Halvvägs :-)

¬†Nu har jag kommit halvvägs i denna graviditet – redan….vad tiden går fort egentligen 🙂 De första 12 veckorna gick alldeles för sakta men sen går allt bara så fort.

image

Mage igår v. 20 + 0

Jag har börjat känna små små sparkar de senaste dagarna, de kommer då och då och knappt kännbara men tror ändå att det är de första känningarna av bebisen ‚ô•

Vad roligt att läsa om era vinnar-drömmar 🙂 Drömmar är ju någonting som man bara måste få ha och ibland är det riktigt roligt att bara sväva iväg ordentligt med sina önskedrömmar 😀

Som mest har jag vunnit 1000kr – en gång var det 1000kr mat på bingolotto och en gång 1000kr på triss och mer än så lär man nog aldrig någonsin vinna på nånting men att drömma om det är ju roligt bara det. Nu är jag allt annat än en storspelare, är just nu med i postkodslotteriet och köper kanske 1-3 trisslotter/mån och lotto spelar vi bara¬†ett par gånger¬†om året så minimala chanser här 😀

Igår städade jag på förmiddagen och när Älva sov passade jag på att se slutet på Hobbit. Filmen var bra – inte lika bra som Sagan om ringen men näst intill 🙂 Men visst måste det komma en följd-film på Hobbit??? Den slutade ju så tvärt….?

Selina var hos grannarna efter skolan så jag passade på att ta en fika med Jenny när jag hämtade hem Selina. När vi kom hem åt vi glass. För igår hade alla skött sig som de skulle.

Vi ”straffar”inte barnen ofta med att ta bort som i detta fall efterrätten. Först och främst så ser jag inte det som ett straff heller utan att vara konsekvent då jag hade flera gånger sagt åt barnen som inte alls betedde sig som de brukar att om de inte skärper sig så får de ingen glass. De valde att inte ta mig på orden medans jag stog på mitt ord – därmed fick de inte glass den dagen 😉 Och de lärde sig av det….för denna gång. I går var de som de brukar, om inte till och med lite extra snälla och då fick alla glass också 😉

Vår tvättmaskin pajade ju här för drygt en månad sedan. Som tur var så hade jag min mammas gamla fungerande tvättmaskin ståendes så den kom till användning då. Nu har den också säckat ihop 🙁 Den tvättade EN maskin på si så där 8 timmar igår…och hade inte ens tagit sköljmedlet *suck* Idag får Peter snällt ta ock åka till Elgiganten för att köpa en ny maskin…..NU hade en större spelvinst suttit fint känner jag….. Att köpa en 8 el 9 kilos maskin hade varit fint och passande men de kostar tyvärr lite över budjetten just nu…..men huvudsaken är att vi får hem en maskin och därmed kan tvätta igen 🙂

Nu ska jag göra oss iordning för snart ska vi till förskolan där jag jobbar idag igen 🙂

image

Kram kram ‚ô•

 1. Härligt att läsa om din familj, följt dig ett bra tag!
  Idag valde jag att lämna blogg.se och bli en loppi jag med du hittar mig på fruwallen.blogg.loppi.se
  Hoppas du vill titta in.
  Ha en fortsatt fin dag med dina barn med eller utan glass 😉

 2. Mysigt att känna bebisen!
  och tänk du går ju inte alla veckor ut heller så då är det ju bara cirka 18 veckor kvar till bebis, myyys!!

  Trist med tvättmaskinen! Så himla tråkiga utgifter!
  kram

 3. Hej! Tråkigt när tvättmaskinen pajar. Visste du att man skall kalka av tvättmaskinen då och då, beroende på hur hårt vatten man har? Vår maskin pajade och det visade sig att elementet som värmer vattnet var helt sönderfrätt.Maskinen blev aldrig färdig med programmet. Hade aldrig kalkat av maskinen, men reparatören rekommenderade mig att kalka av var tredje månad.
  Ett litet tips bara

