Det suger fortfarande

Det är som att ta ett steg framåt och sen två steg bakåt igen – denna skit-sjuka är det jobbigaste jag varit med om! Hellre tar jag ett par dygn då alla har magsjuka i löpande band för då är det över lika snabbt som det kom…typ. Men detta h****te verkar vara enormt seglivat och inatt blev jag sämre igen och besöker toan alldeles för ofta mot det normala 🙁 Och är det inte jag som sitter på muggen så springer jag dit för att torka någon annans bak. För nu har även Thor joinat vår klubb 🙁 Jag själv fattade redan från början att fisa just nu kommer inte alls på tal, för Victor tog det ca. 6 kalsongbyten innan han lärde sig det och Thor gjorde misstaget 3 gånger sen fick han snällt ta på sig en blöja. Glamour på hög nivå hos oss 😀 Förlåt för ett tråkigt inlägg men vårt liv är ibland tråkigt, rent av skittråkigt 😉

Alla andra barnen är oförskämt pigga ännu vilket är skönt 🙂 Tjejerna fick ett nytt Lego-paket igår och de var upptagna hela eftermiddagen med att bygga det – och de har en del kvar att bygga idag med 🙂

Lego Friends – lite tjejigare lego 🙂

( Bespara mig gärna all genus-snack – tjejerna har önskat sig detta 😉 )

Barnen fick lunch och när de satte sig för att äta¬†passade jag¬†på att lägga mig raklång i soffan en stund. Och någon utnyttjade det tillfället mera än andra….

Nagellack lite här och var…..

Men det var lätt att hitta den skyldige 😀

Älva är sitt glada jag och¬†är överallt och ingenstans numera. Hon ställer sig upp mot allt och är så lycklig över sina nya kunskaper 🙂

Det ser mörkt ut för vår del att vara med på loppis på söndag, inte bara mörkt ut utan¬†helt bäcksvart¬†till och med :-(¬†¬†Möjligtvis att jag står där en stund om jag blir bättre inom kort¬†( typ ikväll ). Jättetråkigt då jag har dels sett framemot att kanske kunna fynda lite själv från de andra som ska sälja och dels har jag ju rotat fram massor med kläder och hoppades på att bli av med en del…. ¬†Men det blir loppis som planerat även om det blir utan oss 🙂

Nu ska jag försöka vila en stund innan middag ska fixas! En trevlig ( och frisk ) helg önskar jag er alla ‚ô•

  1. Ha du prövat trevis som finns att köpa på apoteket å kanske affären me. Eller imodium eller nått annat stoppande. Krya på dej kram

  2. Er det genus-forbudt at lege med tjejigt lego? hahahaha..om, gælder det så både piger og drenge? Undskyld, kunne ikke holde mig tilbage!!! 😉
    Bra helg

  3. Kan du ändå hjälpa mig att sprida det här?

    Nu vill jag testa en sak.
    Ni som har barn eller barnbarn, kan ni tänka er känslan av vanmakt om det näst värsta skulle hända ert barn? (Det värsta är så klart om barnet avlider.) Men ni är där, med ett barn som har ont och tvingas uppleva smärtsamma och skrämmande behandlingar och du kan inte göra någonting för att lindra, du kanske inte ens kan vara med i rummet av medicinska orsaker. Känn på den vanmakten, frustrationen och ilskan!
    Du tvingas dessutom bo trångt mellan ditt barns sjukhussäng och ett annat barns säng som i sin tur har sin förälder där. Det är lyxtillvaron för det är ändå bara 2-sal, sen har vi 4 och 6-salarna…. Du har en hylla i kylen och delar spis och micro med flera andra. Inget privatliv annat än då du låser om dig på toa eller tar en snabb dusch, oftast i kallvatten för ni är så många om just den.
    Tänk dig då att leva så i ca 6 veckor.
    Tänk dig då att efter den perioden erbjudas ett lugnt, stort eget rum. En dörr att låsa…. En egen dusch, egen kyl, eget speceriskåp. Att bara dela kök o spis med kanske 2-3 pers ist för 30.
    Visst skulle du vilja att fler föräldrar till barn som drabbas av svåra livshotande sjukdomar får ha det så.
    Så nästa gång du betalar räkningarna, skänk en slant till ditt närmaste Ronald McDonalds hus, en tjuga eller en hundralapp, summan spelar ingen roll för många bäckar små…
    Bra! Då börjar du med att dela det här och uppmanar dom som du delar till, att dela den vidare med samma uppmaning. Här hittar ni ert närmaste hus.
    http://www.ronaldmcdonaldhus.se

