Ikea m.m

Vi hann besöka Ikea hela 3 gånger under förra veckan. Först var jag dit oh handlade gardinstänger och lite annat smått och gott. Kom hem med massa nya idéer som jag pratade med Peter om och det slutade med att vi åkte dit samma eftermiddag. Då köpte vi en 2-sitts bäddsoffa till allrummet och 2st förmaringslådor till småtjejernas rum. Väl hemma visade sig dock att vi hade misstolkat lite vad som gällde ang. förvaringslådorna och fått med oss bara hälften……

Eftersom vi ville få klart deras rum så åkte vi till Ikea igen i lördags oh köpte de saknade bitarna plus en del annat 😉

image

Dockhuset fick tjejerna för ett tag sedan och är det bästa köpet på länge så som de har lekt med det 🙂 Den hittar ni HÄR och förvaringlådorna som finns i olika fina färger HÄR .

Vi köpte lite nytt till köksväggen som har stått tom sen vi flyttade in. Har bara inte riktigt vetat vad jag velat ha på den väggen först nu.

image

Blev nöjd med den väggen som ska inom kort målas vit 🙂

image

Och hör och häpna…….En gardin har hittat sin rätta plats i köket! Det var….hmmm….på tiden efter dryga ett år 😀

Köpte även tyg till att sy en gardin till allrummet men innan den ska upp så ska den stylas av barnen är det tänkt 😉

Skulle vilja göra om ännu mera i hemmet, typ köpa en ny soffa till vardagsrummet m.m men det får vänta ett tag…..det är ju inte direkt gratis med allt man vill ha. En sak som jag verkligen behöver dock är en ny dammsugare. Vår trotjänare till dammsugare börjar sjunga på sista versen 🙁 En bra dammsugare är ett måste men tyvärr så är det inget roligt utgift.

Lilja är nästan feberfri idag än så länge i alla fall. Men helt kry är hon inte och det är mycket gnäll från henne. Kan det kanske vara tänderna som är på väg nu då…..? Kanske får hon sin första tand innan hon fyller året, vem vet 😉

Kram kram ‚ô•

 1. Mormor skriver:

  Hej , jag har en centraldammsugare ( har haft den i 12 år ) den är jätte bra , inte svår att installera ( din man är ju händig ) det bästa är att den blåser inte ut en massa partiklar , jag har ( en tjej med allergi ) jag dammsugar varje dag och den är toppen ( de är inte så dyra ) jag har haft vanliga dammsugare förr märket Electrolux , dessa gick ofta sönder varade kanske ett par år ( angående centraldammsugare jag har en 12 meter slang , endast köpt ett golvmunstycke ) lycka till

 2. Hej Carola läser din blogg varje dag och uppskattar den och du gör ett kanonjobb. Brukar inte kommentera så mycket men nu när du kom in på dammsugare!!! För ca 10 år sen rasade den vi har hemma i lägenheten och min man åkte iväg och köpte en ny när han kom hem fick jag spader pga priset och det var en Miele bästa köp den går kanon fortfarande och vi dammsuger dagligen dvs den har en hedersplats i vardagsrummet ingen ide att plocka undan. I stugan har jag också en Miele (äldre än den jag har hemma) den tog jag över efter mamma när hon flyttade till äldreboendet funkar klockrent. När jag byter påse så byter jag filter i dem som följer med i lådan med påsar . Så även om de är dyra så blir de billigare i längden.
  Häsningar Birgitta S Kungsholmen Sholm

  1. My skriver:

   Nu kommenterar du nog på fel blogg 😉

 3. Hanna E skriver:

  Om ni ska köpa en ny dammsugare så vill jag tipsa om att köpa en Miele. Vi har två (!), en i stugan och en hemma. Den vi har i stugan köpte jag för 24 år sedan och den är fortfarande lika bra. Jag har sett till att byta filter varje gång jag öppnar en ny förpackning dammsugarpåsar (numera köper jag påsar där filter ingår i förpackningen). Den vi har hemma köpte vi för 4 år sedan då vår 3 år gamla Elektrolux gav upp…

  Miele har som motto för sina dammsugare att de ska hålla i 20 år. Så jag hoppas att med lite omvårdnad så kanske jag inte behöver köpa någon dammsugare än på 10-15 år (vi sliter inte dammsugaren i stugan så hårt).
  Mina kompisar tyckte jag var dum som köpte en dammsugare för 1600 kr (mycket pengar för en dammsugare 1990), men jag tror att de har lagt betydligt mer pengar på dammsugare än vad jag har gjort och dessutom har jag sluppit omaket att skaffa mig en ny.

 4. Helena skriver:

  Hej Mirka!
  Tack för att du vill dela med dig av Ditt/Ert liv genom denna blogg. Jag fölger den med glädje, även TV-programmet. Lycka till med ”Sixten” i magen.
  Ha det jättebra.
  Hälsning från Helena i Skåne 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..