Recept – Vaniljrutor

Det var första gången jag bakade och smakade vaniljrutor och säger bara holy moses så jäkla goda de var! Gillar man vaniljhjärtan så kommer man att älska vaniljrutorna som är ännu godare 🙂

VANILJRUTOR i långpanna

image

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crÅme fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare eller med en elvisp som jag gjorde. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crÅme fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Sååå gott!

 1. Så himla goda vaniljrutor, älskar vaniljhjärtan och var bara tvungen att testa att göra dessa, gjorde dock de på kesella med vanilj smak, men helt fantastisk goda, dessa får man gömma för barnen, annars är de snabbt slut… Har du fler underbara goda recept, skriv gärna fler i din blogg…

 2. Så himla goda vaniljrutor, älskar vaniljhjärtan och var bara tvungen att testa att göra dessa, gjorde dock de på kesella med vanilj smak, men helt fantastisk goda, dessa får man gömma för barnen, annars är de snabbt slut… Har du fler underbara goda recept, skriv gärna fler i din blogg…

 3. Pia skriver:

  Prova lite lime å färska hallon i fyllningen!

 4. Pia skriver:

  Prova lite lime å färska hallon i fyllningen!

 5. Nina skriver:

  Vad du är duktig på att baka och laga. Hur hinner du med allt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..