Varför är det så…?

Varför kommer aldrig olyckan ensam? Har man otur med en sak så blir det alltför ofta en ketchup-effekt av elände som drabbar en. I sånt läge är vi nu och man börjar liksom tröttna lite på motgångar S U C K.
Först då Nellies situation sen behövdes min bil lagas…igen och Peter slet en hel sen kväll med den och nu funkar den att köra med i alla fall. Sen kom ett ledsamt brev på posten som behövdes åtgärdas pronto och den grävde ett stort hål i penningekassan jippii . Som om inte det räckte så hade vi inget nät och fick åka till snälla Carola och låna dator för att kunna betala. Och till sist dog Peters bil! Nu står den och Peter har min bil så han kom till jobbet…Thor fick snällt stanna hemma och missade en rolig halloween-fest på förskolan och Linnéas utvecklingssamtal fick ombokas 🙁 Så ja, roligare stunder har vi haft 😉
Förhoppningsvis får vi ordning på Peters bil till helgen, han tror sig veta vad som är felet så får vi se när han har bytt vissa prylar.
Men men…det går inte att gräva ner sig i eländet – vi suckar och surar en stund för att sen se framåt igen med positiv anda och fortsätta kriga på 🙂

image

Selina som börjar växa till en stor tjej 🙂
Oliver säger hejdå till Nellie som ska åka till sjukan igen 😉
Och Thor som sitter på golvet och spelar på Jennifers mobil i ”smyg” 😉

För någon vecka sedan hittade jag sjögräsnudlar på Maxi och de älskar jag och äter nästan dagligen sen dess 🙂 passar perfekt att ha istället för pasta, ris och även potatis.

image

Sjögräsnudlar med kött, champinjoner och paprika i gräddig sås 🙂
Här om dagen flyttade dessa fina mästerverk till oss

image

Krokodilen har Oliver gjort, sköldpaddan har Victor gjort och marsvinet har Selina gjort 🙂

Jag kommer till början på nästa år att få bli av med mitt Ullared-oskuld wihii 🙂 Det är verkligen på tiden och nu kommer jag att räkna ner tiden tills det är dags för den resan. Jag lämnar make och barna hemma så det blir en kort shoppingsemester utöver det vanliga 😀

Nu vankas det för lunch…
Kram kram ‚ô•

 1. Trist..en olycka kommer ju sällan ensam heter det:(( Tur du har Ullared att se fram emot, är huuur kul som helst att shoppa loss där, love it! I år är det första gången på 20 år ,som jag inte varit där och jag är sjukt sugen! Synd eller kanske tur att det är nästan 100 mil enkel resa:))

 2. Känner igen det där med att en olycka sällan kommer ensam, galet nog så stämmer det allt som oftast.
  Hoppas det vänder för er nu och det för med sig något riktigt bra <3

  Kram på dig!
  Mvh/jessica

 3. Det verkar stämma det där med att en olycka sällan komme ensam, men det vänder nog snart. Kul att du har Ullared att se fram emot 🙂

 4. Ja, varför är det så? Det slår aldrig fel – en olycka kommer sällan ensam som det så fint heter… Hoppas att det löser sig för er snart, att ni klarar det vet jag för ni är en stark familj tillsammans! Skickar över lite turvibbar!

  Va mysigt foto med Oliver och Nellie – syskonkärleken riktigt lyser ‚ô•

 5. Hej!
  Lät spännande med sjögräsnudlar! Är det LCHF? Sonen här hemma har kört Lchf i nio månader och gått ner 45kg!! Därför hade varit lite kul att vet om han får äta det.

  Hoppas allt löser sig för er!

 6. Bara att ta nya tag:) Själv kämpar jag mot en obotlig cancer men försöker tänka positivt!
  Tack för en bra blogg följer dig dagligen ! Lycka till med din familj och hoppas att motgångarna vänder snart:)

 7. Jag kom hem från Ullared i lördags kväll. Var där 2 dygn med maken o husbilen. Jätte kul! Har varit där massor med gånger o jag ledsnar ALDRIG!!! Ladda plånboken för pengarna rullar! Lycka till ! / Helen

 8. Vad kul att du får åka till shoppingmeckat Ullared.. Åker dit varenda sommar och brukar även åka på hösten men iår blir det ingen resa 🙁 Ska försöka ta mej ner i Maj istället. Massa krya på till Nellie och varma kramar till hela härliga familjen Norrström 🙂

 9. Dessa bilar, så tråkiga utgifter.
  Men roligt med Ullared, själv har jag en knapp timmes bilfärd dit så det blir några turer varje år, nästa blir om några veckor för att inhandla julklappar, grejjer till väntande bebis mm. Att åka i början på året är helt rätt, mycket mindre folk då (dock inte sportlovet då är det mycket folk)
  Ha en härlig torsdag 🙂

 10. jag har just hittat din blogg, hysterisk känner igen mig själv så mycket . tack för att du delar med dig och för att du är normal….. du har säkert hört hur fantasisk du e som orkar m.m…. jag har 4 pojkar fantastiska killar… om jag bara kunde få en uns av din energi 😉 tycker du är fantastisk i livets bergodalbana … kram /hanna

 11. Åh Ullared.. skulle oxå vilja åka helst innan jul .. men utan varken körkort el vänner så så kommer det inte bli av varken före eller efter.. o åka buss en hel natt o sen handla skulle jag aldrig orka! Så skulle du vilja ha sällskap av en 41årig tant så är det bara o hojta till,skulle betyda massor massvis isf mvh Monica

 12. Ska din latmask till man passa alla barnen? Jo, vi såg ju hur bra det gick i FA när du var bortrest. Han lät dem grisa ner bäst de ville och lämnade ”notan” till dig. Du hann ju knappt kliva innanför dörren innan du fick sätta igång med storstädning.

