Tattooed millionaire….

Ooops, vilka diskutioner det blev om tatuerade mammor! Att vissa tycker att det är skitans fult med tatueringar är inget att gaffla om, alla kan inte gilla tatueringar så helt okej 🙂 Men att man börjar gaffla om utbildningar, vilken inkomst man har, bidrag m.m förstår jag mig inte riktigt på…? Det finns folk i alla dess ”rang” som tatuerar sig mer eller mindre så att man är tatuerad betyder inte lika med soc-fall, lågavlönad m.m! Jösses, det var väl det löjligaste jag hört 😀 Vilken resonemang har ni åt alla rika miljonärer som tatuerar sig kan man ju undra…?

Jag har lite svårt med resonemang som: ”Jag vill inte att mina skattepengar går till dig….” och liknande – Herre jösses, det är ju så Sverige är byggd och visst kanske finns det vissa fall man tycker att pengarna kunde gå till bättre ändamål men sån diskution hör väl inte riktigt till pratet om tatuerade mammor! Och what goes around comes around – Alla tar väl en vis del av dessa skattepengar som alla betalar in på ett eller annat vis förr eller senare. Är man riktigt missnöjd med att betala skatt och vart skattepengarna går till så har man väl 2 valmöjligheter: Flytta från Sverige eller gnälla för de som bestämmer om skatter m.m 😉 Vad hjälper det att gnälla hittan och dittan på en ung mamma som är stolt över sina tattoos. Jag tror inte för en sekund på att hennes barn fick klara sig på enbart gröt den månaden hon tatuerade sig, inte heller tror jag att hon sprang in till soc och bad om bidrag……. Vi lever på 2012-talet och fortfarande finns det fördomar mot tatueringar vojne vojne 😀

Som ni vet så är jag ju själv tatuerad, 5 gaddningar har jag…eller 4 just nu då en är en cover up 🙂 Och fler ska det bli när jag sparat ihop till det. Jag är stolt över mina tatueringar som betyder mycket för mig och de gör mig inte ett dugg sämre som mamma.

Summa kardemumma – ALLA mammor ( och andra med så klart ) är fina och lika värda oavsett om de är gaddade, piercade eller inget av det ‚ô•

Jag åkte iväg med Kevin och Linnéa till Västerås igår. Skulle lämna in min nya mobil ( <– saknar dig kompis! ) på lagning då skärmen har spruckit. När jag köpte telefonen så jobbade killen i butiken hårt med att sälja en tilläggs-försäkring till mig. Efter mycket frågor m.m valde jag att köpa försäkringen, mycket pga att killen sa: ”Går telefonen sönder så är det bara att komma in så går du härifrån med en ny mobil” och Peter dubbel-frågade om det för att vara säker på att vi inte hade missuppfattat saken ” Så du menar att om man tex tappar den och skärmen spricker så får jag en nu istället för en lånetelefon??” Japp, precis – Säger försäljaren och låter så där äckligt trovärdig… Ok, jag har aldrig haft sönder mina mobiler men jag tog försäkringen. Nu, när olyckan faktiskt var framme så var jag enormt glad för det också 🙂 Och visst, jag får telefonen lagad men det killen i butiken hade sagt till oss stämde INTE och nu sitter jag här med en gammal, stenålders mobil 🙁 Jag är beroende av att kunna läsa mina mail, blogga m.m via mobilen då jag har oftast inte tid att kolla sånt via datorn…..och det tar 2-3 veckor minst innan jag får tillbaka min mobil *snyft* Det som irriterar mig mest är att jag är så mjäkig och bara accepeterar det de säger, hade jag haft Peter med mig så hade det garanterat blivit andra ljud i luckan för han är inte rädd för att ställa till en scen när det gäller sånt här….Han hade nog kunnat få annat slut på detta…. 😀 Men nu är faktum att jag sitter här med piss-lånetelefon som inte duger knappt ens att messa med 🙁 Nu kommer säkert vissa tycka att det är världens i-landsproblem vilket det verkligen är egentligen men för mig ett stort i-landsproblem likförbannat 😉

Skit-telefon!

Vi gick och finkammade Erikslunds köpcentrum efter en vinterjacka till¬†Kevin men min kräsna tonåring hittade inget som föll honom i smaken så vi får väl fortsätta med letandet annanstans 😀 Jag däremot¬†hittade en fin ¬†jacka till mig själv och avbröt min fleråriga vana att ha en röd vinterjacka som jag haft de senaste 6-7 åren 😀 Det blev en traditionel¬† jacka i den vågade färgen……….

