Full rulle och sjuklingar

 

Det höstliga gråa och tråkiga vädret kommer oftast med dessa tråkiga förkylningar och vi slipper inte heller undan de hur mycket man än önskar det. Flera av barn har en jobbig hosta som ingen hostmedicin biter på. De är även snoriga och krassliga. Några så pass att de har fått vara hemma från skolan och Linnéa dras med ont i halsen också.

Så det är mycket mamma-tjat just nu och helst ska man kunna myspysa med flera samtidigt 😀 Och gissa om Peter blir attackerad när han kommer hem. Men han lägger sig mer än gärna i soffan och gosar med ett gäng vilket oftast resulterar i att han somnar på kuppen 😀

Linnéa har varit i farten igen och gått runt med kameran

ute

barnen

barnen2

Det är kul med hennes foto-intresse och nog dags att köpa en egen kamera till henne snart 🙂

Jag börjar känna mig lite stressad inför julen. Det är inte långt kvar längre och jag har inte ägnat julen en enda tanke so far…. Vet bara att jag kommer att sakna vår megastora gran som inte får plats i huset 😀 Helst av allt skulle jag gärna bara samla ihop familjen och rymma iväg någonstans, helst till ett varmt ställe, över jul och nyår.

Skulle vara så skönt att slippa allt med julstressen, för det är vad det blir när man är hemma, oavsett hur man än försöker låta bli.

Imorgon åker jag in till stan och har en liten date med Carola vilket jag ser framemot 🙂 Skulle behöva ta mig tid att åka på en lunchdate med Nina i Enköping också, saknar henne och den positiva energin hon utstrålar.

Tänk vad vissa människor har på kort tid blivit nära och viktiga vänner till mig. Och även om man inte ses så ofta då man bor en bit ifrån varandra så har vänskapen vuxit sig starka. Och där tackar jag min blogg och även de olika eventen jag varit på för utan de hade jag aldrig lärt känna många fina människor 😉

Nu bockas det för min uppmärksamhet både av den ene och den andre 😉
Tjingeling ‚ô•

 1. Visst är det härligt att träffa nya vänner och upptäcka hur nära man kan komma varandra på så kort tid! Hoppas att du snart kan åka och hälsa på din vän med den positiva energin. De vänner som ger energi ska man vara rädd om! 🙂

  Krya på er i dessa förkylningstider!

 2. Ida skriver:

  Vilken härlig blogg du har 🙂

 3. Maria skriver:

  Usch för förkylningar, hosta och halsont! Vi har precis blivit friska efter att ha varit hemma i 2 veckor med halsont, förkylning, feber och ögonfluss! Äntligen är vi tillbaka på Jobb,skola och förskola 🙂
  Krya på er och hoppas att ni blir friska snart! 😀

 4. Tiina P skriver:

  Fyyy för de där hemska tråkiga förkylningarna. Hoppas att ni snart är fri från dem allihop.
  Har ett tips mot hosta.
  Om någon hostar väldigt mycket under nätterna och knappt får sova pga det så prova följande:

  Koka upp 2-2,5 liter vatten.
  Skala och dela en gul lök i 4-6 delar. Lägg i bitarna i det kokande vattnet.
  Ta ca 2 msk torkad timjan och tillsätt även det i vattnet. Låt koka några minuter.

  Ställ sedan kastrullen med det heta vattnet under sängen till den som drabbats av hostan. Lindrar en hel del. Fick tipset i förra vintern när sonen (snart 3 år) hade hjälplös hosta. Provade den och för första gången på en vecka fick vi sova nästan hela natten. Var uppe någon enstaka gång bara.

  MVH/Tiina

 5. Jag håller med, att dra iväg över jul och nyår skulle vara grymt skönt 🙂 Sen vi började med Fitline ( jag själv för över fem år sen och barnen och mannen för över två år sen) så är inte nån i familjen förkyld alls , när dom blir det så går det över ganska snart. Här har vi en familj där mamman dragits med ständiga virus och infektioner, sjuk hela tiden och detta har ju barnen också varit till o från hela tiden. Men inte dom senaste åren. Mycket bättre immunförsvar. Piggare, gladare barn. Kvällsdrinken hjälper alla att sova riktigt gott på natten o vakna utvilad. Följ våran historia i bloggen. 🙂 Det blir en hel uppsats här annars 😉 Jag har också en flicka som är jätteduktig på att fota. Naturbilderna är bara WOW 🙂 Så en kamera till henne skulle vara perfekt! Jättekul när man ser talangerna växa fram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..