En liten rättelse

Innan flera hinner himla med sina ögon mot mig ang. Nellies födelsedag så vill jag förklara mig lite bättre 😉

Jag har inte glömt bort när hon fyller år, det handlade inte direkt om det. Jag har inte alltid så bra koll på datum och för någon vecka sedan kollade jag i en almanacka vilken veckodag Nellies födelsedag var på och råkade då kolla under 2014 och därav fick jag för mig att den 28:de april föll på en måndag. Ett helt och hållet mänskligt misstag som inte har så mycket med att glömma bort när vårt barn är född att göra! Så sorry ni som blev så förfärade över mitt misstag, förlåt att jag råkade kolla fel – gör det verkligen mig till en hemsk mamma som inte borde ha så många barn + en till på väg? Jag tycker verkligen inte det och kan även skratta åt saken 😀 Så slappna av lite och framförallt – våga göra små misstag här i livet 😉

Hos oss är det jag som håller koll på alla bemärkelsedagar och andra datum och det är inte alls alltid vi har ett kalas just på barnens födelsedag, eller jo, vi brukar ha ett litet firande hemma med vår familj på självaste födelsedagen men oftast så blir det kalas med gäster på en annan dag som passar bättre för kalasandet 🙂

Nu tar jag min gravidsenila mammahjärna och lägger mig i soffan för att glo på dumburken en stund 😀 Kram kram ‚ô•

 1. Vad hemskt att missa sitt barns födelsedag 🙁 Även om du bara tog fel på dag. Jag hade nog aldrig förlåtit mig själv.

   1. Hennes syskon vet ju om det, och antagligen kommer hon att få reda på det någon gång. Och hur känns det liksom?

    Om man har så många barn och så lite tid att man inte ens hinner kontrollera eller kolla en extra gång om man är osäker på vilken dag det är så kanske man inte borde skaffa så många barn.

    1. Men chilla!

     Nu går du väl ändå till överdrift. Det är väl i alla fall en sak att ta med ro. Dessutom borde ju kanske pappan kunnat påminna eller dubbelkolla. Varför ska mamman alltid vara den som har alla sjutusenmiljoner saker i huvudet?

     Tror nog att man kan skratta åt det senare.

     Jag har ofta glömt säga grattis m.m. till mina barn direkt på morgonen och kommit på det igen efter en stund.

     Ingen av mina ungar har blivit direkt lidande av det. Det är ju inte som man glömt dem helt och hållet.

 2. Hahaha, vännen! <3 Jag är fan glad att jag kommer ihåg att ta på mig byxor innan jag går ut – och jag har "bara" 2 barn!

  Ingen skada skedd, inga men för livet och Nellie växer med all säkerhet inte upp till att bli massmördare på grund av din miss.

  Kram!

 3. Du skriver väldigt bra, det är mänskligt att göra fel, det gör alla.. Lycka till med magen och allt annat…

 4. Hej Mirka !
  Underbart svar på tal , hemska mamma . Hahaa
  Att de orkar vem är perfekt ?
  Gillar din blogg , inga krusiduller utan livet som det är .
  Kul att följa dig och din familj .
  Kram Kram

 5. Haha det är min mardröm att glömma någon av barnen och då har jag enbart 6 😉
  Vet du vad vännen du är underbar ‚ô°
  Kram

 6. Men älskade vän! Hon fyllde 3 år, det hade varit värre om hon fyllde 13 och visste om det själv och bara väntade på att bli firad.
  Du gör rätt i att strunta i alla bitterfittor.
  PUSS

  1. Fyller hon 3? Är hon så stor? Känner igen mig när folk säger ”vart tog tiden vägen” nu alltså … Grattis

 7. Ååh.. jag misstänkte när jag läste det att du skulle få en massa negativa kommentarer om det. Folk tenderar alltid att trycka ner på andra för att på något sätt få sig själva att framstå som så mycket bättre. Idioti är vad det är. Jag tycker det var ett ganska roligt misstag du gjorde, jag skulle lätt kunna göra likadant och då har jag ännu inga barn. 😀 Nä, bittra människor som inte har något bättre för sig tål jag inte. Hoppas du får en fortsatt fantastisk vecka och tack för en jättefin blogg! 🙂

