Längtan

Först vill jag presentera en ny vinnare i Lifequality products-tävlingen! Vinnaren till en presentkort på 2500kr är:

LOTTA SUNDIN

Grattis Lotta! Maila mig snarast: mirka_karanko@hotmail.com

Så där ja, det är viktigt att man håller ett litet koll här om man har tävlat hos mig för man vet aldrig om det är just din lucky day att vinna och hör man inte av sig efter en vinst så går vinsten till slut till någon annan lycklig 😉

En ny dag idag, barnen kom iväg till skolan utan några större tumulter än lite tjafs om hur många frukter de fick ha med sig. Vi köper frukt till förbannelse för de flesta av skolbarnen ska ha med sig en frukt varje dag och det spelar ingen roll hur många kilo frukt vi har köpt, gamarna till barn äter upp allt på max 2 dagar! och om frukten tar slut så äter de upp gurkorna, tomaterna och morötterna 😀 Så nu har jag börjat ransonera frukten – max en till skolan och en efter skolan…..kanske lyckas vi med detta men jag får nog ändå gömma frukten för de mest klåfingriga barnen 😉 Jag är glad att barnen är glada i frukt men jag gillar inte att behöva åka och handla nytt var och varannan dag…..

Älva sover och jag passar på att göra lite nytta vid datorn, skrev ett inlägg igår som jag såg nu att den inte hade blivit publicerad…? Får nog lära mig att dubbelkolla sånt härefter 😉

image

Piggelinen imorse, de små barnen gillar att samlas runt mig när jag sminkar mig på morgonen och jag har oftast fullt sjå med att hålla ett extra öga på mitt smink så de inte förstör nåt 😀

image

Dagens face on 😀

Dagarna går och ibland blir min längtan efter en tolva nästan överväldigad. Jag försöker att inte tänka på det men när mensen kommer som en klocka varje månad så känner jag ibland att min kropp sviker mig 🙁 Jag är så oerhört tacksam för våra 11 barn och älskar de så det gör ont ibland, de och Peter är mitt liv, de viktigaste som finns ‚ô• Men för det så är min längtan efter en sista bebis stor ibland, jag känner att vi har plats för ett till hjärtebarn och jag tycker att det är jobbigt när det inte tar sig. Nu har vi ju inte kanske försökt så himla länge efter mitt MA och jag vet att jag ska ha tålamod men den tryter ibland….vi har ju alltid haft så lätt att bli gravida….¬†Mina känslor och min längtan är verklig för mig och ibland gör det bara jävligt ont inom mig 🙁

Jag hoppas att ingen känner sig provocerade av min längtan och besvikelsen som kommer med mensen. Jag vet att det finns många par som försöker i flera år att få ett barn, vissa kanske aldrig lyckas 🙁 Jag tänker ofta på er och önskar att det fanns någonting jag kunde göra för er!

Jag får en svacka då och då men jag reser mig alltid och så även denna gång…

Nu ska jag försöka hinna skriva ett gästinlägg till en sida, snart kommer barnen hem och Jenny kommer på en fika 🙂

Kram ‚ô•

 

 1. Hej Mirka!

  Vissa dagar är bara jobbigare än andra, men man tar sig igenom dem. Du får under tiden trösta dig med dina 11 fina bran och all den kärlek de ger dig och du kan ge dem! <3 Själva har jag och min man gett upp försöken om barn tillsammans efter att ha försökt det mesta i snart 10 år, men min man har två döttrar sen tidigare och den äldsta har 3 egna barn, så jag har bestämt mig för att slösa extra mycket kärlek och skämma bort dem istället. 😉

  Angående frukten så vet jag precis hur det är, hemma hos oss försvinner den snabbare än jag hinner ens smaka. Så jag har börjat med att bara ta fram lite i en fruktskål, resten har jag i klädkammaren. Då kan jag själv hämta i klädkammaren för det orkar ingen annan göra, så får jag lite frukt också ibland. 😀

  Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig!
  Kramar

 2. Hej Mirka!

  Vissa dagar är bara jobbigare än andra, men man tar sig igenom dem. Du får under tiden trösta dig med dina 11 fina bran och all den kärlek de ger dig och du kan ge dem! <3 Själva har jag och min man gett upp försöken om barn tillsammans efter att ha försökt det mesta i snart 10 år, men min man har två döttrar sen tidigare och den äldsta har 3 egna barn, så jag har bestämt mig för att slösa extra mycket kärlek och skämma bort dem istället. 😉

  Angående frukten så vet jag precis hur det är, hemma hos oss försvinner den snabbare än jag hinner ens smaka. Så jag har börjat med att bara ta fram lite i en fruktskål, resten har jag i klädkammaren. Då kan jag själv hämta i klädkammaren för det orkar ingen annan göra, så får jag lite frukt också ibland. 😀

  Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig!
  Kramar

 3. Du behöver inte be om ursäkt över din längtar att få fler barn Mirka! Jag håller mina tummar och tår att det tar sig snabbt för er! <3
  Tänkte fråga dig om du blivit igångsatt nångång? Jag är gravid i vecka 32+2 och kommer att få igångsättning om ca. 5 veckor, under mellandagarna. Ville bara höra dina tankar kring det.
  Ska ta och maila dig tänkte jag också 😉

  Kramens/Satu- Blivande 5-barnsmamma

 4. Du behöver inte be om ursäkt över din längtar att få fler barn Mirka! Jag håller mina tummar och tår att det tar sig snabbt för er! <3
  Tänkte fråga dig om du blivit igångsatt nångång? Jag är gravid i vecka 32+2 och kommer att få igångsättning om ca. 5 veckor, under mellandagarna. Ville bara höra dina tankar kring det.
  Ska ta och maila dig tänkte jag också 😉

  Kramens/Satu- Blivande 5-barnsmamma

 5. Åååå förstår din längtan efter ett till barn , själv önskar ja ett 4.dje
  Men just nu har vi sagt att vi ä nöjda med våra 3 men ack min längtan
  Är ändå stor 🙂

  Håller tummar för er ni verkar så himmla rara 🙂

  Kram

 6. Åååå förstår din längtan efter ett till barn , själv önskar ja ett 4.dje
  Men just nu har vi sagt att vi ä nöjda med våra 3 men ack min längtan
  Är ändå stor 🙂

  Håller tummar för er ni verkar så himmla rara 🙂

  Kram

 7. Så ledsamt när det blir så men ibland så vill det sig inte och det kan ta lång tid. Men du är ju bara 40. Du har många år på dig ännu. Kanske ingen tröst när man längtar just nu men. Jag håller alla tummar. Kram

  1. ”ibland så vill det sig inte och det kan ta lång tid. Men du är ju bara 40”.
   Ursäkta denna kanske negativa kommentar, men det är inte konstigt att det tar tid när man är 40! Kroppen är som mest fertil mellan 18-25. Tycker att man kanske ska fundera på andra faktorer som kan drabba ett foster om man håller på ”för sent”. Tex Down syndrom mm. Det är allmänt känt att det är mycket vanligare ju senare man blir gravid. Så att skriva ”Men du är ju bara 40” är kanske inte så bra tänk. Dessutom är risken för missfall bestydligt högre om man är 40 en 20. Skriver somsagt inte detta för att vara elak utan för att det är sant och finns massor av forskning som styrker detta. Njut av livet istället, livet handlar inte om att vara gravid/bli gravid. Du har ju faktiskt knappt en ettåring hemma.

