Berörd….

 

Jag har ägnat förmiddagen till att gå igenom massa mail som har kommit under veckan som jag inte hunnit med först nu….

Mail som har väckt massa olika känslor hos mig och jag känner mig väldigt berör av de – på gott och ont.

Vi har fått massvis med peppande tack-mail från folk som sett oss i Familjen Annorlunda. Folk som av olika anledningar tackar oss för vår medverkan och för min blogg. De tackar oss för att vi har gett de styrkan att på olika vis förändra sina liv och våga tro på sina drömmar.

De här mailen¬†( och även era kommentarer här i bloggen ) uppskattas så jäkla mycket ska ni veta!

De lyser upp våra dagar och varje gång jag läser någonting elakt och fördomsfullt om oss så tänker jag på alla dessa mail m.m och kan enkelt lägga dessa elakheter bakom mig – med ett leende på läpparna 🙂

Som jag sagt tidigare så valde vi att vara med i Familjen Annorlunda för att öppna människors sinnen och sudda ut en del fördomar jämtemot stora familjer. Vi har lyckats bättre än jag trodde med den biten tycker jag och av att döma av det många skriver till oss så har vi lyckats med så mycket mera också.

Vi är helt vanliga Peter och jag. Vi gör våra misstag och är inte så jäkla perfekta jämt och ständigt. Vi är mänskliga som alla andra 😉 Men vi gör vårt bästa för vår familj och våra liv och vi vågar utmana de svenska¬† normerna. Att vi berör andra är stort, enormt stort ska ni veta.

Och¬†NI berör oss också ‚ô•

Jag gör mitt bästa och försöker hinna svara alla mail jag får. Ibland blir det långa mail tillbaka och ibland kortare. Ibland blir jag så ställd att jag finner liksom inga ord annat är TACK ‚ô•

Idag har jag ägnat en lång stod för att svara på ett mail som berörde mig massor och väckte också ilska hos mig. I det stora hela handlade mailet om hur en förstagångsmamma gång på gång blivit bemött av sin bvc-syster. Man vill ju lita blint på bvc, speciellt när man fått sitt första barn och är ny på detta med barn. Att då bli totalt överkörd och nertryckt är helt fruktansvärt! Jag har genom åren hört många olika mindre bra ”historier” om folks erfarenheter med bvc men detta tog priset tyvärr. När jag först läste det långa mailet jag fick så hade jag helst velat sätta mig i bilen för att besöka denna bvc-tant med ett gäng välvalda ord i bagaget. På bvc ska de vara proffsiga och finnas där till de nyblivna föräldrar. De ska hjälpa, stötta och ge råd. Inte tvärtom!

Jag har haft tur med mina bvc-”tanter”. Och de få gångerna de haft en annan åsikt än mig så har jag ändå gjort det jag som mamma ansett vara det bästa för MITT barn vilket inte hittills felat en enda gång 😉 En BVC-sköterska kan inte läsa till sig exakt allt då alla barn är olika och ibland behöver man frångå från böckerna och helt enkelt lita på sina insikter. Och man ska aldrig underskatta föräldrarnas insikter om sina barn.

Har ni haft dåliga erfarenheter från bvc??

Om så är fallet – hur löste ni det?

Idag är det fredag igen och här blir det fredagsmys till Lets dance 🙂

Helgen i sin helhet kommer att bli lugn och det är skönt det då nästa vecka blir hektisk 😀 På måndagkväll ska jag vara med på Loppis Baby Love-event på Junibacken där jag ska sitta i deras kändis-panel 🙂

Babylove10mars-690x975

Ang. Loppi så vill jag tipsa er att kika in hos Charlotta som är en av grundarna till Loppi 😉 Hon bloggar just nu mycket om bla sin son Rufus och hans ADHD-utredning, hennes tvillingtjejer som är i den härliga åldern att de är precis överallt just nu och hur hon går ihop med deras barnflicka då de pratar inte samma språk 😀 Charlotta skriver ärligt och öppet om sitt liv och hennes blogg är helt klart värt ett besök 😉

HÄR hittar ni till henne 😉

På onsdag ska jag då till Finest Awards ( rösta rösta ) och mingla lite bland ungdomarna 😀 Tur att mina sällskapstjejer är i min ålder så kan vi tillsammans känna oss som pensionärer 😉

På fredag ska jag och älsklingen titta på Lets Dance på plats och sova över i Stockholm 🙂

Nu vaknar småttingarna och min datortid är därmed slut 😀

Kram kram och tack ‚ô•

 1. Sara skriver:

  Tack för att du delar med dig av din familjs liv Mirka, tycker det är fantastiskt att läsa om er vardag. Egentligen som de flestas men med några fler barn. Min dotter föddes med gomspalt. Det missades av läkare på BB och när jag frågade bvc sköterskan vad hon trodde om hålet i gommen var hennes förklaring att det var ett blåmärke, 6 veckor senare på läkarkontrollen frågade jag läkaren och han konstaterade då gomspalt. BVC sköterskor är inte perfekta och kan också fela men man ska som mamma lita på sin magkänsla när något är fel. Som förstagångsföderska så litade jag tyvärr blint på sjukvårdspersonalen.

 2. Sara skriver:

  Tack för att du delar med dig av din familjs liv Mirka, tycker det är fantastiskt att läsa om er vardag. Egentligen som de flestas men med några fler barn. Min dotter föddes med gomspalt. Det missades av läkare på BB och när jag frågade bvc sköterskan vad hon trodde om hålet i gommen var hennes förklaring att det var ett blåmärke, 6 veckor senare på läkarkontrollen frågade jag läkaren och han konstaterade då gomspalt. BVC sköterskor är inte perfekta och kan också fela men man ska som mamma lita på sin magkänsla när något är fel. Som förstagångsföderska så litade jag tyvärr blint på sjukvårdspersonalen.

 3. Neta skriver:

  Japp bytte till Bvc i stan eftersom barnläkaren härute är orsak till att Es hjärntumör gjorde mer skada än den behövdes. Läkaren anmäldes av hennes neurolog på barnsjukhuset och blev prickad för det.
  Hade jag barn idag däremot skulle jag inte byta, är ju samma syrror på distrikten som har bvc och ingen läkarmottagning vad jag vet. Syrrorna har jag mkt med att göra och gillar alla tre skarpt.

 4. Neta skriver:

  Japp bytte till Bvc i stan eftersom barnläkaren härute är orsak till att Es hjärntumör gjorde mer skada än den behövdes. Läkaren anmäldes av hennes neurolog på barnsjukhuset och blev prickad för det.
  Hade jag barn idag däremot skulle jag inte byta, är ju samma syrror på distrikten som har bvc och ingen läkarmottagning vad jag vet. Syrrorna har jag mkt med att göra och gillar alla tre skarpt.

 5. Tessan skriver:

  Jag är mamma till sex barn och måste haft en himla tur med mina bvc-tanter. Genom alla åren har jag bara råkat ut för ett tillfälle som kändes olustigt på bvc och den gången var det en vikarie. I övrigt har det varit helt fantastisk personal och det var med sorg i hjärtat som vi lämnade bvc sista gången då lilltös skulle skrivas ut därifrån. BVC-tanten vi då haft i många år föreslog då att vi skulle skaffa en liten till så vi kunde fortsätta komma dit haha 😉 Vi lärde känna denna dam när vi gick föräldrautbidning inför mitt och sambons första gemensamma barn, hon var och informerade om bvc, och hon gav ett så bra intryck att vi efteråt bad att få henne till vår bvc-tant :-)))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..