Ledigt

Vi har haft en skön helg och har mest bara njutit av att vara lediga 🙂

Vi har fixat lite hemma och varit och handlat lite småsaker till allrummet på övervåningen.

Benny och Victor åkte till Torstuna igår och imorgon åker även Jennifer dit så det kommer att kännas lite tomt hemma i ett par dagar. Lite lustigt kanske att känna så när man ändå har 9 barn kvar hemma men jag tycker ändå att det blir lite tomt när något/några barn sover borta 😀

Lilja börjar få ordentliga vaken-stunder då hon tittar nyfiket runt, undersöker sina händer, ler och försöker att ”prata” 🙂 Och igår sov hon hela natten utan att vakna en enda gång, från kl. 21 till ca kl. 8.45!

Oliver gillar att gosa med Lilja och tog tillfället i akt idag när Lilja låg på vår säng 🙂

image

Även Nellie var med och gosade en stund 🙂

image

Oliver blir så stolt av att få hålla i syrran ‚ô•

image

Liljas babysitter pajade igår 🙁 Nellie och Älva har lekt en del med och i den så kan hända att det var deras förtjänst eller så var det en dolt skada i den då vi köpte den på loppis …. hur som helst så är den trasig. Eftersom jag inte vill ha Lilja liggandes på golvet obevakat så åkte vi idag och köpte en ny babysitter det första vi gjorde.

image

Jag gillar mest de här gamla modellerna utan massa fina finesser. De duger mer än väl och jag kunde inte motstå att köpa den fina bågen med tinketoys till. Den går även att sätta fast på tex vagnen 🙂

Igår åt jag, Peter och Kevin en sen middag efter att barnen hade somnat. Och maten var väl värd att vänta på

image

Sallad med brieost, ryggbiff och kall bearnessås *mums*

Jag är en riktig saltoman och älskar flingsalt. Jag saltar alltid massa extra på min mat, oftast utan att ens provsmaka maten först 😀 Jag minns att min farfar var också en saltoman. Han hade alltid salt på mackor kommer jag ihåg som bäst….det har inte jag dock 😉

På tisdag ska jag och några av barnen till Gränby centrum och göra en rolig grej där, vad det är får ni se sen när det är klart 😉

Min bil ska lämnas in för lagning också, förhoppningsvis får jag låna en annan bil så länge så jag inte är helt låst hemma. Inte för att jag kan åka nånstans med alla barnen men ändå skönt att ha en bil om någon vill ha skjuts till en kompis eller nåt….

Äntligen så verkar vår trådlösa router funka igen efter ett antal samtal. Och det var då inte en sekund för tidigt. Jag har ett gäng med mail som måste besvaras och jag kommer inte åt de via min mobil. Nu orkar jag dock inte ta itu med såna saker utan det får bli imorgon dagens syssla.

Idag fick vi sova en timme extra också. Och barnen sov så snällt de också 🙂 Jag trodde att det var nästa helg då klockan skulle flyttas och såg först i morse att det var nu istället. Tacka för alla fb-statusar för infot 😀

Nu blir det sängen

Kram kram ‚ô•

 1. Vilka härliga bilder! Jo jag undrar vart i ica maxis avdelning du hittade du sjögräsnudlar Mirka? Jag kikade i Västerås men fann inga. Och vad kostade dom? Ha en mysig och ryslig Halloween med din fina familj på torsdag Kram Linda

 2. Hej, en fråga, hur gör du för att fån din lilla att sova hela natten. Har en liten på 5 mån som vaknar flera ggr varje natt. Hon sover i egen säng med öppen sida bredvid vår säng. Försöker ge henne mat så hon är mätt men icke. Höstlov o vintertid…känns som jag är ständigt vaken. Har du ngt bra tips.

  1. Jag har inga speciella knep utan alla våra barn har sovit hela nätter från ca 2 månaders ålder 😉 Nu sover Lilja från ca kl. 20-20.30 till kl.5 då får hon mat och sover vidare till kl.8-9. Älva är det enda barnet som har vaknat minst en gång/natt fram till bara ett par månader sen vilket var väldigt ovant och jobbigt tycker jag men det var bara så hon funkade 😀
   Testa med att ge gröt på kvällen när din lilla börjar äta det, det brukar mätta bra 😉

 3. Egentligen är kommentaren till Anna ovanför: vissa barn sover helt enkelt inte lika bra som andra. Mina tre första sov hela nätter efter ca 3 månader och så kom fyran… som nu är 14 månader och inte sovit en enda natt under hela sitt liv. Han har alltid vaknat var tredje-fjärde timma. Provade att ta bort maten under en månad när han var ett. Under hela månaden vaknade han en gång i timman, jag fick nog och han fick tillbaka flaskan. Spelar ingen roll hur mycket han än äter under dagen: gröt, lunch, bröd, flaska… Han vaknar ändå som en klocka ca var tredje timma… Har provat med: mer sömn under dagen, mindre sömn under dagen, inte sova för sent. Det blev något bättre när han fick eget rum. Han sov mycket sämre bredvid mig, med de andra var det tvärtom 🙂 Dessutom har han lättare att somna med en tänd lampa i rummet. Nu har jag slutat med en massa olika metoder, han äter när han är hungrig, och sover när han är trött på dagen. Det verkar inte bli någon skillnad på nattsömnen ändå. Jag hoppas att det ska bli bättre när han börjar på förskolan i januari. Hoppas din 5-månaders sover bättre snart, Anna!

 4. Andra bilden är ju bara för gullig!! Lilja ser verkligen ut att trivas:)
  Fin båge till babysittern förresten! Letade efter en sån till min numer 2-åriga dotter men hittade aldrig någon.. Men nu kommer det en ny bebis i April, så då kommer det nog bli en sådan:) Var är den köpt o vad kostar den?

  1. Jag köpte bågen från Babyproffsen i Uppsala. Den kostade 329kr, rätt dyrt men helt klart värt tycker jag 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..