Ikea, bad m.m

Det är lustigt hur dagarna går i ett utan att man egentligen har koll på vad man har gjort. Igår åkte vi i alla fall en sväng till Ikea för att köpa 2 nya madrasser till en ny säng som Peter senare åkte och handlade på Jysk. När vi närmade oss Ikea började Älva ropa i bilen: ”mamma, tjäffa Jamie? ” Med glad röst. Hon förknippar Ikea med sin Jamie ( Carolas son ) lillplutten 🙂
Vi började med varsin korv så klart.  Hittade passande madrasser och så klart lite annat smått och gott. Avsluta med varsin glass 😉
Vi har ju 3 killar som delar på ett rum på övervåningen.  Tyvärr så har 2 av de alltid haft lite problem med att sova där uppe och de smyger oftast ner på kvällen och lägger sig nere hos småttingarna.  Det var exakt samma visa när vi bodde i Torstuna 🙁 Vi har pratat med de och kommit fram till att de kan sova i allrummet där uppe. Så nu har vi möblerat om där lite och de har fått en ny våningsäng. De har fortfarande kvar tv-delen men istället för 2 soffor så har de 2 fåtöljer. Thor har flyttat upp i killarnas rum nu också. Vi skulle kunna göra ett rum av allrummet och fixa vägg där men det är de inte sugna på så vi får se om det funkar bra så här 😉
Idag fortsatte vi att göra klart i allrummet och bytte även ut deras bord. Tog ner deras gamla till vardagsrummet så nu har vi bord där igen 🙂
Det har badats och badats flera gånger under dagen. Älva springer mestadels utan blöja och har även satt sig självmant på pottan 🙂

image

Igår kväll hittade Älva vår lilla plattång och började frisera sin far 😀

image

Hon visste precis hur man ska göra med plattången.

Tack för era frisör-tips 💜💜💜
Ska ta mig tid att kika på de olika alternativen innan jag bokar tid 🙂

Jag vet att jag har en del frågor att svara på som jag lovat ( speciellt ang graviditeten ). Men just nu så har jag inte överflöd med tid till sånt. Vi njuter av de sista semesterdagarna tillsammans och det prioriteras vilket ni säkert förstår 😉 och på kvällarna är jag oftast rätt utslagen och somnar så fort jag slår ner baken. …

Kram kram 💜

 1. Helen skriver:

  Men kan vi inte få en magbild i alla fall ? Snäääääällllla 🙂 lycka till med magen!!! Kram Helen

 2. Kul med Ikea!! Det måste vara ett pusslande med sängar o rum till alla men ni verkar få ihop det bra!!
  Kan du inte visa lite bilder på hur det ser ut hos er?

 3. Hej
  Jag vet att många tycker det är så fantastiskt att de väntar sitt 13 barn. Men jag tycker det oansvarigt, dumt och ogenomtänkt att skaffa så många barn. Varför gör man så? De är 2 vuxna som ska tillgodose 13 barns behov viljor och möta de på deras nivåer. Vilket är en omöjlighet. Hur roligt kan det vara som barn att dela på allt, får ärvda kläder och dela rum med ett flertal syskon, inte få något privatliv. Barnen Får ständigt konkurrera om mamma o pappas kärlek, uppmärksamhet och tid. Jag förstår att de tycker om barn men ta hand om de de har istället för att hela tiden skaffa nya. Det är sjukt över det hela när mirka skriver att hon knappt hinner trycka ut en unge förräns det är dags för nästa graviditet. Ska detta barnafödande bara fortsätta allvarlig Peter har 16 barn. Tragiskt för dessa stackars barn.

  1. mirkak skriver:

   Tack för dina åsikter 😉 Du behöver dock inte tycka synd om våra ”stackars” barn som har det faktiskt väldigt bra. Lägg gärna den energin på de barnen som verkligen behöver den omtanken! Du har aldrig träffat oss och därmed inte sett hur livet fungerar hos oss och därav har du inte heller någon som helst fakta som styrker dina fördomar 🙁
   – Att ha syskon, även i en 2-barnsfamilj, betyder att de till en viss del får dela på vissa saker. Vad är så dåligt med det? Det lär de att inte bli helt egoistiska och många saker i livet handlar just om att dela olika saker/ting med andra.
   -Du antar att de ärver massor av varandra tolkar jag det som…? Faktum är att de ärver rätt lite av varandra, jag önskar att de kunde ärva mera då det är bra för ekonomin, miljön osv. Men nej….efter att de kommit upp till 3-4 års ålder så sliter killarna sönder sina kläder och väldigt på plagg går vidare till en lillebror. Tjejerna har olika smak på kläder och vägrar de flesta plaggen en storasyster har vuxit ifrån. Och så gillar jag att handla nytt, speciellt just till barnen 😉
   – Så de flesta vuxna människor, säg….35år uppåt mår dåligt och har ångest över att de fick dela rum med syskon under sin uppväxt? Det är först de senaste 10-15 åren som vissa föräldrar har börjat anse att alla barn ska/måste ha ett eget rum. Ska vi pga de tvinga våra barn att ha ett eget sovrum som de inte vill ha….skulle det få dig att må bra? När de är mogna för det och vill ha det så ska den biten lösas – tills dess får de dela rum. ett ex: 2 flickor sover över hos vänner nu. Tredje tjejen som de delar rum med bara totalvägrar att sova ensam i deras sovrum och vill själv sova hos småtjejerna istället 😉 Och henne borde jag då alltså tvinga till att ha ett eget rum – Så du mår bra…? Hmmm….
   Det tragiska är att folk uttalar sig utan någon som helst fakta bakom sina ord…..

   1. Måste lägga mej i lite angående eget rum : Mina flickor på 14,11 och 4 har egna rum men storasystrarna brukar antingen sova i varandras sängar ( tillsammans) eller ta med sig lillasyster när hon inte sover mellan oss, så visst ger det trygghet att sova tillsammans 🙂

    1. Åsa skriver:

     Har en 14- åring och en 12- åring med egna rum som väljer att sova tillsammans. När de var små kunde de inte förstå varför de skulle sova själva för vi föräldrar fick ju minsann sova tillsammans

 4. Hej Mirka jag har en fråga ?

  Born ni inte i torstuna längre
  om ni inte gör det när flyttade ni och hur länge bode ni i Torstuna

  1. mirkak skriver:

   Nej vi bor inte kvar i Torstuna. Vi bodde där i 2 år och flyttade därifrån för drygt 1 år sedan 😉

 5. Skulle vara roligt att få höra lite mer om graviditeten när du en gång är gravid, alltså se bebismagen, har du haft några barnmorskebesök mm. Hoppas alla negativa kommantarer inte gjort så du inte vill tala om det här på bloggen? Tänkte bara då du i tidigare graviditeter varit så öppen o satt bilder mm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..