 3. Hej när min dotter hade problem med magen så fick jag förklaring till varför tomat och ketchup kan påvärka magen: Blir de röda runt munnen så påvärkas tarmarna på likadant vis de blir irriterat och rött innuti tarmen och då kan de få ont i magen eller lös avföring..

 4. Hej Mirka!
  Vet ju inte hur det har varit förut för Thor, men jag kan säga att min dotter som blir 11år alltid har haft problem till och från med magen när hon har ätit eller drukit mjölkprodukter.
  Det började vid 6 mån och vi har varit hos läkare uteslutit ALL mjölk i perioder, men kommit fram till att hennes mage är mer känslig vissa perioder än andra. Nu är hon så stor att hon själv märker/känner när det inte fungerar med mjölk och då dricker hon Låglaktos /Laktosfri mjölk och mjölkprodukter.
  I maten går det bra eftersom man kokar maten.
  Hon får precis som Thor jätte lös mage och var även känslig för ketchup,jordgubbar och andra röda bär mm när hon var mindre om hon fick det runt munnen. Nils har ochså lite problem men inte alls lika mkt. Även Nils är känslig för Röda produkter om de hamnar runt munnen.
  Hoppas det blir bra och ni kommer fram till vad det är..Jag är glad att det inte har varit gluten för det är inte roligt hua.

  Kram.

 5. Hoppas att ni får ordning på Thors mage och att lilla Nellie kryar på sig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..