Måndag igen

Så har ännu en helg varit och måndagen bjuder på regn regn regn……Och en jefla massa tvätt som jag ska komma ikapp med wihii en dag att se framemot 😀 Nä då, nu var jag bara lite ironisk, så farligt känns det inte trotts översvällande tvättkorg och rusket ute 😉 Vi har det rätt gött inne i värmen, det sprakar från brasan, vi går i myskläder och bara gillar läget. Älva sover och jag passar på att göra lite nytta vid datorn innan det är dags att laga lunch 🙂

Tack för era tips ang. krocken! Jag har aldrig varit med om en krock innan och det hade inte de andra inblandade heller varit så vi visste inte liksom riktigt hur vi skulle göra. Jag lämnade mitt nummer till de andra ifall de skulle behöva det men eftersom min bil till synes verkade ha klarat sig så tänkte jag inte på att ta deras nummer 🙁 Det borde jag ha gjort inser jag nu när ni skriver om att jag ska byta ut bilbarnstolarna och lämna in bilen på koll eftersom det kan ha blivit ”osynliga” skador då min dragkrok tog smällen! Fasiken också att vi inte tänkte på det 🙁 Jag har ju en automat och växelspaken har aldrig krånglat men nu gör den det, när jag startar bilen och ska flytta på spaken så låser den sig och går inte att rucka på först efter massa försök – kan det ha kommit efter smällen? Vi stannade och handlade efter krocken och det var när vi skulle åka från affären när det med växelspaken hände för första gången – alltså direkt efter krocken och igår när jag skulle åka iväg en sväng var det så igen 🙁 Jag är mer och mer övertygad om att det har hänt nåt¬†vid smällen…..Jag får hoppas på att killen som körde på mig hör av sig vilket han borde behöva göra om han ska få sin front lagad….. Min bil ska besiktas snart och måste ändå kollas upp innan.

Jag tror inte att det är någon fara med bilbarnstolarna. Älva och Nellie sitter bakåtvända i min bil, båda sov och vaknade inte ens. Längst bak satt Benny och Alice och de fick nog ta den värsta smällen men är helt ok. Kommer ändå att vara uppmärksam om någon börjar klaga om nack/ryggvärk.

Men¬†vid såna här tillfällen är man verkligen superglad över att jag är så noga med att alla sitter rätt i bilen! Man inser hur viktigt det är! Vet många som har barn i en bakåtvänd bilbarnstol men de låter barnen ta armarna ur de där axelbanden som ska gå över axlarna och¬†brösten så att barnen sitter fast enbart runt midjan ( förstår ni hur jag menar….?) Krockar man så finns det ju då ingenting som håller emot barnets överkropp mot bilbarnstolen och vad hjälper det då att ens ha barnet i en bilbanstol? Idioti enligt mig! Nellie hade en period då hon försökte frigöra sina armar när hon satt i bilbarnstolen men jag bråkade med henne och hon kunde skrika länge i protest men jag vann den kampen och efter några lönlösa försök har hon gett upp och sitter numera hur snällt som helst 😉 Så är det någon här som inte orkar bråka med sitt barn och låter hen ta ur sina armar – GÄR INTE DET! Alla kan krocka och ni skulle aldrig förlåta er själva om ert barn blev skadat pga att hen inte satt korrekt i sin stol!!

Igår kväll medans jag gjorde kantarell-mackor åt barnen, passade de på att tömma vår fulla vedlåda på all ved som de sen lekte med 😀

Och roligt hade de 😀

Här om fredagen stötte vi på Nina och hennes man Tony när vi var på Maxi och handlade :-)¬†Vi tog en korv-lunch tillsammans med de.¬†Underbara människor de två ‚ô•

Nu ska jag fortsätta med min tvätt……

Kramens ‚ô•

 

 

 

 1. Så otroligt SÄT du är på bilden tillsammans med din väninna!!
  Du ser… sidobena var tricket!! 😉

  Här är det också en massa tvätt…

 2. Kan tipsa om att det finns en sorts extra anordning att köpa, som fästs framme på bröstet på bältet, som gör att de inte går att dra isär/kränga åt sidan. Den träs över bältesbanden (ungefär som bältesskydden) och fästs sedan ihop i varandra. Har inte provat själv, men om man har ett mycket envist barn som vägrar sluta försöka tjorva sig ur bältet kan det vara värt ett försök.

 3. Tur att det gick bra för er alla i krocken och hoppas killen hör av sig ang. bilen så du kan ta det på försäkringen om det skulla ha blivit nåt.