    1. Jag vill klargöra en sak!
      McDonalds och McDonalds hus har ingen connection alls, det grundades av en herre som heter Ronald mcDonald som faktiskt är ett vanligt namn i USA och just därför dom var ”namne” så tillät hamburgerkedjans överhuvud bössorna på restaurangen. Thats it!
      Om ni går in på hemsidan och läser om deras verksamhet så ser ni exakt vad det står för!
      Jag kan garantera att i husen så finns ingen reklam för eller lilla minsta mat från McDonalds om inte familjerna som bor där själva åker och handlar.
      Jag har bott där med min flicka och det gör verkligen skillnad i en jobbig situation.

      1. mm. precis… Tänk alla djur som plågas varje dag för att bli mat eller får lida för att få smink och andra produkter testade på sig-Tänk alla barn som svälter i världen. Om du skänker pengar till alla de organisationerna så kan jag börja skänka pengar till ronald mcdonald….

  4. Mirka! Du, har inga problem att i detalj berätta om ert *bajsande* mm.mm.
    Visst! är det ok att berätta, ni är sjuka….men finns det inga gränser av privatliv,
    menar att äckelsnack kanske inte är vad läsarna vill ha?

    Det går formulera sig på olika sätt, sämre/bättre.

    Nej! Du, får inte sälja lf vara ute, så hela bygden blir sjuk….

    Krya på er,

  5. Jag skulle inte rekommendera att du ställer dig på en loppis – liksom vid kräksjuka är det 48 timmars karens som gäller vid magsjuka med diarré. Inte snällt att gå dit och smitta andra…

  6. Hur många av barnen har svårt att torka sig själva? När jag jobba på dagis hade vi 6 åringar vi torka. det kunde jag tycka kändes lite sisådär.

  7. Ja vilket skitprat men det är ju den krassa verkligheten. 🙂 Hoppas ni kryar på er SNART!
    Åh vad trött jag är på allt genusprat, låt barnen leka med det dom vill. Kanske kommer grabbarna också att bygga med detta lego och då gissar jag att det är helt OK. Ibland är det tvärt om också. Min dotter berättade att för några veckor sedan skulle hon köpa sig en nu tandborste. När hon stod där för att välja en så kom en mamma med sin son dit. Han skulle också få välja en tandborste och valde en med Lille Skutt. Men se det gick inte för sig för mamman, för den var ju ROSA. Ve och fasa, det kunde ju inte han som var kille ha. Han fick snällt ta en med Bamse eller Skalman. Min dotter var väldigt upprörd men är för ung för att våga säga nåt. Kunde inte grabben kunna ha fått den rosa tandborsten. Då kanske han skulle borstat tänderna med större glädje.

  8. Krya på er! Fy magsjuka som är så hemskt 🙁 jag hade blivit överlycklig för sånt fint lego när jag va liten 🙂 det kunde dina tjejer behöva mitt i all magsjuka.

  9. Jobbigt för er!
    Har du varit själv hemma med barnen eller har Peter haft möjlighet att vara hemma också? Inte lätt att ta hand om de små när man själv är RIKTIGT sjuk.