   1. Herre gud, jag var 42 när jag fick mitt första för vi kunde inte få barn så det blev adoption. Här där jag bor får också dom flesta barn över 40 när man skaffat sig en karriär, sparat pengar, köpt lgh och rest över världen. Så lycka till Marika

 8. Så ledsamt när det blir så men ibland så vill det sig inte och det kan ta lång tid. Men du är ju bara 40. Du har många år på dig ännu. Kanske ingen tröst när man längtar just nu men. Jag håller alla tummar. Kram

  1. ”ibland så vill det sig inte och det kan ta lång tid. Men du är ju bara 40”.
   Ursäkta denna kanske negativa kommentar, men det är inte konstigt att det tar tid när man är 40! Kroppen är som mest fertil mellan 18-25. Tycker att man kanske ska fundera på andra faktorer som kan drabba ett foster om man håller på ”för sent”. Tex Down syndrom mm. Det är allmänt känt att det är mycket vanligare ju senare man blir gravid. Så att skriva ”Men du är ju bara 40” är kanske inte så bra tänk. Dessutom är risken för missfall bestydligt högre om man är 40 en 20. Skriver somsagt inte detta för att vara elak utan för att det är sant och finns massor av forskning som styrker detta. Njut av livet istället, livet handlar inte om att vara gravid/bli gravid. Du har ju faktiskt knappt en ettåring hemma.

   1. Här jag bor får dom flesta sitt första barn vid 40 så nej, jag tycker inte alls att 40 är gammalt. Jag tycker att 40 är ”bara 40”. Det är enligt mig många år mellan 40-45 runt där. Men alla tycker olika. Och det får man göra 🙂

   2. Herre gud, jag var 42 när jag fick mitt första för vi kunde inte få barn så det blev adoption. Här där jag bor får också dom flesta barn över 40 när man skaffat sig en karriär, sparat pengar, köpt lgh och rest över världen. Så lycka till Marika

 9. I vår kommun har man tagit beslut att man EJ får ha med sig frukt till skolan,
  detta pga skolan ska vara kostnadsfri.
  Detta suger tycker jag då barnen får sockerdippar innan lunch,
  men vad spelade det för roll vad föräldrarna ansåg.
  Skolan hade redan bestämmt sig

  1. Va? Låter ju helt galet! Då borde skolan stå för mellanmål då de flesta barn faktiskt behöver ”fylla på förrådet” under dagen! Lite nyfiket undrar jag i vilken kommun detta är i?

   1. Många kommuner som har så! Tänk de stackars barnen vars föräldrar inte har råd att köpa med frukt till barnen varje dag.. Liksom insamling av pengar till blommor o grejer till fröknar är också förbjudet i många kommuner.

 10. I vår kommun har man tagit beslut att man EJ får ha med sig frukt till skolan,
  detta pga skolan ska vara kostnadsfri.
  Detta suger tycker jag då barnen får sockerdippar innan lunch,
  men vad spelade det för roll vad föräldrarna ansåg.
  Skolan hade redan bestämmt sig

  1. Va? Låter ju helt galet! Då borde skolan stå för mellanmål då de flesta barn faktiskt behöver ”fylla på förrådet” under dagen! Lite nyfiket undrar jag i vilken kommun detta är i?

   1. Många kommuner som har så! Tänk de stackars barnen vars föräldrar inte har råd att köpa med frukt till barnen varje dag.. Liksom insamling av pengar till blommor o grejer till fröknar är också förbjudet i många kommuner.

 11. :(. Förstår din längtan. Jag har 4 barn och vill gärna ha en endaste till, problemet här hemma är att min man inte vill :(. Kram

 12. :(. Förstår din längtan. Jag har 4 barn och vill gärna ha en endaste till, problemet här hemma är att min man inte vill :(. Kram

 13. Kan du inte köpa mer frukt när du väl köper? Det är ju väldigt bra om barnen äter mycket frukt och grönt och får en bra relation till det. 2 frukter per dagen är inte jätte mycket. Ni är ju så många att ni kanske kan köpa från någon fruktbutik i rejäla lådor och kanske t.o.m. få hemleverans?

  1. ”det spelar ingen roll hur många kilo frukt vi har köpt, gamarna till barn äter upp allt på max 2 dagar!”
   Läs om, läs rätt.

   1. Det finns nog ändå en gräns för hur mycket de klarar av att äta. Jag tror inte att t.ex. 20 frukter per person försvinner på 2 dagar…

 14. Kan du inte köpa mer frukt när du väl köper? Det är ju väldigt bra om barnen äter mycket frukt och grönt och får en bra relation till det. 2 frukter per dagen är inte jätte mycket. Ni är ju så många att ni kanske kan köpa från någon fruktbutik i rejäla lådor och kanske t.o.m. få hemleverans?

  1. ”det spelar ingen roll hur många kilo frukt vi har köpt, gamarna till barn äter upp allt på max 2 dagar!”
   Läs om, läs rätt.

   1. Det finns nog ändå en gräns för hur mycket de klarar av att äta. Jag tror inte att t.ex. 20 frukter per person försvinner på 2 dagar…

 15. Här är det samma sak med frukten. Det går åt kilovis med frukt och snabbt tar det slut. Jag gömmer också frukten för att den ska räcka lite längre och för att jag själv ska hinna äta en frukt ialf. 🙂 mina barn är precis som dina att när frukten är slut så äter dom gurkorna, tomaterna , morötterna osv. Det går åt massor men det är ju nyttigt. Synd bara att frukt är dyrt.

  Jag förstår din längtan helt och fullt. Det spelar ingen roll hur många barn man redan har. Jag håller tummarna stenhårt för att du ska bli gravid med tolvan och att det kommer gå bra.

  / Maria husetfullt

 16. Här är det samma sak med frukten. Det går åt kilovis med frukt och snabbt tar det slut. Jag gömmer också frukten för att den ska räcka lite längre och för att jag själv ska hinna äta en frukt ialf. 🙂 mina barn är precis som dina att när frukten är slut så äter dom gurkorna, tomaterna , morötterna osv. Det går åt massor men det är ju nyttigt. Synd bara att frukt är dyrt.

  Jag förstår din längtan helt och fullt. Det spelar ingen roll hur många barn man redan har. Jag håller tummarna stenhårt för att du ska bli gravid med tolvan och att det kommer gå bra.

