ANNONS

Barn och mat

/

Det där med barn och mat är inte så lätt alla gånger och jag är enormt tacksam över att våra barn är alla matglada och vågar smaka på allting. Sen att de inte alltid gillar maten som serveras får man ju acceptera. Det är ganska få maträtter som alla verkligen tycker om, oftast är det 1-2 barn som gnäller ang maten som bjuds på. Mina bloggkollegor Liniz och Terese har båda skrivit lite om barn och mat så jag hakar på där 😉

Många verkar tyvärr tro att barnen i en stor familj bara får¬†skitmat ( <– snabbmat ). Jag håller inte med de fördomarna. Fatta vad dyrt det skulle vara att mestadels servera familjen snabbmat?! Nä, vi föredrar att laga maten från grunden och gör det allt som oftast 🙂 Även fast jag inte gillar matlagning 😀 Vi är också ganska kräsna när det kommer till råvarorna och lägger gärna lite extra pengar på att få mera kvalite. Förut kunde jag laga 2-3 olika rätter så att alla skulle vara nöjda och glada men det har jag ledsnat på. Numera får de äta det som dukas fram och hej o hå….det har funkat 😀 Det finns dock dagar då barnen får sin vilja igenom och jag ger de snabbmat. Varken jag eller Peter äter fiskpinnar, färdiga köttbullar m.m men ungarna gillar sånt och får det ibland. Vi låter alla talförda barn vara med och bestämma vad för mat som ska köpas hem och oftas hjälper alltid någon till med matlagningen vilket jag tror är sånt som hjälper till att de äter det mesta 🙂 9 gånger av 10 har vi även sallad eller grönsaker till maten och våra barn gillar det. Broccoli, majs, ärtor och gurka är sånt som går åt mest hos oss 😉 Barnen har fått börja äta själva tidigt, alla gånger innan de fyllt året. Visst att det blir kladdigt och dant innan de lärt sig äta med besticken men vad gör det 😉 ¬†Vi är också väldigt tacksamma över att ingen har några allergier som skulle kunna försvåra det här med maten för oss….

Hur funkar det hos er med barn och mat?

75
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00