Ett sug på morgonkvisten

Oooh, vad sugen jag blev helt plötsligt på att börja julpynta! Det suget har nog aldrig infunnit så här långt före jul 😀 Jag brukar byta till julgardiner och ta fram adventstakarna till första advent men resten tar jag inte fram först nån dag före julafton. Nu kan jag till och med längta efter massa snö! Och att få klä våran fina, stora julgran 🙂

Egentligen så pyntar vi rätt sparsamt runt jul. Och de pynten vi har räcker inte långt i huset 😀 Men julgranen älskar jag att pynta, det ska vara fullt med kulor m.m. Frågan är bara i vilken färg den ska pyntas i år…? Hur som haver så måste vi köpa en till ljusslinga till den , nya glitterband och nya kulor. Vi köpte ju en ny större julgran förra året så pyntet räcker inte till 😀 Nu vill jag verkligen ha lite julkänsla så tur att det är advent till helgen 🙂

När börjar ni julpynta?

 1. carolin skriver:

  Ha heller inte riktiga julstjärnor när ni har katter! det kan faktiskt vara riktigt giftiga för katterna. Bara ett tips för ofta tänker man inte på det.

 2. Här har allt pynt,även granen kommit fram.Älskar allt julpynt,blir på så bra humör av det 🙂

 3. Helena skriver:

  Vi kör all in förutom julgranen första advent och skulle aldrig köra på innan dess. På julafton har vi som tradition att tända levande ljus i granen, alla sitter andäktigt och tittar. Underbart!!!

 4. Helene skriver:

  Jag är redan klar! Älskar att få tända allt på morgonen. Min gran går helt i vitt. Inget glitter men massor av pynt!!!

 5. Eva skriver:

  Till första advent ska ALLT vara klart, både ute och inne, och det är gammaldags jul hos oss, med riktig gran och blandade gammaldags julgranskulor. Julgardiner i alla fönster, massor av levande ljus och änglaspel, osv, osv.

  Granen kommer dock inte in förrän dagen innan julafton, och på natten plockar jag fram alla gotter, lägger klapparna under granen och låter granen lysa så allt riktigt glittrar och glänser på julaftons morgon.

  Nu har jag inga småbarn längre, dom är båda vuxna, men traditionen runt jul fortsätter. Så var det när jag var liten, så var det när mina barn var små, och så länge jag klarar av det så fortsätter jag.
  Vill att barnbarnen ska få uppleva detsamma dom också…

  Eftersom allt är klart till första advent, så tassar jag bara omkring i huset och njuter fram till jul.
  Jag bakar och pysslar, lyssnar på julmusik och verkligen FROSSAR i att ÄNTLIGEN är det december och JUL!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..