  / Maria husetfullt

 17. Hej förstår precis hur du känner .. Jag fick ett missfall i mars efter varit gravid i 13 veckor 🙁 upptäcktes på kub testet att de va tomt i magen 🙁 va så fruktansvärt ledsen då jag önskade mig en 5 a så innerligt. Det va tufft att ta sig tillbaka när man fått ett MA. Men de fick och nu e jag gravid i v 30
  Med min 5 a 🙂 det kommer lyckas för dig oxå ska du se. Ge inte upp!’ Kram

 18. Hej förstår precis hur du känner .. Jag fick ett missfall i mars efter varit gravid i 13 veckor 🙁 upptäcktes på kub testet att de va tomt i magen 🙁 va så fruktansvärt ledsen då jag önskade mig en 5 a så innerligt. Det va tufft att ta sig tillbaka när man fått ett MA. Men de fick och nu e jag gravid i v 30
  Med min 5 a 🙂 det kommer lyckas för dig oxå ska du se. Ge inte upp!’ Kram

 19. Här längtar vi också men inget jag vågar säga högt då heddan bara är snart 4 månader och jag bråttas med oro om att det inte kommer fler graviditeter och hjärtan till oss 🙁

 20. Här längtar vi också men inget jag vågar säga högt då heddan bara är snart 4 månader och jag bråttas med oro om att det inte kommer fler graviditeter och hjärtan till oss 🙁

 21. Tjo ho!! Det är ju självklart att ha en längtan efter barn, även om det är ”tolvan” man vill ha!! Antalet barn bestämmer man själv och andras åsikter får stå för dem! Hade med velat ha fler än 4, men min kropp vill inte mera! Känner sorg i hjärtat…..Hoppas verkligen det tar sig snart!! Kram Fia Virrpanna

 22. Tjo ho!! Det är ju självklart att ha en längtan efter barn, även om det är ”tolvan” man vill ha!! Antalet barn bestämmer man själv och andras åsikter får stå för dem! Hade med velat ha fler än 4, men min kropp vill inte mera! Känner sorg i hjärtat…..Hoppas verkligen det tar sig snart!! Kram Fia Virrpanna

 23. Jag tycker det är så tramsigt när folk säger att man ska vara glad för de barn man har. Det är väl ändå SJÄLVKLART att man är, men längtan efter fler barn blir väl inte mindre oavsett om man har ett eller 10 barn och man älskar ju inte sina andra barn mindre bara för att man önskar fler.
  Hoppas snart på att få se ett positivt gravtest i din blogg! <3

 24. Jag tycker det är så tramsigt när folk säger att man ska vara glad för de barn man har. Det är väl ändå SJÄLVKLART att man är, men längtan efter fler barn blir väl inte mindre oavsett om man har ett eller 10 barn och man älskar ju inte sina andra barn mindre bara för att man önskar fler.
  Hoppas snart på att få se ett positivt gravtest i din blogg! <3

 25. Förstår dig så väl Mirka. Jag har sex underbara barn o skulle gärna vilja skaffa flera men kan inte pga att min livmoder brast vid min senaste förlossning, tyvärr 🙁
  Håller tummarna för er att det lyckas!!!

 26. Förstår dig så väl Mirka. Jag har sex underbara barn o skulle gärna vilja skaffa flera men kan inte pga att min livmoder brast vid min senaste förlossning, tyvärr 🙁
  Håller tummarna för er att det lyckas!!!

 27. Vi fick missfall i augusti med nr 4. O jag förstår dig verkligen! Efter missfallet märkte jag att endel (också goda vänner) inte fattar att man sörjer utan tycker att ja, ni har ju redan barn o ni blir säkert gravida pånytt. Det spelar ju ingen roll hur många barn man har. Visst gör det saken lättare att gå vidare efter missfallet, men längtan efter ett till finns kvar ändå.

 28. Vi fick missfall i augusti med nr 4. O jag förstår dig verkligen! Efter missfallet märkte jag att endel (också goda vänner) inte fattar att man sörjer utan tycker att ja, ni har ju redan barn o ni blir säkert gravida pånytt. Det spelar ju ingen roll hur många barn man har. Visst gör det saken lättare att gå vidare efter missfallet, men längtan efter ett till finns kvar ändå.

 29. Så himla bra du skriver! Klart att du har rätt att längta efter en till och rätt att bli besviken också. Jag tycker det är fint av dej att skriva om detta trots att många har varit så negativa här på bloggen för din senaste graviditet. Kämpa på, jag gör detsamma fast för första gången;-)

 30. Så himla bra du skriver! Klart att du har rätt att längta efter en till och rätt att bli besviken också. Jag tycker det är fint av dej att skriva om detta trots att många har varit så negativa här på bloggen för din senaste graviditet. Kämpa på, jag gör detsamma fast för första gången;-)

 31. Klart att du får längta efter en liten till. Alla barn är ju en gåva och det spelar ju ingen roll hur många barn man har. Längtan kan ju vara lika stor för det. Håller tummarna för att ni snart får er tolva. Själv längtar jag efter en fyra men maken vill inte ha fler och det kan också göra ganska ont ibland.

 32. Klart att du får längta efter en liten till. Alla barn är ju en gåva och det spelar ju ingen roll hur många barn man har. Längtan kan ju vara lika stor för det. Håller tummarna för att ni snart får er tolva. Själv längtar jag efter en fyra men maken vill inte ha fler och det kan också göra ganska ont ibland.

 33. Änskar mig också en femte:)Nu är det iaf bestämt
  att till sommarn ska vi försöka.Har fått köra med
  lång övertalning:)känner också att man får ursäkta sig
  att man vill ha så(många)barn!önskar dig all lycka själv
  Är jag 33 och min äldsta 13,5 yngsta 3,5 år:)

 34. Änskar mig också en femte:)Nu är det iaf bestämt
  att till sommarn ska vi försöka.Har fått köra med
  lång övertalning:)känner också att man får ursäkta sig
  att man vill ha så(många)barn!önskar dig all lycka själv
  Är jag 33 och min äldsta 13,5 yngsta 3,5 år:)

 35. Du har all rätt att både längta efter ett barn till och att känna dig besviken, inget du ska behöva försvara. Det är ju såklart tråkigt att det är många som får kämpa länge för att bli gravida men det är ju samtidigt inget som du kan ta ansvar för. Jag förstår absolut din längtan och att det ibland känns extra jobbigt. Jag håller tummarna för att det kommer att bli så som ni önskar och att allt kommer att gå bra för er framöver.

 36. Du har all rätt att både längta efter ett barn till och att känna dig besviken, inget du ska behöva försvara. Det är ju såklart tråkigt att det är många som får kämpa länge för att bli gravida men det är ju samtidigt inget som du kan ta ansvar för. Jag förstår absolut din längtan och att det ibland känns extra jobbigt. Jag håller tummarna för att det kommer att bli så som ni önskar och att allt kommer att gå bra för er framöver.

 37. Hej Mirka!
  Jag är en av dessa som längtar efter barn och det av några skäl inte går. Bara för att du ”råkar” (hehe) ha 11 troll redan så betyder inte det att din längtan är mindre.
  Den enda skillnaden på din och min längtan är tiden, den tid du och jag har längtat.
  Kram på dig, du har oddsen att få en liten till.

  //Linda

 38. Hej Mirka!
  Jag är en av dessa som längtar efter barn och det av några skäl inte går. Bara för att du ”råkar” (hehe) ha 11 troll redan så betyder inte det att din längtan är mindre.
  Den enda skillnaden på din och min längtan är tiden, den tid du och jag har längtat.
  Kram på dig, du har oddsen att få en liten till.

  //Linda

 39. Hej! Förstår precis din längtan. Jag längtar också efter vår trea o jag blev så låg o besviken sist mensen kom. Man är ju så dum o inbillar sig en massa 🙂 Jag känner nog en större längtan nu än innan första barnet för nu vet jag det fantastiska jag går miste om när mensen kommer. Första gången var allt så abstrakt o jag visste inte den djupa kärlek jag skulle komma att känna för mina barn. En kompis som är gravid efter att försökt i drygt 2 år blev ledsen/provocerad av min längtan o nedstämdhet. Hon menade väl på att jag inte borde bli det då jag redan har två barn, men man står ju alltid sig själv närmast. Lycka till!

