Längtan

Först vill jag presentera en ny vinnare i Lifequality products-tävlingen! Vinnaren till en presentkort på 2500kr är:

LOTTA SUNDIN

Grattis Lotta! Maila mig snarast: mirka_karanko@hotmail.com

Så där ja, det är viktigt att man håller ett litet koll här om man har tävlat hos mig för man vet aldrig om det är just din lucky day att vinna och hör man inte av sig efter en vinst så går vinsten till slut till någon annan lycklig 😉

En ny dag idag, barnen kom iväg till skolan utan några större tumulter än lite tjafs om hur många frukter de fick ha med sig. Vi köper frukt till förbannelse för de flesta av skolbarnen ska ha med sig en frukt varje dag och det spelar ingen roll hur många kilo frukt vi har köpt, gamarna till barn äter upp allt på max 2 dagar! och om frukten tar slut så äter de upp gurkorna, tomaterna och morötterna 😀 Så nu har jag börjat ransonera frukten – max en till skolan och en efter skolan…..kanske lyckas vi med detta men jag får nog ändå gömma frukten för de mest klåfingriga barnen 😉 Jag är glad att barnen är glada i frukt men jag gillar inte att behöva åka och handla nytt var och varannan dag…..

Älva sover och jag passar på att göra lite nytta vid datorn, skrev ett inlägg igår som jag såg nu att den inte hade blivit publicerad…? Får nog lära mig att dubbelkolla sånt härefter 😉

image

Piggelinen imorse, de små barnen gillar att samlas runt mig när jag sminkar mig på morgonen och jag har oftast fullt sjå med att hålla ett extra öga på mitt smink så de inte förstör nåt 😀

image

Dagens face on 😀

Dagarna går och ibland blir min längtan efter en tolva nästan överväldigad. Jag försöker att inte tänka på det men när mensen kommer som en klocka varje månad så känner jag ibland att min kropp sviker mig 🙁 Jag är så oerhört tacksam för våra 11 barn och älskar de så det gör ont ibland, de och Peter är mitt liv, de viktigaste som finns ‚ô• Men för det så är min längtan efter en sista bebis stor ibland, jag känner att vi har plats för ett till hjärtebarn och jag tycker att det är jobbigt när det inte tar sig. Nu har vi ju inte kanske försökt så himla länge efter mitt MA och jag vet att jag ska ha tålamod men den tryter ibland….vi har ju alltid haft så lätt att bli gravida….¬†Mina känslor och min längtan är verklig för mig och ibland gör det bara jävligt ont inom mig 🙁

Jag hoppas att ingen känner sig provocerade av min längtan och besvikelsen som kommer med mensen. Jag vet att det finns många par som försöker i flera år att få ett barn, vissa kanske aldrig lyckas 🙁 Jag tänker ofta på er och önskar att det fanns någonting jag kunde göra för er!

Jag får en svacka då och då men jag reser mig alltid och så även denna gång…

Nu ska jag försöka hinna skriva ett gästinlägg till en sida, snart kommer barnen hem och Jenny kommer på en fika 🙂

Kram ‚ô•

 

 1. Självklart får ni själva avgöra hur många barn ni avser att ha, men , det kommer en gräns då det går från barnlängtan till besatthet. Dessutom finns det ingen möjlighet att ta hand om så många barn och ge dom den tid och uppmärksamhet som varje barn behöver av sina föräldrar. När man som du ständigt längtar efter ett nytt barn , en ny bebis, så är det någonting som inte står rätt till. Det verkar som att du är beroende av att föda och bära på barn. Jag har själv tre barn och har haft väldig lätt för att bli gravid ,så jag är inte en avundsjuk fet lantis som någon skrev att vi som inte tycker att 12 barn är någon bra ide, var. Ta hand om de du redan har och var tacksam att du har dom istället för att ständigt längta efter en till.

 2. Självklart får ni själva avgöra hur många barn ni avser att ha, men , det kommer en gräns då det går från barnlängtan till besatthet. Dessutom finns det ingen möjlighet att ta hand om så många barn och ge dom den tid och uppmärksamhet som varje barn behöver av sina föräldrar. När man som du ständigt längtar efter ett nytt barn , en ny bebis, så är det någonting som inte står rätt till. Det verkar som att du är beroende av att föda och bära på barn. Jag har själv tre barn och har haft väldig lätt för att bli gravid ,så jag är inte en avundsjuk fet lantis som någon skrev att vi som inte tycker att 12 barn är någon bra ide, var. Ta hand om de du redan har och var tacksam att du har dom istället för att ständigt längta efter en till.

 3. Anna skriver:

  Alltså….jag är nästan mållös!!!!
  Vad ger andra människor rätt att kritisera någon för antalet barn han/hon har och vilken längtan efter fler barn denna människa eventuellt har??????? Jag hade ingen aning om att det fanns ett maxtak på antalet barn en svensk kvinna får föda ej heller att det finns ett generellt vedertaget bäst-före-datum då man anses för gammal för att både önska eller föda barn???
  Varje kvinna har väl sitt eget bäst-före-datum då antingen hennes hjärta eller hennes kropp säger nej.
  Så länge man kan ta hand om och försörja de barn man föder så finns det ingen annan som ska lägga sig i det beslutet.
  Oförskämt tycker jag att det är!!!! Pinsamt dessutom!!
  Sen att sitta bakom en skärm och skriva ”sockerberoende” efter vart och vartannat inlägg är lika pinsamt det. Lägg ner nu va!!!
  Håll er till att tycka i tanken och vädra era åsikter när de efterfrågas.
  Då är det OK att tycka!!
  //Anna Engström mamma till 6 underbarabarn ‚ô•

 4. Anna skriver:

  Alltså….jag är nästan mållös!!!!
  Vad ger andra människor rätt att kritisera någon för antalet barn han/hon har och vilken längtan efter fler barn denna människa eventuellt har??????? Jag hade ingen aning om att det fanns ett maxtak på antalet barn en svensk kvinna får föda ej heller att det finns ett generellt vedertaget bäst-före-datum då man anses för gammal för att både önska eller föda barn???
  Varje kvinna har väl sitt eget bäst-före-datum då antingen hennes hjärta eller hennes kropp säger nej.
  Så länge man kan ta hand om och försörja de barn man föder så finns det ingen annan som ska lägga sig i det beslutet.
  Oförskämt tycker jag att det är!!!! Pinsamt dessutom!!
  Sen att sitta bakom en skärm och skriva ”sockerberoende” efter vart och vartannat inlägg är lika pinsamt det. Lägg ner nu va!!!
  Håll er till att tycka i tanken och vädra era åsikter när de efterfrågas.
  Då är det OK att tycka!!
  //Anna Engström mamma till 6 underbarabarn ‚ô•

 5. Ellinor skriver:

  Jag tycker du har rätt att tycka och göra precis som du vill! Längtan efter ett barn är stark oavsett om man hr 1,4,7,9 barn! Det kansk eär lite skillnad om man inte lyckas få ett enda men oavsett så förstår jag vad du går igenom och att omgivning/ folk är okänsliga och tycker att du är ”dum i huvudet”. Beklagligt men det har alltid varit så att om man är utanför ramarna- som samhället ”satt upp” så är man konstig. Hejar på er att du får din 12:a! Beundrar dig oerhört!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..