Fikastund på onsdagar

Jag åkte in till Enköping för lite ärenden idag och passade på att hälsa på Katrin och Johanna som har My House Cafét 🙂 De berättade om att de ska ha fikaträffar för föräldrarlediga på onsdagar i cafét så det vill jag tipsa vidare om här 😉

Hej alla fikasugna mammor och pappor! Vi tänker välkomna alla föräldralediga mammor och pappor till en mysig fikastund med början nästa onsdag 28/11. Mellan kl 10-12 kan ni träffas här på My house café för att fika, umgås och träffa andra föräldrar som också är föräldralediga. ALLA som är lediga onsdagar får naturligtvis komma! 🙂 Sporadiskt kommer vi att bjuda in ”gäster”, det ska bli superkul!¬† Dela gärna detta och sprid vidare till andra föräldrar, vi får plats med måånga barnvagnar! 🙂 Mvh Katrin och Johanna på My House

Adress: ¬†Rådhusgatan 4 i Enköping

image

image

Jag tänker åka dit med Älva på onsdag 🙂

Jag har handlat lite saker till en julklapp. Jennifers klass försöker samla ihop lite julklappar till fattiga barn i östeuropa och vill man hjälpa till , vilket är frivilligt för varje elev, så handlar man det som står på listan så att alla paket blir ungefär likadana.

Hoppas att detta ska glädja ett barn till jul 🙂

När ändå är inne på fattigdom så skulle jag verkligen vilja på något vis att hjälpa de fattiga och utsatta barnen i Sverige!¬†Det finns massor av barn som inte får julklappar, ordentlig mat, kläder efter behov m.m i Sverige och jag tycker att de barnen och även familjerna som av någon anledning lever väldigt fattigt har hamnat lite i skymundan då det focuseras så mycket på u-länderna 🙁 ¬†Det är ju absolut inget fel på att hjälpa de behövande i andra länder men man ska inte heller glömma de vi har i vårt eget land för mörkersiffran för de behövande i Sverige är större än man tror! Jag skulle vilja göra någonting åt saken, dra mitt strå i stacken för att hjälpa mer än bara betala en liten summa pengar då och då till någon hjälporganisation. Vi är inga miljonärer och de slantarna vi får in varje månad räcker inte alltid till att ge även till behövande men jag känner att det borde finnas andra sätt för mig att kunna hjälpa. Har tänkt på detta länge länge men kommer inte riktigt på någonting bra och därför vänder jag mig till er, mina allt för oftast så kloka läsare. Hjälp mig att komma på hur jag kan hjälpa de fattiga barnen i Sverige!¬† Ni får gärna maila mig om ni har några idéer 🙂

Ni som vann i Hemglass-tävlingen : Jag ska maila min kontakt-kvinna och kolla varför ni inte hört någonting ännu 😉

Jag var lite wild and grazy idag och köpte en klänning som är såå inte jag 😀 Men den är verkligen superfin och ropade tyst till mig: ”snääälla köp mig” och eftersom jag tror att den passar till mitt bruna hår så fick jag en tillfällig blackout, tappade förståndet och köpte den 😀 Ni får se den sen när jag vågar testa den på mig 😉

Nu ska jag förbereda middagen innan tjejligan ska hämtas från kören – Kramis ‚ô•

 1. Helena skriver:

  M. Kul grej du kör, så ödmjuk liksom. Du vill ha dina pengar för dig själv, jahaja…bem ska pröjsa lamdets infrastruktur, sjukvård,, skolor om alla tänker som du? Du är stor i käften och ordet ödmjukhet har du aldrig kommit i närheten av. Man kan vara stark gift, ha ett toppenjobb ena veckan, nästa har man förlorat en närstående, blivit arbetslös m.m. Så kom inte och snacka om saker du inte har en aning om. Veckans raka bitchhöger får du av mig, skäms!!!!

  1. kerstin skriver:

   Bravo kunde inte sagt det bättre själv. Du har så rätt i det du skriver.Nej ordet ödmjuk vet nog inte personen vad det är. Tips svara direkt till personen det gjorde jag, lättare att följa tråden då. bara ett litet tips.

 2. Helena skriver:

  M. Kul grej du kör, så ödmjuk liksom. Du vill ha dina pengar för dig själv, jahaja…bem ska pröjsa lamdets infrastruktur, sjukvård,, skolor om alla tänker som du? Du är stor i käften och ordet ödmjukhet har du aldrig kommit i närheten av. Man kan vara stark gift, ha ett toppenjobb ena veckan, nästa har man förlorat en närstående, blivit arbetslös m.m. Så kom inte och snacka om saker du inte har en aning om. Veckans raka bitchhöger får du av mig, skäms!!!!

  1. kerstin skriver:

   Bravo kunde inte sagt det bättre själv. Du har så rätt i det du skriver.Nej ordet ödmjuk vet nog inte personen vad det är. Tips svara direkt till personen det gjorde jag, lättare att följa tråden då. bara ett litet tips.

