ANNONS

2 kallelser

/

Idag har jag fått hem 2st kallelser från Karolinska sjukhus.

29/6 ska jag göra ett moderkaksprov

3/8 är det dags för rutinultraljudet

Först fick jag faktiskt tid till fostervattensprov 20/7 och fick halvt spel när jag läste brevet! WTF pysslar de med?? Jag valde ju moderkaksprovet för att det kan göras ett par veckor tidigare vilket jag tyckte var skönt ifall om det skulle vara något riktigt knas på bebisen och då kan ställningen till vad som skall göras mycket tidigare. Nu hade jag fått tid när jag skulle vara 17 fulla veckor!!
Inte vad jag hade tänkt mig alls 🙁 Ringde till KS och förklarade situationen – Min läkare hade tydligen skrivit ”fosterkaksprov” på remissen, vilket kan ju tolkas hur som helst…..! Så vi löste saken och jag fick en ny tid utan problem 🙂

Många har undrat varför jag vill göra provet istället för KUB. Kub är ju en uppskattad beräknat på moderns ålder , blodprov och några mätningar. Det finns rätt många som har fått dåliga resultat på KUB och fått göra fvp om de velat. I många fall har sen fvp varit bra och de har fått oroa sig helt i onödan i minst en vecka. Jag tar hellre tjuren vid hornen direkt. Den minimala ökade missfallsrisken det innebär ( 1 %) är värt det tycker jag. Jag är snart 39år och börjar få åldern emot mig. Vi har redan 10 barn och om det skulle vara ett handikappat barn så vill jag veta det i tid om det går så att man kan mentalt förbereda sig och familjen på det. Nu ger ju inte dessa prov svar på exakt allting men några saker är bättre än inget.

Magen växer på ja…jag ska komma ihåg att fota den igen och jag har fått rota fram större byxor för mina vanliga går inte att knäppa vid midjan längre 🙂 Så nu går jag med jeans som sitter kanonbra på midjan men ger mig en vacker gällivarehäng 😀 Ingen som har mammakläder i strl. M att sälja billigt?? Jag drunknar i mina gamla mammakläder…..

22
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00