 4. Hej! Har nyss börjat läsa din blogg och tycker du skriver jättebra! Har ett tips om det där med tvättmaskinen (om det inte redan är försent å ni köpt en) Kolla tretti.se! Vi köpte nyss en tvättmaskin där som kostade 6500 nånting hos Elgiganten för 4500 nånting på tretti.se. Exakt samma maskin. Kommer inte ihåg exakt vad dom kostade men det skiljde iaf tusenlappar. Plus att dom kör hem den fraktfritt! Så kolla där om ni inte redan hunnit köpt en 🙂

 5. Inte för att göra reklam men Cylindas Sverigetvätt har vi alltid köpt och har bara bytt 2 ggr under 20 år så det verkar vara en bra maskin. Tar mycket också. Sen fick jag ett tips om man vill snabba på tvätten lite, koppla in den på varmvatten då mycket utav tiden går åt att värma vattnet. Om man har möjlighet till detta…. Tack för en trevlig blogg.

 6. Tänk så många drömmar människor har om att bli ekonomiskt oberoende.

  Det hade jag också och började spela, och hamnade i ett spelberoende. Idag är jag skyldig min bank ca 400 000 kr istället. Jag kan inte ens köpa en Trisslott längre.
  Det går inte att vara ”smart” när det gäller spel. Man kan inte vinna genom att ”tänka”. 99 % av alla som spelar förlorar sina pengar.

  Snälla, sluta skriva om spel och ta upp spelberoende istället. För det är ett stort och växande problem som är dolt.

  Jag går på mina möten varje onsdag.
  Jag är förresten en tjej på 31 år som hamnat i detta…

  Mvh
  L

 7. Antar att det är lite länge att vänta tills på fredag, men då öppnar Elgiganten i Enköping ju. De kanske har något öppningserbjudande. Ett litet tips bara!! 🙂

  1. Jag hade önskat att vi kunde vänta tills på fredag men tyvärr så svämmar tvättkorgen över redan nu 🙁

 8. Kan annars tipsa om whiteaway.se när det gäller tvättmaskin. Otroligt bra priser samt snabb och gratis leverans. Fast självklart är det ju betydligt snabbare att hämta en på elgiganten själv 🙂

 9. Oj vad roligt att jag just har hittat din blogg!! Har följt alla säsonger av familjen annorlunda och saknade er familj sist. Har själv ”bara” 2 barn ;), en 15 årig dotter och en på 14 månader. Roligt att följa dig och familjen här.

 10. Men ooooh så mysigt 🙂
  Jag vill oxå ha en bebis till snart 🙂
  Nu måste du in och kika på min nya tatuering i huvudet. Vad tycks ? 🙂
  ankpung.blogg.se

 11. Va fint magen växer och va roligt att bebben gör sig hörd där inne 🙂
  De där små nybörjar sparkarna är något utav det lilla extra ja.
  Härligt med halvlek och hoppas att andra halvan går snabbt med 🙂

  Ha en fortsatt bra dag!!!

 12. Jobbigt när inte tvättmaskinen fungerar kan jag tänka mig =( På fredag öppnar ju elgiganten här i Enköping, det ser jag fram emot! =) Kanske har dem nåt bra öppningserbjudande på tvättmaskin? =) Ha det gott!

 13. Kommer ni att flytta under graviditeten eller väntar ni till efter?? Vill gärna vet det eftersom jag också är gravid men behöver nytt boende…

 14. Flytta??? Har nog missat det, varit borta ett tag! Vill inte vara påflugen, så ursäkta om jag trampar över gränsen – men ni trivdes ju så bra? Hoppas det är en ”frivillig” flytt, så det inte är pga tråkigheter!

  Ninna

 15. Hej Mirka!

  Har en fråga ang moderkaksprov som jag läste att du gjort. Hade du din moderkaka i fram eller bakvägg. Jag har kunnat läsa mig till att man bara kan göra det om den sitter i framvägg. Det vanligaste är väl att den sitter bak!? Jag hade min bak med sonen. Och är nu rädd att man inte kan genomföra det om det är samma denna gång och jag tvingas vänta till v 15 och göra ett fostervattensprov. Sonen har en ärftlig allvarlig njursjukdom och risken är 25% vid varje graviditet. Hade längtat ihjäl mig efter att få veta snart. Hoppas du vet hur det ligger till.

  Kram, Sandra

  1. Min moderkaka har legat bak varje gång och då har det funkat bra så det kanske är som du skriver.
   Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..