Fästingar, blommor m.m

Här om dagen hittade Selina en stor fästing på Fnulis som jag snällt fick ta bort *blää*. Som tur är så var hon jättesnäll och det gick enkelt och snabbt 🙂 Lär ju bli en del fästingar på katterna under sommaren så det är bara till att vänja sig 😀

I morse var det Alices tur, jag hittade en pytteliten fästen på hennes bröstkorg och åter igen åkte pincetten fram….

Som sagt – jag får snällt vänja mig vid dessa äckliga kryp.

Igår köpte jag såna sköna lurviga jackor till Thor och Nellie. Det var halva priset på de på Ica Maxi så 2st till priset av 179 kr – Kanon tycker jag 🙂

På väg till förskolan

image

Vår lilla äppelträd och Älvas körsbärsträd blommar såg jag i morse 🙂 Självklart så ska dessa träd följa med oss till nya stället så vi får se de växta till förhoppningsvis stora och fina träd 😉

Idag har Peter åkt till jobbet med min bil då den ska få lite behövlig service så jag har inga andra planer för dagen än att rensa och packa. Ska klättra upp till loftet när Älva sover och röja ordentligt ( <— det är kaosartat läge där just nu ).

Vi börjar känna en viss stress nu över att hinna bli klara med flytten innan elen stängs av och nästa vecka lär vi verkligen få slita arslen av oss så att allt blir klart till den helgen 😀 Men men, det kommer att bli sååå skönt när allt är klart även om det säkert tar sin tid att komma i ordning på nya stället 🙂

Kramens och sköt om er ‚ô•

 1. Sanna skriver:

  Hej Mirka!
  Angående fästingarna.
  Jag har alltid smörjt katternas öron med aloe vera när dom går ut.
  Dom har inte fått en fästing sen dess!!
  Barnen får solskydd med aloe vera i så dom har klarat sig dom med.
  Värt att prova iaf.
  Tänk bara på att alla katter inte tål aloe vera vilket du märker ganska så fort då katten beter sig som om den vore full. Det går över på en dag eller två.
  Kram

 2. Sanna skriver:

  Hej Mirka!
  Angående fästingarna.
  Jag har alltid smörjt katternas öron med aloe vera när dom går ut.
  Dom har inte fått en fästing sen dess!!
  Barnen får solskydd med aloe vera i så dom har klarat sig dom med.
  Värt att prova iaf.
  Tänk bara på att alla katter inte tål aloe vera vilket du märker ganska så fort då katten beter sig som om den vore full. Det går över på en dag eller två.
  Kram

 3. Fullt upp försår jag, ska ni vara ute innan skolavslutningen ? Lycka till med allt, kramis

 4. Fullt upp försår jag, ska ni vara ute innan skolavslutningen ? Lycka till med allt, kramis

 5. Hejsan Mirka!
  Jag har ett tips angående fästningar på katterna, det finns ett medel mot fästningar på hund och katt dom heter Frontline och det finns att köpa på Apoteket. Jag själv använder de på min katt och har använt de på alla mina katter med gott resultat 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..