Alla ‚ô• dag, griniga gubbar m.m

Dagen inleddes med en frukost-date med Carola, Jordan och Jamie på Ikea så klart 🙂

Dagens hiss går till deras billiga och goda frukost som vi njöt av. Och deras jordgubbscheesecake har alltid varit en stor favorit 🙂

image

Efter morgonfika gick vi runt på Ikea och drömde oss bort innan vi avslutade med en varsin glass. Älva var mera intresserad av att fylla i sin shoppinglista 😀

Dagens diss går till griniga gamla gubbar med lika griniga kärringar!

Ni som är bekanta med Ikea-restauranger vet att de har barnlekställen¬† där. Vi sätter oss alltid precis bredvid de så att barnen kan leka när de har ätit klart. Vilket Jordan, Jamie och Älva gjorde idag som de alltid brukar. De lekte, skrattade och hade skoj – absolut inget högljutt eller vilt lek ( varken jag eller Carola blundar för busiga barn utan tar tag i ungarna om det skulle bli störande livligt lek ). Helt plötsligt kommer en äldre gubbe fram i förbifarten och mumlar grinigt : ” Kan ni be era barn bara tystare, det här är faktiskt en allmän plats och de låter för mycket!”.

Jag kan lova att både jag och Carola tappade hakorna till fotfästen ! Vi tittade på varandra, totalt oförstående till anklagelsen och gubben gick vidare mumlandes för sig själv. Jag fick upp hakan och hann säga : ”Vad…? SÅ högljudda kan du inte mena att de är…?” Jag pratade med hans rygg så inget svar kom…..

Vi frågade varandra om ungarna hade låtit så mycket men nej….hur ärliga vi än var så kunde vi inte tycka det. De lekte och skrattade ibland. Inte tyst och inte högljutt utan i normal nivå.

Resten av tiden vi satt där satt denna gubbe med sin tant och gav oss the evil eye . De satt en bit ifrån oss och glodde surt.

grinig gubbe

Dagens diss – griniga gubbar

Låt mig aldrig bli så grinig när jag blir gammal och skulle jag bli det så ge mig förstånd nog att sätta mig långt ifrån barnens lekställen om jag inte klarar av lite ljud från lekande barn….

Ja happ, alla hjärtans dag idag. Lite väl kommersiellt tycker jag som föredrar att visa kärlek och vänlighet spontant året om 😉

Men visst är det härligt när barnen har pysslat ihop fina saker ‚ô•

image

Med denna hjärta som Oliver gav oss i morse vill jag önska er alla en härlig alla hjärtans dag – Jag tycker om er alla ‚ô•

Kram kram ‚ô•

 1. Sandra skriver:

  Precis hittat hit och läste igenom lite..
  på Ikea i Uppsala möttes jag också av en grinig gubbe…Jag satt och flaskmatade min 6 månaders son i resturangdelen (vid en lekplats) när lilla J ätit klart så rapade han, och gubben blev skitsur och sa lite hög till sin tant att det var oförskämt av mamman(mig)att låta barnet rapa.. Undra om dom sa så för att jag är ung..
  Irriterande iallafall.
  Ha en bra dag!
  /Sandra

 2. Emma E skriver:

  Var själv med om något utan dess like för något år sedan. Var och åt lunch på en galleria där det finns massa sittplatser. Vi sätter oss i en ganska så tom lokal och minstingen på då 1 år skrattar och är allmänt glad. Inget gråt eller skrik. Det kommer en man i ca 60 årsåldern och sätter sig vid bordet bredvid. Efter en stund så ser jag hur han knölar ihop servetten till tussar och stoppar i öronen och tittar grymt på oss. Tappar hakan och blir stum. Det var tomt i lokalen och ingen hade tvingat honom att sätta sig bredvid oss. Hur tänker man då?

 3. popcorn skriver:

  Håller med phu här ovanför faktiskt. Vi har ju bara en version av händelsen.Mirka o carola upplevde inte att barnen stökade men det gjorde farbrorn. Så att bara utgå från att det var han som har fel kan man ju inte göra. Å andra sidan kan jag hålla med om att han kunde satt sig längre bort….han hade kanske en dålig dag helt enkelt.

 4. MissK skriver:

  Äsch…barn ska låta lite när de leker o har kul, så den där ”griniga gubben” hade förhoppningsvis bara en dålig dag och hade väl kunnat sätta sig nån annanstans istället för i närheten av barnlekhörnan om han nu inte ville höra barnen leka o ha kul

 5. phu skriver:

  Gubbjävel hit o dit, vart tog dom schyssta bananerna vägen? Ingen vet varför han kände sig störd, många äldre har ett hårt arbetsliv bakom sig och lider av värkande kroppar, dålig nattsömn, kanske han hade hörapparat som förstärker vissa ljud nåt fruktansvärt. Det finns många orsaker till att inte humöret är på topp. När den här mannen var i 40-årsåldern kanske han inte alls reagerat alls på barnalek, men som äldre gjorde han det och det tycker jag att han fick göra utan att vara en gubbjävel för det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..