 40. Hej! Förstår precis din längtan. Jag längtar också efter vår trea o jag blev så låg o besviken sist mensen kom. Man är ju så dum o inbillar sig en massa 🙂 Jag känner nog en större längtan nu än innan första barnet för nu vet jag det fantastiska jag går miste om när mensen kommer. Första gången var allt så abstrakt o jag visste inte den djupa kärlek jag skulle komma att känna för mina barn. En kompis som är gravid efter att försökt i drygt 2 år blev ledsen/provocerad av min längtan o nedstämdhet. Hon menade väl på att jag inte borde bli det då jag redan har två barn, men man står ju alltid sig själv närmast. Lycka till!

 41. Hoppas det ‘tar’ för er snart. Oavsett hur många barn man har är längtan efter en till jobbig. Jag hade själv två missfall mellan mina två barn och då var ju ovissheten jättejobbig. Hamnar man i situationen att man inte har något val och det är slut kommer man ju att hitta något sätt att bli tacksam för det man trots allt har. En del sörjer det hela livet.

 42. Hoppas det ‘tar’ för er snart. Oavsett hur många barn man har är längtan efter en till jobbig. Jag hade själv två missfall mellan mina två barn och då var ju ovissheten jättejobbig. Hamnar man i situationen att man inte har något val och det är slut kommer man ju att hitta något sätt att bli tacksam för det man trots allt har. En del sörjer det hela livet.

 43. Visst kan man köpa mer frukt men som du säger är det dyrt. Jag tycker det går åt kilosvis här fast vi bara har tre barn. Kan inte ens föreställa mig ert fruktkonto:) Nej sänk momsen på frukt och lägg på den på godis istället.

 44. Jag tror inte kommande 12:an blir din sista… Risken (alt chansen!) är ju att du kommer känna ”Ahhh bara en till…och bara en till…”. Hihii!!!
  Förstår precis din besvikelse över att mensen kommer… men du HAR iallafall mens!! När vi försökte skaffa vårt 2:a barn hade jag utvecklat PCO-s och hade nästan aldrig mens. Vi jobbade på att bli gravida i 2 (!) år och när det var som jobbigast ringde min bror och berättade att han och hans fru som inte ens ville ha barn hade ”råkat” bli gravida… Jag gratulerade till kommande bebis men när jag lagt på telefonluren bröt jag ihop totalt. Det tog ytterligare 5 månader innan jag blev gravid.

  Vad gäller ålder på mamman så är det väl så att man själv inte känner sig för gammal att bli mamma när man är 40 år…men åren går ganska fort och jag kan ju bara prata för mig själv och säga att jag tycker 40 är för gammalt. Min far var 44 år när jag föddes och jag skämdes för hans ålder när jag växte upp och allt var så annorlunda för mig som hade en gammal förälder mot hur det var för de som hade föräldrar som var 15-20 år yngre än min förälder. Trist också när ens föräldrar blir gamla och inte kommer orka med att leka med sina barnbarn på samma vis som de hade gjort om de var yngre…

  1. Eller så kanske det just är de ”äldre” mor- och farföräldrarna som orkar leka och engagera sig eftersom de yngre ofta fortfarande är yrkesverksamma och arbetar heltid. Så det där med att orka leka med barnbarnen handlar definitivt inte om ålder 😉

   Min längtan efter ännu ett barn kommer aldrig försvinna, det är jag säker på. Men min kropp fixar inte en till graviditet eftersom min rygg pajat av andra orsaker.
   Jag får vänta på barnbarn att snosa på o skämma bort 😉

   Åsa, det lät jobbigt med PCO-s…jag var tvungen att googla lite om det.

   Ha det bra!

 45. Jag tror inte kommande 12:an blir din sista… Risken (alt chansen!) är ju att du kommer känna ”Ahhh bara en till…och bara en till…”. Hihii!!!
  Förstår precis din besvikelse över att mensen kommer… men du HAR iallafall mens!! När vi försökte skaffa vårt 2:a barn hade jag utvecklat PCO-s och hade nästan aldrig mens. Vi jobbade på att bli gravida i 2 (!) år och när det var som jobbigast ringde min bror och berättade att han och hans fru som inte ens ville ha barn hade ”råkat” bli gravida… Jag gratulerade till kommande bebis men när jag lagt på telefonluren bröt jag ihop totalt. Det tog ytterligare 5 månader innan jag blev gravid.

  Vad gäller ålder på mamman så är det väl så att man själv inte känner sig för gammal att bli mamma när man är 40 år…men åren går ganska fort och jag kan ju bara prata för mig själv och säga att jag tycker 40 är för gammalt. Min far var 44 år när jag föddes och jag skämdes för hans ålder när jag växte upp och allt var så annorlunda för mig som hade en gammal förälder mot hur det var för de som hade föräldrar som var 15-20 år yngre än min förälder. Trist också när ens föräldrar blir gamla och inte kommer orka med att leka med sina barnbarn på samma vis som de hade gjort om de var yngre…

  1. Eller så kanske det just är de ”äldre” mor- och farföräldrarna som orkar leka och engagera sig eftersom de yngre ofta fortfarande är yrkesverksamma och arbetar heltid. Så det där med att orka leka med barnbarnen handlar definitivt inte om ålder 😉

   Min längtan efter ännu ett barn kommer aldrig försvinna, det är jag säker på. Men min kropp fixar inte en till graviditet eftersom min rygg pajat av andra orsaker.
   Jag får vänta på barnbarn att snosa på o skämma bort 😉

   Åsa, det lät jobbigt med PCO-s…jag var tvungen att googla lite om det.

   Ha det bra!

 46. Förstår din längtan. Längtade jätte mycket efter en till innan jag fick min sexa.Men nu är jag nöjd. Vad gäller frukten har jag fått göra precis som du, ransonera ut, annars skull jag få köpa frukt och grönsaker till förbannelse. Mina ungar är galen i frukt och grönsaker, tack och lov, men det funkar inte om jag inte gömmer och ta fram för var dag.
  Håller tummar och tår för att du får en tolva.
  Kram Marie

 47. Förstår din längtan. Längtade jätte mycket efter en till innan jag fick min sexa.Men nu är jag nöjd. Vad gäller frukten har jag fått göra precis som du, ransonera ut, annars skull jag få köpa frukt och grönsaker till förbannelse. Mina ungar är galen i frukt och grönsaker, tack och lov, men det funkar inte om jag inte gömmer och ta fram för var dag.
  Håller tummar och tår för att du får en tolva.
  Kram Marie

 48. Känner igen det med längtan, jag och min man har haft svårt att få barn… Efter många års kamp så har vi nu två underbara barn och min första tanke när andra barnet var fött var att nu har vi allt, men nu efter drygt ett år börjar längtan efter fler komma igen iallafall 😉

 49. Känner igen det med längtan, jag och min man har haft svårt att få barn… Efter många års kamp så har vi nu två underbara barn och min första tanke när andra barnet var fött var att nu har vi allt, men nu efter drygt ett år börjar längtan efter fler komma igen iallafall 😉

 50. Hej! Förstår din längtan efter en till, oavsett om det är nr 12 eller 3, så är längtan lika stor. Själv längtar jag efter nr 3 även fats jag har en 7 månaders liten tös hemma, jag har länge velat ha tvillingar. Så om vi skulle få en till till nästa år så kommer det ju senare bli ”nästan” som twins, då dom alltid har varandra o leka med plus en storebror som är några år äldre. Lycka till med tolvan! Kram