 3. Tezz F skriver:

  Hej.
  Jag är 33 år och har under flera år levt till och från på försörjningsstöd från socialen.
  Jag har fått en del hjälp genom åren.
  Bor i Värmland.Här är några av den hjälpen jag å min familj har fått.
  Man kan inför jul ansöka till Frälsningsarmen om ett presentkort i någon av stadens två stora mataffärer,detta har jag gjort och vi har fått en julafton med mat å lite klappar till sonen.
  Vi har via socialen fått ta del av presentkort/gåvor från olika fonder/föreningar.
  Förra året fick vi 500 kronor av en Loge/kvinnoförening,då fick jag gå med en från socialen och köpa julklappar till min son,det skulle vara några nyttiga julklappar,så han fick kläder och pussel.
  Via BVC har vi också fått hjälp,kläder och presentkort till jul.
  Socialen har även de kommit med kläder från någon som skänkt dem,har även fått gardiner,dukar,mattor osv via socialen.

  Så mitt tips till alla er som vill hjälpa till: kontakta ert socialkontor och fråga om de har någon som jobbar med barnfamiljer som kan ta emot det ni vill skänka.Även BVC kan ni kontakta,då dessa jobbar med barnfamiljer och ser vilka som har det dåligt ställt.
  Eller någon av kyrkorna i er stad kanske även någon skolpersonal kan skicka saker vidare.

  jag är otroligt tacksam för allt jag fått och all den hjälp man kan få om man bara vågar be om den.Inte alla som vågar och vill vända sig till socialen då det är pinsamt/skämmigt.

  LYCKA TILL till alla er som vill hjälpa de fattiga här i Sverige,det betyder mycket för den som får gåvan.

  Och till Mirka,TACK för en underbar blogg med din underbara familj. <3

  1. Sussie skriver:

   Tack för ditt inlägg. Hur är din situation nu? Har funderat mkt på att jag vill hjälpa på famljer på min hemort och fick nu en knuff i den riktningen. Bor oxå i Värmland.

 4. Tezz F skriver:

  Hej.
  Jag är 33 år och har under flera år levt till och från på försörjningsstöd från socialen.
  Jag har fått en del hjälp genom åren.
  Bor i Värmland.Här är några av den hjälpen jag å min familj har fått.
  Man kan inför jul ansöka till Frälsningsarmen om ett presentkort i någon av stadens två stora mataffärer,detta har jag gjort och vi har fått en julafton med mat å lite klappar till sonen.
  Vi har via socialen fått ta del av presentkort/gåvor från olika fonder/föreningar.
  Förra året fick vi 500 kronor av en Loge/kvinnoförening,då fick jag gå med en från socialen och köpa julklappar till min son,det skulle vara några nyttiga julklappar,så han fick kläder och pussel.
  Via BVC har vi också fått hjälp,kläder och presentkort till jul.
  Socialen har även de kommit med kläder från någon som skänkt dem,har även fått gardiner,dukar,mattor osv via socialen.

  Så mitt tips till alla er som vill hjälpa till: kontakta ert socialkontor och fråga om de har någon som jobbar med barnfamiljer som kan ta emot det ni vill skänka.Även BVC kan ni kontakta,då dessa jobbar med barnfamiljer och ser vilka som har det dåligt ställt.
  Eller någon av kyrkorna i er stad kanske även någon skolpersonal kan skicka saker vidare.

  jag är otroligt tacksam för allt jag fått och all den hjälp man kan få om man bara vågar be om den.Inte alla som vågar och vill vända sig till socialen då det är pinsamt/skämmigt.

  LYCKA TILL till alla er som vill hjälpa de fattiga här i Sverige,det betyder mycket för den som får gåvan.

  Och till Mirka,TACK för en underbar blogg med din underbara familj. <3

  1. Sussie skriver:

   Tack för ditt inlägg. Hur är din situation nu? Har funderat mkt på att jag vill hjälpa på famljer på min hemort och fick nu en knuff i den riktningen. Bor oxå i Värmland.

 5. evelina skriver:

  när jag var liten fick min mamma en lägenhet av socialen,den var helt tom och vi sov på skummadrasser (tre barn)jag skar upp min hand när jag skulle sno bröd mitt i natten för att jag var så hungrig.vi är svenskar vi bor i sverige och hade inget.kommer ihåg alla besök hos sos när hon tiggde pengar,hade min ensamstående mamma börjat knarka eller supa så hade det varit kört! fattigdom FINNS i sverige med men den syns inte……

  1. M skriver:

   Evelina, tråkigt attläsa om hur jävligt du har haft det. Jag lider med dig och dina syskon men jag har svårt att tycka synd om din mamma! Hur tänkte hon när hon satte 3 barn till världen? När man skaffar barn ska man se till att ha ett uppstyrt liv. Boende, jobb etc.

   1. M, du får mig att må illa!
    Hur kan du först påstå att du lider med Evelina för att sen i samma mening såga hennes mamma med fotknölarna?!
    Du är en feg människa som inte ens vågar skriva ut ditt namn.
    Håller med Kerstin, flytta till Monaco om du inte vill att dina pengar ska gå till dom som behöver dom!
    En kurs i medmänsklighet borde du få i julklapp!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..