Tack Och annat

Först vill jag tacka för alla era värmande kommentarer 💜 De betyder massor 🙂
Det är inte alltid lätt att gå emot strömmen. Att följa sin dröm och våga förverkliga den även fast man vet att okända människor kommer att snacka/skriva så mycket skit om ens livsval. Folk som aldrig träffat oss, inte varit delaktiga i våra liv tror bestämt att de vet…de vet såå mycket bättre än vi själva hur vårt liv fungerar. Jag har bara läst en liten bråkdel av det som skrivits sen igår ( inte här på bloggen utan olika forum och fb ) resten kan jag bara gissa mig till…. Jag har bara så svårt att förstå? Vi skadar INGEN med att leva så som vi vill. Vi sköter vårt eget och låter andra sköta sitt. Jag anser inte att någon har rätt att döma andras livsval när det inte påverkar de personligen. Så varför….varför måste vissa spy ur sig galla över någonting som inte ens påverkar de? Jag förstår de som inte förstår våra val. Men det är ingen ursäkt för elaka tungor! Läskigast enligt mig är att det är vuxna människor som håller på. Med all säkerhet är¬† flesta av de även föräldrar.¬† Jag blir mörkrädd över tanken av vad deras barn lär sig av de 🙁 Inte är det i alla fall empati. Inte är det heller att respektera sina medmänniskor oavsett hur deras livsval ser ut. Vill ni att era barn ska bete sig som ni gör?¬† Tänk om de som vuxna gör val som går emot strömmen..?¬† Kommer ni att låta lika illa mot era egna barn då?¬† Skäms på er och börja tänka på ert beteende!

image

Tänkvärt 😉

Många är oroliga över min kropp och hur sliten den bör vara. Alla kvinnokroppar är olika. Vissa klarar knappt av en graviditet medans andras klarar av hur många som helst. Så är det bara. Jag har alltid haft lätta graviditeter och det jobbigaste för mig har i stort sett varit halsbrännan. ALDRIG har en läkare ( och jag har träffat många olika genom åren ) sagt någonting om att min kropp tagit stryk eller att jag borde sluta skaffa barn för kroppens ( eller annat )skull. Däremot har jag otaliga gånger fått höra att min kropp är som gjord för att föda 😉 Jag tror även att träningen jag hållit på med de senaste åren har gjort sitt. Visst har jag vissa småbesvär som många kvinnor som fått barn har…. Tex så upptäckte jag för ett tag sedan att hoppa hopprep jämnfota var inte så lyckat….. Testa vettja 😀 Där hjälpte inga knipövningar i alla fall…. Men jag överlever småbesvären 😉 Jag vet hur jag ska hoppa utan olyckor 😀

Annars så mår jag bara fint. Tröttare än vanligt vilket man brukar vara i början av en graviditet. Inget illamående har jag vilket gör att jag tror att det blir en pojke denna gång 😉 Inte för att könet spelar någon roll ifall någon får för sig det…..jag har alltid haft mera illamående ( kräks dock inte ) med tjejerna. Mina järnvärden var rätt bra 127 men järndepåerna var det sämre med så jag ska äta järntabletter redan nu….precis som förra gången med Lilja. Har fått tid för moderkaksprov i början på augusti och i mitten på september är det dags för ultraljudet 🙂

Igår hade vi besök av Ammie med sonen Kenny och deras 2 hundar 🙂 fikade ute och njöt av vädret. Barnen lekte med hundarna och även Nellie och Älva vågade sig nära de till slut. De är inte så vana vid hundar och smårädda så träningen är jättebra för de.

image

image

Efter middagen började Peter och barnen slakta en gammal elbil som ska bli till någonting helt annat 😉

Idag kom vi iväg till jordgubbarna. Ungarna åt nog mer än vad de la i lådorna och det var jag och Selina som ”jobbade” hårdast.  Kom hem med nästan 10 kg goda Ulva- gubbar 🙂

image

Kevin och Thor bakade kladdkaka och bjöd till efterrätt 🙂

image

Imorgon ( idag då klockan har visst blivit över 24 ) ska jag använda en del av jordgubbarna till tårta m.m 😉

Många kramar till er alla fina 💜

 1. Ingela skriver:

  Hej på dig Mirka! ‚ô•
  Jag vill bara säga att jag gillar dig och din stora UNDERBARA familj!! ‚ô•
  Kram, kram 😉 ‚ô•
  Ingela ‚ô•

 2. Anna skriver:

  Ida, så typiskt att exempel på dysfunktionella familjer ska dras in om man inte stämmer in i halleluja-kören. Jag har inte sagt att det är synd om de 12 barnen som ska få syskon. Jag håller barn inte med modern om att barnen i mega-familjer inte skulle gå miste om nånting som andra får. Jag menar bara att föräldrarnas val att skaffa massor av barn visst påverkar barnens uppväxt och möjligheter. Här hurrar alla och skriver att visst klarar ni av det. Ja klara att ratta det nödvändiga klarar man men det är omöjligt att ge barnen det engagemang många andra föräldrar gör. De engagerar sig för barnens skull, andra skaffar barn på barn. För sin egen eller barnens skull? Men självklart väljer vuxna som de vill. Jag blir bara irriterad på okritiskt hyllande där ingen verkar tänka längre än att det är häftigare ju större familj.