 51. Hej! Förstår din längtan efter en till, oavsett om det är nr 12 eller 3, så är längtan lika stor. Själv längtar jag efter nr 3 även fats jag har en 7 månaders liten tös hemma, jag har länge velat ha tvillingar. Så om vi skulle få en till till nästa år så kommer det ju senare bli ”nästan” som twins, då dom alltid har varandra o leka med plus en storebror som är några år äldre. Lycka till med tolvan! Kram

 52. Förstår din längtan. Träffades,på barnmässan i våras med,våra fyra. Nu väntar vi en femma i feb. Kram

 53. Förstår din längtan. Träffades,på barnmässan i våras med,våra fyra. Nu väntar vi en femma i feb. Kram

 54. Hej hej.
  Förstår dina tankar och din längtan…är precis i samma sits!
  Jag fick missfall i sommras och hur kort eller lång tid det än gått så finns det inget som säger att man inte längtar…och ja, den där förbannade ”röda helvetet” som dyker upp som en klocka – besvikelsen blir lika stor varje gång 🙁
  Man vet att man inte ska tänka och hoppas för mycket men det går ju inte när längtan blir större och större ju längre tiden går!
  Hoppas att det går bra för er, jag håller en tumme!
  kramar anna.

 55. Hej hej.
  Förstår dina tankar och din längtan…är precis i samma sits!
  Jag fick missfall i sommras och hur kort eller lång tid det än gått så finns det inget som säger att man inte längtar…och ja, den där förbannade ”röda helvetet” som dyker upp som en klocka – besvikelsen blir lika stor varje gång 🙁
  Man vet att man inte ska tänka och hoppas för mycket men det går ju inte när längtan blir större och större ju längre tiden går!
  Hoppas att det går bra för er, jag håller en tumme!
  kramar anna.

 56. Du kanske borde äta ordentligt om du vill bli gravid och inte hålla på med dietkost= LCHF.
  Den kosten var ju populär på 70-talet. Kroppen behöver ju en viss mängd kolhydrater också. Inte bara fett och en massa protein. (Bara en reflektion). Är man i 40-års åldern och vill bli gravid behöver nog kroppen all hjälp den kan få. Lycka till!

  1. Kan tala om att jag åt LCHF under min sista graviditet och att det gick hur bra som helst. Jag har fått stora barn tidigare men min sexa, den sista, blev normalviktig och det tack vare att jag åt LCHF. SÅ att äta den kosten och bli gravid är inte farligt och om man har högt blodsocker så är det faktiskt bara bra. För blodsockret blir stabilare och inte högt om man undviker kolisar.

   Marie

  2. Kan då tala om för dig att LCHF inte är någon diet!!!! Det är en livstil och ett av många sätt o välja hur och vad man vill stoppa i sin mun.
   Kolhydrater är inget vi måste äta. Det som händer med kolhydraterna vi stoppar i oss är att de förvandlas till glukos som är samma sak som blodsocker. Kroppen behöver en viss mängd glukos för att ge oss energi men glukos kan även bildas av protein så får vi bara i oss tillräckligt med proteiner så behövs inte kolhydrater det blir lätt en överkonsumtion på den varan. vilket leder till att kroppen måste producera en massa insulin……

   1. Vilken satans tur att mänskligheten har överlevt så pass länge utan LCHF, varje sunt tänkande människa vet ju att vi SKA äta en allsidig kost och röra på oss. Det kommer med all säkerhet bli en lavin av ökade hjärt-kärlsjukdomar i framtiden, att vräka i sig fett vet väl alla vad det leder till. Att det sedan är skitfult med avmagrade kärringar är min åsikt, ansikten som rynkas och hänger ger ett ålderspåslag på 15-20 år utseendemässigt. Det har forskats en hel del på just LCHF, läkare och forskare varnar ju för att det är en skadlig kost på sikt. Så det kanske inte är så konstigt om kroppen tackar nej till en graviditet, något fattas ju i systemet.

   2. Har läst om kvinnor som går över till lchf kost för att bli gravida. Hur förklarar du det? Ni som trycker ner alla som äter lchf borde läsa på lite bättre om det innan ni kastar massa skit.

 57. Du kanske borde äta ordentligt om du vill bli gravid och inte hålla på med dietkost= LCHF.
  Den kosten var ju populär på 70-talet. Kroppen behöver ju en viss mängd kolhydrater också. Inte bara fett och en massa protein. (Bara en reflektion). Är man i 40-års åldern och vill bli gravid behöver nog kroppen all hjälp den kan få. Lycka till!

  1. Kan tala om att jag åt LCHF under min sista graviditet och att det gick hur bra som helst. Jag har fått stora barn tidigare men min sexa, den sista, blev normalviktig och det tack vare att jag åt LCHF. SÅ att äta den kosten och bli gravid är inte farligt och om man har högt blodsocker så är det faktiskt bara bra. För blodsockret blir stabilare och inte högt om man undviker kolisar.

   Marie

  2. Kan då tala om för dig att LCHF inte är någon diet!!!! Det är en livstil och ett av många sätt o välja hur och vad man vill stoppa i sin mun.
   Kolhydrater är inget vi måste äta. Det som händer med kolhydraterna vi stoppar i oss är att de förvandlas till glukos som är samma sak som blodsocker. Kroppen behöver en viss mängd glukos för att ge oss energi men glukos kan även bildas av protein så får vi bara i oss tillräckligt med proteiner så behövs inte kolhydrater det blir lätt en överkonsumtion på den varan. vilket leder till att kroppen måste producera en massa insulin……

   1. Vilken satans tur att mänskligheten har överlevt så pass länge utan LCHF, varje sunt tänkande människa vet ju att vi SKA äta en allsidig kost och röra på oss. Det kommer med all säkerhet bli en lavin av ökade hjärt-kärlsjukdomar i framtiden, att vräka i sig fett vet väl alla vad det leder till. Att det sedan är skitfult med avmagrade kärringar är min åsikt, ansikten som rynkas och hänger ger ett ålderspåslag på 15-20 år utseendemässigt. Det har forskats en hel del på just LCHF, läkare och forskare varnar ju för att det är en skadlig kost på sikt. Så det kanske inte är så konstigt om kroppen tackar nej till en graviditet, något fattas ju i systemet.

   2. Har läst om kvinnor som går över till lchf kost för att bli gravida. Hur förklarar du det? Ni som trycker ner alla som äter lchf borde läsa på lite bättre om det innan ni kastar massa skit.