  Tänkte bara visa de vi läste när vi krockade blev också påkörda bakifrån och bytte bilstolen.
  Det har inträffat en bilolycka då ett barn satt i bilbarnstolen. Vad ska jag göra?
  Om bilbarnstolen har varit med om en olycka i över 10 km/h kan den ha tagit skada. Om det gäller en bilbarnstol från Britax Römer ska du omgående vända dig till din fackhandlare. De kan kontrollera stolen utifrån det unika fallet och ge dig ett sakkunnigt utlåtande.

 4. Du ska alltid byta en bilbarnstol så fort den blir krockad! Ni har väl försäkring på bilen? I så fall betalar ni ju självrisk precis som vanligt och ni får ut nya stolar. Otroligt dumt och äventyra sina barns säkerheten på grund av en sån liten summa pengar. Jag har precis själv krockat min bil men inget barn satt i stolen men försäkringsbolaget bytte ut den ändå. Man lämnar in den gamla stolen hos sin handlare, får ut en ny och dom fakturera försäkringsbolaget! Sen måste du ha registreringsnummret på den bilen du krockat med, förarens namn och pers nr och namn och persnr på ägaren till bilen. Även om dragkroken tog smällen i krocken så innebär ju inte det att bilen klarar sig. Kraft förskjuts alltid framåt och dragkroken hjälper ju till och förmedla kraften.

  1. Jag ska ringa försäkringsbolaget och få stolarna utbytta, de får åka i våra gamla okrockade stolar så länge 🙂 Jag har absolut ingen avsikt att äventyra barnens säkerhet 😉
   Däremot så känner jag mig oerhört dum över att inte ta uppgifterna på killen som körde in i oss 🙁 Vi var skärrade, barnen var ännu mera skärrade och det var en situation vi aldrig ställts inför tidigare. Vi såg inga skador på bilen och tog det som ett ok att fortsätta vår färd = Nu när man har samlat sig och tänkt igenom allt så förstår jag ju hur korkat det var att inte ta uppgifterna men nu är det försent hur man än vänder på saken 🙁

   1. Jag har själv varit med om en olycka, det var en man som körde in i mig när jag stod helt stilla. På nått vänster mitt i alltihop ringde jag mitt försäkrings bolag, så dom sa till mig vad jag skulle göra. Hade dom inte gjort det så tror jag inte att jag hade haft en tanke på det. Det var tur det, för han hade inte kontaktat sitt bolag så det blev en lång procedur. Tillslut sa jag att jag inte kunde vänta mera, var tvungen att få bilen lagad! Det var solklart att det var hans fel! Så dom skulle skicka ett brev till hans bolag så fick dom ta hand om betalningen.
    Vi hade halv automat och dragkrok. Efter det fick vi problem med växel lådan. Ibland kunde vi stå helt stilla för att vi inte fick in backen. Väldigt frustrerande var det. Fick tillsvars att det var inget man kunde gör åt pga nått kugghjul. Det var så. Ska till lägga att det är skillnad på hel och halv automat. Så vi gav upp å köpte en ny bil på samma firma. Dom fick så snällt köpa tillbaka bilen =) När vi fick våran nya.
    Hoppas att allt går bra för er och att det löser sig. Gå gärna till läkaren med barnen så det finns dokumenterat att ni har krockat om det skulle uppstå något senare. Man skulle göra det inom 24-48 eller 72 timmar. Kommer inte riktigt ihåg vad dom sa till mig.

    Vill säga oxå att jag tycker väldigt bra om din blogg, följer den varje dag! Tack för att du delar mig dig av ditt liv och din familj!

    Kramar!

   2. Man blir ju lätt lite skakis och krockar gör man ju som sagt inte varje dag så det är inte jätte lätt och komma ihåg allt. Vi krockade en fredag kväll och ringde försäkringsbolaget en timme efter. Uppgav våra uppgifter och uppgifter på den andra bilen och redogjorde händelseförloppet. Så var det färdigt, sen fixade försäkringsbolaget resten vi behövde inte ens fylla i ett papper. Bilen kunde vi köra till verkstad på måndagen och så vi fick vi till och med en dyrare stol än den som satt i. Vi hade en besafe izi X3 men fick en besafe izi X3 isofix istället! Vi är så nöjda och försäkringsbolaget var sjukt hjälpsamma! Så ring ditt försäkringsbolag, då kommer hjälpa er!

