Dag 17

Dag 17 – Barndomsminne

Jag har enormt många fina barndomsminnen…….
Många av de från mina morföräldrarnas ö där de hade sitt sommarställe och där jag och min storebror var varje sommar minst en månad i streck 🙂
Än köpte de när min mamma och hennes bror var små. En ö ute i skärgården. De köpte ön tillsammans med en kompis till de och delade av den hälften var och det var så stort att de hade ingen insyn på varandra 🙂
Morföräldrarna byggde upp allting själva från grunden. Ett sommarhus med riktig gammaldags bastu, utedass, vedbod, snickarbod, brygga och till sist en båthus 🙂
Där har jag lärt mig massor! Jag lärde mig att simma innan jag var 7 år, jag kunde rensa fisk, fiska, lägga ut nät, rensa nät runt samma ålder. Jag och brorsan var dagligen ute och rodde båt och vi fick även lära oss att segla en liten segelbåt 🙂
Våra somrar var underbara och ön var som vårt eget paradis 🙂
Det var en stor sorg när morföräldrarna till slut sålde sin del av ön för ett antal år sedan då de inte hade ork kvar att ta hand om stället 🙁

Dag 18 ‚Äì Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 ‚Äì Detta ångrar jag
Dag 20 ‚Äì Mina förebilder
Dag 21 ‚Äì Mina dåliga sidor
Dag 22 ‚Äì Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 ‚Äì Det här får mig att gråta
Dag 25 ‚Äì Det här är jag bra på
Dag 26 ‚Äì Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 ‚Äì Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 ‚Äì 10 dödssynder

 1. Maria skriver:

  Vilka somrar ni hade :D…
  Varför köpte ni inte ön? 🙂

  MIRKA SVARAR: Varken min mamma eller morbror har någonsin varit så intresserade av ön – de har besökt stället ca 1 vecka/sommar….jätte-tråkigt då jag tror att morföräldrarna hade gärna sett stället finnas kvar i familjen 🙁 Vi hade utan tvekan velat äga stället MEN tyvärr så hade/har vi inte såna pengar (nu pratar vi om miljoner 😉 ) att lägga på ett sommarställe som dessutom ligger i ett annat land än där vi bor 🙁 Stället behöver mera underhåll än en bara en sommarmånad/år så hur mycket vi än hade velat så hade det aldrig fungerat i verkligheten 😉

 2. Maria skriver:

  Vilka somrar ni hade :D…
  Varför köpte ni inte ön? 🙂

  MIRKA SVARAR: Varken min mamma eller morbror har någonsin varit så intresserade av ön – de har besökt stället ca 1 vecka/sommar….jätte-tråkigt då jag tror att morföräldrarna hade gärna sett stället finnas kvar i familjen 🙁 Vi hade utan tvekan velat äga stället MEN tyvärr så hade/har vi inte såna pengar (nu pratar vi om miljoner 😉 ) att lägga på ett sommarställe som dessutom ligger i ett annat land än där vi bor 🙁 Stället behöver mera underhåll än en bara en sommarmånad/år så hur mycket vi än hade velat så hade det aldrig fungerat i verkligheten 😉

 3. Vad supermysigt! Skulle vartit roligt om det gått i arv, så att din mamma ägt det nu. Skulle kanske blivit ditt någon gång i tiden!

  Kraam från mig, min fästman och trillingarna! <3

 4. Vad supermysigt! Skulle vartit roligt om det gått i arv, så att din mamma ägt det nu. Skulle kanske blivit ditt någon gång i tiden!

  Kraam från mig, min fästman och trillingarna! <3

 5. Linda skriver:

  vad mysigt det lät! härlig lista, ska kika igenom det jag missat =)
  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..