 58. Förstår din längtan
  Har försökt att övertala min sambo i ett år nu men det hjälper inte =(
  Vi har två barn 8 och 2 år och han tycker att det räcker!!
  Hoppas att ni får ett + på stickan snart =D

 59. Förstår din längtan
  Har försökt att övertala min sambo i ett år nu men det hjälper inte =(
  Vi har två barn 8 och 2 år och han tycker att det räcker!!
  Hoppas att ni får ett + på stickan snart =D

 60. Hej! När jag fått min minsta och fjärde unge så bröt jag ihop och grät för att det va just min sista och det kändes som om allt gått så fort med gravididteten och förlossningen och att jag ALDRIG skulle få va med om detta igen. Det va hemskt med denna längtan över att vilja skaffa en femte !! Jag va då över 40 och hade planerat att börja på högskola så det va min sista ! han är nu 3 år och jag går på högskola och har 1 år kvar till färdig sjuksköterska fyllde 45 i år men längtan finns där ändå, den kanske försvinner när barnbarnen kommer 😉 KRAM

 61. Hej! När jag fått min minsta och fjärde unge så bröt jag ihop och grät för att det va just min sista och det kändes som om allt gått så fort med gravididteten och förlossningen och att jag ALDRIG skulle få va med om detta igen. Det va hemskt med denna längtan över att vilja skaffa en femte !! Jag va då över 40 och hade planerat att börja på högskola så det va min sista ! han är nu 3 år och jag går på högskola och har 1 år kvar till färdig sjuksköterska fyllde 45 i år men längtan finns där ändå, den kanske försvinner när barnbarnen kommer 😉 KRAM

 62. Hej

  Försöker förstå vad du längtar så efter. Är det verkligen ett barn till? Elva barn och 40 år plus ett ganska rejält missfall har inte du kanske gjort ditt på barnfödafronten. Gläds åt det ni har. NI är ju ändå 40 och 50 du och Peter. Ni kan ju göra så mycket annat snart har du ungdomar som kommer att skaffa barn se fram emot det istället. I all välmening!!

 63. Hej

  Försöker förstå vad du längtar så efter. Är det verkligen ett barn till? Elva barn och 40 år plus ett ganska rejält missfall har inte du kanske gjort ditt på barnfödafronten. Gläds åt det ni har. NI är ju ändå 40 och 50 du och Peter. Ni kan ju göra så mycket annat snart har du ungdomar som kommer att skaffa barn se fram emot det istället. I all välmening!!

 64. Spontant känner jag att du KANSKE ska äta allsidig kost och lägga lchf på hyllan om du vill bli gravid,du är väldigt smal och kroppen kanske måste vila upp sig från bantning,,jag åt rosenrot två månader och då blev jag gravid exakt nio månader efter jag fött min 5:a. Du ska se att nu till jul kommer du bli gravid,,goo mat och du kommer inte ha tid att tänka på att bli gravid nu under jul 🙂 Kraam å lyckatill <3 och tror inte 12 an blir din sista 😉

 65. Spontant känner jag att du KANSKE ska äta allsidig kost och lägga lchf på hyllan om du vill bli gravid,du är väldigt smal och kroppen kanske måste vila upp sig från bantning,,jag åt rosenrot två månader och då blev jag gravid exakt nio månader efter jag fött min 5:a. Du ska se att nu till jul kommer du bli gravid,,goo mat och du kommer inte ha tid att tänka på att bli gravid nu under jul 🙂 Kraam å lyckatill <3 och tror inte 12 an blir din sista 😉

 66. Jag är fyrabarnsmamma , har alltid önskat fem ! nu blev det inte så just prg av en cp skada vår underbara fyra fick Just det faktum med mera insatser mera praktiska saker och de tre andra gjorde att vi njöjde oss med fyra
  Alla barn längtas efter önskas ovasett om det är fyra etta eller just som för dig mirka nr tolv varje barn är unikt just därför
  det jag kan bli lätt irriterad på och ledsen är just de som skriver efter 40 osv ökar riksker för DS , precis som om dett barn som föds med DS skulle vara mindre önskat osv och det faktum att det verkar vara det enda som barn kan råka ut för Det är den inställningen som jag ställer mig frågade till för faktum är att ha barn föda barn uppfostra barn ja allt kan hända det finns inga garantier i livet Kanske är de som skriver det bara lite naiva risken ökar inte riksen finns hela livet

 67. Jag är fyrabarnsmamma , har alltid önskat fem ! nu blev det inte så just prg av en cp skada vår underbara fyra fick Just det faktum med mera insatser mera praktiska saker och de tre andra gjorde att vi njöjde oss med fyra
  Alla barn längtas efter önskas ovasett om det är fyra etta eller just som för dig mirka nr tolv varje barn är unikt just därför
  det jag kan bli lätt irriterad på och ledsen är just de som skriver efter 40 osv ökar riksker för DS , precis som om dett barn som föds med DS skulle vara mindre önskat osv och det faktum att det verkar vara det enda som barn kan råka ut för Det är den inställningen som jag ställer mig frågade till för faktum är att ha barn föda barn uppfostra barn ja allt kan hända det finns inga garantier i livet Kanske är de som skriver det bara lite naiva risken ökar inte riksen finns hela livet

 68. Inget barn är mer eller mindre värd. Men ärligt talat om man har elva barn kanske man inte har den energin eller tiden som det tar för ett handikappat barn.
  Man måste väl ändå förstå att det kan hända, framför allt om man är över 40 år.
  Du ser otroligt sliten och trött ut Mirka, varför längtar du så efter ett barn till? Vad är det som skall vara så speciellt med en ny unge som du inte kan få med de andra 11 barnen.
  Verkar nästan vara lite besatthet!!

 69. Inget barn är mer eller mindre värd. Men ärligt talat om man har elva barn kanske man inte har den energin eller tiden som det tar för ett handikappat barn.
  Man måste väl ändå förstå att det kan hända, framför allt om man är över 40 år.
  Du ser otroligt sliten och trött ut Mirka, varför längtar du så efter ett barn till? Vad är det som skall vara så speciellt med en ny unge som du inte kan få med de andra 11 barnen.
  Verkar nästan vara lite besatthet!!

 70. Åhjag längtar också, efter en trea. och har gjort det sen den yngste föddes i april. men det blir inga fler här pga den senaste graviditeten som min kropp inte fixade med. vi lämnar istället plats för fosterbarn. men som du skriver, ibland längtar man så att det gör ont. samtidigt som man älskar sina små man har över allt annat. en konstig kombination..

 71. Åhjag längtar också, efter en trea. och har gjort det sen den yngste föddes i april. men det blir inga fler här pga den senaste graviditeten som min kropp inte fixade med. vi lämnar istället plats för fosterbarn. men som du skriver, ibland längtar man så att det gör ont. samtidigt som man älskar sina små man har över allt annat. en konstig kombination..

 72. Hej Mirka!

  Har följt din blogg länge till och från men av olika anledningar har jag inte varit inne på länge. Beklagar ditt missfall och håller tummarna för din tolva. Ha det så gott och hoppas ni får en underbar jul.

  Kramar AnnSophie

  annsophieb.blogg.se

 73. Hej Mirka!

  Har följt din blogg länge till och från men av olika anledningar har jag inte varit inne på länge. Beklagar ditt missfall och håller tummarna för din tolva. Ha det så gott och hoppas ni får en underbar jul.

  Kramar AnnSophie

  annsophieb.blogg.se

 74. Hej !

  Kan inte hjälpa att skriva här, men jo 40 år gammalt att få barn. Jag är själv 27 år och har nog ialf min gräns vid 35 år. Visst åldern är bara en siffra. Men jag har 1 barn och jag tycker jag har åldrats av lite sömn och mycket slit de här åren. Bara graviditet slet fruktansvärt på kroppen. Kan tänka mig hur kroppen känns efter 11 barn. Det kanske är din kropp som säger ifrån att den inte orkar mer. Är det inte skönare att ha kvar energin till de 11 barn du har. Men samtidigt förstår jag om det har blivit ett normaltillstånd för dig att alltid kämpa på med nätter och diverse annat som hör småbarnsåren till.

