Att borsta håret

Nellie är ett riktigt troll, i alla fall om man tittar på hennes hår som är alltid ruffsigt och i total oreda. Och det spelar ingen roll hur mycket jag borstar hennes hår, 10 minuter så ser det lika dant ut igen som innan 😀 Nellie är inte heller så förtjust i att få håret borstat och man får vara snabb som blixten när man borstar henne för att slippa alltför mycket gnäll och gråt.

Någonting som faktiskt brukar funka mycket bättre är att fråga Alice om hon vill borsta Nellies hår! Då banne mig sitter trollungen hur stilla och fint som helst och där kan hon sitta långa stunder 😀

image

Jag tror att någon får bli Nellies privata ”frisör” 😉

Igår blev kattungarna 1 vecka gamla ‚ô•

image

Jag ville inte störa de med att ta upp och fota de så det fick bli en ”grupp”foto 😉

Jag har hunnit åka en sväng till Enköping för att handla lite inför imorgondagens resa till Furuvik. Vi kommer att äta på plats men det är alltid bra att ha med sig frukt, yoghurt m.m Passade även på att tanka bilen så jag slipper tänka på det i morgon bitti.

image

Nu har Älva somnat så jag får snällt ta mig i kragen och masa mig upp till loftet och fortsätta det eviga jobbet där uppe 😀

Sköt om er ‚ô•

Kyld

  1. ja, gud, jag tänker på när jag försökte ”vara snabb” att borsta ur min dotters hår när hon var liten..Bara för att det skulle gå fort över, men nu när mitt hår trasslar sig för att jag färgat det, KAN jag verkligen förstå hur ONT det gjorde. Inte undra på hon protesterade. Det bästa är faktiskt att låta en frisör göra en vettig klippning, vill de inte bli kammade så är klippning det bästa alternativet, ELLER att de kammas i dusch eller bad, när håret är blött, med balsam som inte behöver sköljas ur i håret.. Sen får det droppa lite, det är bättre än att skrubba torrt med en handduk som bara gör håret trassligt. Kamma håret med en kam med brett mellan tänderna när det är blött alltså, gör en fläta om håret är långt, men fortfarande blött.. Så får jag gamla tanten göra med mitt.. duscha, kamma, fläta, eller bara låta det dropptorka, bästa alternativet förutom klippning då som sagt.

  2. ja, gud, jag tänker på när jag försökte ”vara snabb” att borsta ur min dotters hår när hon var liten..Bara för att det skulle gå fort över, men nu när mitt hår trasslar sig för att jag färgat det, KAN jag verkligen förstå hur ONT det gjorde. Inte undra på hon protesterade. Det bästa är faktiskt att låta en frisör göra en vettig klippning, vill de inte bli kammade så är klippning det bästa alternativet, ELLER att de kammas i dusch eller bad, när håret är blött, med balsam som inte behöver sköljas ur i håret.. Sen får det droppa lite, det är bättre än att skrubba torrt med en handduk som bara gör håret trassligt. Kamma håret med en kam med brett mellan tänderna när det är blött alltså, gör en fläta om håret är långt, men fortfarande blött.. Så får jag gamla tanten göra med mitt.. duscha, kamma, fläta, eller bara låta det dropptorka, bästa alternativet förutom klippning då som sagt.

  3. Hej Mirka ! Kommer ni att sälja kattungarna ?

  4. Hej Mirka ! Kommer ni att sälja kattungarna ?

  5. linn skriver:

    tycker absolut att ni ska testa borsten tangle teezer! är själv galet håröm men denna fungerar verkligen. de har även en mindre variant för barn som passar i lite mindre händer 🙂 kolla in på tex eleven.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..