ANNONS

Måndag igen

/

Så har ännu en helg varit och måndagen bjuder på regn regn regn……Och en jefla massa tvätt som jag ska komma ikapp med wihii en dag att se framemot 😀 Nä då, nu var jag bara lite ironisk, så farligt känns det inte trotts översvällande tvättkorg och rusket ute 😉 Vi har det rätt gött inne i värmen, det sprakar från brasan, vi går i myskläder och bara gillar läget. Älva sover och jag passar på att göra lite nytta vid datorn innan det är dags att laga lunch 🙂

Tack för era tips ang. krocken! Jag har aldrig varit med om en krock innan och det hade inte de andra inblandade heller varit så vi visste inte liksom riktigt hur vi skulle göra. Jag lämnade mitt nummer till de andra ifall de skulle behöva det men eftersom min bil till synes verkade ha klarat sig så tänkte jag inte på att ta deras nummer 🙁 Det borde jag ha gjort inser jag nu när ni skriver om att jag ska byta ut bilbarnstolarna och lämna in bilen på koll eftersom det kan ha blivit ”osynliga” skador då min dragkrok tog smällen! Fasiken också att vi inte tänkte på det 🙁 Jag har ju en automat och växelspaken har aldrig krånglat men nu gör den det, när jag startar bilen och ska flytta på spaken så låser den sig och går inte att rucka på först efter massa försök – kan det ha kommit efter smällen? Vi stannade och handlade efter krocken och det var när vi skulle åka från affären när det med växelspaken hände för första gången – alltså direkt efter krocken och igår när jag skulle åka iväg en sväng var det så igen 🙁 Jag är mer och mer övertygad om att det har hänt nåt¬†vid smällen…..Jag får hoppas på att killen som körde på mig hör av sig vilket han borde behöva göra om han ska få sin front lagad….. Min bil ska besiktas snart och måste ändå kollas upp innan.

Jag tror inte att det är någon fara med bilbarnstolarna. Älva och Nellie sitter bakåtvända i min bil, båda sov och vaknade inte ens. Längst bak satt Benny och Alice och de fick nog ta den värsta smällen men är helt ok. Kommer ändå att vara uppmärksam om någon börjar klaga om nack/ryggvärk.

Men¬†vid såna här tillfällen är man verkligen superglad över att jag är så noga med att alla sitter rätt i bilen! Man inser hur viktigt det är! Vet många som har barn i en bakåtvänd bilbarnstol men de låter barnen ta armarna ur de där axelbanden som ska gå över axlarna och¬†brösten så att barnen sitter fast enbart runt midjan ( förstår ni hur jag menar….?) Krockar man så finns det ju då ingenting som håller emot barnets överkropp mot bilbarnstolen och vad hjälper det då att ens ha barnet i en bilbanstol? Idioti enligt mig! Nellie hade en period då hon försökte frigöra sina armar när hon satt i bilbarnstolen men jag bråkade med henne och hon kunde skrika länge i protest men jag vann den kampen och efter några lönlösa försök har hon gett upp och sitter numera hur snällt som helst 😉 Så är det någon här som inte orkar bråka med sitt barn och låter hen ta ur sina armar – GÄR INTE DET! Alla kan krocka och ni skulle aldrig förlåta er själva om ert barn blev skadat pga att hen inte satt korrekt i sin stol!!

Igår kväll medans jag gjorde kantarell-mackor åt barnen, passade de på att tömma vår fulla vedlåda på all ved som de sen lekte med 😀

Och roligt hade de 😀

Här om fredagen stötte vi på Nina och hennes man Tony när vi var på Maxi och handlade :-)¬†Vi tog en korv-lunch tillsammans med de.¬†Underbara människor de två ‚ô•

Nu ska jag fortsätta med min tvätt……

Kramens ‚ô•

25
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00