  Allt jag ville säga var rädd om din kropp man är faktiskt inte gjord för att föda barn som 40 åring. Sedan skulle jag vilja kunna ge de barnen jag har allt jag kan. Det är en tuff värld där ute och man blir vuxen väldigt sent i livet idag. Då behöver man kunna stötta både ekonmisk och med tak över huvudet 11 barn är mycket.

 75. Hej !

  Kan inte hjälpa att skriva här, men jo 40 år gammalt att få barn. Jag är själv 27 år och har nog ialf min gräns vid 35 år. Visst åldern är bara en siffra. Men jag har 1 barn och jag tycker jag har åldrats av lite sömn och mycket slit de här åren. Bara graviditet slet fruktansvärt på kroppen. Kan tänka mig hur kroppen känns efter 11 barn. Det kanske är din kropp som säger ifrån att den inte orkar mer. Är det inte skönare att ha kvar energin till de 11 barn du har. Men samtidigt förstår jag om det har blivit ett normaltillstånd för dig att alltid kämpa på med nätter och diverse annat som hör småbarnsåren till.

  Allt jag ville säga var rädd om din kropp man är faktiskt inte gjord för att föda barn som 40 åring. Sedan skulle jag vilja kunna ge de barnen jag har allt jag kan. Det är en tuff värld där ute och man blir vuxen väldigt sent i livet idag. Då behöver man kunna stötta både ekonmisk och med tak över huvudet 11 barn är mycket.

 76. Hej! Jag tycker också att det verkar vara en slags besatthet. Kan inte fatta hur man kan längta efter en till när man redan har så många barn. Att du vill utsätta dig själv och dina barn för detta. För det är inte helt riskfritt att föda så många barn, och jag tycker att du skulle se ditt missfall som en varningsklocka som visar att kroppen inte orkar mer.
  Förstår heller inte hur man gång på gång vill utsätta sig för att ständigt vara trött och inte få sova ordentligt. Sömnen är ju väldigt viktig för hälsan. De flesta brukar ju tycka att det är skönt när barnen blivit lite större och sover bra på natten.
  Jag hoppas att det inte blir fler graviditeter för din egen och dina barns skull, så får du mer tid att ägna åt de barn som du har och se fram emot barnbarn istället. Det blir säkert många bebisar som du kommer att få njuta av när du blir mormor eller farmor.

 77. Hej! Jag tycker också att det verkar vara en slags besatthet. Kan inte fatta hur man kan längta efter en till när man redan har så många barn. Att du vill utsätta dig själv och dina barn för detta. För det är inte helt riskfritt att föda så många barn, och jag tycker att du skulle se ditt missfall som en varningsklocka som visar att kroppen inte orkar mer.
  Förstår heller inte hur man gång på gång vill utsätta sig för att ständigt vara trött och inte få sova ordentligt. Sömnen är ju väldigt viktig för hälsan. De flesta brukar ju tycka att det är skönt när barnen blivit lite större och sover bra på natten.
  Jag hoppas att det inte blir fler graviditeter för din egen och dina barns skull, så får du mer tid att ägna åt de barn som du har och se fram emot barnbarn istället. Det blir säkert många bebisar som du kommer att få njuta av när du blir mormor eller farmor.

 78. Blir lite fundersam nu! Se missfall som att kroppen inte orkar?? Jag har fått två missfall eller ofosterliga graviditeten! Det har inget med vad min kropp skulle klara elr ej! Helt enkelt fel på kromosomer och delningen blir inte rätt! Det finns dom som är unga och får upprepade missfall utan att fått ett barn! Valet att skaffa barn och hur många är upp till var och en! Det finns dom som kan få massa dom som inte får något elr dom som får precis vad dom vill! Vissa får en eller flera och vill ha mer fast det av olika anledningar inte går!
  Däremot tror jag att du kommer bli gravid när cykeln är i fas! Jag är oxå bortskämd med att snabbt bli gravid! Och efter mitt senaste mf med Skrapning och titthål tog det några månader innan jag blev! Det var när jag minst anade det som jag vart gravid! Stor lycka till

 79. Blir lite fundersam nu! Se missfall som att kroppen inte orkar?? Jag har fått två missfall eller ofosterliga graviditeten! Det har inget med vad min kropp skulle klara elr ej! Helt enkelt fel på kromosomer och delningen blir inte rätt! Det finns dom som är unga och får upprepade missfall utan att fått ett barn! Valet att skaffa barn och hur många är upp till var och en! Det finns dom som kan få massa dom som inte får något elr dom som får precis vad dom vill! Vissa får en eller flera och vill ha mer fast det av olika anledningar inte går!
  Däremot tror jag att du kommer bli gravid när cykeln är i fas! Jag är oxå bortskämd med att snabbt bli gravid! Och efter mitt senaste mf med Skrapning och titthål tog det några månader innan jag blev! Det var när jag minst anade det som jag vart gravid! Stor lycka till

 80. Det är sjukt att ha en längtan efter ett till barn när man redan har 11. Är det så att du vill ha en nyfödd hela tiden, skaffa då en docka!!!

 81. Det är sjukt att ha en längtan efter ett till barn när man redan har 11. Är det så att du vill ha en nyfödd hela tiden, skaffa då en docka!!!

 82. Valet att skaffa hur många barn man själv vill?? Nej tycker jag inte. Man måste tänka på barnen också alltså de barnen man redan har. Varför inte njuta av alla era barn ni har istället. Håller med föregående insändare du kommer aldrig att bli nöjd….

 83. Valet att skaffa hur många barn man själv vill?? Nej tycker jag inte. Man måste tänka på barnen också alltså de barnen man redan har. Varför inte njuta av alla era barn ni har istället. Håller med föregående insändare du kommer aldrig att bli nöjd….

 84. Jag tycker det är synd att du går och känner dig nere för att du inte blir gravid.
  Njut av de barn du har!

  Jag är ingen psykolog men det finns säkert någon psykisk orsak som gör att man måste ha ”bara en till”. Jag tycker att det hade varit bättre att försöka bena i de känslorna istället.

  Jag tycker faktiskt att man omöjligtvis kan hinna med så många barn. Kvantitetstid ja…knappast kvalitetstid. Jag känner själv med mina fyra att den äldsta killen ibland får för lite av min tid för att de små liksom kräver sin tid. Dina stora måste ju få väldigt lite kvalitetstid med er utan en massa småbarn med hela tiden.

  Försök att fokusera på något annat i livet än att föda barn. Starta eget eller nåt…

  Jag vill inte vara elak på något sätt utan ge min syn på det hela.

 85. Jag tycker det är synd att du går och känner dig nere för att du inte blir gravid.
  Njut av de barn du har!

  Jag är ingen psykolog men det finns säkert någon psykisk orsak som gör att man måste ha ”bara en till”. Jag tycker att det hade varit bättre att försöka bena i de känslorna istället.

  Jag tycker faktiskt att man omöjligtvis kan hinna med så många barn. Kvantitetstid ja…knappast kvalitetstid. Jag känner själv med mina fyra att den äldsta killen ibland får för lite av min tid för att de små liksom kräver sin tid. Dina stora måste ju få väldigt lite kvalitetstid med er utan en massa småbarn med hela tiden.

  Försök att fokusera på något annat i livet än att föda barn. Starta eget eller nåt…

  Jag vill inte vara elak på något sätt utan ge min syn på det hela.