Svart 😀 😀 😀

Jag kommer att sakna min trasiga Peak-jacka men var inte för det villig att betala ca. 4000kr för en nu Peak 😉 Den här nya jackan kommer¬†garanterat att fylla sin funktion lika bra 🙂

Det blev nya höstskor¬†åt Linnéa, Jennifer och Victor också. Linnéa köpte dessutom nya rosa skosnören för att pimpa upp sina nya dojor lite 🙂

Klart bättre med rosa än de¬†svarta som satt i skorna 🙂

Jennifer fick snygga kängor 🙂

Men jösses vilka stora blad hon börjar få ”skruttan” – Inte lätt när man har en mamma med¬†strl. 40 och pappa med strl. 44 😀

Kevin fick nöja sig med käk ute och trevligt sällskap så klart 🙂 Såg ni på Kalla fakta igår?? Fyyy faaan för Parken zoo säger jag bara!!! Usch vad berörd och framförallt förbannad man blev – hur kunde hon, chefen stå där och blå-ljuga om vad som hade hänt med vissa djur?? Att döda utrotningshotade djur¬†som det inte var något fel på bara för att göra plats åt andra djur – Hur tänkte de där?? Nej, bojkotta Parken Zoo!

På lördag ska jag ta med vår tjejliga ( inte Älva ) och Naemi¬†på bio i Stockholm för att se förhandsvisningen av nya Tingeling-filmen 🙂 Carola ska dit med sina tjejer och vi sammanstrålar med de i stan :-)¬†Blir alla tiders det.

Och avslutningsvis….

En trollunge ‚ô•

Kram på er 🙂

 1. Tatuerad sedan många år tillbaka…minns ff hur folk glodde på mig när jag som 17åring, 1988, gick på stranden med min nygjorda fina tatuering på skuldran. ALLA glodde, och jag menar verkligen att alla glodde och de kommentarerna de fällde var inte alltid alltför positiva. Men jag bar min tatuering med stolthet, gjorde en till och sedan blev det stop ett par år. Jag födde barn, gifte mig och levde ihop med en man som inte gillade tatueringar. Tre dagar efter vi skickat in papprena på skilsmässan tatuerade jag mig igen…det kinesiska tecknet för kärlek i nacken å sen har det blivit fler tatueringar. Jag älskar dem!
  På min vänstra underarm har jag fem stjärnor med mina barns namn i, på högra underarmen står det mamma på kinesiska som ett minne av min avlidna mamma.
  Idag är det ingen som glor faktiskt utan många gånger får jag fina kommentarer för mina tatueringar. Smaken är ju olika och jag hoppas verkligen att man slutar döma folk efter hur de ser ut snart..
  Nåra man kan döma däremot är verkligen idioterna på Parken Zoo å en del andra ställen. Känns hemskt att jag varit där med barnen i år o sponsrat eländet…
  Hade inte klarat mig utan min mobil heller, Mirka!!!
  Ha en bra dag!!!!//

 2. Jag är ingen mamma än men har tatuerat in mina hundars namn. Jag bär dom stolt, vill nån klaga så gör det då. Jag ser mina hundar som mina barn.
  Tycker det är snyggt med tatueringar, min sambo har flera st. Blir nog flera här med när vi sparat ihop till dom, för det är inte billigt..

 3. Åh, Mirka!
  Din blogg gör mig så glad jämt! 🙂
  Så härlig att läsa och jag önskar många gånger att jag hade samma energi som du har!

  Ha en fortsatt underbar dag!

  Kramar
  Marie

 4. Att försäkra sin iPhone hos Telenor kostar enligt deras webbsida 99 kr/månad/iPhone. Ganska dyrt om man som jag funderar på att ge döttrarna (3 st) varsin iPhone i julklapp (efter hur mycket tjat som helst). Dessutom är självrisken 600 kr. Jag kollade med Trygg-Hansa, som är vårt försäkringsbolag, vad det skulle kosta att försäkra mobilerna med deras nya ”elektronikförsäkring”, 182 kr/år med en självrisk om 500 kr!!!! Varierar säkert var man bor kanske men detta gäller alla familjemedlemmar och dessutom annan dyr elektronik. I all fall värt att kolla upp för jag hatar alla dessa ”extra” försäkringar. Snart måste man väl försäkra brödrosten eller nåt 🙂

  Du får liva upp jackan med en röd halsduk eller mössa!