  Inte konstigt att han orkar ha 14 barn, hans kvinnor sköter ju allt som har med barnen att göra.

  1. Ursäkta mig!?! Vilken jäkla tur att du uppenbarligen ( NOT ) känner min man…han må vara mycket men nåt han inte är så är det latmask så jag är inte det minsta orolig över att lämna honom med barnen och hemmet! När jag var bortrest i FA så skötte han barnen, hemmet och hade tv-inspelningar + en stor kamin som skulle instaleras …. ingen hade i det läget kunnat själv just då även haft tid att börja städa inför min hemkomst. Döm aldrig någon baserat på ett par minuter du sett på tv! Han sliter häcken av sig både på jobbet och efter jobbet för att vi ska ha det bra så det minsta jag kan göra är att ta hand om markservicen till största del.

   1. Mirka att du ens orkar att lägga ner tid på att besvara dessa oförskämda och otrevliga och vissa fall rent kränkande kommentarer du får av okända människor. Dessa människor kan ju omöjligt må gott nånstans. Du kanske ska ta och börja godkänna alla kommentarer och radera vissa. Om du inte gör det vill säga.

 13. Antar att det ledsamma brevet var från inkasso? Ett tips för att undvika det är att dra in på onödiga utgifter. Snittblommor varje vecka för att nämna något…

  1. Nej men det var en räkning som jag inte alls hade väntat på och kom försenat då den varit på villovägar så det var bråttom med betalning för att slippa ännu mera extra avgifter 🙁 snittblommor då och då för en max hundring gör varken till o från när det kommer något oväntat just när 2 bilar ska lagas m.m 😉 Det var bara helt enkelt en usel timing att få denna räkning 🙁

  2. Snittblommor varje vecka kan vara väldigt viktigt ÄVEN om det kostar en slant. Vad jag förstår används ju inga pengar till alkohol i fam. Norrström, så varför inte unna dem dessa blommor??. I min familj (Jag är 60 nu)var vi 8 barn och hade det som alla förstår inte jättefett, men min pappa kom i alla år hem med en bukett blommor till mamma på fredagarna (el. lördag). Mamma blev alltid lika glad. Vi barn tyckte det var spännande att se vad det var för blommor.(och lära vad blommorna hette). OCH många av oss har gjort detta till tradition i våra förhållande. Oavsett kön har vi köpt hem blommor till den vi älskar!

 14. Usch för oväntade utgifter…vi har haft ett par rejäla sådana här också senaste veckorna (snöräcke till taket o service på bilen bl.a, som vi inte hade kalkulerat med just nu).
  Å som grädde på moset så är handläggningen lång på a-kassan o min lilla a-kassa denna månad uteblev. Suck!

  Sådana gånger, då kassan är skral, känns det faktiskt extra skoj att kunna pigga upp sig med en fin blombukett så som ni gör! Å det är väl bättre än att hyra en film, köpa lite chips eller en vinare?! Folk gör som de vill med sina pengar, som tur är! Fattar inte varför folk ska lägga sig i vad ni köper eller ifrågasätta er ekonomi…

  Underbart med Ullared förresten! Jag vill dit snart igen!
  Första gången jag var där irrade jag mest runt…nu har jag mer koll på VAR saker finns och HUR jag ska lägga upp shoppingen under dagen/dagarna. Nu har jag mer koll på priser också än de första gångerna 🙂
  Jag får nog börja spara o åka snart 😉

  Hoppas ni mår bra annars och att ni har det härligt i nya huset =)

  KramKram!

 15. Hej Mirka. Börjar med att tacka för en trevlig blogg…härligt att läsa om eran stora familj! 🙂 själv är jag nybliven 3 barns mamma! Känner så väl igen det där med problem som bara hopar sig..sååå trist! Själva bor vi utanför stan och beroende av 2 bilar och nog fasen ska alltid någon av dom krångla! Och gärna något med huset som måste fixas samtidigt…så du är inte ensam..även om det inte hjälper ett dugg ;)) kul med Ullared..där är jag några gånger per år ( bor 1 timmes resväg därifrån) och där kan man verkligen spendera pengar! Men luras inte av att det skulle vara suuuper billigt för det är det inte längre på allt. Kläder tycker inte jag är suuperbilligt..kan fynda på vanliga kedjor till liknande priser. Deras kläder har ibland kass passform och konstiga storlekar. Det som är riktigt bra pris är ytterkläder, underkläder, leksaker och heminredning! Ta med stora plånboken :)) lycka till!!

 16. Känner verkligen igen det där! Jag har haft sån otur på sistone att jag börjar undra när det sak ta slut.. Men jag tänker såhär: En massa otur NU, borde betyda en massa tur lite senare.. Bara att ha tålamod! <3

 17. Lagen om alltings djävlighet kallas det väl för?
  Skit i påhoppen här och vad har folk med era utgifter att göra?
  Nästa gång datorn strular är du välkommen hit, gubben bygger,reparerar och donar med datorer hela dar och vi har några stycken som funkar. Pensionär som måste ha nåt att göra. Han är händig på bilar också efter 40 år som flygtekniker och 5 som bilmek före det, hjälper säkert om det behövs o hela garaget är fullt av reservdelar till bilar och datorer. Bilen står ute……

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..