Matval

Barnen fick välja mat idag så det blev spaghetti med färdig köttfärssås ( min hemmagjorda äter de inte ).
Eftersom de fick välja sitt så fick jag välja vuxenmaten…

image

Idag blir det vardagslyx på hög nivå 😀

 1. Hm, jag undrar VAD det är som gör att de inte äter hemlagat, köttbullar och köttfärssås— Det man köper är ju visserligen fullt ätbart, jag säger inte annat. Men inget kan bli godare än hemlagat. Mina barn har fått båda delar. Men de väljer hemlagat för köp- Och steker nu även själva sina köttbullar… Men oboy och mackor har varit frukost här också och som sagt, det är bättre än inget. Men ta du och vänj på dina små med hemkört. Det blir i alla fall billigare…

 2. Hanna skriver:

  Men snälla nån! halvfabrikat mat eller inte! Mitt barn får då inte välja vad hon ska äta! Gör jag mat så äter hon maten eller är utan hon är 4.5 år!

  Och dom lär dig svälta eller äta!

 3. Anita skriver:

  Mirka, jag tror om du gjort din köttfärssås när de var små så hade de ätit den. Lika dant med fiskpinnar som är så mycket ströbröd i. Jag har alltid gjort egna, tar och skär fisken i bitar. Ägg i en skål och ströbröd, salt och pappar i en annan skål. Blir jättegoda.

  Tror du är duktig på matlagning, men ibland så tryter inspirationen och orken. Så jag har full förståelse för att du använder halvfabrikat med så många barn. Jag har bara två, det är skillnad. Lagade även hemmagjord barnmat när de var små, så de åt inte köpt sådan istället. De såg då inte vad som var vad, bara spottade ut den.

  Ha en fortsatt bra torsdag!

  1. Jag blev överlycklig den dagen jag hittade glutenfria fiskpinnar så man kunde komma enklare undan!!
   Vad spelar det för roll att ge barnen halv/helfabrikat en gång ibland?? Inte alltid man har tiden att göra allt från grunden heller för den delen,inte som samhället är uppbyggd idag. Två föräldrar som heltidsarbetar plus att kanske barnen har fritidsaktiviteter på det.
   Ni som kritiserar får det till att låta som hennes barn alltid får halv/helfabrikat något som jag tror är långt ifrån sanningen här och är man inte bra på att laga mat så är man inte,det finns de som inte har anlag för det och då spelar det ingen roll att man säger at,t men gör bara si och så,det är så lätt så…alla har vi något vi inte är bra på,t o m NI!!!

   Nää de dör inte av lite Findus eller Scan ibland!!!

 4. ville tipsa om http://www.smartamaten.se

  Jag och min son 6 år är friska och utan medicin på denna basiska kost, med mycket grönsaker, dock har vi lite mer skonkost som kokt mat, ångkokt, kyckling, fisk och ägg. Mjölkfritt, glutenfritt, inget socker.

  Vi har en ”obotlig tarmsjukdom” ulcerös kolit, och blir friska på denna hälsosamma kost.
  det är underbart, otroligt, och vi är överlyckliga, mer livsglädje.
  sjukdomen är hemsk då det innebär 10-20 gånger på toa med blod och slem även mitt i natten. medicinerna kan ha biverkningar och hjälper inte så bra.

  färdig mat är inte bra, tillsatser i maten är inte bra, socker och vitt mjöl är inte bra, kött är inte bra det är syrebildande mat.
  det handlar om vilken mat som är basisk och det mest basiska är grönsaker.

  visst äter mina andra barn korv ibland, men det är heller inget bra att äta.
  vi är alla så mycket friskare på denna maten.

  ha en bra dag! mvh Madde

 5. Har fått diller på räkor denna graviditet. Köper båtfrysta i fiskbilen, som färska, mums… ICAs smakar för min smak ingenting…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..