 8. Jag är också dålig på datum så lägger in alla födelsedagar (inklusive min egen) som påminnelse i mobilen för att (förhoppningsvis) inte glömma 🙂

  Alla kan ju göra fel och hon fyllde ju bara 3 så då är det väl ingen fara?! Ni firade ju henne dagen efter istället 🙂

  Jag undrar varför folk bara gnäller på dig när du dels har en make + att ni har massa stora barn som också kan hjälpa till att hålla koll på datumen. Ta inte åt dig! Du verkar vara en riktigt bra mamma som ägnar massa tid åt dina barn och som verkligen älskar dem och det är väl det viktigaste?! 🙂

  Ta hand om dig och jag lovar att Nellie inte tagit nån som helst skada för att ni inte firade henne på ”rätt” dag 🙂

 9. Fast ändå…glömma sitt barns födelsedag… Tyder nog på att Ni har lite får många att hålla reda på…Även om Du nu skriver en förklaring så förstår jag ändå inte hur Ni totalt har missat detta. Pratar inte Du och maken med varandra? Typ, ”ska vi ta födelsedagsfikat direkt när du kommer hem, eller efter maten?” Hur i all världen kan en sådan viktig sak flyga ur tanken?

  1. Även om hon bara haft Nellie hade hon ändå sett fel i almanackan. Handlar inte om antal barn utan om ett vanligt mänskligt misstag. Inget flög ur tanken läs igen. kollade på 2014 år istället för 2013 år. Sluta spy gala över andr aoch var ett god förebild för dina barn eller kommande barn

 10. äh, vi höll på att glömma en av sönernas födelsedagar för länge sedan, vi kom på det senare samma dag o inte har vi 11 barn. (Vi hade tre då). Inte fattade han det då han bara var 2-3 år. Herregud vad folk överdriver. ” Skulle aldrig kunna förlåta mig själv” ha ha vad roligt.

 11. Mirka

  Tack för att du är så ärlig mot oss läsare, men för din familjs skull så tror jag att du bör börja solla lite i vad du lägger ut för uppdateringar om er.
  Varma vårkramar till er alla från en två barn mamma som skulle kunna ge bort mitt högra ben för att få en lika stor familj som din 🙂

 12. Det är mänskligt att fela ibland. Tycker folk kan sluta gnälla hela tiden.
  Tre år redan…min dotter blir tre år i november och hon är så framåt babblar på som bara den. Man får nästan sår i öronen 😀 haha.
  Grattis i efterskott till Nellie.

  ha en bra dag och en trevlig valborg.
  Kramar från soliga men blåsiga Malmö

 13. Hahaha. Håller med dig. Datum kan man blanda väldigt lätt. O har man oxå gravidhjärna så blir det ännu lättare att blandat ihop o glömma mkt. Så ta INTE åt dig om någon tycker något negativt. Alla gör vi fel, tar fel säger fel, läser fel.helt mänskligt. Tycker du e en helt otrolig person!

 14. Vad tragiska en del är, det är ju skillnad på att glömma sitt barns födelsedag och ta fel på vilken dag det är. Förstår inte att det ska bli en så stor grej. Jag blandade själv ihop datum när mina tvillingar fyllde år och inte har de tagit någon skada av det. Så strunta i de som bara vill kritisera.

 15. de flesta soma har varit gravida borde förstå hur det är med gravidhjärnana!
  herregud jag har tre bran och det är inte så lätt att komma ihåg allt!

  men folk vill ju gärna tycka till och hävda sig själv.

 16. Hej Mirka!

  Att människor ORKAR bry sig!?Kanske de är alldeles perfekta själva, eller är rädda för att inte vara det???…..och vad är det då, och vem vill vara det?

  Tack för att du delar med dig av ditt liv och de dina, jag ler och läser 🙂

  Kram!

 17. Tänk efter lite här nu! Varför gillar vi alla Mirka, jo för att hon är mänsklig och
  ger av sig själv hela tiden. Misstag kan vi ju alla göra. (Hoppas jag).

 18. Det spelar väl ingen större roll, en dag hit eller dit! I vissa religioner firar man inte ens födelsedagen tex jehovas och de barnen mår bra ändå!

