Hjälper min vän

 

Min vän Emelie bad mig om hjälp att sprida en sak. Efter att ha läst¬†vad det handlade om¬†så var det självklart för mig att vilja ¬†hjälpa Emelie att hjälpa sin vän!

Kopierar hennes inlägg rakt av!

Köper du Majblomman? Vet du vad Majblomman stödjer?
Majblommans riksförbund¬†arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige, främst genom konceptet barn hjälper barn. En gång om året i cirka två veckor säljer barn i hela Sverige majblommor.¬†
Pengarna som barnen samlar in används sedan hela året för att dela ut bidrag till enskilda barn som bor i Sverige. Tanken bakom detta koncept är att insamlingen av pengar från försäljning av majblomman ska fungera som ett pedagogiskt verktyg i skolan för att utveckla barns¬†empati¬†för andra barn i deras närhet.
-¬†(Text lånad från Wikipedia)
Min kompis 10 åriga pojke blev nekad att följa med på Majblommans sommarläger p.g.a att han har ADHD. Hans storebror är välkommen, medans han ska få stanna hemma.
Fruktansvärt eller hur!? Men det blir värre.
Nu är det så att just han har slagit försäljningsrekord av Majblommor i sin kommun, ingen har sålt fler någonsin!
Han har alltså ansträngt sig och slitit för att hjälpa barnen i Sverige med Majblommans förbund, men blir själv nekad deras sommarläger då dom anser att diagnosen ADHD är ett funktionshinder. Därmed talade dom om för mamman att han kunde åka på läger för funktionshindrade.
Detta är långt ifrån acceptabelt och jag vill inte stötta ett förbund som ska hjälpa barn, men som diskriminerar barn med diagnoser.
Inte okej alls 🙁
 1. Annie skriver:

  Jag har jobbat åt majblomman iflera år
  Men slutande fick reda pengarna man köper majblommor går mycket lite till de ni tror och cheferna får resten av pengarna så fick jag nog

 2. Annie skriver:

  Jag har jobbat åt majblomman iflera år
  Men slutande fick reda pengarna man köper majblommor går mycket lite till de ni tror och cheferna får resten av pengarna så fick jag nog

 3. Det handlar inte om diskriminering utan resurser. Många barn med just diagnosen adhd har resurs på förskolan eller i skolan några timmar/dag eller kanske hela dagar. På ett läger finns det inte resurser för att ta hand om dessa barn. Om nu barnet får ett riktigt utbrott så finns det inte tillräckligt med personal för att vara ett på ett diagnostiserat barn. men kanske de borde öppna läger för dessa barn med Adhd och ha mindre grupper med fler personal i. Men i en stor barngrupp med få personal så kanske det inte är det bästa för ett barn med adhd. Bara en tanke

   1. I telefonen säger hon klart och tydligt att de inte har den kompetensen alltså inte de resurserna. Sen att mailet är inlindat i bomull och annorlunda. Men som sagt fortfarande handlar det om kompetens och resurser.Sen finns det ju läger för de med funktionsnedsättningar så alla barn är ju välkomna hos dem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..