ANNONS

Skolavslutning, tidning m.m

/

Igår hade vi en lång dag som började tidigt. Det var ju barnens skolavslutning i Fjärdhundra och Kevin och Linnéa skulle infinna sig i kyrkan kl. 8.30. Resten av barnens firande började först kl. 10.30.

Min morgon startade kl. 5.30 och det var ingen hallelujah moment att bli väckt av alarmet 😀 Tänk så fort man vänjer sig vid att få sova utan att behöva ställa klockan 😉 Jag duschade snabbt innan någon annan skulle stå i kö och började sen med att göra mig i ordning. Resten av familjen vaknade och det irrades runt som i värsta bikupan. Några ville ha hjälp med håret eller så var det kläder det skulle hjälpas med och mitt i allt skulle ett par byxor lagas också plus att frukost skulle fixas 😀 Tur att Emmelie som hade kommit dagen innan fanns på plats och kunde hjälpa till med tjejernas hår 🙂

Vi hade siktat på att åka senast kl. 7.30 men jag vette fasiken vart tiden tog vägen för klockan hann bli nästan 8 innan vi kom iväg. Vi var även tvungna att ta en längre väg då det är massa vägarbeten på den snabbaste vägen så vi vågade inte riskera att bli ståendes där. Resultat: Linnéa kom fram kraftigt försenad……Kevin hade ju sovit hos en kompis i Fjärdhundra så honom behövde vi inte oroa oss för. Vi stog utanför kyrkan och väntade ut ungarna och efter ca en kvart kom de. Försökte fota Kevin och Linnéa efter att de fått sina betyg men som vanligt så är de inte så himla sugna på det 😀 Lyckades i alla fall någorlunda 😉

image

Nu har Kevin gjort sitt och avslutade grundskolan med bra betyg. Han har kämpat hårt det gångna läsåret för att höja betygen och lyckades väldigt bra ‚ô• Linnéa hade¬†några svaga punkter och behöver jobba lite extra på vissa ämnen men det är jag säker på att hon fixar 🙂 Men i de flesta ämnen ligger hon väldigt bra till och hon var så stolt över att ha fått B i musik ‚ô•

Sen var det dags för resten av skolbarnens avslutning på skolgården. Det var underbart väder vilket var skönt så man slapp trängas i jumpasalen. De flesta klasserna sjöng men det var svårt att komma fram för att få bra foton på barnen och jag är inte direkt den som trängs på heller 😉 Efter massa sång och även lite prat gick alla elever in i sina klassrum. Vi valde att vänta ute på de och inom kort kom de ut igen. Efter avslutningen åkte vi hem till våra vänner Monika och Björn för att grilla och umgås :-)¬† Ungarna lekte och hade sig, käkade lite och var sen igång igen. Det var riktigt skönt att bara sitta där och njuta av det fina vädret, barnen som lekte och ett gott sällskap.

Till slut var det dock dags att börja tänka på hemfärden. Vi stannade till en snabbis vid gamla huset och fick med oss ett lass med saker. Vägen hem vart dryg. Vi chansade att ta den snabba vägen där det är vägarbete, tänkte att de borde ju vara klara för dagen vid den tiden… Och det var väl de flesta också men vi blev ståendes minst en kvart då en stor bil , sån som vattnar vägen …. vad den nu än kallas för…. stog still på en liten bro för att fylla på vatten i sin stora tank. Till slut kom vi i alla fall vidare men jäklar vilket väglag det var i flera kilometer! Det är en liten väg som ska asfalteras om och nu har de lagt på massa nytt grus först. Och det var stora grushögar mitt på vägen och djupa spår som man inte ville fastna i. Jag hade nästan lust att bara stanna bilen och gå därifrån , jag var helt säker på att min bil kommer antingen hamna i diket eller fastna i gruset 😀 Men jag överlevde även den prövningen och är nu en erfarenhet rikare ( <— åker då inte den vägen igen först jag är 100% säker på att vägarbetet är klart! ).

Det fick bli pizza till middag igen, vi var helt enkelt för trötta på att ens tänka på matlagning 😀

Emmelie blev hemskjutsad av Peter i morse och vi som nu är helt lediga som länge på morgonen. Idag har inte vädret varit det roligaste och det märks också på barnens beteende. Det har varit mycket småkiv i perioder idag….. Fick hem ett paket idag! Beställde den bara här om dagen så jag blev glatt överaskad av att den kom så fort 🙂 Vi har ju en Teutonia Cosmo till Älva och en tillhörande liggdel finns till den så när tolvan har kommit tar hon över vagnen. Men vi har inte haft någon babyskydd till tolvan så det självklara fallet blev att välja en Tario som går att ha på vagns-chassit. Det är verkligen såå bekvämt när man kan bara klicka i hela babyskyddet i chassit istället för att lyfta ur bebisen 🙂

image

Tario med bas och adapter 🙂 Det fick bli en helsvart för enkelhets skull 🙂

Jag behövde småhandla lite och tog en snabbtur till hemköp i Björklinge. Jag var allt annat än representiv med mina för stora mammajeans där baken hänger nästan till knäna och så hade jag på mig min inte alltför snygg ( men ack så skön ), smått skitiga jobb-fleecejacka. Oborstat hår i en slafsig tofs och med ett allmänt blää för vädret-min i facet. Det första som möter mig innanför butikens dörrar var en löpsedel på oss! Och butiken var fullt av folk….nu blev det lite svettigt innanför jackan kan jag lova 😀 Sånt här är lite jobbigt när man inte är ett dugg förberedd 😀 Tur att jag hade Nellie med mig så jag kunde lägga all min koncentration på henne på ett nästan överdrivet sätt. Vi handlade på rekordfart och styrde hem för att läsa igenom artikeln då jag hade ingen aning om hur de skrivit den.

image

I det stora hela var det helt okej….små missar fanns dock tex står det att tolvan ska komma i början av november vilket jag verkligen INTE hoppas på att hon gör för de blir det jobbigt värre 😀

Så typiskt också att de tog med Olivers ”gnäll” om att ha fått sova på madrasser medans tjejerna sov i sina sängar. Nu lär det finnas en och annan i detta land som ojar och har sig över det 😉 Vi hade ju bara precis flyttat till huset dagen innan och inte hunnit få upp allt ännu 😀 Jaja….som sagt, i överlag var det ett helt okej reportage….

Länk:

http://www.expressen.se/nyheter/ingen-vanlig-dussinfamilj/

Nu börjar tröttheten ta överhand så jag säger helt enkelt

Sweet Dreams ‚ô•

41
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00