 5. jo jag satt och grät som en liten pojke när jag tittade på kalla fakta. Saknade mitt lilla vanliga macho jag 😉 ( näe jag är rätt blödig när det kommer till djur & barn )
  Funderar också på att bojkotta Parken Zoo. men funderar på vad som händer resten av djuren fall besökarna sviker? hamnar de också i samma container? När det sedan gäller mobiler och dess försäkringar så blir man nog lurad hur man än gör? jag skaffade tilläggsförsäkring på vår hemförsäkring. ( den som hette drulleförsäkring förr ) Den täcker i stort sett allt. Visserligen har man en självrisk när olyckan är framme. Men med dagens mobilpriser på 7-8000 ibland så är självrisken ett relativt lågt pris för en ny lur.

  1. Du har rätt Tommy – Man får hoppas på att det räcker med att röra om i lednings-grytan så alla dessa djur får det bra 🙂

 6. Om man drar ett genomsnitt rent statistiskt så är det de som inte skaffar minst två barn som blir en belastning för samhället rent ekonomiskt. Ju fler barn desto mer bidrar man med på en livstid med andra ord. Det är fördomsfulla människor utan kunskap om hur samhället är uppbyggt som säger att vi med många barn belastar samhället.

  Jag är för övrigt högutbildad, har god inkomst och är väldigt tatuerad 😉

 7. ja herregud vilka tragiska människor det finns. Mina äldsta barn jobbar just nu med tolerans o förståelse i skolan. Det är så ledsamt att så många vuxna skulle behöva ett par lektioner i det ämnet.
  har förresten träffat läkare med tatueringar.

 8. Jag håller med om att det inte ska ha med utbildningar eller inkomst att göra för att man har tatuering men ärligt, ingen med högre tjänster skulle få jobbet om man har en tatuering. Jag är själv enhetschef och jobbar med ledningen på företaget och det skulle inte vara ok hos oss. Det ser kladdigt ut.

  1. Varför skulle ingen med högre tjänster få ett jobb för att man är tatuerad? Du är väl knappast sämre utbildad för att du har en eller flera tatueringar på kroppen? Och oftast handlar det om VART på kroppen du har din/dina tatueringar. Vad spelar det för roll om du jobbar i affär, inom vården eller som en högt uppsatt vd och har en eller flera tatueringar som går att dölja? Oftast är det så att det finns någon typ av klädpolicy på arbetsplatsen och har du t.ex en tatuering på ryggen, överarmar eller benen så är det ställen som går att dölja med kläder ‚Äì alltså ser ingen om du är tatuerad.

   Så nu undrar jag ändå ‚Äì om du fick en person på arbetsintervju, den personen verkar riktigt lovande som anställd och du frågar om personen i fråga är tatuerad och du får ett ‚Äùja‚Äù som svar, skulle du då neka den personen en tjänst för att han/hon valt att pryda sin kropp med en eller flera tatueringar?

  2. Kul för dig att representera ett företag som diskriminerar anställda pga deras utseende. Vilket företag är det? Ni kanske även diskrimnerar personer med andra utseenden? I ledningen har ni inte folk med tatueringar för att ni tycker de ser kladdiga ut. Tjocka personer ser de degiga ut kanske? Mörkhyade påminner er kanske om kladdiga chokladbollar? FY FAN! Jag har varit chef och jag är tatuerad. Jag skulle dock aldrig ha anställt en person som inte kan vara professionell, och att inte anställa folk för att de är tatuerade och fälla omdömen som att det ser ”kladdigt ut” är skrämmande oprofessionellt. Och slutligen hur vet du att inte att de högsta cheferna på ditt företag är tatuerade? Har du legat med dem allihop? Du vet ”kladdet” sitter inte alltid där det syns. Många tycker nämligen att tatueringar är sexiga och placerar dem därför på intima ställen.

   1. Helene pålyser enbart en policy som många större företag har, du däremot påvisar väl i så fall enbart att fördomarna är sanna med din lågvattenkommentar. I ditt fall så är det du befogat att neka en anställning, när man inte kan argumentera i ett viktigt ämne på högre nivå än en 5-åring. (med risk för att förolämpa 5-åringen). Det finns olika typer av tatueringar så därför kan man väl inte ”dra alla över en kam”, själv har jag en släkting som är fylld av satanistiska tatueringar och det tycker jag inte är ok då det blir direkt provocerade mot många människor.