 5. titta upp så bakvagnen/axel på bilen bilen kan blivit ramsne under sen du tycker växelspaken till aut låda går segt kan bilen fått ett tryck såna små saker som ej syns utvädning med kan kännas få upp bilen oss någon kunnig titta under bilen

  sen ha koll på ungarna 1 till vecka efter om dom känner av någon nacke ryggrad svider bränns
  kan komma några dagar då man slappnar av

 6. Gud vad Nellie ser ovårdad ut. Går all din energi åt till Älva. Ursäkta men skaffar man 11 ungar då säger det sig ju självt att man inte hinner med alla, inbilla inte mig något annat!! Jag har 3 barn (stora nu)och det var knappt att jag hann med dom. jag gav dom mycket kärlek och trygghet men ändå hade jag dåligt samvete, vad ska då du ha. Nää jag fattar inte poängen med att ha så många barn. Klart att det är en eller flera som kommer i ”kläm” Nää, ge dig nu, det finns fler som vill befolka världen så det behöver du absolut inte göra själv!

  1. Nellie har hår som lever ett eget liv, hur jag än gör så ser hon ut som en troll! Jag har klippt hennes hår och det är ”fint och vårdat” max 5 minuter sen spretar det ut åt alla håll och kanter 😀 Du som verkar ha alla svar – vad tycker du att jag ska göra åt saken…? Jag gör tofsar på henne flera gånger om dagen men inte hjälper det heller så mycket…. Så jo men visst serru, jag har tid med Nellie och fixar och donar med hennes ”ovårdade” look flera gånger om dagen. Bara för att du verkar ha haft dåligt samvete med ditt så behöver du inte lasta över det på andra ;-)Du behöver inte fatta poängen, inget jag begär men slutklämmen på din kommentar är lite väl onödig 🙁 Mitt liv och mitt val precis som du får leva ditt liv efter dina val 🙂

  2. Åsa jag försöker att förstå vad som driver en vuxen kvinna att kommentera ett barns utseende? jag kommer inte på något? kanske har du ett så dåligt självförtroende och finner ett uns bekräftelse genom att påpeka och göra några tafatta försök att håna folk? Att du hade/har dåligt samvete gentemot dina barn beror väl mer på dej som person och inte på antalet barn?
   Kan det vara avundsjuka från din sida eller hoppas du kanske på att vinna någon slags status bland dina vänner genom att spy galla över en duktig mamma som galant klarar av att ta hand om 11 barn trots att en har bångstyrigt hår?
   Någonstans i din text så hittar jag likheter med en tidigare skribent här som blev blockad. är det månne du som har bytt namn och ip eller är ni bara bekanta?
   jag är uppriktigt nyfiken på vad som ger dej rätten att döma folk du inte känner och döma deras liv utifrån några foton på en blogg?
   Ha en riktigt bra dag 🙂

   1. Åsa; Tycker din kommentar är väldigt onödig! Är det något man stör sig på i tex i en blogg, ja då slutar man väl att läsa den om inget faller en i intresse?
    Nej, du Åsa, låt du Mirka och Peter leva sina lev med sina barn och låt oss andra få läsa om allt härligt som Mrka vill skriva o dela sin vardag av.
    Kramar från Skåneland till dig Mirka

   2. Oj oj oj så stort det blev det här. Får man inte kommentera fritt? Ska det bara vara ros? Får det aldrig vara ris?
    Jag skriver exakt vad jag tycker och tänker och det har väl för faan inget med mina ungars barnuppfostran att göra eller dylikt! Men kom inte och säg att ärlighet vara längst, jag är bara ärlig och det sårade visst!!

    1. Fast Åsa nu var det du som drog igån karusellen och själv nämnde ditt dåliga samvete 😉
     Man får absolut vara ärlig, det är en fin egenskap som uppskattas mycket! Men din ”ärliga åsikt” (med en gnutta elak ton i) är inte baserad på annat än vad du själv anser ska vara möjligt enligt dina erfarenheter här i livet 😉
     Alla lever vi olika liv och har olika förutsättningar här i livet – man behöver inte förstå eller gilla andras livsval men man kan åtminstone visa lite respekt:-) Peace <3

 7. De här med blistolarna en krok är en krok om än så liten å då ska stolarna bytas ut för även om du inte ser några skador så kan dom finas där.Jag gissar att de inte är några som helst problem för er att få nya stolar till alla barn

 8. Hej Mirka!
  Måste få säga att jag tycker du är stark. 😉 Inte många som orkar hålla ordning på 11 kidz.
  Sen till det med krocken, min kompis var med om en olycka, inget allvarligt men väl för att de ville att de skulle kolla upp det med wiplash. Finns det inte dokumenterat när det hände kan det vara svårt att få något från försäkringen. Så var det för dem iaf.
  Hoppas att allt är väl.
  Kram från en mamma med fyra troll 😉 (Som ibland ser ut som de inte kammat sig på flera dagar)

