Värmen och vatten

Värmen är ju helt otrolig just nu. Vi har sol på tomten under hela dagen så idag har man fått jaga skuggan varvat med att vara inne och pusta ut. Ett gäng med vattenpickor har köpts och det är fullt vattenkrig mest hela tiden. Jag gillar inte kallt vatten förutom när det ska drickas men idag fick ungarna blöta ner mig ordentligt med kallt vatten 🙂 Tänkte först åka till stranden under dagen men ville inte ta med Lilja dit i värsta hettan. Så det blev kvällsbad istället och precis lika skönt det med tyckte barnen ( för kallt för mig att bada ).

image

Alla sover så gott nu och vi ligger utslagna i varsin soffa efter att ha ätit några varma mackor 😉

Ni som har hängt med här ett tag kommer nog ihåg Älvas skräck för vatten. Hon har alltid verkligen hatat att duscha/bada och inget jag har försökt med har fungerat. Här om veckan skulle Alice och Nellie bada i badkar. Älva kom till mig och frågade :”Ävva osså bada mamma?”
Javisst sa jag så klart som alltid tidigare när hon frågat det och klädde av henne. Hon sprang till badrummet och klev i badkaret…!? Jag fattade nada….inte Alice eller Nellie heller. Och Älva var glad som en lärka och badade som en sälunge. Inte ett dugg störd av att få vatten i ansiktet eller på håret…!
Sen dess har hon badat nästan dagligen. Hela vattenskräcken är helt bortblåst. Såå skönt 🙂 Äntligen liksom.

Vad gör ni i värmen?

Kramis 💜

 1. Hej fina Mirka! Visst är det otroligt hett ute nu? Härligt men lite jobbigt faktiskt 😉 Jag jobbar rätt mycket en period nu men när det lugnat sig drar vi mot Furuvik =) Drog på mig en ordentlig uvi i värmen också, så himla typiskt. Feber i hettan…som om det inte är nog varmt ändå, haha.
  va skönt att hon övervunnit sin vattenskräck, lilla fina Älva =)

  KramKram!

 2. Nettan skriver:

  Så gjorde min son oxå. Har haft en låång period då han skrikit typ när man närmat sig vatten..varken velat duscha eller bada. Sen var vi på Furuvik och syskonen skulle bada och jag tänkte tjo en annan får glatt hålla sig på land med E. Men testade iaf att gå i badpoolen liiite försiktigt och ungen var överlycklig 🙂 Man blir liksom paff och glad sm attan för det var även helt ok att bada i stora bassängen i min famn 🙂

 3. Låter härligt 😀
  Vi har värlens sol idag så vi måste nästan åka och svalka oss ..
  Nu har jag fört över korten,ska bara lägga in dom..ler..
  Kram Camilla

 4. Helena skriver:

  Änskar hela denna trevliga familj, en riktigt skön sommar. Lycka till med graviditeten 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..