Kinkigt

Har en kinkig Älva idag med, de glada stunderna ligger i lä idag och det gäller att ta vara på de när de infinner sig

image

Älva gnällde som fasiken hela morgonen men när vi kom till dagis med Nellie och Thor vart hon som förbytt. Hon sprang in så fort hon bara kunde med de små knubbiga benen och kollade läget med barnen som fanns på plats. När jag frågade om vi skulle hem igen så skakade hon bestämt sitt huvud 😀

Jag bar med henne till hallen men medans jag hjälpte Thor en snabbis så sprang hon snabbt iväg igen. Jenny ( som är fröken ) kom och snackade lite och då räcker Älva, som jag bar på igen, sina händer mot Jenny så hon tar emot Älva en stund i sin famn och där vill Älva helst stanna 😀 Men nu har ju hon inte börjat på dagis ännu så hon fick snällt följa med morsan hem igen 😉 Jag kommer att jobba ett par timmar de närmaste dagarna på dagiset så då kommer Älva få sin dos fylld.

När vi kom hem la hon sig på en filt som låg på golvet och somnade där – Det tar på krafterna att vara kinkig….

Annars så har Älva blivit så himla duktig när det är dags för henne att gå och lägga sig. När hon ser att jag gör hennes välling så väntar hon tills jag är klar och sen går hon så fint fram till sin säng och sträcker upp händerna för att bli ilyft 🙂 Samma sak när jag frågar om jag ska byta blöja på henne – Då springer hon till vårt sovrum och lägger sig på mattan i väntan på blöjbytet 🙂

Och ifall någon nu undrar om inte vi använder ett skötbord så är svaret nej – vi har ett som hänger på väggen inne på toan men den använde jag bara de första månaderna med Älva. Vi hade skötbord till Kevin och Linnéa men när Jennifer och Benny föddes så var det så mycket lättare att göra blöjbytena på golvet på en filt och sen har det bara fortsatt så 😀 Så om någon frågar mig om ett skötbord är ett måste att ha till en bebis så är mitt svar nej, absolutely not 😉

Jag är klar med de alla klädkartongerna jag tog ner från vinden så nu är det ordning och reda på den biten igen. Fast jag saknar massa bebiskläder i strl. 50/56 så jag får kolla de återstående kartongerna på vinden, den lådan kan ju ha¬†hamnat¬†bland Peters kartonger ( På ena väggen har vi kartonger med kläder o skor och andra väggen kartonger med prytlar ).¬†Nästa steg är att få ner alla kartonger med skor och gå igenom de 😀

Jag har också fått byta jacka till min slit o släng-jacka tills värmen kommer. Min vinterjacka är numera för tajt om magen och att sitta med den jackan stängd eller böja sig ner blev till slut omöjligt 😀 Så jag får se ut som en bondlurk ett tag nu 😉

Idag ska jag på samtal med Selina, Victor och Benny åker hem till kompisar och Kevin ska hämtas ikväll…. Jag har massa läxor att trilskas med, om jag tyckte att svenska 1 var jobbigt så är inte svenska 2 ett dugg lättare….snarare tvärt om 😀 Men skam den som ger sig…..

När vi var på loppis så fyndade jag lite mamma-kläder. Ett par pop-jeans i nyskick för en 50-lapp och jädrans så sköna de är 🙂 Det blev även ett vitt linne och en skön kjol och alltihopa för en hundring tycker jag var helt kanon! Nu vill jag hitta en skön klänning till sommaren för jag har stora förhoppningar om massa soltimmar och hetta och då behöver jag en klänning att bo i med stora magen 😀 När jag väntade Jennifer/Benny så var jag enorm plus att sommaren var supervarm och jag hade en klänning som jag använde typ konstant då – När ungarna var födda och värmen borta så kastade jag den klänningen åt helskotta för jösses vad jag hatade den till slut 😀 Men den tjänade sitt syfte mer än väl 😉

Nu har jag nog babblat klart, Älva sover och barnen kommer hem när som helst och de mindre skall hämtas på dagis…

Kram ‚ô•

 1. Anette skriver:

  Jag har hittat en döskön mammaklänning som jag nästan bor i nu med stora magen. Det är en blå med vita små prickar på från H&M. Hittade den för 149 kr tror jag det var. Kolla om den finns i deras webshop eller i den butik ni har närmast.
  Jätteskön och söt samtidigt.

 2. Det med skötbord håller jag helt med om…behövs inte ens i början tycker jag…en filt o soffan har fungerat finfint här…
  Söker själv sommarmammakläder..har Bf 31/8 och räknar oxå med en väldigt varm sommar..
  Lycka till vidare!

 3. Lovisa skriver:

  Har en mammaklänning från hm från förra sommaren om du är intresserad 🙂

 4. Ida skriver:

  Ska du också ändra så att det inte längre går att skriva frågor? Tråkigt i såfall 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..