Njuter, 4H och svin

Ja ni, vad kan man säga mer än….faaan vilket underbart väder vi har 🙂
Solen skiner från en klarblå himmel, ungarna är ute och leker dagarna i ända, jag går till och med i shorts och linne – det är sommar det 😀
Igår åkte vi och handlade lite blommor och lökar m.m som Peter planterade senare efter middagen. Vi köpte mjukglass i Gränby C och tog en promenad till 4 H gården 🙂

image

Alice åkte till en kompis och blev kvar där över natten. Skulle hämta hem Selina från sin kompis igår kväll och jag blev kvar där på en fika och åkte sen hem utan Selina som skulle sova över en natt till 😀
Annars har vi bara jäst ute i solen.  Jag är likblek och får akta mig lite för att inte förvandlas till en kräfta 😉

image

image

Nu har Peter åkt till Enköping/Torstuna för att hämta hem Kevin, Benny och Victor.  Jag har en stor vildsvinstek i ugnen vilket ska bli mat till idag. Vi har aldrig ätit vildsvin förr så det blir spännande att se hur den smakar 😉 Har även lovat barnen en rabarberpaj idag. ..
Peter ska ta itu med med bromsarna vilket inte orkades hans igår…
Har massa ogräs som måste rensas också inom kort. En jäkla massa brännässlor. …och nu är jag lite sugen på att testa göra soppa av de. Är det gott? Har ni nån bra recept på nässelsoppa?

Kram kram 💖

 1. Inger skriver:

  Härligt smakrik nässelsoppa
  Du behöver:
  purjolök, nässla, vitlök, muskot, smör, dinkelmjöl, grönsaksbuljong, grädde och en gnutta salt.
  Koka nässlor och häll av vattnet. Bryn i smör nässlor och purjolök med vitlök och muskotnöt. Pudra över dinkelvetemjöl och späd med buljong.Sätt till grädde och låt koka sakta. Smaka av med salt och njut!

 2. Inger skriver:

  Härligt smakrik nässelsoppa
  Du behöver:
  purjolök, nässla, vitlök, muskot, smör, dinkelmjöl, grönsaksbuljong, grädde och en gnutta salt.
  Koka nässlor och häll av vattnet. Bryn i smör nässlor och purjolök med vitlök och muskotnöt. Pudra över dinkelvetemjöl och späd med buljong.Sätt till grädde och låt koka sakta. Smaka av med salt och njut!

 3. Agneta skriver:

  Nässelsoppa smakar ungefär som spenatsoppa. så gillar man det så gillar man nässelsoppa! Fast jag tycker nog nästan nässelsoppan smakar lite mer och godare. Ja den där vita huden känner jag också igen. Man får vara försiktig. Men sol behöver man också!

 4. Agneta skriver:

  Nässelsoppa smakar ungefär som spenatsoppa. så gillar man det så gillar man nässelsoppa! Fast jag tycker nog nästan nässelsoppan smakar lite mer och godare. Ja den där vita huden känner jag också igen. Man får vara försiktig. Men sol behöver man också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..