 86. Förstår oxå din längtan !
  Har samma längtan:/ det gör riktigt ont ;( här längtas det efter en nia 😉
  Folk tycker man är galen :/ men det bryr jag mig inte om 😉
  Lycka till med tolvan 🙂

 87. Förstår oxå din längtan !
  Har samma längtan:/ det gör riktigt ont ;( här längtas det efter en nia 😉
  Folk tycker man är galen :/ men det bryr jag mig inte om 😉
  Lycka till med tolvan 🙂

 88. Hej Mirka! Det är ditt liv och din kropp, glöm inte det! Kan tänka mig att många kommentarer ovanför är skrivet av avundsjuka överviktiga lantisar. Du är smal och super snygg, ingen skulle kunna gissa att du är 40 år och fött 11 barn när de ser bilder på dig. Det viktigaste av allt är naturligtvis att du och din man är så lugna och verkligen trygga föräldrar. Du är en förebild för många inkl mig själv som ”bara” har 2 barn. Lycka till med allt!

 89. Hej Mirka! Det är ditt liv och din kropp, glöm inte det! Kan tänka mig att många kommentarer ovanför är skrivet av avundsjuka överviktiga lantisar. Du är smal och super snygg, ingen skulle kunna gissa att du är 40 år och fött 11 barn när de ser bilder på dig. Det viktigaste av allt är naturligtvis att du och din man är så lugna och verkligen trygga föräldrar. Du är en förebild för många inkl mig själv som ”bara” har 2 barn. Lycka till med allt!

 90. Men hur orkar du med så många barn? Har själv 5 st och orkar knappt ibland. Håller med dom som har skrivit innan att du ser otroligt sliten/trött ut, är det inte bättre att lägga ner energin på de 11 ni redan har?

 91. Men hur orkar du med så många barn? Har själv 5 st och orkar knappt ibland. Håller med dom som har skrivit innan att du ser otroligt sliten/trött ut, är det inte bättre att lägga ner energin på de 11 ni redan har?

 92. Hej!
  Har följt din blogg ett tag och gläjds för dig och din familj.
  Dock är det med stor avundsjuka som jag läser detta inlägg, du har fått äran att bli mamma till 11 fina, friska barn. Visst är det kul att läsa att du skänker oss barnlösa en tanke. Vi har försökt i många år, vi är friska båda två men vi har helt enkelt inte lyckats. Men skam den som ger sig =)

 93. Hej!
  Har följt din blogg ett tag och gläjds för dig och din familj.
  Dock är det med stor avundsjuka som jag läser detta inlägg, du har fått äran att bli mamma till 11 fina, friska barn. Visst är det kul att läsa att du skänker oss barnlösa en tanke. Vi har försökt i många år, vi är friska båda två men vi har helt enkelt inte lyckats. Men skam den som ger sig =)

 94. Jag tycker du har rätt att tycka och göra precis som du vill! Längtan efter ett barn är stark oavsett om man hr 1,4,7,9 barn! Det kansk eär lite skillnad om man inte lyckas få ett enda men oavsett så förstår jag vad du går igenom och att omgivning/ folk är okänsliga och tycker att du är ”dum i huvudet”. Beklagligt men det har alltid varit så att om man är utanför ramarna- som samhället ”satt upp” så är man konstig. Hejar på er att du får din 12:a! Beundrar dig oerhört!!

 95. Jag tycker du har rätt att tycka och göra precis som du vill! Längtan efter ett barn är stark oavsett om man hr 1,4,7,9 barn! Det kansk eär lite skillnad om man inte lyckas få ett enda men oavsett så förstår jag vad du går igenom och att omgivning/ folk är okänsliga och tycker att du är ”dum i huvudet”. Beklagligt men det har alltid varit så att om man är utanför ramarna- som samhället ”satt upp” så är man konstig. Hejar på er att du får din 12:a! Beundrar dig oerhört!!

 96. Alltså….jag är nästan mållös!!!!
  Vad ger andra människor rätt att kritisera någon för antalet barn han/hon har och vilken längtan efter fler barn denna människa eventuellt har??????? Jag hade ingen aning om att det fanns ett maxtak på antalet barn en svensk kvinna får föda ej heller att det finns ett generellt vedertaget bäst-före-datum då man anses för gammal för att både önska eller föda barn???
  Varje kvinna har väl sitt eget bäst-före-datum då antingen hennes hjärta eller hennes kropp säger nej.
  Så länge man kan ta hand om och försörja de barn man föder så finns det ingen annan som ska lägga sig i det beslutet.
  Oförskämt tycker jag att det är!!!! Pinsamt dessutom!!
  Sen att sitta bakom en skärm och skriva ”sockerberoende” efter vart och vartannat inlägg är lika pinsamt det. Lägg ner nu va!!!
  Håll er till att tycka i tanken och vädra era åsikter när de efterfrågas.
  Då är det OK att tycka!!
  //Anna Engström mamma till 6 underbarabarn ‚ô•

 97. Alltså….jag är nästan mållös!!!!
  Vad ger andra människor rätt att kritisera någon för antalet barn han/hon har och vilken längtan efter fler barn denna människa eventuellt har??????? Jag hade ingen aning om att det fanns ett maxtak på antalet barn en svensk kvinna får föda ej heller att det finns ett generellt vedertaget bäst-före-datum då man anses för gammal för att både önska eller föda barn???
  Varje kvinna har väl sitt eget bäst-före-datum då antingen hennes hjärta eller hennes kropp säger nej.
  Så länge man kan ta hand om och försörja de barn man föder så finns det ingen annan som ska lägga sig i det beslutet.
  Oförskämt tycker jag att det är!!!! Pinsamt dessutom!!
  Sen att sitta bakom en skärm och skriva ”sockerberoende” efter vart och vartannat inlägg är lika pinsamt det. Lägg ner nu va!!!
  Håll er till att tycka i tanken och vädra era åsikter när de efterfrågas.
  Då är det OK att tycka!!
  //Anna Engström mamma till 6 underbarabarn ‚ô•

 98. Självklart får ni själva avgöra hur många barn ni avser att ha, men , det kommer en gräns då det går från barnlängtan till besatthet. Dessutom finns det ingen möjlighet att ta hand om så många barn och ge dom den tid och uppmärksamhet som varje barn behöver av sina föräldrar. När man som du ständigt längtar efter ett nytt barn , en ny bebis, så är det någonting som inte står rätt till. Det verkar som att du är beroende av att föda och bära på barn. Jag har själv tre barn och har haft väldig lätt för att bli gravid ,så jag är inte en avundsjuk fet lantis som någon skrev att vi som inte tycker att 12 barn är någon bra ide, var. Ta hand om de du redan har och var tacksam att du har dom istället för att ständigt längta efter en till.

 99. Självklart får ni själva avgöra hur många barn ni avser att ha, men , det kommer en gräns då det går från barnlängtan till besatthet. Dessutom finns det ingen möjlighet att ta hand om så många barn och ge dom den tid och uppmärksamhet som varje barn behöver av sina föräldrar. När man som du ständigt längtar efter ett nytt barn , en ny bebis, så är det någonting som inte står rätt till. Det verkar som att du är beroende av att föda och bära på barn. Jag har själv tre barn och har haft väldig lätt för att bli gravid ,så jag är inte en avundsjuk fet lantis som någon skrev att vi som inte tycker att 12 barn är någon bra ide, var. Ta hand om de du redan har och var tacksam att du har dom istället för att ständigt längta efter en till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..