 9. de finns två lösningar på barn som vill ha ut armarna ur bältet, en bältessalar, tex graco, elelr den här lite nyare uppfinningen.. http://www.babyproffsen.se/produkt/visa/400:Bilbarnstol_Anti_Escape_System

  gracon har ja haft i cykelstolen när dottern va runt ett år.. men hon lärde sig sen öppna den.. i bilen har hon aldrig försökt, och ja är så noga med att inte ha tjocka ytterkläder under bältet,och dra år superhårt, så de skulle inte gå så bra för henne… men nu är hon ju snart 4år och man kan förklara varför man måste ha bälte.. och hon vet varför man ska sitta bakåtvänd till 5år..

 10. Hej Mirka! Jag kommer ihåg att jag läst i något av dina tidigare inlägg att du ursprungligen var hemma från Åbo-trakten. Jag är bor själv ute i den åboländska skärgården, är deltidsbrandman och för tillfället i Ekenäs på Nylands brigad! Fick bara tanken om att det kanske skulle vara kul att läsa om alla tokigheter på min blogg, jag är inte någon bra berättare och skrivare men tanken är i varje fall att kanske förbereda kommande beväringar på det militära 😛 Helt klart en upplevelse 🙂

 11. Oj vad du har börjat ta efter Nina när du skriver. Jefla har du aldrig skrivit förut men plötsligt för du det vilket Nina gör i sina inlägg. Pinsamt .

  1. Varför är det pinsamt?? Jag har många gånger fått skäll för att jag svär mycket och när jag nu har hittat ett ord som jag tycker
   är en bra ersättare till ordet jävla så är det väl bra eller…?
   Sen kan jag bara säga att det är fler större bloggare än just Nina som har börjat skriva ordet jefla istället för jävla 😉

 12. Hej Mirka, jag har själv krockat en gång och pratade med både försäkringsbolag och återförsäljare av bilbarnstolen. Man ska om det blivit en plåtskada alltid byta stolen för dom kan ha spricka i sig och då vid en ytterligare krock då spricka. Tur att det gick bra ändå för er. Mvh Erika

 13. Meh, vad är det för en dålig människa som sunkar ner mitt namn här *muttra* Jag är en helt annan Åsa, en mycket bättre sådan om jag får säga det själv haha, och jag har också en unge med såntdär svintohår som bara ståååår åt alla håååll dagarna i ändaaa. Jag kammar och kammar och ändå ser ungen ut som ett penntroll 😉 Och inte gråter jag mig till sömns över det, trots att jag har fler ungar att kamma. Äh, orka.
  Kram!

 14. Hej Mirka!

  Vad skönt att ni inte skadade er i krocken. Men bilbarnstolarna ska du byta ut, vi fick ny när vi krockade för många år sedan, det kan bli sprickor i dem fast det inte syns utvändigt. Gå sedan till läkare med barnen och få dokumenterat att de varit med om olycka,viktigt i framtiden att det finns dokumenterat i journal. Ha nu en bra fredag och hleg hela familjen. Nästa gång det händer en olycka ta alltid telefonnr. Fyllde ni inte i papprena som man ska ha i bilen om det händer någon olycka?

 15. Hej Mirka! 🙂

  Jag följer din blogg, och tycker den är bra och du har en fin familj med fina barn! Du är enastående duktig kvinna och mamma och verkar hinna med VÄLDIGT mycket med tanke på antalet barn nu har.
  Jag har även läst då och då vad du fått för kommentarer här på bloggen, och vissa är ju rent utav elaka.
  Som exempelvis att kommentera att Nellie ser ovårdad ut, det gör hon INTE alls, hon är ju så förbaskat SÄT! <3 Barn hår kan ju fara lite hur som helst när dom busar och leker och/eller exempelvis haft mössa på sig.

  Jag tycker att ALLA dina barn är fina..

  Du ska aldrig ta åt dig av vad andra människor som du inte ens känner säger för dumheter, bry dig aldrig om såna förbakades idioter! Jag blir uppriktigt arg när jag läser hur vissa personer kommenterar om antalet barn ni har, att du inte hinner med vissa barn för att du har många m.m
  Det har INGEN med att göra, det är ert liv och ert val.
  Och man får skaffa EXAKT så många barn man vill och kan skaffa, dom som klagar är bara avundsjuka.

  Trevlig helg familjen Norrström!

  P.S NI ÄR EN UNDERBAR FAMILJ!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..