ANNONS

Recept – Frukostbullar

/

FRUKOSTBULLAR

50 g margarin eller smör

5 dl vatten eller mjölk ( jag tar mjölk )

50 g jäst

1 – 2 tsk salt

6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt ( ca 37 grader ).

Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, rågsikt och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig, ca 4 minuter med maskin¬†eller 8 minuter för hand. Tillsätt ytterligare mjöl men spar ca 1 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakhanduk i ca 30 minuter.

Arbeta degen i bunken och ta sedan upp den¬†på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidig. Dela den i 4 delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i 7 bitar. Vänd varje bit i lite mjöl och ställ dem på smorda plåtar. Jäs bröden övertäckta¬†ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

PS. Jag har även penslat bröden med lite vatten¬†och haft på sesamfrön precis innan de ska in i ugnen – Jättegott 🙂

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00