    1. Min man är också enhetschef för ett statligt företag. Han har en full sleeve (hela ena armen) tatuerad.
     Han bär skjorta på jobbet så jag tror inte ens någon sett den.
     Varför skulle han inte få det jobb han har pgr utav detta?
     Jag jobbar som undersköterska (arbetare utan högskolestudier till skillnad från min man)och jag har inga tatueringar alls.
     Löjlig.

 9. Men folk är så otroligt fördomsfulla och snabba på att döma, utan att egentligen veta speciellt mycket alls om det de dömer ut. Men den som går miste om nåt är ju den fördomsfulle.

 10. jag tycker det är skit snygt med tatuering, tyvärr så har jag ingen själv men vill jätte gärna ha men det får vänta med tanke på att jag är gravid och har även haft piercing i naveln men tyvärr så var jag tvungen att ta bort den, så ska göra om den sen när jag fött och allt är klart.
  min dotter har också piercing i tungan och det tycker jag är snyggt okså.
  och jag tycker abbsolut inte att det är fel på mammor att ha varken det ena eller det andra.
  jag tycker bägge delarna är skit snyggt att ha..

  och det där med zoo parken det var verkligen fruktansvärt hur dom kan göra något sådant, jag fattar inte vad hon speciellt så kallade chefen har i huvudet.
  jag är skit glad att vi inte kom dit i sommar som vi hade tänkt, så skönt att veta att man inte la dit några pengar och gynnade dom, men så tråkigt att behöva se hur dom gör och behandlar djur.
  för det är ändå en väldigt fin park i alla fall sist jag var där med mina barn och det var flera år sen…
  jag hoppas verkligen att hon chefen får gå på en gång och att det kommer en som verkligen värnar om djuren och får stället att bli bra i gen och får tillbaks förtroende för allmänheten att gå dit i gen med sina barn…

  ha en riktigt skön och härlig kväll med familjen.. / kram mia…

 11. Varför skulle ingen med högre tjänster få ett jobb för att man är tatuerad? Du är väl knappast sämre utbildad för att du har en eller flera tatueringar på kroppen? Och oftast handlar det om VART på kroppen du har din/dina tatueringar. Vad spelar det för roll om du jobbar i affär, inom vården eller som en högt uppsatt vd och har en eller flera tatueringar som går att dölja? Oftast är det så att det finns någon typ av klädpolicy på arbetsplatsen och har du t.ex en tatuering på ryggen, överarmar eller benen så är det ställen som går att dölja med kläder – alltså ser ingen om du är tatuerad.

  Så nu undrar jag ändå – om du fick en person på arbetsintervju, den personen verkar riktigt lovande som anställd och du frågar om personen i fråga är tatuerad och du får ett ”ja” som svar, skulle du då neka den personen en tjänst för att han/hon valt att pryda sin kropp med en eller flera tatueringar?

 12. Det är inte ofta man ser tatuerade läkare, sjuksköterskor, bankpersonal, politiker, programledare TV. nyhetsuppläsare, apotekspesonal etc. kanske har dom tatueringar på kroppen som inte exponeras hela tiden. Jag säger inte att tatuerade är lågutbildade men lite billigt ser det ut med hela armarna fulla av olika motiv, har svårt att föreställa mig tex. Lill Lindfors som alltid varit en stilfull kvinna komma med tatuerade armar, eller tänk om våra prinssesor kom till nobelfesten med stora tatueringar, så det kanske det finns olika samhällsklasser där det är mer eller mindre populärt. Nej jag har inte en endaste liten tatto på min kropp och längtar inte heller efter nån, i mina ögon är det skitfult, och signalerar: Hallå hallå öh ni ser mig väl va va hallå öh här är jag, kolla vilka fräcka tattos jag har, har alla sett mig Hallå här är jag.

  1. Har du haft alla dom jobben? Hur kan du veta det? Eller så besöker du bara sjukhus väldigt ofta antar jag eftersom du vet att läkare och sjuksköterskor inte är tatuerade.. När jag låg på BB såg jag inte bara en tatuerad barnmorska, jag såg tre som var tatuerade med tatueringar som syntes. För mig är det som att ha smycken. Jag har jobbat på bank och där var väldigt många tatuerade. Dom hade dock inte tatueringarna i ansiktet och därmed såg man inte det.

