Ett litet tillägg

Ett litet tillägg till förra inlägget:
Jag tycker att det är självklart att hemlagat är det bästa alternativet och att äta hälsosamt men när det inte alltid funkar så är det inget katastrof att ge barnen halvfabrikat då och då och det var just det jag ville få fram i mitt förra inlägg. Det finns känsliga människor som kanske läser kommentarerna om hur hemskt det är att ge sina barn tex färdig köttfärssås och det kanske får de att må jättedåligt och ger de världens ångest 🙁 Jag vill att de ska känna att det är inte så hemskt att ibland ta genvägar med halvfabrikat för det är någonting som lagas garanterat hos då flesta familjerna i Sverige då och då 😉
Gudarna ska veta att jag kämpar för att få barnen att äta hemlagat och att jag ger de färdig köttfärssås tillhör ovanligheterna 😉 Jag och Peter föredrar hemlagat och det skulle verkligen underlätta för oss om alla åt det men verkligheten är inte så och då gör man det bästa av situationen utan massa ångest över det 😉
Kram kram

 1. Den som säger att de lagar hemlagad mat varje dag efter 8 timmar på sitt jobb, och dessutom ska göra läxor med barn och skjutsa de hit och dit, de ljuger!!!!

 2. Vet ni!!!! Jag blir så arg när vissa ser ner på andra pga MAT

 3. Anna skriver:

  Till alla ni som tycker att ”alla” klagar:

  Vem är det som klagar på vem?
  Jag har kanske missat nån kommentar. Men vad jag läst är det bara EN människa som klagat. De andra har bara berättat vad de tycker och hur de brukar göra!

  Min åsikt är att vi (däribland jag själv) fixar för lite mat från grunden själv. Man ska äta så RENT och nyttigt som möjligt. Det är svårt att ha full koll på ALLT (som världen är idag). Jag försöker efter bästa förmåga, ork, vilja… Ibland går det bättre ibland sämre. Har haft det lite tufft ett tag nu och då försöker man förenkla tillvaron lite för sig själv och för alla runt omkring. Allt för att alla ska ha det så bra som möjligt för tillfället. (men visst har jag märkt att vi varit mer sjuka nu än när vi ”hann” äta bättre. Mycket av immunförsvaret sitter i magen!!!

  Men som sagt alla gör efter sin förmåga och förutsättning och det är inget man behöver ha skuldkänslor för.
  Mirka du gör ju om någon, ett otroligt jobb. Hur du får ihop allt och så…

  Vi älskar dig Mirka, annars hade vi inte läst din blogg!!!

 4. Om maten så tycker jag … att det är betydligt viktigare att äta tillsammans att sitta ner vid middagsbordet ( om det går med tanke på aktiviter mm ) Att äta tillsammans att skapa samtal om dagen att sitta ner och prata Att duka att duka av osv
  Om det sedan är långkok eller mamma scan spelar inte så stor roll tycker jag
  Att ha familjemiddagar med släkt och vänner bjuda in barnens vänner spontant mm
  det sociala före det hemmalagade ok man kan i mån av tid göra båda

  Och dom som tillverkar mamma scan mm ska ju ha ett jobb allt för sysselsättningen Mamma till fyra o farmor

 5. mamma skriver:

  Skulle säkert köpa färdiglagad mat någon gång om man bara kunde det,men hos oss är maten viktig för att må bra alla dagar så det är svårt att prioritera bort hemlagat.
  Jag har två pojkar en har celiaki (glutenallergi) och 9 åringen har diabetes typ 2,inte barndiabetes han äter frukost mellanmål lunch mellanmål middag och kvällsmål det tar lite tid och ork varje dag men vad gör man inte för dem och det är ju inte hanns eller mitt fel att just han fick diabetes det kan ni också få som skriver att pizza och att ni inte orkar laga hemlagat och att det är hemmafruar som har tid och de som arbetar lite som har tid att stå vid spisen nej du så länge tar de inte att koka potatis och fixa en sallad barnen kan ju också hjälpa till så får man också lite tid att prata om dagen istället för att rusa iväg på massor med aktiviteter.Det är klart ni får ge vad mat ni vill men vilken tur att jag får laga den mat som är bra för min son annars skulle han inte må så bra som han gör idag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..