    TIPS: På apoteket finns det SEMPER vätskeersättning med goda bakterier. På barnhyllan (även vuxna kan ta den). Den hjälpte direkt! Dyr men bra. Hjälper ju till att stärka magen igen. Annars brukar man ju va känslig och åka på ALLT ANNAT också efter en rejäl magsjuka. Man är ganska nedsatt efter en sån pers.
    Krya på er och lycka till!

    1. Jag har varit hemma själv med barnen och det har gått bra. Barnen är mycket lugnare och snällare när de ser att jag är dålig 🙂 Tack för tipset 🙂

  10. Hej Mirka.

    Känner igen förloppet. Jag blev superdålig i magen i vintras. Visste inte riktigt vad det var för jag kräktes inte en enda gång. Kände mig inte ens illamående. Skulle gärna ha ätit mer än vad jag gjorde men vågade inte pga de redan då VÄLDIGT ofta förekommande toalettbesöken. Magknip hade jag och magen var som en tvättmaskin. Värre blev det så fort jag stoppade i mig något. Precis som du skriver så var det verkligen inte värt att försöka sig på att fisa.
    Fick sen ett tips på vad jag kunde råkat ut för.. Ett helt vanligt förkylningsvirus/influensavirus som istället för att slå till på vanligt sätt med halsont, snor, hosta och feber satte sig i magen istället. FYYYY sjutton säger jag bara. Hade mycket hellre legat sjuk i ”vanlig” förkylning.
    Det tog en vecka att bli bättre. Men fisa vågade jag inte göra då heller. (säkert något som satt sig i bakhuvudet) ;o)

    Hoppas att ni snart blir bättre och att inte alla smittas. I min famlij var det bara jag som blev sjuk. Tänk på handhygien och att göra rent toaletten någon extra gång så minskar risken avsevärt.

    Krya på er.

    Varma Hälsningar/ Tiina från den lilla staden i Dalarna

    1. Det låter onekligen som att jag och Victor fått just det viruset! Fast jag fick det med förkylning 🙁 Hoppas hoppas att de andra i familjen klarar sig bättre 😉

  11. Får flash-back när jag läser din beskrivning av ”magsjukan-from-hell”
    mars 2011 så fick jag magsjuka bakvägen och feber, som aldrig höll på att släppa…
    Krampade i magen, och fick inte behålla nåt…
    Ena dagen kändes hyfsad för att sen dagen efter vara vedervärdig igen.
    11 dagar var jag hemma från jobbet och sa ” detta är inte nån vanlig magsjuka…”
    Förklaringen kom 1¬Ω mån senare – då de gick ut i lokalpressen om att det misstänktes att vi fått cryptosporidium i vårt dricksvatten –

    Jag som hade druckit så mkt vätskeersättning när jag inte fick behålla nåt…
    Men…ju mer vatten jag fick i mig destå sämre blev jag…

    Hoppas ni inte drabbats – men prova undvika vattnet, eller koka det innan användning !

    Krya på er !

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kryptosporidios

  12. Ursäkta Mirka… Men hur gammal är Thor ? Vi har en ung son som går runt och ”små släpper” lite när-som-helst…
    Krya på er!

  13. Så sött med nagellacket. Klart man vill vara fin även om man är liten….Hoppas att alla i skolan och på dagis håller 48-timmars regeln så det inte bara kommer tillbaka hela tiden. Jobbar du fortfarande på fler barn? Vid vilken ålder tycker du att en pappa är för gammal för att bli far? Jag undrar för att min man är 55 och vi hoppas på en till. Jag är i din ålder. Men hans ålder gör mig så tveksam…Din Peter är ju några år yngre, men vart går er gräns vad gäller honom? Skulle du ha skaffat fler barn med honom om han var omkring 55 idag? Ålder är ju egentligen bara en siffra, man är ju olika pigga, men medellivslängden finns ju ändå att ha i åtanke, hur länge man får finnas med i barnets liv. Så svårt. Hjärtat säger ja och hjärnan nej….Ber om ursäkt för en lång fråga mitt i alltihop men det vore roligt om du ville svara!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..