   Tror du man skaffar tatueringar för man vill att folk ska tänka så om en? Jag tror nog att merparten skaffar för sin egen skull, för dom tycker det är snyggt. Man sätter inte en tatuering på sin kropp för någon annans skull. Då är det smärtfriare och billigare att köpa en utmärkande tröja!

  2. Hmm kanske borde våra prinsessor komma till Nobelfesten med tatueringar. Bara för att röra om lite. Jag har hört att Victoria redan har ett par tatueringar, Men att hon inte får visa dem offentligt, Sen vet jag inte sanningshalten i det? Men det är väl inte helt omöjligt. Jag vet att det är i dina ögon det signalerar om uppmärksamhet med tatueringar och att det är din åsikt. Men tycker du detsamma om Beckham, Zlatan, och i stort sett varenda känd musiker. Dom märks nog utan tatueringar med. För att nämna några ur yrken du inte har sett tatuerade kan man välja . Reinfeldt, Martin Björk,

 13. Ja vad arg och besviken man blir över parken zoo!! 🙁
  Bor i Eskilstuna och vi brukar gå till parken zoo varje år med barnen.
  Men efter att ha sett kalla fakta så vill man verkligen inte sponsra parken zoo med pengar.
  Dyrt är det också!
  Nej, de borde verkligen skämmas över sin dåliga reklam de nu har fått!!

 14. Tycker att hela diskussionen m påhopp åt båda håll är lite skrämmande! Är vi så intoleranta o dömande mot varandra? Alla människor har väl ett lika värde som okränkbart oavsett tatuering eller inte

 15. Jag fattar inte hur folk resonerar! Jag har själv inte skaffat någon tatuering ännu,men har velat länge så om några år hoppas jag att det har blivit av 🙂 Jag är själv snart två barnsmamma ( är gravid i vecka 39) och bara för att jag helt plötsligt gör en tatuering gör det väl inte mig till en sämre mamma?! Att det bara skulle vara sk ”fattiga” som gör dem är det löjligaste jag hört! Som jag har fattat det kostar det ofta en hel del om man vill ha en riktigt fin.
  Vad man väljer att lägga sina pengar på är väl upp till var och en? Bara för att man har barn betyder det inte att man inte ska få unna sig själv något ibland – så länge barnen inte drabbas av det om det t ex gör att de inte kan få nya skor eller så. Men det är en helt annan diskussion ;P

 16. Herregud! finns viktigare saker att disskutera:)

  Jag är mamma och farmor som har tatueringar, fler ska det bli:)

  Varför! fördommar om saker?!

  Alla är vi olika, ser olika på saker, måste därför berätta om min ide:)

  Beslöt skaffa bijetter till mig och äldsta barn-barnet för att se gruppen ONE DIREZTION
  Det var bara att köa vid Globen tillsammans med väldigt många ur gulliga tjejer.
  Då pratar vi många timmar-
  Nu, har jag en förväntans full tjej som längtar, bra platser, en hel kväll som farmor ser fram emot:)
  För mig är ingenting omöjligt, jag hoppas även kunna orka göra detsamma för dom minsta när dom blir större.

 17. Tatueringar säger ingenting, tror! många sätter ihop dem med ett liv fyllt av *strul*
  Förr fanns dem oftast på sjömän och fängelse kunder:)Men det var då….gäller inte idag/ kram

 18. Först vill ja säga att jag bara älskar att läsa din blogg:) Ni verkar vara en sån cool familj….
  Sen vill jag berätta att jag har många tatueringar över hela kroppen och slutade räkna för ett bra tag sen….35 år & Piercad är jag oxå och jag väntar mitt 6 barn i Dec och jag skiter totalt i om folk tittar konstigt för jag ser ut som ja vill:)
  Hoppas du tatuerar dej mer snart för det är såå snyggt….Kram och sköt om dej

 19. Haha jag har fått höra några gånger att det är synd om min son som har en mamma som är så tatuerad som jag är och även har piercingar.
  Vem fan bryr sig? Det är min livsstil och jag trivs skitbra, kommer fortsätta att tatuera mig tills den dagen jag dör, eller tills platsen på min kropp tar slut 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..