 3. ida skriver:

  Allt kan jämföras hit o dit.. Synd om barn e det när de inte får va mätta i magen, inte har hela o rena kläder o inte kan somna tryggt i en egen skön säng. Eller synd om barnen e det när mamma o pappa bråkar o slåss o alkoholen tar överhand. Allt det finns i ”vanliga, normala Svenssonfamiljer med 2-3 barn”. Ett barn i en sån familj tänker nog inte i första hand på fritidsaktiviteter, det barnets högsta önskan e nog att mamma o pappa kunde sluta dricka o bråka så att barnet inte behövde vara rädd o otryggt hela tiden.

 4. Anna skriver:

  Det var en annan Anna som skrev den korkade kommentaren om ICA-Jerry.

  Gravid i väntan på sterilisering. Tja, vill man inte ha fler barn ser man till att skydda sig den korta tid det gäller (naturlig familjeplanering + kondom om man ej tål hormonella p-medel).Vill man ha fler barn slarvar man med skydd, så enkelt är det.

  Det finns säkert mycket kärlek i den familjen. Men för mig är kärlek till barnen också att ge dem möjlighet/uppmuntra dem till egna intressen och fritidsaktiviteter eftersom jag anser det vara positivt på många sätt för barnens utveckling och något som ger mycket glädje och nyttiga erfarenheter. Inte nån hysteri att alla måste ha aktiviteter varenda kväll men något tycker jag är bra. Det är omöjligt med så många barn och ett exempel på saker man väljer bort åt barnen när de blir för många. Det är ett av skälen till att jag tycker det är egoistiskt med för många barn. Andra tycker väl annorlunda.

  1. Lilian skriver:

   Håller med dig Anna. ”Gravid i väntan på sterilisering” låter lite väl korkat när man har så många barn och är så vuxna.Verkar vara en ”inte-bry-sig-mentalitet” istället. Synd om barnen tycker jag. OBS!! Tycker JAG- andra tycker vad dom vill!

   1. Håller med fullständigt. Det är faktiskt ganska egoistiskt att skaffa så många barn. Jag har också hört på TV att de äldre syskonen tycker att det räcker med syskon. Förstår dem till fullo. Försöker de sätta världsrekord eller? Förvekliga en dröm…om vadå? Ni HAR en stor familj (titta er runt omkring så ser ni att ni har betydligt fler barn än de flesta andra!) Ägna er åt de barn ni har!! Kan inte förstå att de klarar sig ekonomiskt….Men visst bloggen drar väl in lite pengar…och då får man tåla att andra har olika syn på antal barn mm. Hade ni skaffat lika många barn om ni inte blivit ”kända”? Undrar det jag…så länge det pluppar ut nya barn håller ni ”intresset” kring er familj levande vilket genererar mer inkomster….

    1. mirkak skriver:

     För det första: Vi har frågat varenda en av våra barn över 4 år om hur de känner inför detta syskon och alla förutom en var väldigt positiva 😉 Och även eniga om att det blir den sista 😉
     För det andra: Nu ÄR jag gravid. Oplanerat trots skydd. Vad tycker du att vi ska göra?? Abort? Är det din lösning? Vi har våndats över beslutet och kommit fram till det beslut som känns rätt för oss! Det hjälper inte att du eller någon annan här tjatar om ditten och datten huruvida vi borde få en till bebis. For the record – Jag är redan gravid… i vecka 10. Vi ”gillar” läget och gläds över vårt beslut. Vi kan inte backa bandet hur mycket vissa av er än skulle vilja det så även ni får ”gilla” läget 😉

     1. haft ångest hela natten över att jag skrev ett ”beskt” inlägg. Brukar inte göra det och jag är ingen elak person (fast förstår om man kan få den uppfattningen!) Jag har ingen rätt att klampa på som jag gjorde och lägga mig i era livsval. Jag ser ju att ni tar väl hand om era barn och det är ju det viktigaste av allt. Jag har sett så mycket annat elände med barn som far illa, föräldrar som sviker och inte finns där….troligen är jag präglad av det. Men det är inget försvar. jag gick för långt och ber om ursäkt för det! Hoppas du kan godta den!

 5. ida skriver:

  I Mirkas o Peters familj finns det mkt glädje, samvaro, trygghet o kärlek. Det e många barn som inte får växa upp med det, o det har då inte med antalet barn att göra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..