  Tycker du är en underbar mamma!

  Varma Kramar!

 19. Jag kan inte förstå folk som måste yttra sig om dom bara har negativa saker att säga. Det är mänskligt att begå misstag och jag tror inte att Nellie har tagit någon skada av misstaget. Det finns folk som väljer att ha kalaset på helgerna om barnen fyller år mitt i veckan. Så jag fatta inte vad problemet är. Jag beundrar verkligen dig Mirka. Du är en stark kvinna som orkar, jag har ”bara” åtta barn och känner mig helt färdig emellanåt. Du ska ha en eloge. Tycker du verkar vara underbar som person och en jätte bra mamma.

 20. Oj! Trodde inte så många skulle ”släta över” eller tycka att det är ok att missa en födelsedag. Strunt samma om man förväxlar datum- födelsedagen missades ändå! Verkar vara många barn som får fira sin födelsedag en annan dag…..

 21. Men hjälp!!! Det finns barn som blir misshandlande, utnyttjade som föds utan förutsättningar i livet!! Det är hemskt!!! I Kenya bärs hemlösa barn ut i våldtagna till döds i plastpåsar på morgonen! Det är hemskt!!!
  Helt övertygad om att även dottern kan skratta åt detta när hon blir större och får info om sin tankspridda mamma!!! Men att säga att det beror på antalet barn du har är ju galet! Bara för att man har många barn älskar msn dom inte mindre!! Tycker folk ska lägga energi på viktigare katastrofer än en försent firad treåring!!!
  Jag missade min mammas födelsedag för några år sedan! Jag har bara en mamma!!!!!

 22. Ja jag själv skulle aldrig glömma min dotters eller framtida barns födelsedag! Men men mamma har 6 barn. Yngsta fyllde 1 år i januari-februari ( minns inte i skrivande stund) Hon hade alltså inte ens ett 1 års kalas för honom….. det kan nog bli så när man bli äldre hon är 46 !

 23. Mirka glöm alla dumma kommentarer du är den härligaste mamman jag vet (genom tv och allt här)
  du är sund bestämd ger kärlek till barnen precis som det ska vara om man glömmer dag det är det lättaste man kan jag höll på att glömma min sons 50-årsdag inte att han fylla år utan trodde det var på onsdagen istället för tisdagen och vi har bara 2 barn. hälsningar från göte o birgitta med 17 barn (götes föräldrar hade det) kram mirka göte o birgitta

 24. Eller kan misstag lära barnen att alla kan göra en miss och att det inte har något med hur älskad man är. Det viktiga är väll inte att man missar utan hur man rättar till det. Hur många föräldrar har inte varit bortresta eller jobbat på sin barns födelsedagar, det viktiga är ju att man blir firad, och det görs från hjärtat..

 25. men vad är det med er. står klart och tydligt att Mirka tog fel på dagen och trodde att den 28 April var på måndag istället för söndag då hon kikade i nästa års kalander. Ni borde skämmas som beter er så elakt som ni gör både i förra inlägget och här. Mirka vet mycket väl vilka datum barnen fyller år på, nu var det dagen hon tog fel på inte datumet. Jag tycker man är en dålig föräldrar om man sitter här och kastar en massa skit på Mirka, dålig förebild för sina barn är man. Man visar tydligt att det är helt okey att kasta skit på andra och bete sig illa.
  Att tro att ett datum är på måndag istället för på söndag då man tittat på fel år är inte ett dugg fel eller konstigt att göra och det gör en inte till sämre förälder heller. Alla vet väl hur det är att gå hemma en längre tid, ibland står det ju helt still vilken dag det är, är det också att vara dåligt förälder?
  Sen kan många här inte läsa då de skriver att Mirka glömt barnets födelsedag. FEL! Hon tog fel på dagen inte datumet. Lär er läsa korrekt för det behöver era barn när de blir större och behöver hjälp med läxorna. Sen bete er som ni vill att era barn ska bete er mot andra både på nätet och utanför. Ni borde skämmas som har barn och sitter och kastar skit på Mirka som ni gör. Inga bra förebilder ni är för era barn. Skäms!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..